• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Muavinlerin çilesi?

Hayır sanki muavinleri biz zorla çalıştırıyoruz, eziyet falan ediyoruz.

Evet çalışma şartları zor da ben napabilirim? Otobüse binmezsem daha beter işsiz kalır yani napayım? İkram servisini falan ben mi yapayım?

Sadece empati yapsan yeter lütfen kızmayın otobüse binip binmemek değil ki mesele.

😆 bu nasıl konu şimdi ya
Maksat duyar kasmak ise her meslek grubuna uyarlayabiliriz bu acıklı cümleleri.
Maksat takdir etmek ise de çalıp çırpmayan alnının teriyle ekmeğini kazanan herkesi takdir edebiliriz.
Maksat ne?

Herkes evinden, işinden, sevgilisinden, sosyal hayattan fegarat ederek para kazanmıyor bunu gözardı ediyorsunuz. O insanlar evine gidemiyor, evine...

Yapılmayacak işlerden olduğunu düşünüyorsanız yapmazsınız olur biter.
Bu ülkede dışkı temizleyerek para kazanan insanlar var ne duyarı kasıyorsunuz böyle muavinler için.

Evine dahi gidemiyor sürekli yollardalar yeniden kendilerini toplamaları olanaksız oluyor bu yüzden.

Asker, polis, doktor bu insanlar kaç gün evinden ayrı kalıyor muavinler kaç gün ayrı kalıyor?
Bir de maaşa vurun dediklerinizi.
Kendi mantıksızlığınıza, kendiniz inanmıyorsunuz arkadaşlar.

Arkadaşım burada şimdi askerler, polisler kelle koltukta görev yaparken onlar rahat deyip muavinlere mi üzülelim?
Birkaç mesaj önce sağlık çalışanları demişsin, en dememen gereken zamanda. Şuan onlara büyük saygı ve minnet içindeyiz. Nasıl işleri rahat diyelim?
Vallahi bu saydığın meslek grupları bana tabikide muavinlikten zor ve meşakkatli geliyor. Bari onları karıştırmadan muavinlere üzülseydin. Gelmiş asker polis daha rahat diyorsun. Etme eyleme Allah aşkına ya..

Bir de madenciler var tabii mesela.

Günlerce yerin kaç yüz metre altında, her an göçük altında kalma tehlikesiyle üç kuruş paraya anasını çocuğunu görmeden küçücük yerde çalışıyorlar.

Ama muavin değiller ya sizin için fark etmez tabii.

Sana hayırlı çileler ,şu dönemde dertsiz insan yokken muavinlik ile alakası olmayıp bu kadar dert eden biri,hiç inandırıcı değilsin.
Ayrica burada Mune abla var empati ondan sorulur bekle gelir birazdan

Neden koronavirüs var doktorlarla empati yapmıyor musunuz hiç?
Ya da polislerle, askerlerle? Burada bile benim tezimi doğruluyorsunuz aslında. Kaldı ki saydığım meslek grupları saygın, genelinin (askerler dışında) düzenli bir yaşamı var, istediğini yiyebilir, içebilir, yaşayabilir, spor yapabilir, aldığı maaş da iyi. Tabiki iyi olsun kötü olsun diye demiyorum zaten. Daha da iyi olsun, sadece meslekler arası eşitsizlik çok bariz bir durumda ve bu eşitsizlik mevcutken bunu meşru göstermeye kalkan herkes suçludur gözümde.
İllaki eşitsizlik olacaktır. Ama bu uçurum şeklinde olamaz. Olmamalıdır da. Tüm dinler ve hukuk kaideleri esasında bu haksızlığı ortadan kaldırmak için gelmiştir.

Muavinler en azından servis arasında oturuyor. Şoförler bir de kaç saat araba kullanıp kaç kişinin sorumluluğunu alıyor.

Sizi asıl şoförlerle empatiye davet ediyorum!
Görüyorum ve artırıyorum mola yerlerinde o soğukta fışfışlı fırçalı hortumuyla camları yıkayan emektar abilerimiz için sizleri 1 dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum!

Görüyorum ve artırıyorum mola yerlerinde o soğukta fışfışlı fırçalı hortumuyla camları yıkayan emektar abilerimiz için sizleri 1 dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum!
Evet git ve yap o mesleği de gör kolay mı değil mi ? Oturduğun yerden sallamak kolay. Hayatın boyunca hiç 24 saat çalıştın mı acaba.

Ablacım muavin sevgilinle 2 haftadır görüşemiyorsunuz da onun hırsı mı bu, nolur söyle de bilelim.

Abla inan ki hırs yok. Öfke de yok. Gelen yorumları görüyorsun. Böyle bir durumda hatalı da olsa insan savunmaya geçer ki ben hatalı da değilim. Gayet doğru bir tavır koydum. İnsanlık yaptım ki asla da pişman değilim inşallah benim gibi düşünebilenlerin sayısı artar bu konularda.

Şunu da iliştireyim. En azından sevgilinizin çalışma şartlarından bin beter olan insanlar var ve bu insanlar aktif olarak ÖLÜYOR.

Hani siz askerle polisle kıyaslayanlara kızıyorsunuz ya, bence madencilerle kıyaslayın.

1585582253324.jpeg

Asker, polis, doktor bu insanlar kaç gün evinden ayrı kalıyor muavinler kaç gün ayrı kalıyor?
Bir de maaşa vurun dediklerinizi.
Kendi mantıksızlığınıza, kendiniz inanmıyorsunuz arkadaşlar.
Eşim Türk deniz kuvvetlerinde subay 6 ay kadar ayrı kalıyor evden ve karadan bu yeterli mi ?

Back