- 29 Şubat 2012
- 7.898
- 15.457
- 298
- Konu Sahibi baloncuk13
-
Veteriner marul vermeyin ishal yapar ve de yeşil kısmı boğazına yapışır demişti.Haftada iki gün ayrı bir kapta minik minik dilimlenmiş elma,havuç,portakal,muz verin ama bunları verdiğinizde sularına vitamin koymayın demişti bize.muhabbet kuslarini cok severim. benim de vardi resmen ask yasiyorduk ama benim tam manasiyla mal bir yakinim olumune neden oldu. cereyanda kalmasi sikinti evet ama ayagini kontrol edin lutfen bisey de takilmis olabilir. bakin o da bir can tam gogsunuzun uzerine koyun hafif hafif parmaginizla sevin bunu sik sik yapin. vitamin verin oyle sebze falan vermeyin marul verin bir tek bakmayin elma falan diyene. sicak tutun. belki zamanla duzelir.
cok ilginc bana da tam tersi denmisti. elma vs zarar verir hatta marul bile cok az haftada 1 verin demisti. benim mal yakinim hayvani yikamiszorla elma yedirmis (bende de sikinti var ne diye emanet edersin ki iste kimse yoktu emanet edecek) sapasaglam hayvan 1 haftada olmus bir de yerine yeni kus almis anlamiycam sanki...Veteriner marul vermeyin ishal yapar ve de yeşil kısmı boğazına yapışır demişti.Haftada iki gün ayrı bir kapta minik minik dilimlenmiş elma,havuç,portakal,muz verin ama bunları verdiğinizde sularına vitamin koymayın demişti bize.
Ayy nasıl veterinerler var yaTek çare veteriner gibikuşlara ilaç diye genellikle sularına karıştırılan toz ya da damla veriyorlar çabuk etki ediyor.Ama iğne yaptırmayın.Abimin arkadaşının kuşuna veteriner köpeklere yapılan bi iğneden yapmış sonuç hayvan öldü.Ben bir de şey duymuştum kuşların kanat altlarında böyle sırtlarına doğru,uçmalarını sağlayan tüyler varmış onlar kopuncada yenisi çıkmıyormuş.Acaba sizinkinin o tüyleri kopmuş olabilir mi?Gerçi öyle çok kolay kopan tüyler değiller ama aklıma o geldi.
Ölür diye birşey yok öyle denir mi ya ne biçim veteriner Allah aşkına. Benim de kuşum hastalanmıştı soğuk algınlığı gibiydi, o zaman sorduk veterinere kuşa hiçbirşey yapılamaz demişti zaten küçücük can, iğne yapsak olmaz en ufak hastalıkta yaşama şansları çok az demişti ama hala yaşıyor.
Yalnız şuan sadece uçamıyor, evet çok enteresan kuş ama uçamıyorneler yaptık ama düzelmiyor bir türlü, tüyleri de peluş gibi oldu.
Yıllardır böyle ama, yaşıyor yani uçamaması haricinde bir sorunu yok.
Teşekkürler inşallahKıyamam ya inşallah uçabilir
Hayvanları çok seviyorum ve onlara zarar geldiğinde çok üzülüp ağlayacak gibi oluyorum
Bu arada yorumları okudum da veterinerlik de olmuş resmen. İnsan hiç köpeğe yapılan igneyi kuşa yapar mı? Yazık hayvancagiza
Avian veteriner yazın aratın zaten bir tane yer var..Tam da bilmiyorum ama İstanbul veteriner kliniği olabilir siz yine de bi araştırın..İstanbul’da ki yeri söyler misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?