Muhabbet kuşum ve vicdan azabım

baloncuk13

şişko patates
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2013
1.497
636
173
Merhaba bayanlar. 8 senedir eşime kuş alma diye diye dilimde tüy bitti en son 2 hafta önce beni dinlemedi aldı geldi. Kuş bakımından pek anlamıyorum aklımca ben yemek yaparken yanımda dursun sıkılmasın diye mutfağa aldım geldim 1 saat kadar cereyanda kaldı şu an 1 haftadır yürüyemiyor gagasıyla kendini çeke çeke götürüyor. Kafesten dışarı çıkarınca çok güzel uçuyor hiç yere inmiyor ama inince olduğu yerde kalıyor yürüyemiyor ayakları tutmuyor yani. Veterinere sorduk yapacak birşey yok cereyanda kalmış ölür o dedi. İnanılmaz bir vicdan azabı çekiyorum yıllarca kuş alma eve diye kendimi yedim şimdi bilinçsizliğim yüzünden yoktan yere günahına girdim hayvanın. Bişey söyleyin düzelir mi yoksa veteriner haklı mı

Ne mal veterinermis o oyle?
Su bir gercek ki veterinerlrin cogu kustan anlamiyor. Ozellikle kanatlilara bakan bir veteriner bulun derim ben.
Ayrica ümidinizi yitirmeyin. Ben evde kedimin agzindan kumru aldim. Agzina serum damlatarak-yarasina pansuman yaparak baktim kendine getirdim. Ama kanadi kaynamadi. Boyle olunca da uni hastanesinin yaban hayvanlara bakan kurulusuna biraktim pin takip düzeltsin kanadi-sonra da ucursunlar diye.
Yani kedinin agzinan alinan kus bile yasadi. Sizin kusunuz niye olsun?

Niye ölsün yaa.?!bende de iki tane var en iyi dostum onlar ama çok hassas hayvanlar ne yazık ki.İshali var mı?eğer ishali varsa patates haşlayın.sıcak tutun onu.benimkilerden biri bebeklen ölümden döndü öyle.Kafesine kavanoz içinde sıcak su koydum ben yanmasın diyede kavanoza çorap geçirdim.Suyuna vitamin damlatın petshoplara sorabilirsiniz Avisol verir muhtemelen.onun dışında kendini yormasın,muhtemelen kafesin tabanında duruyordur yemini filan rahat erişebileceği yere koyun.haşlanmış yumurta yedirin azıcık.sıcak tutup iyi bi bakımla çok geç kalınmadıysa iyileşir inşallah

İlaçla gayet düzelebilir. İlaç vermedi mi? Biz de götürmüştük zamanında ilaç verdi daha ilk damladan sonra kendine gelmişti. Başka bir yer bakın bence.

Hay ben o veterinerin .....
Tövbe yarabbim.
Benim de 4 tane muhabbet kuşum var.
Önce o kafesi güzelce sarın. Sadece bir tarafı açık kalsın. Hayvanın ısınması lazım. Suyuna bir kaç damla limon sıkın. İyi bir veteriner bulun. Size vitamin ve antibiyotik verecek. Bir kaç güne iyileşir. Kafesten çıkarmayın. Yorulmasin. Dinlenmesi lazım. İstanbul'daysaniz avcılar da veteriner fakültesi var. Benim veterinerin sisli de. Yakinsaniz telefonunu verebilirim.

Ölür diye birşey yok öyle denir mi ya ne biçim veteriner Allah aşkına. Benim de kuşum hastalanmıştı soğuk algınlığı gibiydi, o zaman sorduk veterinere kuşa hiçbirşey yapılamaz demişti zaten küçücük can, iğne yapsak olmaz en ufak hastalıkta yaşama şansları çok az demişti ama hala yaşıyor.
Yalnız şuan sadece uçamıyor, evet çok enteresan kuş ama uçamıyor neler yaptık ama düzelmiyor bir türlü, tüyleri de peluş gibi oldu.
Yıllardır böyle ama, yaşıyor yani uçamaması haricinde bir sorunu yok.

Son düzenleme:
Yaa çok yazık olmuş yaşlı mı acaba?Bi de bizim komşumuzun kuşuda uçamaz olmuştu kemik erimesi varmış hayvancıkta meğer.Sizinki inşallah düzelir.Hiç dayanamam hayvanlara özellikle kuşlara.

Bir kuş neden ucamaz acaba? Ben çok kuş baktım bakiyorum biri tümör yüzünden ucamayip sadece geri geri yanlayarak yuruyebiliyordu. Duz bile yuruyemiyordu. Öyle bir şey olmasın

Yaa çok yazık olmuş yaşlı mı acaba?Bi de bizim komşumuzun kuşuda uçamaz olmuştu kemik erimesi varmış hayvancıkta meğer.Sizinki inşallah düzelir.Hiç dayanamam hayvanlara özellikle kuşlara.
Ben de dayanamıyorum, hepsi melek hayvanların bana göre, öyle güzel öyle masumlar... bilmiyorum hiç neden uçamadığını, veterinere götürsem daha öncekiler gibi başından savacak muhtemelen; zaten vitamin vs verip yolluyorlar, neler verdim bende şimdiye kadar. Onlar kuş bir hayvan değilmiş gibi süsmüş gibi davranıyorlar.

Bir kuş neden ucamaz acaba? Ben çok kuş baktım bakiyorum biri tümör yüzünden ucamayip sadece geri geri yanlayarak yuruyebiliyordu. Duz bile yuruyemiyordu. Öyle bir şey olmasın
Bende geçen kış uçamayan güvercin bulmuştum eklemlerine yerleşen salmonella hastalığı demişti veteriner.20 gün sonrada ölmüştü zaten Kakuli

Bilemiyorum ki Allah korusun inşallah tümör vs değildir, üstteki arkadaş da kemik erimesi olabilr demiş ama çaresi nedir ki ilaç da verilmiyor kuşlara bildiğim kadarıyla

Cereuanda kalmaktan olduğunu nerden biliyorsunuz? Cereyanda kalan kuş kabarır, halsizleşir, yemez içmez kafes tabanında durur. Hasta olduğu bariz bellidir.
Sizinki B vitamini eksikliği olabilir, genelde sadece yemle beslenen kuşların bacaklarında felç şeklinde gösterebiliyor kendini. Bir b vitamini alıp kullanabilirsiniz hastalık emareleei göstermihor sadece bacaklarında sorun varsa.

Yaşlı da değil 4 buçuk yaşında aslında
Tek çare veteriner gibi kuşlara ilaç diye genellikle sularına karıştırılan toz ya da damla veriyorlar çabuk etki ediyor.Ama iğne yaptırmayın.Abimin arkadaşının kuşuna veteriner köpeklere yapılan bi iğneden yapmış sonuç hayvan öldü.Ben bir de şey duymuştum kuşların kanat altlarında böyle sırtlarına doğru,uçmalarını sağlayan tüyler varmış onlar kopuncada yenisi çıkmıyormuş.Acaba sizinkinin o tüyleri kopmuş olabilir mi?Gerçi öyle çok kolay kopan tüyler değiller ama aklıma o geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…