• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ms hastalığı

Aacelya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2023
6
1
1
26
Ms hastasıyım bir kaç yıl oldu ama ilk defa ciddi denecek derecede atak geçiriyorum aranızda ms hastası olan veya bu konu hakkında bilgisi olan varsa yorum yapabilir mi. Kendimi psikolojik olarak tamamen çökmüş hissediyorum ve ne yapacağımı bilmiyorum evliyim eşim çok destek çıkıyor ama yinede depresyona girdim. Bir buçuk yıllık evliyiz tam çocuk düşünebiliriz artık dedikten sonra atak geçirdim ve şu an yeni bir tedaviye başladım en az iki sene çocuk yapamam. Kendimi çok kötü ve yalnız hissediyorum

Benim ablamda var optik nörit geçiriyor sürekli hap kullamıyor

Ben ms hastasıyım 17 yaşımdan beri. 2 kere atak geçirdim. İlkinde avon..... kullaniyodum haftada bir gozume vurmustu ve denge sorunu vardi kortizon aldım iyilestim dedim. Hastaligi ve tedaviyi reddettim. Yaklaşık 5 sene sonra ikinci atak ayağıma vurdu bu sefer tysb... olan ilaca başladık tabi yine kortizon. Ayda bir uygulanıyor. Evlendim şehir değiştirdim şuan iyiyim yanımda bebegim uyuyo . Sormak istediğini yaz ben açıklarım

Ben ms hastasıyım 17 yaşımdan beri. 2 kere atak geçirdim. İlkinde avon..... kullaniyodum haftada bir gozume vurmustu ve denge sorunu vardi kortizon aldım iyilestim dedim. Hastaligi ve tedaviyi reddettim. Yaklaşık 5 sene sonra ikinci atak ayağıma vurdu bu sefer tysb... olan ilaca başladık tabi yine kortizon. Ayda bir uygulanıyor. Evlendim şehir değiştirdim şuan iyiyim yanımda bebegim uyuyo . Sormak istediğini yaz ben açıklarım
Ben şu an mavenclad kullanıyorum çocuk düşünüyorduk ama doktor bu ilacı kullanırken 2 yıl çocuk yapamazsın dedi bana. Çok korkuyorum ilaç herhangi bir yan etki yaparda çocuk sahibi olamazsam diye. Doktor bişey olmaz dedi ama tamamen güvenemiyorum psikolojik anlamda çok kötü etkilendim sürekli ağlıyorum sinirleniyorum. Bu psikolojiyi nasıl aşacam hiç bilmiyorum

Ben evlendim 2 sene sonra çocuk düşündüm evliliğin en güzel zamanindasiniz gezin tozun bence. İlaç alırken hamile kaldım. Ms doğurganlığa engel değil. Kullandığın ilacı bilmiyorum açıkçası ama kullanmaya devam et. Sana bi de güzel haber verim hamile kalınca bütün ms belirtileri mucize bir şekilde ortadan kalkiyo. Tysabr... olan ilaç süt verirken bile kullanilabiliyomus ben kullanmadım o ayrı. Üzülme canim benim. Acilen psikiyatriye git. Ataklarını kortizonla duzeltiyolar ama herseyin başı psikoloji. Git bi görüş ilacını kullan. Her ihtimale karşı kadin doğuma git bi sorun olup olmadığını öğren. Hamilelik için engel olmadığını öğrenirsen daha iyi hissedersin. yeni evlenmişsin gezin tozun eğlenin. Bebek var ya eve hapsedicek seni eşinle tatile çık bence :)

Ben evlendim 2 sene sonra çocuk düşündüm evliliğin en güzel zamanindasiniz gezin tozun bence. İlaç alırken hamile kaldım. Ms doğurganlığa engel değil. Kullandığın ilacı bilmiyorum açıkçası ama kullanmaya devam et. Sana bi de güzel haber verim hamile kalınca bütün ms belirtileri mucize bir şekilde ortadan kalkiyo. Tysabr... olan ilaç süt verirken bile kullanilabiliyomus ben kullanmadım o ayrı. Üzülme canim benim. Acilen psikiyatriye git. Ataklarını kortizonla duzeltiyolar ama herseyin başı psikoloji. Git bi görüş ilacını kullan. Her ihtimale karşı kadin doğuma git bi sorun olup olmadığını öğren. Hamilelik için engel olmadığını öğrenirsen daha iyi hissedersin. yeni evlenmişsin gezin tozun eğlenin. Bebek var ya eve hapsedicek seni eşinle tatile çık bence :)
Haklısın aslında ama işte zaten bir buçuk yıllık evliyim bide iki yıl daha bekle deyince çok etkilendim. Ama dediğin gibi psikolojik destek almak dahada rahatlatacaktır çok teşekkür ederim 🙏

Ms hastasıyım bir kaç yıl oldu ama ilk defa ciddi denecek derecede atak geçiriyorum aranızda ms hastası olan veya bu konu hakkında bilgisi olan varsa yorum yapabilir mi. Kendimi psikolojik olarak tamamen çökmüş hissediyorum ve ne yapacağımı bilmiyorum evliyim eşim çok destek çıkıyor ama yinede depresyona girdim. Bir buçuk yıllık evliyiz tam çocuk düşünebiliriz artık dedikten sonra atak geçirdim ve şu an yeni bir tedaviye başladım en az iki sene çocuk yapamam. Kendimi çok kötü ve yalnız hissediyor
İlk başlarda bende öyleydim ama zamanla alışıyorsun hastalığa kendi rutinine dönüyorsun ister istemez senin atak neydi benim gözüme vurdu birde tam anlamıyla olmasada gluten ı azalttım baya baya glutensız ekmek alıyorum gluten bildiğim büyük bir düşman sağlik lı beslenmen lazım doğal.

Back