• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MTHFR-C677T homozigot olanlar

Kızlar selam, tüpbebek tedavim başlıyacak yarın. Ama cok korkuyorum pıhtılaşma konusunda 6 genden 3ü heterozigot biri homozigot. Doktor iğne kullanıcaz transferle birlikte dedi. Ama sanki ömür boyu cocugum olmayacak gibi geliyor. Hic gebe kalamadım eşimdeki sıkıntılardan. Ama smdi de bu cıktı

Gecmis olsun, patolojiden ne yazikki bu tarz seylerin cevabi gelmiyor...

Bende ilk bebegimin kalbi durdugu icin kaybettim, doktorum ilk oldugu icin gerek duymamasina ragmen trombofili yaptirdim ve mtfhr heterozigot cikti, ikinci gebeligimde sadece clexan 0,4 kullandim ve hamdolssun evladimi kucaklayabildim.

Ama benimle ayni durumda olan kac tane arkadasimin daha igne yerine aspirin kullandigi icin tekrarlayan kayiplAri oldu. Hele bir tanesi 4. Defa kaybettikten sonra 5. Gebeliginde e kullanalim bari igne bir de onu deneyelim diyen doktor sayesinde su an 32. Haftasinda cok sukur.

Bazi doktorlar pek onemsemiyor bunu, gerek olmadigini dusunuyorlar. ama benim doktorumun dogum sonrasi kontrolumde m bundan sonraki gebeliklerinde takibi yine birlikte yapamayacaksak farkli bir doktora gideceksen bile mutlaka ama mutlaka igne kullanman gerektigini ilet, gerekirse numarami ver beni arasin ben de bir goruseyim, ilk bebekte yasadigimiz tatsizligin tekrarlanmamasi kacinilmaz demisti... beynime kazinan bir konusmadir

Merhaba, teşekkür ederim.
Böyle ilgili ve bilgili bir doktorunuzun olması çok güzel.
Tıp dünyası bu pıhtılaşma konusunda ne yazık ki gerekli özeni göstermiyor. Bazı doktorların konuyla uzaktan yakından ilgisi yok.

Merhaba, teşekkür ederim.
Böyle ilgili ve bilgili bir doktorunuzun olması çok güzel.
Tıp dünyası bu pıhtılaşma konusunda ne yazık ki gerekli özeni göstermiyor. Bazı doktorların konuyla uzaktan yakından ilgisi yok.
Benim doktorum da ilk kaybimda pihtilasmaya ihtimal vermiyorum demisti ama ben israrla testi yaptirdim. Gercekten kadin dogumcular bu pihtilasmayi pek ciddye almiyor ne yazikki.

Gecmis olsun, patolojiden ne yazikki bu tarz seylerin cevabi gelmiyor...

Bende ilk bebegimin kalbi durdugu icin kaybettim, doktorum ilk oldugu icin gerek duymamasina ragmen trombofili yaptirdim ve mtfhr heterozigot cikti, ikinci gebeligimde sadece clexan 0,4 kullandim ve hamdolssun evladimi kucaklayabildim.

Ama benimle ayni durumda olan kac tane arkadasimin daha igne yerine aspirin kullandigi icin tekrarlayan kayiplAri oldu. Hele bir tanesi 4. Defa kaybettikten sonra 5. Gebeliginde e kullanalim bari igne bir de onu deneyelim diyen doktor sayesinde su an 32. Haftasinda cok sukur.

Bazi doktorlar pek onemsemiyor bunu, gerek olmadigini dusunuyorlar. ama benim doktorumun dogum sonrasi kontrolumde m bundan sonraki gebeliklerinde takibi yine birlikte yapamayacaksak farkli bir doktora gideceksen bile mutlaka ama mutlaka igne kullanman gerektigini ilet, gerekirse numarami ver beni arasin ben de bir goruseyim, ilk bebekte yasadigimiz tatsizligin tekrarlanmamasi kacinilmaz demisti... beynime kazinan bir konusmadir
Merhaba, doktorun kimdi? İstanbulda mı?

Memnun kaldın mı? Ben de pıhtılaşmadan anlayan bi doktor arıyorum
Acikcasi pihtilasmadan anladigi yok hic bir doktorun, ama bir cok doktor mtfhr homozigot ya da heterozigotlarin igne kullanmasina gerek olmadigini dusunuyor, bizimki igneyi kesinlikle gerekli gordu ve doguma 1 hafta kalana kadar kullandim hic birakmadan, ayni hastanede acil durumlarda gittigim bir cok doktor bu rapora gore igne cok ta gerekli degil dediler ama o israrla kullanmam gerektigini soyledi, benim bide ek olarak sikintilar vardi hamileligimde, bebegim tek umbrikal arter vardi vs, rahim agzi yetmezligi, gebelik zehirlenmesi... hepsini gordum 9 ay boyunca ama beni tatmin etti doktorum

Iyi akşamlar kızlar tüm msjları okudum ama benim için geç oldu biraz.. ben geçen yıl temmuz ayında aşırı kanamam olunca hastaneleik oldum ve hamile olduğumu öğrendim. Daha sonra yapılan testlerde mthfr homozigot çıktı düşük tehlikemde vardı ve hemen cleaxan 0.4 kullanmaya başladık. Bunun yanında hergun protestan iğne vuruldum 6aya kadar her bıraktığımda kanamam oluyordu ve sonunda rahimde açılma oldu enfeksiyon olur diye dikiş atamadık. Resmen bebegim aşağıdaydı yani. Bi gece yine kanamam olunca hastaneye gittik ve normal doğumla dünyaya geldi bebegim çok şükür biz iyiyiz ama o gece yaşadıklarım tam bi kabustu hem ben hemde bebegim zor atlattık rabbim kimseye yaşatmasın . Ben yazılanları okuyunca çok üzüldüm bebegim için kullandığım vitaminleri elevit folik asit magvital calsimax falan bir işe ýaramiyor mu biz de.. Bi de her hamilelikte mı bunları yaşayacağım bir daha dayanirmiyim ister miyim bilmiyorum gerçi...
Uzun zamandır kimse yazmamış ama umarım herkes bebeğine kavuşur çok çok zor bir süreç

Ayrıca 4farkli doktora gittim hatta içlerinden biri de prof tu. Hiç biri düzgün birşey söyleyemedi sizin yaptığınız gibi diyetler uygulamadım ilk kez burda duydum bunları ki o dönemde biraz araştırmıştim. Hem doktorların kararsızlığı hemde benim biraz bilgisizligim tecrübesizligim vardı.

LaddyB merhaba, iki düşükten sonra kaygılarım yüzünden hamile kalamadım ben. Uzun uğraşlar sonucunda Antalya'daki doktoru buldum ve şimdi onun söylediklerine harfiyen uyguluyorum. Hamile olduğumda da kadın doğumcunun yerine bu doktorun vermiş olduğu takviyeleri almayı düşünüyorum. Size facebook veye ınstagram'dan sağlıklı yaşıyoruz sayfasını takip etmenizi öneririm (Yeşil bir amblemleri var). Benim doktorumda bu kurula üye ve çok aydınlatıcı sağlık paylaşımları var.

Çok sağolun sayfayı takip edicem..Size de geçmiş olsun en takin zamanda hayırlısıyla hamile kalır bebeginize kavuşursunuz umarım..

peki sizlere doktorlarınız herhangi bir tedavi uyguladı mı şu ana kadar:(

Ben ilk gebeliğim düşükle sonuçlandı kürtaj oldum. Aradan 3 ay geçti hiç korunmuyoduk birden yine kanamalarim olmaya başladı hastanelik oldum bi gece hamile olduğumu öğrendim düşük riski vardı testlerde homozigot çıktı sizinkiyle aynı. Hemen cleaxan 0.4 iğne başladık göbekten hergun yapiyodum doğum gününe kadar da yaptık 6. Aya kadar progestan hap kullandım bide ilk 3 ay hep fitil falan kullandım.

Ben ilk gebeliğim düşükle sonuçlandı kürtaj oldum. Aradan 3 ay geçti hiç korunmuyoduk birden yine kanamalarim olmaya başladı hastanelik oldum bi gece hamile olduğumu öğrendim düşük riski vardı testlerde homozigot çıktı sizinkiyle aynı. Hemen cleaxan 0.4 iğne başladık göbekten hergun yapiyodum doğum gününe kadar da yaptık 6. Aya kadar progestan hap kullandım bide ilk 3 ay hep fitil falan kullandım.
bebeğinizi sağlıkla kucağınıza aldıysanız değer:( darısı bizlere inşallah

bebeğinizi sağlıkla kucağınıza aldıysanız değer:KK43: darısı bizlere inşallah
Aminn darısı tüm istiyenlerin başına inşallah.. çok çok zor bir süreç ama sabir ve dua ile inşallah allah size de kısmet eder. Tabi bu süreçte bide en önemli şey sürekli istirahat ve ilaçları düzenli kullanmak her gün aynı saatte.. düşünün ben çalışıyordum ama bi yıl dur çalışmıyorum evdeyim

Benim de iki gebelik kaybım sonucu testlerde mthfr a1298c homozigot mutant çıktı.ilki 5-6haftalıkken kalbi durdu,ikincisi 9haftalıkken kalbi durdu.ikincide kanamam oluyodu sizinkiyle benzettim.belki benimde anlaşılsaysı hamileyken vurulduğum düşük iğnelerine ek olarak clexane kullansaydım kaybetmeyecektim.ama bilemedik.şuan adetime 2gün var bhcg yükseliyor clexane 0.4kullanıyrum artı coraspin.inşallah sağlıcakla yavruma kavuşurum

Benim de iki gebelik kaybım sonucu testlerde mthfr a1298c homozigot mutant çıktı.ilki 5-6haftalıkken kalbi durdu,ikincisi 9haftalıkken kalbi durdu.ikincide kanamam oluyodu sizinkiyle benzettim.belki benimde anlaşılsaysı hamileyken vurulduğum düşük iğnelerine ek olarak clexane kullansaydım kaybetmeyecektim.ama bilemedik.şuan adetime 2gün var bhcg yükseliyor clexane 0.4kullanıyrum artı coraspin.inşallah sağlıcakla yavruma kavuşurum
Insallah canım yalnız kanama arttığında coraspin ve clexane a ara ver bunlar kanı sulandırır kanama artar. Iğne yapma sürekli yat uzan valla canım ben aylarca yattım kalktıgımda kanama oluyodu kanama durunca tekrar vur ignelerini

Insallah canım yalnız kanama arttığında coraspin ve clexane a ara ver bunlar kanı sulandırır kanama artar. Iğne yapma sürekli yat uzan valla canım ben aylarca yattım kalktıgımda kanama oluyodu kanama durunca tekrar vur ignelerini
Şuan 3+5teyim canım kanamam yok çok çok yeni yani.haftaya keseyi görmeye gidicez.kanamanın sebebi pıhtılaşmamı acaba canım okuduğum kadarıyla pıhtılaşma sorunu olanların hep kanaması var doğru mu?

Back