• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Muavinlerin çilesi?

Gören de muavinler otobüsü omuzlarında taşıyor zannedecek,ne kadar çok abartmışsınız :olamaz:

İş koşulları değil aslında zaten, sahip olamadıklarından dolayı yazdım tüm bunları. Her gün evine gidip istediği yemeği pişiren, istediği şeyi içen, rahat yatağında yatan sabah saat 9'da işe giden insanların muavinlik yada askerlik gibi hayatın olmadığı meslekleri yapanları anlayabilmesi çok zor.
Tabiki bunu sizin için demiyorum elbette size saygı duyuyorum. Genel olarak gelen yorumlara istinaden söylüyorum bunu.

Eşim Türk deniz kuvvetlerinde subay 6 ay kadar ayrı kalıyor evden ve karadan bu yeterli mi ?

Maaş ve itibar nedeni ile halen muavinlikten daha zor değil. Hiçbir devlet çalışanı, kolay kolay özel sektörlerde, firmalarda çalışanlar kadar yıpranmaz.
Bir de evlenebilmesi bile onun hayatının olduğunu gösteriyor zaten. Muavinlerin çok azı evlenebiliyor.

İş koşulları değil aslında zaten, sahip olamadıklarından dolayı yazdım tüm bunları. Her gün evine gidip istediği yemeği pişiren, istediği şeyi içen, rahat yatağında yatan sabah saat 9'da işe giden insanların muavinlik yada askerlik gibi hayatın olmadığı meslekleri yapanları anlayabilmesi çok zor.
Tabiki bunu sizin için demiyorum elbette size saygı duyuyorum. Genel olarak gelen yorumlara istinaden söylüyorum bunu.
Bana kalırsa kolay bir iş zaten yok.Dereceleri var ,kabul. Bazı insanlar beyin yorgunu olur,bazısı vücut. Ama hayat bu,herkes yaşamak için çalışmak zorunda sonuçta. Ve çok daha ağır işler var ,emin olun.

Maaş ve itibar nedeni ile halen muavinlikten daha zor değil. Hiçbir devlet çalışanı, kolay kolay özel sektörlerde, firmalarda çalışanlar kadar yıpranmaz.
Bir de evlenebilmesi bile onun hayatının olduğunu gösteriyor zaten. Muavinlerin çok azı evlenebiliyor.
Karaya ayak basmayan , devletinin sınırlarını denizden koruyan , aile hasreti çeken bi insanla muavini kiyaslaman ne sacma. Muavin bugün yola çıkar yarin yolda olur ertesi gün evine gelir ailesini görür yemeğini yer giyinir çıkar. Sen gerçekten cocuksun sevgilimi savunma halinin bilgisizliğinden anlıyorum

Karaya ayak basmayan , devletinin sınırlarını denizden koruyan , aile hasreti çeken bi insanla muavini kiyaslaman ne sacma. Muavin bugün yola çıkar yarin yolda olur ertesi gün evine gelir ailesini görür yemeğini yer giyinir çıkar. Sen gerçekten cocuksun sevgilimi savunma halinin bilgisizliğinden anlıyorum
Hayır bir de sanki muavinlere ölüm falan demişiz gibi davranıyor. Ben hiçbirimizin "aman beter olsun peh" falan dediğini sanmıyorum.
Tabii ki çalışma koşulları zor olan herkese insan üzülür. Maaşı 2.300 TL olsa da 23.000 TL olsa da üzülür. İnsanlarla empati yapma, haline üzülmeyi maaşa indirgeyip sonra vicdan demek de biraz şey, ne bileyim. Gençlik diyelim.

Şunu da iliştireyim. En azından sevgilinizin çalışma şartlarından bin beter olan insanlar var ve bu insanlar aktif olarak ÖLÜYOR.

Hani siz askerle polisle kıyaslayanlara kızıyorsunuz ya, bence madencilerle kıyaslayın.

Eki Görüntüle 2611378

Ee sizin konumunuz ne burada? Sizin bu vurdumduymaz, bencil tavırlarınız değil mi zaten bu insanları bu hale getiren...
Muavinler de aktif ölü bu madenci işçiler de çünkü hiçbirinin sosyal hayatı yok refahı yok.
Biraz da kendinize batırın çuvaldızı çünkü bu şekilde "zorluk" yarıştırarak hiçbir yere gelinmez.
Muavinlerin çalışma şartları düzeltildiğinde bu insanların hakları mı çalınmış olacak sizce?
Yada emekçileri bu kadar ayırmanızın sebebi ne?
Toplumdaki hiçbir sorun bu şekilde çözülmez. Sen hastahaneye gidip bacağımda ağrı var deyince doktor sana bacağı olmayanlar da var defol diyemez.
Toplumda hiçbir şey için çaba göstermeyip şehit duyari kasmak, madenci duyari kasmak... Çok düşünüyorsanız açın bir başlık bana muhalefet etmeniz ne beni haksız duruma düşürür ne sizi.
Ama kendi paradigmanızda tutarlı olun bari.

Hayır bir de sanki muavinlere ölüm falan demişiz gibi davranıyor. Ben hiçbirimizin "aman beter olsun peh" falan dediğini sanmıyorum.
Tabii ki çalışma koşulları zor olan herkese insan üzülür. Maaşı 2.300 TL olsa da 23.000 TL olsa da üzülür. İnsanlarla empati yapma, haline üzülmeyi maaşa indirgeyip sonra vicdan demek de biraz şey, ne bileyim. Gençlik diyelim.

Çalışma şartları zor demeniz bile yetti benim için. Teşekkür ederim. Bunu kabul etmek olay zaten...

Tamam haklısın abla. Ama muavinler de zorluk yaşıyor bunu söylüyorum. Ve kimse de umursamıyor.

Evet git ve yap o mesleği de gör kolay mı değil mi ? Oturduğun yerden sallamak kolay. Hayatın boyunca hiç 24 saat çalıştın mı acaba.
Hayatım boyunca hiç 24 saat çalışmadım ama sıfır yemek sıfır su oruç halimle 10 saat güneşin altında tarlada çalıştım. Ha tabi öyle sürmedi hayat kpss’ye çalıştım gayret ettim hayalimden çok daha iyi bir yere atandım çayımla kahvemle hafif iş yükümle hatta şu sıralar evde idari iznimle hayatıma devam ediyorum 😆

Ya zaten ne dediğini tam anlayamıyoruz ki. 20 yaşındaymış çocuk sevgilisi muhtemelen. Çok daha zor işler biliyorum .Ayrıca diyor ya denizci en azından para kazanıyor yıllarca eğitim aldı eğitimde çektiği çileleri ben biliyorum kolay mi 1 yıl dışarı yüzü görmedi hala zorluk içinde eşim şuan denizin ortasında parayı oturduğu yerden almıyor yani. Çalıştı okudu eğitim gördü kazandı

Tamam haklısın abla. Ama muavinler de zorluk yaşıyor bunu söylüyorum. Ve kimse de umursamıyor.
Umursadigmizi göstermek için pankart mi açalım ne alakası var tabiki yazik zorlukla çalışan her emekçiye yazik kimse muavinleri dışlamıyor bu yargıya varmanı sağlayan ne yaşadın bilmiyorum ama hırsını bizden cikarma

İşte sizden çok daha fazla çalışan insanların sizden daha az hakka sahip olması zaten eşitsizlik. Bende bundan bahsediyorum ve anlaşılmamak beni çok üzdü

Ee sizin konumunuz ne burada? Sizin bu vurdumduymaz, bencil tavırlarınız değil mi zaten bu insanları bu hale getiren...
Muavinler de aktif ölü bu madenci işçiler de çünkü hiçbirinin sosyal hayatı yok refahı yok.
Biraz da kendinize batırın çuvaldızı çünkü bu şekilde "zorluk" yarıştırarak hiçbir yere gelinmez.
Muavinlerin çalışma şartları düzeltildiğinde bu insanların hakları mı çalınmış olacak sizce?
Toplumdaki hiçbir sorun bu şekilde çözülmez. Sen hastahaneye gidip bacağımda ağrı var deyince doktor sana bacağı olmayanlar da var defol diyemez.
Toplumda hiçbir şey için çaba göstermeyip şehit duyari kasmak, madenci duyari kasmak... Çok düşünüyorsanız açın bir başlık bana muhalefet etmeniz ne beni haksız duruma düşürür ne sizi.
Arkadasim nasil bir duzeltme beklrsin otobusteki yatak yerine yatsin biri bisey istersr kalkip kendi alsın.Varis yerinde de herkes valizini kendi alsın. Muavindeyol boyu uyuşun molalarda yemek yesin tekrar uyusun başka düzeltme aklıma gelmedi

Senin tezini anlayamadim ki.Dinler diyorsun mesleki esitsizlikler için var 🤔
Sanki seni silah zoruyla muavin yapmışlar gibi yazıyorsun,4yil her hafta otobüs kullandım hiç öyle acınacak durumda muavin görmedim servis yapmıyorsa araçta ya yatıyorlar ya da şoförün yanında muhabbet ediyorlar.Ayrica kadın muavinlerde var bir mesajında erkeklere özel gibi yazmışsın. Benim esiminde mesleği kendine göre zor vampir gibi yaşıyor adam senede 3-4gun izni var ,ne yapalim en zor meslek bizimki ah vah mi edelim
O muavin arkadaşa söyle şartlarından memnun değilse iyileştirmek için çabalayacak ,kimse gökten inip asker polis hemşire olmuyor
Neden koronavirüs var doktorlarla empati yapmıyor musunuz hiç?
Ya da polislerle, askerlerle? Burada bile benim tezimi doğruluyorsunuz aslında. Kaldı ki saydığım meslek grupları saygın, genelinin (askerler dışında) düzenli bir yaşamı var, istediğini yiyebilir, içebilir, yaşayabilir, spor yapabilir, aldığı maaş da iyi. Tabiki iyi olsun kötü olsun diye demiyorum zaten. Daha da iyi olsun, sadece meslekler arası eşitsizlik çok bariz bir durumda ve bu eşitsizlik mevcutken bunu meşru göstermeye kalkan herkes suçludur gözümde.
İllaki eşitsizlik olacaktır. Ama bu uçurum şeklinde olamaz. Olmamalıdır da. Tüm dinler ve hukuk kaideleri esasında bu haksızlığı ortadan kaldırmak için gelmiştir.

İşte sizden çok daha fazla çalışan insanların sizden daha az hakka sahip olması zaten eşitsizlik. Bende bundan bahsediyorum ve anlaşılmamak beni çok üzdü
Benim eşim yıllarca eğitim aldı dışarı yüzü görmedi yani mesleğini kimse ona altın tepside sunmadı.Sevgilin okusun hayatını yaşayacağı bi mesleğe yonelsin. Saçmalıyorsun şuan ya.Hak istenmez kardeşim alınır çaba göstersin alsin

Hayatım boyunca hiç 24 saat çalışmadım ama sıfır yemek sıfır su oruç halimle 10 saat güneşin altında tarlada çalıştım. Ha tabi öyle sürmedi hayat kpss’ye çalıştım gayret ettim hayalimden çok daha iyi bir yere atandım çayımla kahvemle hafif iş yükümle hatta şu sıralar evde idari iznimle hayatıma devam ediyorum 😆

Senin tezini anlayamadim ki.Dinler diyorsun mesleki esitsizlikler için var 🤔
Sanki seni silah zoruyla muavin yapmışlar gibi yazıyorsun,4yil her hafta otobüs kullandım hiç öyle acınacak durumda muavin görmedim servis yapmıyorsa araçta ya yatıyorlar ya da şoförün yanında muhabbet ediyorlar.Ayrica kadın muavinlerde var bir mesajında erkeklere özel gibi yazmışsın. Benim esiminde mesleği kendine göre zor vampir gibi yaşıyor adam senede 3-4gun izni var ,ne yapalim en zor meslek bizimki ah vah mi edelim
O muavin arkadaşa söyle şartlarından memnun değilse iyileştirmek için çabalayacak ,kimse gökten inip asker polis hemşire olmuyor

Ama sizin de anlayışınıza ihtiyacı vardır insanların işte. Ben çok üzüldüm resmen linç edildim ya

Muavin misin arkadaşım ?
Bence öylesin de bizi trollüyorsun.
Diger ihtimal sevgilin muavin ve sana yeterince zaman ayırmıyor. Ha ama bunun suçlusu biz degiliz onu bir anla önce.

Eğer seni mutlu edecekse

Eklentiler

• 20200330_185429.jpg
    20200330_185429.jpg
    62,7 KB · Görüntüleme: 13

Ablacım bak internet elinin altında. Yaz bir metin, başlat bir imza kampanyası. Bakanlığa dilekçe yaz, sesini duyur eyleme geç. Kadınlar Kulübü'nde başlık açarak dünya düzeni değişmiyor. Bunu bildiğim için "çok düşünüyorsanız açın bir başlık" demeni içindeki gençlik ateşine veriyorum.

Bu arada ne için ne çabalar gösterdiğimizi bilmeden yazma bence. Sen ilkokuldayken biz meydanlardaydık, resim dersi için ev çizerken elimizde pankartlarla bakanlığa sesleniyorduk, sen sütünü içip uyurken gaz yiyorduk. Boyundan büyük laflar ediyorsun, altında kalacağın şeyleri bence söyleme. Bu da bir abla tavsiyesi olsun sana.

Back