Merhaba;
Öyle uzun bir hikayem var ki bir gün umut olmak adına hep yazmayı umdum ama herşey allak bullak..2002 de başladı aslında herşey daha 20 yaşındayken endometriosiz illetiyle tanıştım açık ameliyatla 3 tane kistim alındı..Ve sonra daha o yaşta hemen evlen çocuk sahibi olmalısın dedi doktor beyler..Doğum kontrol ilacı kullanmalısın ..25 yaşında evlendim ve 1 sene sonra 2008 de ilacı bıraktım ekim ayında hem de..Ne mutlu bana ki 2 sene sonra 2010 ekim ayında hamile kaldım ..İlacı bıraktıktan 6 ay sonra tekrar kist çıktığını öğrendim..önce rahim film sonrasında laparasokopi ve histeroskopi oldum..Peşin sıra gelen klomenle 2 aşılama ..İlk 6 ay önemliydi.Hamile kalmam kolaydı ama olmadı rabbim istemedi çünkü..Sonrasında bir tüp bebek yapıldı o da olmadı en çok umut ettiğim andı yıkılmıştım ama hiçbir zaman isyan edercesine yakarmadım hep istedim ama önce hayırlısını..Sonra 2010 nisan ve mayıs ta iğneli 2 aşılama daha oldu..Amacım prosedürü geçip raporlu tüp bebeğe başlamaktı..Onlarda olmadı zaten.Bana ekimde tüp bebeğe başalayacağız dedi doktorlar ama ben kabul etmedim manevi olarak yıkılmıştım olmayacağı kanısı beni yiyip bitirmişti..Hazır olmadığımı 2011 ocak ayında yaptıracağımı söyledim..Ve işe başladım çünkü 2008 de işten ayrıldıktan sonraki süreç hep hastanelerde ve beklemekle geçmişti...Ağustos ayından sonra bir meşgalem oldu; işim..Uykususz geceler bitmişti yorgun gelip uymak kafamın dolu olması mı bilmiyorum ama kendime hakim olmayı başardım bu 4 ayda...Sonra ekim ayında kist için kontrole gittim her zaman gittiğim hastane değildi ama..Muayeneden ağlaya ağlaya çıktım sol yumurtalığımda 3. kez çıkan 1,5 cm kistim vardı ve %99,9 çukulata kisti idi..Doktora eşimin sonuçlarını da gösterdim ve bana sizin doğal yolla olması imkansız beklemek boşuna kist büyümeden tedaviye başla dedi..Eşimin değerlerinde hareketlilik ve sayı düşüktü..Hatta ona ilaç alma çabasındaydım şu günlerde ki ocağa kadar 2 ay etkisi olsun diye..İnanamadığım şekilde şu anda mucizem benimle hem de günümden çok erken öğrendim.Kötü oldu biraz öğrenmem ama olsun rabbim inşallah koruyacak meleğimi ve bana bağışlacak..Son adet tarihim 15 ekim 1 gün kahverengi lekelenmem oldu adet olmam için erkendi ben geçen ay bana merhaba diyen kistimin bende yarattığı düzensizlik olduğu kanısına vardırm ve herkese adet oldum dedim..Sonra devam etmedi hiç böyle olmazdı kırmızıya dönerdi..Hamile olma ihtimali yoktu..İmkansızdı yanii.
Arkadaşımın ısrarıyla test aldım ve belirgin çift çizgi sonunda benimdi..Şimdi de karşımda duruyor:))Hemen kan testine gittim ve 27. günüm daha adetime 2 gün var 262 çıktı değerim..Sadece lekelenme korkutttu o da bitti ama..Birazdan doktor amcamıza kontrole gideceğiz daha birşey göremeyiz..Ama değerin yüksekliği sevindiriyor bizi..Yaşananları buraya dökmek kolay ama bunu ancak yaşayanlar bilir..Hep sevinçten ağlayarak okudum hamile haberlerini Rabbim bir gün banada nasip etsin istedim hep ,şimdi oldu ve tüp bebekle bile olma ihtimali düşük derken doğal yolla:))Yumurtalarım kalitesiz çıkıyordu çünkü..Birçok arkadaşım bilir topiklerde yazmıştım hep..Sol yumurtalığım ameliyatlardan dolayı işlevi azalmış durumdaydı geçen ayda kistim çıkmıştı..Daha ne anlatayım bilmiyorum ki..Haa birde vesile belki ama ben 2 defa preseed kullandım bu ay.Ovulasyonun olduğu günlerde tabiki..
Rabbimin sayesinde önce..Şimdi sizden isteğim benim ve denizim için dua eder misiniz?..Şu kritik günlerimizi alnımızın akıyla atlatalım ..
Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah..