Motivasyonlarınıza ihtiyacım var

morciveert

e ben ne yapayım şimdi?
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2023
1.112
247
Kızlarrrr 5-6 senedir ehliyetim var, araba alalı da 4 ay oluyor ama hep korkuyordum hiç çıkamıyordum tek ancak yakın yerlere gidiyordum, bugün işe geldim araba ile tek başıma(trafik olmayan evime araba ile 5-10 dk lık yer iş yerim) ama hala heycanlanıyorum, ara sokaklardan geldim trafiğe çıkmak istemedim, park yaparken yardım aldım, ve cok heycanlıydım, bunu süre süre atacağım dimi? Benim gibi olup sonra usta şoför olan var mı aranızdaaa

Pratik yapmadan tecrübe kazanamazsınız hatta ara sokaklar daha tehlike arz eder bana göre. O yüzden kuralların geçerli olduğu akan bir trafikte kendinizi deneyin derim. İnsanız hatalarımız olabilir soğukkanlı olmalı ilk hatada güvensizlik yaşayıp sürmeye küsmemeliyiz

İlk arabayı kullandığınızda, araba mı sizi taşıyor siz mi arabayı taşıyorsunuz belli olmaz o kadar stres olabilirsiniz çok normal. Zaman geçtikçe kendinize olan güveniniz yerine gelecek araç üzerinde ki hakimiyetiniz artacak o zaman araç kullanmak çok daha keyifli bir hale gelecek. Küçük kazalar, aracı park ederken sürtmeler, heyecanlanıp diğer araçlarla burun buruna gelmeler hepsi olağan sürecin bir parçası. Yine de rabbim kazasız belasız kullanmayı nasip etsin

O kadar normal ki yaşadıklarınız. Bir süre sonra her şeyi otomatik yapmaya başlıyorsunuz, farkında bile olmadan :) Ama ne kadar usta olursanız olun sürüş esnasında dikkatinizi dağıtacak şeyler yapmayın, tlfa bakmayın, makyajınızı kontrol etmeyin vs gibi.

Ben. Ama öncesinde kardeşlerimle pratik yaptım , kız kardeşim usta denecek seviyede araba kullanır, bir ay kadar onunla birlikte çalıştık şimdi her yere gidip geliyorum. Park etmek zamanla oturuyor.

Bende araba kullanali 3 ay oluyor..Girin trafiğe ben hemen girdim 10 günden sonra iş yerine her gün siz git gel yapın sürdükçe kendinize güveniniz gelecek

ayy onları nasıl yapıyorlar bilmiyorum ben aynalar yol trafik vs hepsini bir arada yapmaya zorlanıyorum

Bende araba kullanali 3 ay oluyor..Girin trafiğe ben hemen girdim 10 günden sonra iş yerine her gün siz git gel yapın sürdükçe kendinize güveniniz gelecek
bende öyle düşünüyorum, sürdükçe özgüvenim gelir diye. AMa bir olumsuzluk yaşarsam araba ile burun buruna gelirsem çıkamayacağım bir durum olursa diye korkuyorum.

Ben. Ama öncesinde kardeşlerimle pratik yaptım , kız kardeşim usta denecek seviyede araba kullanır, bir ay kadar onunla birlikte çalıştık şimdi her yere gidip geliyorum. Park etmek zamanla oturuyor.
Bende eşimle çıktım baya zaman. Artık ona söyledim tek çıkayım özgüvenim gelsin. Destekçim oldu sağolsun

Normal dimi? Hiç usta olmayacakmışım gibi hissediyorum ama çevremdeki herkes diyor süre süre gelişeceksin diye

Normal dimi? Hiç usta olmayacakmışım gibi hissediyorum ama çevremdeki herkes diyor süre süre gelişeceksin diye

Milyarlarca insan araba kullanıyor neden yapamayasınız ki :)
Yeni bir tecrübe başta hep korkutur, ama emin olun bir süre sonra o kadar her şey kendiliğinden olacak ki sıkılacaksınız araba kullanmakta. Ben 21 senedir kullanıyorum, artık bıktım yani. Ama asla usta şoför oldum demeyin, en büyük yanılgı bu olur. Tek yapmanız gereken dikkatli ve uyanık olmak, kurallara uymak.

O heyecan olması normal.Biraz daha surun bence alisirsiniz.

Bende ehliyetimi alalı 10 sene oldu.Ama o 10 sene hiç araba kullanmadım isteğimde olmamıştı.2 sene önce eşim araba aldı.Hemen özel hocadan ders aldım 4 defa.Hocam sürekli beni trafiğe çıkardı çünkü bendede akan trafikte sürme korkusu vardı.Şimdi maşallah 2 senedir gitmediğim yer kalmadı.İsterseniz sizde özel bi hoca ile biraz pratik yapabilirsiniz.

Alisirsiniz, hatta bir süre sonra endişe ettiğiniz günleri düşünüp gulersiniz bile kendinize güvenin yaparım deyin, bir kadın kafasına koyduğu her şeyi yapar. 6 ay önce bir işe girdim eve yakın ama aracim çok yakıyor otobüs vs desen çok ters eşim demişti ki motor alalim çok gulmustum ben ise gidene kadar 3 kere ölürüm demiştim ilk kullandim devrildim, çok utandım eve kadar yanımda iterek getirmiştim şimdi kurduyuz çok şükür iki kere daha devrildim bir ayda üç olmuştu sonrada daha devrilmedim. Yaparım dedim ya neden olmasın ki sizde yaparım deyin. Sakince kullanın Allah korusun siz kemerinizi takın bol pratik yapın, trafik çok ayrı

Kimse anasının karnından araba kullanarak doğmuyor. Pratik yapmadığınız sürece geliştirmezsiniz kendinizi. Bu işi başaracağım diyin dalın. Herkes ilk trafiğe çıktığında heyecanlanıyor size özel değil. Zamanla alışacaksınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…