• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nöroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları MS hastası olmak ya da olmamak.?

Merhaba arkadaşlar hepinize gecmiş olsun , benim 3 hafta önce tat alamama ve sürekli ağız içinde tuzlu paslı bir tat olması gibi şikayetlerim başladı 1-2 gün önce de dudaklarımda uyuşma oldu. Hafif bulanık görme şikayetim de var. Karaciğer fonksiyon testleri yapıldı tüm kan tahlili sonuçlarım temiz.. Şimdi ms ten şüpheleniyorlar , küçük bir şehirde yasıyorum haftaya iyi bir nörolog bulup gitmeyi düşünüyorum siz benim yaşadığım belirtileri yasadınız mı? Özellikle tat kaybı

Merhaba arkadaşlar hepinize gecmiş olsun , benim 3 hafta önce tat alamama ve sürekli ağız içinde tuzlu paslı bir tat olması gibi şikayetlerim başladı 1-2 gün önce de dudaklarımda uyuşma oldu. Hafif bulanık görme şikayetim de var. Karaciğer fonksiyon testleri yapıldı tüm kan tahlili sonuçlarım temiz.. Şimdi ms ten şüpheleniyorlar , küçük bir şehirde yasıyorum haftaya iyi bir nörolog bulup gitmeyi düşünüyorum siz benim yaşadığım belirtileri yasadınız mı? Özellikle tat kaybı

Ben ms hastasi degilim henuz ama suphesi ile yasiyorum.doktorun bana dedigi yuzlerce bilinen bilinmeyen cesidi olduguydu ama dr un bana sordugu sorularda hic tat almada sorun yasadin.mi yoktu. Saglik cok onemli iyi bir doktor bulmanizi dilerim. Gecmis olsun

Arkadaslar benim de basımda gezici bir agri var,boynum da agriyor biraz yüzümün sağ tarafında dudagımın üstünden yüzüme yayılan bir baskı hissi var sanki birsey bastırıyormus gibi,birsey geziyormus gibi de oluyor 20 yasindayim anksiyete bozuklugum da var bunlar ms belirtisi mi :(

Alıntı yapmadığın için geç görmüşüm mesajını .o_O

Amin arkadaşım amin .

Sana tavsiyem forumları çok dolaşma . Duyduğun her şeyi acaba bana da olacak mı diye düşünüyorsan hele .

Kalıcı bir hasar bırakacak mı diye bende bir dönem düşündüm , sonra dedim ki kendime ; yahu aus şimdi sokakta bir trafik kazasında sakat kalma ihtimalin daha yüksek , bunu dert ediyor musun ?

Ms bazı insanlarda hiç ataksız bile geçiyorken , kalıcı hasar yüzdeli MS en düşük seviyede .

İyiyi düşün , tabi ki de tevekküle bırakıp , hiç bir şey yapacak değiliz . Ama doktorumuzun gözetimde , mutlu yaşamaya devam etmeliyiz .

Benimde hayalimde ve aklımda 2. bir çocuk sahibi olmak var . Ms li olmayı kendime sorun etmiyorum , araştırdım çünkü . Doktorum da sorun olmayacağını söyledi.

Hakkımızda hayırlısı diyelim .:KK36:
Kızlar Bende 2014'ten Beri ms'liyim hiç Bi sıkıntım yok Çok Şükür bazen Acaba değilmiyim diye bile düşünüyorum O kadar iyiyim Yani 2. Çocuğum 4 ay önce dünyaya geldi çok iyiyiz hiç bir sıkıntı yaşamadık..Düşünüyosan 2. Çocuğu hiç erteleme bence

selam arkadaslar ms hastaligini 1 ayda cok iyi taniyan ögrenen birisi oldum.yaklasik 1 ay önce 17 yasinda ki kardesime ms teshisi kondu. öyle bir hastalik ki tedavisi kesinlikle yok sadece kortizon ile hastaligi durdura biliyorlar.kardesimde siddetli bas agrilari ile kendini gösteren bu hastalik bazilarinda ataklar veya el,kol,bacak,ayak uyusmasi uykusuzluk halsizlik görme bozuklugu agir isitme ile kendisini gösteriyormus.
Hastaligi bi ay önce ögrendigimize ragmen cok hizli bir sekilde beyinde ilerledigi icin 3 gün boyunca agir dozda kortizon tedavisi görmesine ragmen gözlerinde cift görme ve görme bozuklugu olustu suan gözleri sadece % 20 görüyormus.
3 ay sonra hastaligin kontrolü icin tekrar kan tahlilleri beyinden MRT cekilicek ilerleme durumunda tekrar kortizon tedavisi ve igneye basliyacak.
Bu hastaligi doktorlarin bize demesi ile ayni seker hastasi gibi düsünün demesi yediklerini ictiklerine cok dikkat etmesi gerekiyormus bol bol kirmizi et ve somon baligi fakat kardesim ne et yer ne de balik o yüzden balik yagi kapsülü ve kirmizi et kapsülleri aliyor balik yagi kapsülleri insan vücüdunda ki iltihaplarla savasin bir vitaminmis ve beyinde ki hücreleri yeniliyormus.
bahsettigim igne seker hastalarin kullandigi gibi kendi kendisine yapicakmis yanliz haftada 3 kez hergün degilmis.eger hastaligin cok cok ilerleme durumunda sonucu tekerlekli sandalye,kismi felc, bagirsak görevini yerine getirmemesi gecici körlük,agir isitme vs.........
bugun günümüzde kanserin bile caresi bulunmusken MS hastaligin caresi bulunamamis cok lanet bir hastalik MS hastaligin 1001 yüzü varmis arkadaslar bazilarinda hastalik birden bire yok oluyormus bazialrinda duruyormus ve bazilarinda ise tamamen kötülesip insani tekerlekli sandalyeye mahkum ediyor.
ALLAHIM INSALLAH bir an önce herkese acil sifalar verir:çok üzgünüm:
selam arkadaslar ms hastaligini 1 ayda cok iyi taniyan ögrenen birisi oldum.yaklasik 1 ay önce 17 yasinda ki kardesime ms teshisi kondu. öyle bir hastalik ki tedavisi kesinlikle yok sadece kortizon ile hastaligi durdura biliyorlar.kardesimde siddetli bas agrilari ile kendini gösteren bu hastalik bazilarinda ataklar veya el,kol,bacak,ayak uyusmasi uykusuzluk halsizlik görme bozuklugu agir isitme ile kendisini gösteriyormus.
Hastaligi bi ay önce ögrendigimize ragmen cok hizli bir sekilde beyinde ilerledigi icin 3 gün boyunca agir dozda kortizon tedavisi görmesine ragmen gözlerinde cift görme ve görme bozuklugu olustu suan gözleri sadece % 20 görüyormus.
3 ay sonra hastaligin kontrolü icin tekrar kan tahlilleri beyinden MRT cekilicek ilerleme durumunda tekrar kortizon tedavisi ve igneye basliyacak.
Bu hastaligi doktorlarin bize demesi ile ayni seker hastasi gibi düsünün demesi yediklerini ictiklerine cok dikkat etmesi gerekiyormus bol bol kirmizi et ve somon baligi fakat kardesim ne et yer ne de balik o yüzden balik yagi kapsülü ve kirmizi et kapsülleri aliyor balik yagi kapsülleri insan vücüdunda ki iltihaplarla savasin bir vitaminmis ve beyinde ki hücreleri yeniliyormus.
bahsettigim igne seker hastalarin kullandigi gibi kendi kendisine yapicakmis yanliz haftada 3 kez hergün degilmis.eger hastaligin cok cok ilerleme durumunda sonucu tekerlekli sandalye,kismi felc, bagirsak görevini yerine getirmemesi gecici körlük,agir isitme vs.........
bugun günümüzde kanserin bile caresi bulunmusken MS hastaligin caresi bulunamamis cok lanet bir hastalik MS hastaligin 1001 yüzü varmis arkadaslar bazilarinda hastalik birden bire yok oluyormus bazialrinda duruyormus ve bazilarinda ise tamamen kötülesip insani tekerlekli sandalyeye mahkum ediyor.
ALLAHIM INSALLAH bir an önce herkese acil sifalar verir:çok üzgünüm:
acil sifalar dik

acil sifalar diliyorum. esimin kardeside oda bi hastaliktan engelli malesef.. edindigim bilgiye gore anne sütü hücre yeniliyormus.. yoruma yazmak istedim. kansere de boyle msli beyninde leke olanlara yani bi cok hastaliga sifaymis bilgilendirmek istedim okuyanlari dilerim faydali olur.

Merhaba .öncelikle herkese gecmis olsun Ms hastasi olanlar sormak istedigim topuklu ayakkabi giyip yurumekte gucluk cekiliyormu.bende asiri gucsuzluk bas donmesi surekli halsizlik goz segirmesi ve bas agrisi oluyor fakat en zorlabdigim sey gunluk ev isleri yaparken ogleden sonra olusan kol ve bacaklarda gucsuzluk ayakta durmaya halim olmuyor oncesinde cok hareketli bir kisi olarak suanki durumum beni endiselendiriyor.cok fazla yuruyemiyorum bitiyorum

Kızlar Bende 2014'ten Beri ms'liyim hiç Bi sıkıntım yok Çok Şükür bazen Acaba değilmiyim diye bile düşünüyorum O kadar iyiyim Yani 2. Çocuğum 4 ay önce dünyaya geldi çok iyiyiz hiç bir sıkıntı yaşamadık..Düşünüyosan 2. Çocuğu hiç erteleme bence

Mesajını tesadüf gördüm ... aylar geçmiş üzerinden ...

Evet hala düşünüyorum ... bende senin durumdayım , hani bazen bende MS li miyim gerçekten diyorum ama kontrol içinde girdiğim mr larda tekrar plaklarım bana el sallıyor :)

Şu an 38 yaşındayım ...geç anneliği sorun etmiyorum , sağlığım müsait .. ama ya hamile kaldığımdabir atak gelirse diye kuruyorum kafamda ... bunu bir atlatsam ...

seninde bebeğin hayırlı olsun ... 4 ay demişsin şimdi 9 aylık olmuştur :KK68:

Bende 5yıldır ms liyim.. 2 yıl koruyucu iğne kullandım fakat geçirdiğim şiddetli atak sonrasında iğnemi bıraktırdı doktor.. Bir üst basamak tedaviye geçeceğiz.. Hamile kalmayı çok istiyorum fakat doktorum şuan bizim için sen önemlisin bir üst basamak tedaviye başlamalıyız dedi.. :(

Back