- Konu Sahibi sezen yxixldxixz
burda bana cevap verecek biri yok sanırım neyse...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
selam mseda ...selm kıslar bu başlığı yeni farkettim öncelikle geçmiş olsun arkadaşlar hayatın bize ne getiriceği bazen hiç belli olmuyo malesef bende prolaktnle ilgili mr çektirdim ama onuç ön beynde çok fazla beyaz lekeler yani lezyonlar görüldü doktor pek ciddiye almadı herkesde olabilio bu dedi ama bnm kndi doktorum ms olabilir detaylı bi inceleme gerek dedi çok morelim bozzuldu ms alakalı hiç bi belirtim yok sadece yılardır kronkleşmiş baş ağrım vardı şimdi gözlük kulanıorum ve ağrılarım geçti ne yapmam lazım sizde daha büük bi araştırma hastanesine gitsemmi kötü bi sonuç çıkmasındanda korkuorum...
eweet arkadaşlarlar banada emes teşhisi kondu şimdi aksel siva adında bir doktor önerdiler cerahpaşadaymış bilen varmı lütfen cvap yazın
Bende 2010 nisan da hamile kaldım. Hamileliğimin 1.ayında sol gözümde çift görme başladı. İlk başta Kuledibi Göz Hastanesi'ne gittim. 1 hafta araştırdılar birşey bulamadılar. Emar çektirmemi söylediler. Bakırköy Devlet Hastanesi'ne gittim. Emar çektiler. 3 tane beyin cerrahına gösterdim. 3 ü de birşey bulamadı ve hamilelikten dediler. Hamileliğimin son aylarına doğru geçti. Doğum yaptıktan 40 gün sonra tekrar başladı. İstinye Devlet Hastanesi'ne gittim. Emar çektir dedi. Sonuca bakıp Ms olabilir bir araştırma hastanesi git dedi.Doktor kuzenim Çapa Tıp Fakültesi'nde bir nöroloji doktoru buldu. Gittim muayene etti emarı inceledi. Ms olabilir dedi. Ama tüm tetkikleri yapalım öyle karar verelim dedi. Salı günü belimden su alacaklar 2 ay sonrada EMG çekilecek. Bu arada da tahlil verdi. Kadın doğum doktoruma yazı yazdı. Eğer ms çıkarsa şu şu ilaçları vereceğim emzirdiğinden dolayı bebeğe zararı olur mu diye?
10 gündür hastanelerde sürünüyoruz. O kadar çok üzülüyorum ki. Daha 3 aylık bebeğim var. en çok ta emzirmemi kesmemi söylemelerinden korkuyorum. Moralim o kadar bozuk ki, bazen neden ben diyorum. Bazen de Allah'tan gelen birşey diyorum. Tek korkum aslında bebeğim. Bir şey olurda onunla ilgilenemem, ona yeterince vakit ayıramam diye.
Bende 2010 nisan da hamile kaldım. Hamileliğimin 1.ayında sol gözümde çift görme başladı. İlk başta Kuledibi Göz Hastanesi'ne gittim. 1 hafta araştırdılar birşey bulamadılar. Emar çektirmemi söylediler. Bakırköy Devlet Hastanesi'ne gittim. Emar çektiler. 3 tane beyin cerrahına gösterdim. 3 ü de birşey bulamadı ve hamilelikten dediler. Hamileliğimin son aylarına doğru geçti. Doğum yaptıktan 40 gün sonra tekrar başladı. İstinye Devlet Hastanesi'ne gittim. Emar çektir dedi. Sonuca bakıp Ms olabilir bir araştırma hastanesi git dedi.Doktor kuzenim Çapa Tıp Fakültesi'nde bir nöroloji doktoru buldu. Gittim muayene etti emarı inceledi. Ms olabilir dedi. Ama tüm tetkikleri yapalım öyle karar verelim dedi. Salı günü belimden su alacaklar 2 ay sonrada EMG çekilecek. Bu arada da tahlil verdi. Kadın doğum doktoruma yazı yazdı. Eğer ms çıkarsa şu şu ilaçları vereceğim emzirdiğinden dolayı bebeğe zararı olur mu diye?
10 gündür hastanelerde sürünüyoruz. O kadar çok üzülüyorum ki. Daha 3 aylık bebeğim var. en çok ta emzirmemi kesmemi söylemelerinden korkuyorum. Moralim o kadar bozuk ki, bazen neden ben diyorum. Bazen de Allah'tan gelen birşey diyorum. Tek korkum aslında bebeğim. Bir şey olurda onunla ilgilenemem, ona yeterince vakit ayıramam diye.
geçmiş olsun cnm, umarım ms değildir, teşhis beklemek gerçekten çok zor. doktorun kim?
Beni kuzenim Çapa da ki bir tanıdığına gönderdi. Doktorum Dr. Blerim MYFTİ.
Çok ilgili bir doktor. Bakalım su aldırdım belimden. Haftaya belli olacak. Cidden hastalık falan umrumda değil sadece bebeğimi düşünüyorum.
umarım sonuç iyi çıkar, belden su alınması nasıl bir operasyon sonrasında 1 hafta yatmak gerekiyor falan diyorlar doğru mu?
umarım sonuç iyi çıkar, belden su alınması nasıl bir operasyon sonrasında 1 hafta yatmak gerekiyor falan diyorlar doğru mu?
oncelikle gecmis olsun. bana da yıl başında ms teşhisi koyuldu. Şimdi interferon kullanıyorum. Belden su alınması işleminden sonra bir hafta yatmak gerekmiyor ama bir kaç gün rahatsızlık veriyor. Doğrusu teşhis-tedavi kısmının en sıkıcı bölümü idi benim için.
Bu arada ms için hap gelecek Türkiye'ye ama ne zaman olduğunu bilen var mı?
geçmiş olsun. bizim gittiğimiz doktor(prof. Gülşen Akman Demir) genel bilgi verirken artık hap da kullanılabiliyor dedi ama teşhisi henüz koymadı, o aşamaya gelmediğimiz için bende sormadım. bu konuda araştırma yaparken girdiğim ms derneklerinin forumlarında da yazılar görmüştüm ama dikkat etmemiştim. msli dostlar gibi sitelerde çok daha detaylı bilgi bulunabiliyor, gerçekten çok moral ve bilgi veriyorlar. 2 hafta sonra tekrar doktora gideceğiz ilaç konusunu sorar yazarım buradan.
ben de ilk teshis koyulurken ogrendim yakında hap gelecegini ama tam tarih belli degildi o zaman. İnterferon kullanmak biraz sıkıcı açıkcası. Umarım yakında çıkar da hap alırım.
hap çıkmış cnm, kullanılmaya başlamış, sgk karşılıyormuş fakat her ms hastasına yazılamıyormuş, iğneden daha pahalıymış bu nedenle belli bazı koşulları sağlayanlara yazıldığında sgk karşılıyormuş..
oncelikle gecmis olsun. bana da yıl başında ms teşhisi koyuldu. Şimdi interferon kullanıyorum. Belden su alınması işleminden sonra bir hafta yatmak gerekmiyor ama bir kaç gün rahatsızlık veriyor. Doğrusu teşhis-tedavi kısmının en sıkıcı bölümü idi benim için.
Bu arada ms için hap gelecek Türkiye'ye ama ne zaman olduğunu bilen var mı?