- 12 Nisan 2017
- 1
- 2
- 35
-
- Konu Sahibi askininaskisi
Canım hayırlı olsun .Özeline bakar mısın rica etsemArkadaşlar sperm azlığı hiçbir şekilde sorum değil mucizemi anlayatım. Öncelikle herkese merhaba ben 28 yaşındayım 2 yıllık evliyim. Eşimle bir yıldır korunmadan ilişki denedik ancak almadı sonra doktora gittik eşimin sprem sayısı 3 milyon çıktı normal yolla imkansız dediler. sonra kadınlar kulubüne girdim o yüzden buraya bir vefa borcumun olduğunu düşünüyorum. lokman hekimde bir macun yaptırdık burası aktar. macunu eşim sadece 15 gün kullandı ve ben o ay hamile kaldım. 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Rabbim sağlıklı kucağımıza almayı da nasip eder inşallah. uzun lafın kısası tek problemi eşinin sperm azlığı olan bayanlar ileri hareketlisi az olanlar morfolojisi hesaplanamayanlar macunun yarısı elimde kaldı sizlere şifa olur. Ücretsiz verebilirim. Bu arada o ay içinde beslenme düzenimizi tamamen değiştirdik hafta da iki gün balık her gün ceviz kuruyemiş portakal havuç sebze ağırlıklı beslendik ilk hafta keçi boynuzu kürü bile uyguladım hatta. doktorlarda şokta :) normal yolla imkansız demişlerdi. sakın ümitsizliğe kapılmayın Rabbim ol dedi ve oldu. d
Aşılamanın sonucunu aldın mı kuzum??Bizimde 2 ve 7 çıkmışlığı var ama biz çapa da yaptirdigimizi baz aliyoruz. Doktorlar her yerde yapilanlara güvenmiyor. Sayımız falan idare eder harekette eh işte. Ben 2. Aşılamamı oldum pazartesi bekliyorum bakalım:)
Canım aynen dediğin gibi kan alınıp bakılıyor dediğinn gibi. Biz yaptırmadık ama araştırmıştım ben. Genetik geçişli bi rahatsızlığın olup olmadığına bakılıyor . Ama eğer morfoloji sıkıntınız varsa tüp bebekte pgt yöntemiyle oluşturulan embryolar genetik bakımdan da incelenip transfer ediliyor. Eğer tüp bebeğe karar verirse doktorumuz biz pgt yöntemiyle yaptırmayı düşünüyoruz..Arkadaşlar merhaba bizim ilk tüp bebek denememizde 6 yumurta toplandı ve yumurta döllenmesi olmadı hiç sayı 1 milyon morfoloji %0 hoca sperm DNA hasar testi dışında genetik test istiyor genetik test dediği hangisi acaba kan verilip yapılıyormuş hem kadının hem erkeğin bilen var mı acaba
Canım ohss olmanı engellemek ve seni dinlendirmek için ara verilmiş transferine korkma kötü bişi değil. Kaç tane embriyo olduğu değil kaliteli kaç embriyon var o önemli sayısına da takılma olur mu. İnşallah gönlüne göre veriri Rabbim. Geç yazdım cevap ama kusura bakma. Ne dedi doktorun embryoların kalitesi hakkında peki?Kızlar sorabileceğiniz kimsem Yok ilk denememiz hiçbirşey bilmiyorum biz Doğum kontrol haplı uzun protokolle başladık tedaviye, dün 13 yumurtam toplandı transfer günü beklerken doktorumuz ohss riskine karşı 2 ay donduracağız embriyoları dedi. Bu iyi birşey mi kötü birşey mi bilmiyoruz çok tedirginiz. Bugünde haber geldi hastaneden 12 olgun yumurtadan 4 ü döllenmiş diğerleri Noldu dedim yarın belki bir ihtimal bölünür onlarda yarın sizi bilgilendirelim dediler. kalitesi nasıl diye sormayı bile düşünemedim yarın arıcaklar o zaman sorcam. Sizce nasıl 4 embriyo iyi mi ? Morfoloji ve sperm azlığı var biz de
En iyisini yapıyorsun balım. Bu arada geçen gün bizim gibi morfolojiyle boğuşan bi arkadaşım aşılama yaptırdı ve şuan hamisiIyi yaptin balim. Bende seni merak ediyordum. Spor her zaman lazim kuzum yani bosluyor insan kendini bunu yasam tarzi haline getirmek lazim bende is cikislari otobuse biniyordum simdi yuruyorum cok iyi geliyor bakalim artik.
Aldım canm. Negatif malesefAşılamanın sonucunu aldın mı kuzum??
Sağlık olsun balım. Bi arkadaşım aşılamanın ertesi ayı hamile kalmıştı morfoloji 0 olmasına rağmen.. Ama iğneli aşılama yaptırmıştı. Sizin yumurta geliştirici olarak kullandığınız nedir ?Aldım canm. Negatif malesef
Benim klomenle olmustu aşılamam. Bugun adet olunca gittim. İğneli aşılamaya gecicektik ama 3 cmlik kistim olmuş malesef. Doktor ara verdi bi aySağlık olsun balım. Bi arkadaşım aşılamanın ertesi ayı hamile kalmıştı morfoloji 0 olmasına rağmen.. Ama iğneli aşılama yaptırmıştı. Sizin yumurta geliştirici olarak kullandığınız nedir ?
Allahım en hayırlı olanı nasip etsin canım. Kistinde muhtemelen doğum kontrol hapıyla küçülür. Sen de 1 ay dinlenmiş olursun. Sperm değerleriniz basıldı tam hatırlayamadım. Bide hangi şehirdesiniz ?Benim klomenle olmustu aşılamam. Bugun adet olunca gittim. İğneli aşılamaya gecicektik ama 3 cmlik kistim olmuş malesef. Doktor ara verdi bi ay
Morfolojimiz kötü canım. İstanbuldayım. Sizin problem neydi sen hangi ildesinAllahım en hayırlı olanı nasip etsin canım. Kistinde muhtemelen doğum kontrol hapıyla küçülür. Sen de 1 ay dinlenmiş olursun. Sperm değerleriniz basıldı tam hatırlayamadım. Bide hangi şehirdesiniz ?
Ankaradayız biz de balım. Bizim de morfolojiMorfolojimiz kötü canım. İstanbuldayım. Sizin problem neydi sen hangi ildesin
Bu güzel habere öyle sevindim ki kuzum. Allahım pozitif gebelik testinden de bahsetmeyi nasip etsin inşallahh. İşte bu konuda hep doktorlar 2 ye bölünmüş durumda. Ama ben hep güzel olacak herşey diye düşünüuorum. Napalım pozitif enerhi olsun güzel düşünelim rabbim en hayırlısı en güzeliyle mükafatlandırsın. Hadi topiğin ilk hamişi sen ol inşallahCanim sana gelismelerden bahsetmek istiyorum.konustugumuz sperm sonucundan sonra doktorumla randevuma gittim ilk kez gordu sonucu ve sunu dedi asla olumsuz bir sonuc degil atla deve degil olmuyor ise sebebi bu sonuc degil morfoloji 2 idi ya ona istinaden soyledi ben de sordum uzerine basa basa.Sonra yumurta takinine basldim bugun 2 yumurtam olusmus yarin catlatma ignesi olucam hayirlisi bakalim.Sakin sayi yada diger durumlar normal ise morfolojiye takilmayin canim eminim sknti stres yaptigimiz icin bu isler boyle oluyoraskininaskisi
Bu güzel habere öyle sevindim ki kuzum. Allahım pozitif gebelik testinden de bahsetmeyi nasip etsin inşallahh. İşte bu konuda hep doktorlar 2 ye bölünmüş durumda. Ama ben hep güzel olacak herşey diye düşünüuorum. Napalım pozitif enerhi olsun güzel düşünelim rabbim en hayırlısı en güzeliyle mükafatlandırsın. Hadi topiğin ilk hamişi sen ol inşallahbizde mayısın ilk haftası spermiogram + DNA hasar testi yaptıracağız. Allahımminşallah güzel sonuçlar çıkar. Yada şöyle dua edeyim rabbim hakkımızda en hayırlı olanı nasip etsin inşallah. Çok teşekkürederim balım haber verdiğin paylaştığın için. Mayıs ayı bizlerin ayı olsun inşallah...
Allahım daha büyük dertler vermesin balımm. Napalım bekleyip göreceğiz. Ama bu arada elimizden geleni yapıp tevekkül etmeyi ihmal etmeyeceğiz. Bol bol dua et ceğiz. Rabbim duada ısrarı ister biz kullarından. Allahım evlat isteyen herkeslere tabiki bizlere tez vakitte sağlıkla nasip etsin. Ben inanıyorum. Gün gelecek burada bebiş haberleri vereceğiz birbirimizeCa
Canim ben herseyin bir bekleme surecinde guzel oldugunu dusunuyorum.Buay olmasa da umutluyum elbet olur daha yolun basindayiz.Biz bebissiz zamanlarin tadini cikaralim.
En iyisini yapıyorsun balım. Bu arada geçen gün bizim gibi morfolojiyle boğuşan bi arkadaşım aşılama yaptırdı ve şuan hamisiöyle ışık oldu ki bana. Bende devlette yaptırdı ve klomen kullandı yumurta geliştirici olarak.. Ay darısı hepimize olsun inşallah....
Son ayda 3 arkadaşımın hamile haberini aldım biri tüp diğer ikisi aşılama sonucu. Bahar gelince canlanıyor herşeyYaaa nasip iste kuzum bize nasil gelcek bebisler yasayip gorcez insallah.. bizimde cuma gunu detayli sperm testimiz var rabbim hayirli sonuclar verir insallah ona gore asilama ile baslicaz sanirsam . Sonuca gore doktor ne yapmamiz gerektigini soylicek. Bir gun bebislerimiz kucagimizda bir taraftan burda sohbet ediyoken bulurmuyuz acaba kendimizi he ne dersin insallah yaa rabbim yeterkj ol desin. Hayali bile muhtesem bu aralar cok daha fazla ozlemi var icimde bebek kokusu geliyor burnuma resmen misss gibi...
Bende bende balim Allah im hayirlisini nasip etsin olur olmaz her turlu sukredicez bizim sinavimiz bu cunki. Dunde bi arkadas sordu cocuk dusunmuyomusunuz diye bende dusunuyoruzda kismet olmadi 1 sene oldu dedim aaa bizim hemen oluyo deneyince diyor yani moralim bozuldu tabi bu gibi seyler canimi sikmiyo diyemem o an ne dusuncesiz dedim icimden ama sonra dusundum insan basina gelmeyince haldende anlamiyo iste. Bakalim insallah haziran ayi bize mis kokulularimizin haberi verir ayyyy Allah immm rabbim bekleyen herkeze herkeze versin bu cok baska bi ozlemmis..Son ayda 3 arkadaşımın hamile haberini aldım biri tüp diğer ikisi aşılama sonucu. Bahar gelince canlanıyor herşeyAh balım haziran bizim ayımız olsun. Bizim de haziranda netleşecek bakalım Allahın izniyle. Belkide haziranda bebişimiz gelcek ikimizinde kuzumm. Ay o güzel günlerin gelmesini öyle çok istiyorum ki. Bebişlerden yoğun olup giremeyişimizden dert yanalım, üstümüz başımız kusmuk koksun, uyumak banyo yappmak tuvalete gitmek için bile vaktimiz olmayışımızdan konuşalım.. Ahh hayali bile tarifsiz güzel. İnşallah gelecek o günlerde kuzum ben yürekten istiyorum diliyorum rabbimden..