muhasebeci bayanlar yardım lütfen acill

dinamikk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mart 2015
678
278
portföydeki bir çeki faktoringe verirsek bunu sistemde ne diye çıkmam lazım..çek portföyde bekliyo fakat patron çeki faktoringe verdi...ne yapmam lazm portföyden almak için faktoringe verildiğinde??

Merhabalar;

Portföyden tahsil kısmı var oraya işlemen gerek.
Açıklamaya da ..... faktöringe verildi yazabilirsin.

Normal bir firmaya verir gibi çıkış yapmanız lazım lakin aynı zamanda da fatura kesmeniz lazım yinede yanlış yöndermiyeyim .Bildiğim kadarıyla o şekilde

bizde çekleri bankaya veriyoruz bazen. ben portföyde bekletiyorum.vadesi geldiğinde tahsil işlemi uyguluyorum.elden tahsil yapıyorum.kasaya yani.

bizde çekleri bankaya veriyoruz bazen. ben portföyde bekletiyorum.vadesi geldiğinde tahsil işlemi uyguluyorum.elden tahsil yapıyorum.kasaya yani.

ama siz bankaya veriyomuşsunuz banka tahsilden yapabilirsiniz.ben napıcam yaaa... faktoringe verilip nakite çevirdi sonuçta çeki.

bankaya verıyormus gıbı bır musterıye veıryormus gıbı ışlem yapman lazım o factorıng fırması ıcın carı açılması gerek sen cekı o fırmaya çıkman lazım hıc satıcıya cek çıkmadın mı aynı mantıkla. ekstra bır durum yok. ama tahsil olup olmadığını vadeyı al takıp etmen gerek factorıngten

faktoring firması da senin 120 hesabın olmuyor mu? çeki 120.. faktoring firması hesabına devredip, 120 (...) faktöring ten alacaklı olman gerekiyor. Bu durum da faktoring (.... firması) sana ödeme yaptığında (makbuz, kasa, banka ki muhtemel banka olucak) tekrar banka hesabına aktarıp, 120 hesaptan o alacağı kapatıyor olmalısın. böyle yapardım ama ben hiç faktoring yapmadım..

evet faktoring firması cari hesap olmalı. çekin el değiştirdiğini düşüneceğiz. bende öyle düşündüm

Alıcıdan 3 ay vadeli bir çek alınması :

----------------------/-----------------------------

101 - Alınan Çekler (3 ay vadeli) 118 TL

120 - Alıcılar (Alacaklı olunan firma) 118 TL

----------------------------------------------------

Alacağın faktoring firmasına devri:

----------------------/-----------------------------

120 - Alıcılar (Faktoring firması) 118 TL

101 - Alınan Çekler (3 ay vadeli) 118 TL

----------------------------------------------------

Faktoring firmasının ödeme yapması:

----------------------/----------------------------

102 - Bankalar 80 TL

120 - Alıcılar (Faktoring firması) 80 TL

---------------------------------------------------

arada ki fark ta sanırım faktoring firmasının aldığı komisyondan kaynaklı olabilir.

umarım yardımcı olabilmişizdir. kolay gelsin.

çeki faktoring firmasına çıkarsam onları borçlandırırım ama.onu nasıl sıfırlıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…