- 26 Ağustos 2015
- 2.709
- 1.650
-
- Konu Sahibi askininaskisi
Böyle sağduyudan yoksun insanları gördükçe ve duydukça benim de moralim bozuluyor kuzum. Onlarda sabrımızın sınavımızın bir parçası. Allaha havale ediyorum böylelerini. Rabbim sağlıkla bizlere de meleklerimizi nasip etsin tez vakitte inşallahh. Sen kendin için bişeyler kullanıyor musun kuzum ?Bende bende balim Allah im hayirlisini nasip etsin olur olmaz her turlu sukredicez bizim sinavimiz bu cunki. Dunde bi arkadas sordu cocuk dusunmuyomusunuz diye bende dusunuyoruzda kismet olmadi 1 sene oldu dedim aaa bizim hemen oluyo deneyince diyor yani moralim bozuldu tabi bu gibi seyler canimi sikmiyo diyemem o an ne dusuncesiz dedim icimden ama sonra dusundum insan basina gelmeyince haldende anlamiyo iste. Bakalim insallah haziran ayi bize mis kokulularimizin haberi verir ayyyy Allah immm rabbim bekleyen herkeze herkeze versin bu cok baska bi ozlemmis..
Böyle sağduyudan yoksun insanları gördükçe ve duydukça benim de moralim bozuluyor kuzum. Onlarda sabrımızın sınavımızın bir parçası. Allaha havale ediyorum böylelerini. Rabbim sağlıkla bizlere de meleklerimizi nasip etsin tez vakitte inşallahh. Sen kendin için bişeyler kullanıyor musun kuzum ?
Kuzu birşey sorcam biz kruger yöntemiyle test yaptırdık morfoloji değeri kaç anlamadım. Şöyle yazıyorBöyle sağduyudan yoksun insanları gördükçe ve duydukça benim de moralim bozuluyor kuzum. Onlarda sabrımızın sınavımızın bir parçası. Allaha havale ediyorum böylelerini. Rabbim sağlıkla bizlere de meleklerimizi nasip etsin tez vakitte inşallahh. Sen kendin için bişeyler kullanıyor musun kuzum ?
Normal morfoloji yazmıyor mu balım? Buna göre toplam 96 oluyor. 100 den çıkarınca morfolojiniz %4 galiba. Ama bi fotosunu çekip yüklesene testinizin?? Kusura bakma kuzum geç yqzabildim ama..Kuzu birşey sorcam biz kruger yöntemiyle test yaptırdık morfoloji değeri kaç anlamadım. Şöyle yazıyor
Anormal morfoloji: baş (40),boyun (10),kuyruk(16),mikst(30)
Şimdi bizim morfolojimiz ne oluyor bu durumda?
Buradan paylaşmak istemez n özelden de yqzqbilirsin kuzum benimm...Kuzu birşey sorcam biz kruger yöntemiyle test yaptırdık morfoloji değeri kaç anlamadım. Şöyle yazıyor
Anormal morfoloji: baş (40),boyun (10),kuyruk(16),mikst(30)
Şimdi bizim morfolojimiz ne oluyor bu durumda?
Yok yavrum paylasirim sorun degilde dedigin gibi morfoji 4 mus .4 den yuksek olmasi lazim sanirim bizim bastan asagi sorun yani :) 3 aydir proxeed plus +klomen kullaniyoduk ayrica keci boynuzu kuru her aksam olmasada onuda yaptik baya bi hicmi faydasi olmadi diyorum ya yani Allah vermiyorsa vardir bir sebebi mutlaka ama gercekten nasil bir yol izlemem gerektigini bilmiyorum o cok canimi sikiyorBuradan paylaşmak istemez n özelden de yqzqbilirsin kuzum benimm...
merhaba cnm hepimizin sorunları ortak. bizde 2 hafta sonra tedaviye başlayacagız kaan aydosa muayene olmustuk istediği testleri yaptırıp gonderdık maılle geri dönüş yapacak tedavıyı verecek onu beklıyoruz. bizimde morfolojı %2 cıktı. birde spermıyogram dışında daha detaylı testler yapıldı. dna hasar testi, spermın erken yaşlanması testi, oksidatif stres testi gibi.spermıyogramda sorun cıkmasa bile bunlarda cıkınca da erkege baglı infertilite sebebı oluyormus. bizim sebepsiz infertiliteydı tüp bebek denedık negatıf oldu snrasında arastrmya başladık. bu testlerden bizim anladgımız canlı sperm sayımız baya düşük tabi hoca nasıl yorum yapacak bilmiyorum. morfolojımız de kötüleşmiş 2 yıl once %7 idi. ibrahım saraçoğlunun önerileri arasında e vitamını kullanamı var. onarıcı bir vitamınmıs morfolojı bozuklugu için öneriyordu.gunde 200 mg. bn sımdı onu arastıyorum zararı yokmus ztn. proxed içeriğine baktım e vitamını yok. sende bir araştır bu e vitamını sperm değerlerını düzeltmede etkılı sanırım.Yok yavrum paylasirim sorun degilde dedigin gibi morfoji 4 mus .4 den yuksek olmasi lazim sanirim bizim bastan asagi sorun yani :) 3 aydir proxeed plus +klomen kullaniyoduk ayrica keci boynuzu kuru her aksam olmasada onuda yaptik baya bi hicmi faydasi olmadi diyorum ya yani Allah vermiyorsa vardir bir sebebi mutlaka ama gercekten nasil bir yol izlemem gerektigini bilmiyorum o cok canimi sikiyorbakalim artik hayirlisi zaman ne gosterecek . Siz ne durumdasiniz kuzum?
Kuzum sizin morfoloji daha önce kaçtı ?? Hıxınız ve sayınız ne durumda? Üzülme lütfen kendini bırakmak yokk. Daha çok takviye verirsin sigara falan kullanıyosa bırakır eşin düzelicek inşallahh.. Bizim test günümüz 16 mayıs balım. DNA hasar testi de yaptıracağız. Sonuç biraz geç çıkacak sanıtım bu test nedeniyle. Ben de çok merak ediyorum sonuclarımızı ama kötü çıkacak diye de korkuyorumYok yavrum paylasirim sorun degilde dedigin gibi morfoji 4 mus .4 den yuksek olmasi lazim sanirim bizim bastan asagi sorun yani :) 3 aydir proxeed plus +klomen kullaniyoduk ayrica keci boynuzu kuru her aksam olmasada onuda yaptik baya bi hicmi faydasi olmadi diyorum ya yani Allah vermiyorsa vardir bir sebebi mutlaka ama gercekten nasil bir yol izlemem gerektigini bilmiyorum o cok canimi sikiyorbakalim artik hayirlisi zaman ne gosterecek . Siz ne durumdasiniz kuzum?
merhaba cnm hepimizin sorunları ortak. bizde 2 hafta sonra tedaviye başlayacagız kaan aydosa muayene olmustuk istediği testleri yaptırıp gonderdık maılle geri dönüş yapacak tedavıyı verecek onu beklıyoruz. bizimde morfolojı %2 cıktı. birde spermıyogram dışında daha detaylı testler yapıldı. dna hasar testi, spermın erken yaşlanması testi, oksidatif stres testi gibi.spermıyogramda sorun cıkmasa bile bunlarda cıkınca da erkege baglı infertilite sebebı oluyormus. bizim sebepsiz infertiliteydı tüp bebek denedık negatıf oldu snrasında arastrmya başladık. bu testlerden bizim anladgımız canlı sperm sayımız baya düşük tabi hoca nasıl yorum yapacak bilmiyorum. morfolojımız de kötüleşmiş 2 yıl once %7 idi. ibrahım saraçoğlunun önerileri arasında e vitamını kullanamı var. onarıcı bir vitamınmıs morfolojı bozuklugu için öneriyordu.gunde 200 mg. bn sımdı onu arastıyorum zararı yokmus ztn. proxed içeriğine baktım e vitamını yok. sende bir araştır bu e vitamını sperm değerlerını düzeltmede etkılı sanırım.
Kuzum sizin morfoloji daha önce kaçtı ?? Hıxınız ve sayınız ne durumda? Üzülme lütfen kendini bırakmak yokk. Daha çok takviye verirsin sigara falan kullanıyosa bırakır eşin düzelicek inşallahh.. Bizim test günümüz 16 mayıs balım. DNA hasar testi de yaptıracağız. Sonuç biraz geç çıkacak sanıtım bu test nedeniyle. Ben de çok merak ediyorum sonuclarımızı ama kötü çıkacak diye de korkuyorum
Balım testleriniz aynı yerde mi yapıldı? Çünkü farklı yerlerin farklı değerler çıkması normal kuzum. Sayı için keçiboynuzu kürü düzenlenen nli şekilde kullanıldığında birebir. Hız için de keçiboynuzuyla dönüşümlü havuç kürü kuzum. Bide tabiki moral. Üstüne gitme ama whatspptan mesela eşine sigaranın sperm kalitesine zararını anlatan yazıların ekran resmini yolla. Benim eşim tam anlamıyla o zaman ikna oldu. Kk da gördüğüm bu tarz paylaşımları gönderdim. Öyle ikna oldu. Arada sırada 1tane sigara içiyo şuan. Birde çakşır suyu içiyır şuan. Bi arkadaşım 4 litre içirdikten sonra eşine 0 olan morfoloji 5 oldu hızı baya baya arttı ve aşılamayla şuan 7 haftalık hamile.. Sabır lazım biraz. 2litre içti eşim bakalım bi 2 litre daha içmiş olucak teste kadar. İnşallah bizde de işe yarar.. Sizde deneyin. Bak kk da çakşırla ilgili çok fayda gören var kuzum.. Ve evliliklerimize zarar vermemesi için bu problemi hayatımızın merkezi olarak yaşamayalım. İnan ilk günler öğrendiğimizde resmen hayata küstüm. Baktım eşim ben her ağlayışımda başı önünde iki büklüm oturuyodu eziliyodu sıkıntıdan. Sonra toparlandım sabredicez dua edicez diye söz verdik birirmize. Derdi veren rabbim dermanımızı da verecek inşallah kuzum benim. Sabredelim elimizden geleni yapalım. Ve hergünKuzum değerlerimiz sayımız 6 milyon çıktı yıkamadan sonrada 2 milyonhızımızda %40 .geçen ay ve ondan öncekilerde hızımız hep değişkendi 55 çıktı 65 çıktı falan değişiyor o sanırım ama sayı 9 milyondu hani o kadar takviyeden sonra artar diye düşünmüştüm ben. Belkide o biraz daha basit bir testti doğrumuydu yanlışmıydı bilemiyorum artık. O dönem sigarayı azaltmıştı belkide ondandı. Şimdi yine coştu bu yüzden çok tartışıyoruz zaten neymiş günde 3 4 paket sigara içen adamların oluyomuş sigaraya bağlama bunu sadece diyor. Keşke diyorum bazen problemin bütünü bende olsaydı da ben uğraşsaydım ama gerçekten 2 taraf aynı önemi göstermiyosa ciddi anlamda sıkıntı yaratıyor bu durum. İnşallah diyorum evliliğimize zarar vermez şu durum tez zamanda kavuşuruz . Kuzum ya umut etmekten vazgeçemiyor insan bırakamıyosun kendini ya yani kafamdan silip atmak istiyorum esasında neden olmuyor neden olmuyor diye düşünmekten artık kendimi yiyorum Allah a sığınmaktan başka çare yok Sen sakın bizdeki durumdan etkilenme kuzum sizin sonuçlar Allah ın izniyle güzel çıkcak ama sonuçlardan ziyade Allah tez zamanda bize o duyguyu nasip etsin inşallah.
Balım testleriniz aynı yerde mi yapıldı? Çünkü farklı yerlerin farklı değerler çıkması normal kuzum. Sayı için keçiboynuzu kürü düzenlenen nli şekilde kullanıldığında birebir. Hız için de keçiboynuzuyla dönüşümlü havuç kürü kuzum. Bide tabiki moral. Üstüne gitme ama whatspptan mesela eşine sigaranın sperm kalitesine zararını anlatan yazıların ekran resmini yolla. Benim eşim tam anlamıyla o zaman ikna oldu. Kk da gördüğüm bu tarz paylaşımları gönderdim. Öyle ikna oldu. Arada sırada 1tane sigara içiyo şuan. Birde çakşır suyu içiyır şuan. Bi arkadaşım 4 litre içirdikten sonra eşine 0 olan morfoloji 5 oldu hızı baya baya arttı ve aşılamayla şuan 7 haftalık hamile.. Sabır lazım biraz. 2litre içti eşim bakalım bi 2 litre daha içmiş olucak teste kadar. İnşallah bizde de işe yarar.. Sizde deneyin. Bak kk da çakşırla ilgili çok fayda gören var kuzum.. Ve evliliklerimize zarar vermemesi için bu problemi hayatımızın merkezi olarak yaşamayalım. İnan ilk günler öğrendiğimizde resmen hayata küstüm. Baktım eşim ben her ağlayışımda başı önünde iki büklüm oturuyodu eziliyodu sıkıntıdan. Sonra toparlandım sabredicez dua edicez diye söz verdik birirmize. Derdi veren rabbim dermanımızı da verecek inşallah kuzum benim. Sabredelim elimizden geleni yapalım. Ve hergün
707 tane ya varis
100 tane ya evvelu
100 tane ya semiu
Zikirkerini çekiyorum ben çok rahatlatıyor. Ayrıca hergün kenzülarş okumaya çalışıyorum o da içime su serpen rahatlatan dualardan.. Ne kadar çok konuştum ya
Çakşırı ben mecitefendiden sipariş ettim aldım aklında olsun o en kalitelisi.1 çaybardağına 1\4 oranında çakşır geri kalanını su olarak tamamlayıp sabah açkarnına akşam yatmadan yarım saat 1 saat evvel içiriyosun kuzum. Su tadında hafif kokusu var ama içilmicek değil ıhlamur tarzı bi koku. Eşim severek içiyor. Kuzum Allahım nasip etmeyeceği şeyi hayal ettirmezmiş. Bizde gün gelecek evlatlarımızı kucağımıza alıp gülüp geçeceğiz çektiğimiz sıkıntılara. Balım testi bence bundan sonrasında hep aynı yere yaptırın güvenilen özel bi labaratuar olabilir. Bunlar eğer şehrinizde varsa düzen ve denge labaratuvarları. Bu ikisinin güvenilir olduğunu söylüyor doktorlar... Farklı yerlerin değerlendirme parametreleri farklı olduğu için aynı yerde tekrarlamak ne kadar artış yada azalma olduğunu görme açısından daha doğru olur..Testlerimiz aynı yerde yapılmadı kuzum hep farklı yerlerde yaptırdık . Konuş konuş kuzum . Dert insanı Allah a yaklaştırır derler ne kadar doğru dimi bazen düşünüyorumda bu derdim olmasa bu kadar dua edermiydim acaba . Allah ıma şükürler olsun ya daha kötü bir durumla uğraşıyoda olabilirdik şuan çok şükür. Çakşır suyunu bende duydum birde onu deneyim diyorum da tadı nasıl peki içilesi bir tat mı ? Ya eşime aşılama için sınırda ama onun zaten tutma olasalığı düşük onu deneyesiye kadar tüp bebek deneyin demişş. Birde yani testi hiç yorumlamıyorlar yaa yani ilaçları kullandı işe yaramadı o zaman tüp direk. Yani başka önerilecek bir ilaç yokmu ki buda insanın kafasını bulandırıyo çünkü bazı kurumlar bunu ticaretede çevirmiş durumda. Bilemiyorum yaniKuzum çekicem bende bu zikirleri inşakllah rabbim dualarla kısmet eder yaa. Sigara konusunda bilmiyorum ya bizimki çooookk uzun zamandır içiyor yani bırakmasını geçtim azaltmasına razıyım ben ama nerdeee
Haklısın kuzum yaa doğru söylüyorsun. Bir dahakine labaratuarda yaptırtıcam bende eşime söylediğin labaratuarlar izmirde yok ama tavsiye edilen bir kaç labaratuar var. Bu son yaptırdığımız yer tüp bebek merkezide olan bir yer . Mecitefendiye baktımda şimdi izmirdeymiş o şu son keçiboynuzlarınıda bitirsinde ona başlatayım bende kürleri karşıtırmayın sakın diyolar . Her akşam iksir hazırlar gibi hazırlıyoruz valla Allah sonumuzu hayır etsin inşallah:)Çakşırı ben mecitefendiden sipariş ettim aldım aklında olsun o en kalitelisi.1 çaybardağına 1\4 oranında çakşır geri kalanını su olarak tamamlayıp sabah açkarnına akşam yatmadan yarım saat 1 saat evvel içiriyosun kuzum. Su tadında hafif kokusu var ama içilmicek değil ıhlamur tarzı bi koku. Eşim severek içiyor. Kuzum Allahım nasip etmeyeceği şeyi hayal ettirmezmiş. Bizde gün gelecek evlatlarımızı kucağımıza alıp gülüp geçeceğiz çektiğimiz sıkıntılara. Balım testi bence bundan sonrasında hep aynı yere yaptırın güvenilen özel bi labaratuar olabilir. Bunlar eğer şehrinizde varsa düzen ve denge labaratuvarları. Bu ikisinin güvenilir olduğunu söylüyor doktorlar... Farklı yerlerin değerlendirme parametreleri farklı olduğu için aynı yerde tekrarlamak ne kadar artış yada azalma olduğunu görme açısından daha doğru olur..
Kuzum keçiboynuzu ve çakşır birlikte kullanıldığında daha etkili . Birisi sperm kalitesini diğeri sperm sayısını arttırıyor.Çakşır kür değil. Havuç ve keçiboynuzu kürünü birlikte yapmak önerilmiyor.Bu arada yıkama sonrası hızınız kaç testte ? Bide bi önceki testte morfoloji kaçtı? Bikaç zaman bu çakşırı deneyin ve özel labaratuarda testinizi tekrarlayın bence. Herşey güzel olacak inşallah kuzum. Ben hepimiz için dua ediyorum. Allahım tez vakitte sağlıkla nasip etsin hayırlı sağlıklı evlatları bizlere isteyen herkeslere..Haklısın kuzum yaa doğru söylüyorsun. Bir dahakine labaratuarda yaptırtıcam bende eşime söylediğin labaratuarlar izmirde yok ama tavsiye edilen bir kaç labaratuar var. Bu son yaptırdığımız yer tüp bebek merkezide olan bir yer . Mecitefendiye baktımda şimdi izmirdeymiş o şu son keçiboynuzlarınıda bitirsinde ona başlatayım bende kürleri karşıtırmayın sakın diyolar . Her akşam iksir hazırlar gibi hazırlıyoruz valla Allah sonumuzu hayır etsin inşallah:)
canım sen nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama dediğin fiyatlar çok pahalı, biz diyarbakırda bahçeci ye sorduk 8 buçuk dedi düşünebilirsin bence bu tarafları da yani.Sağol canım ya verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Bizde başlıcaz ufaktan ufaktan tüp bebek merkezleriyle görüşmeye 16bin 20 bin arası diyorlarda yani henüz bir merkezden fiyat almadık ama sağdan soldan aşağı yukarı bu fiyatları bulur diyolar çok fazla geliyor şuan için bütçemizeRabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin olmadımı olmuyo işte değerler normalde olsa anormalde olsa hepsi bir sebep nasibimizde nasıl kavuşmak varsa Allah tez zamanda nasip etsin diyorum . Bazen düşünüyorum yani Allah daha kötüsünü aratmasın tabi ama en içten dualarım sanırım bunun için olcak sadece kendim değil bekleyen herkez için.
Kuzum keçiboynuzu ve çakşır birlikte kullanıldığında daha etkili . Birisi sperm kalitesini diğeri sperm sayısını arttırıyor.Çakşır kür değil. Havuç ve keçiboynuzu kürünü birlikte yapmak önerilmiyor.Bu arada yıkama sonrası hızınız kaç testte ? Bide bi önceki testte morfoloji kaçtı? Bikaç zaman bu çakşırı deneyin ve özel labaratuarda testinizi tekrarlayın bence. Herşey güzel olacak inşallah kuzum. Ben hepimiz için dua ediyorum. Allahım tez vakitte sağlıkla nasip etsin hayırlı sağlıklı evlatları bizlere isteyen herkeslere..
canım sen nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama dediğin fiyatlar çok pahalı, biz diyarbakırda bahçeci ye sorduk 8 buçuk dedi düşünebilirsin bence bu tarafları da yani.
O psikoloji öyle kötü ki bilirim. Bi yarın seviniyor elbette diğer yarın evlat hasretiyle yanıp tutuşuyor.. Sonra kendi kendime kızıyorum kıskanç kötü kalpli hissediyorum. Karmakarışığım. Biraz daha sabır diyorum. Rabbim her darda olanın yanında seni de görecek diyorum öyle. Allahım duysun sesimizi gelsin mucizelerimiz inşallah. Avm ye gidiyoruz bütün hamileler bütün bebekler orada toplanmış gibi hissediyorum, memlekete gidiyorum ilk sorulan soru bebek ne zaman olacak , arkadaş ortamında herkesin bebeği var Allahım sabır ver diyorum.. Deneyin balım azospermliler bile fayda görmüş çakşırdan önce Allah elbette o ol derse olacak bunlar vesile... İsyan etmeden bekleyecez duayla napalım kuzum..Öylemi kuzum alayım ben o zaman onuda deneyelim . Kuzum yıkama sonrası hız %100 yazıyor. Morfolojiyi ilk defa bu testte gördüm ben önceki testlerde morfoloji ile ilgili bir değer yazmıyordu. Çakşırıda denicem kuzum alıcam onuda belki onunla şifa buluruz. Bugün çok ağlamaklıyım bir kaç hamile haberi aldım fesatlanır gibi içim eziliyor bu hallerimden çok utanıyorum ben böyle bir insan değilim diyorum ama gerçekten elimde değil Allahım herkeze nasip etsin herkezin kucağını doldursun rabbim hayırlısıyla bizlerinde. İnancım azalıyor dönem dönem 1 seneyi geçti artık olmaz heralde doğal yollarla diyorum sonra sen inançlısın böyle düşünme Allah isterse olur diyorum gözlerim doluyorNe bilim herşey bir sınav işte bu sınavda sabrı gösterebiliyosak ne mutlu bize.
Canım ilaçlarla birlikte mi 8500 ben diyarbakır bahçeci yi düşünüyorum da .canım sen nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama dediğin fiyatlar çok pahalı, biz diyarbakırda bahçeci ye sorduk 8 buçuk dedi düşünebilirsin bence bu tarafları da yani.