Poğaçalar Mozaik Kek-Sarıyer Poğaça ile Çay Saati -Süt Kuzusu Süt Sponsorluğunda

Dediyy

Çoğul tontikolar..
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2017
5.630
14.517
En muhteşem kategoriden merhabalar sonunda sarma yapabildim Geçelim yaptıklarıma.

Mozaik Kek

Mozaik Kek
150 gram tereyağı
3 yumurta
1 bardak şeker
3/2 su bardağı süt
2 bardak un
1 kabartma tozu
1 vanilin
2 kaşık kakao

Yapılışı: Tereyağı ve şekeri mikserle çırpıyoruz. Yumurtaları teker teker ilave ederek çırpıp sütü ekliyoruz. En son kuru malzemeleri ekleyip bir tur çırptıktan sonra hamuru ikiye bölüp birine kakao ekliyoruz. Kek kalıbını tereyağı ile yağlayarak önce sade sonra kakaolu hamuru döküyoruz ve bir bıçakla alttan üstte hafifçe karıştırıyoruz. 175 derece önceden ısıtılmış fırında 40-50 dakika pişiriyoruz.

Sarıyer Poğaçası

Sarıyer Poğaçası
125 gram tereyağı
1 bardak süt
2 yumurta(1 sarı üstüne)
1 kaşık kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4-4.5 bardak un

İçi için; kaşar peyniri ve lor

Sütü ılıtıp maya ve şekerle birlikte karıştırıp mayayı aktifleştiriyoruz. Kalan malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. 1 saat ılık bir yerde mayalandırıyoruz. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alarak içini açıp peynir koyup ortasından bastırıyoruz. 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Soframdakiler:
Mozaik Kek
Sarıyer Poğaçası
Yaş Pasta
Sarma
Çiğköfte

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine sağlık canım. Çok güzel görünüyor. Yarışmada başarılar dilerim

Ellerine sağlık canm başarılar dilerim

Ellerine sağlık tamda yemek saati nefis görünüyorlar bol şanslar

Ellerine sağlık canım başarılar diliyorum

Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş başarılar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…