• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Morfoloji, sayi, hiz problemi olup care arayanlar gelin dertleselim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canım eşime okudum yazını. Oda sürekli sitem ediyor. Neymiş emodex bir kutu kullanmış yetermiş. Para tuzagıymış. Üç gündür keçiboynuzu pekmezi koydum yememiş. Beni çok zorluyor. Senin yazını okudum bak dedim kolay olmuyor niye basite alıyorsun bu kadar şimdiden pes ediyorsun. Öfleye pöfleye yiyip içiyor. Çok üzülüyorum
Cnm biz bir paket proceed plus , bir şişe emodex, bir paket promen k,bi kutu Larginine , bu ilaçları kullandık. Eşine söyle bunları. Fındık ,fıstık , çekirdekli kuru üzüm, badem kabak çekirdeği bunları avuç avuç yedi. İlaçsız olmaz bu iş.

Cnm biz bir paket proceed plus , bir şişe emodex, bir paket promen k,bi kutu Larginine , bu ilaçları kullandık. Eşine söyle bunları. Fındık ,fıstık , çekirdekli kuru üzüm, badem kabak çekirdeği bunları avuç avuç yedi. İlaçsız olmaz bu iş.
Canım emodex bitiyor acaba bu sefer proxeed plus mı alsak siz neye göre değiştirdiniz emodex le doktor mu dedi

Zaten tedavi uzun üstüne birde böyle geç cevap gelmesi oldukca can alıcı.insallah çözüm bulurlar.
VALLA artık msj beklemek ciddi anlamda can sıkıcı olmaya başladı zaten tedavi uzun bide ilaç değişikliği için 2 ay bekliyoruz bi süre daha sabrederim sonra dr u değiltiririm bu ne ya.yani eğer süreç kısalıcaksa tekrar yanına çağırsın muayene ücretini her seferinde veririm ama böyle beklemek insanı cok yıpratıo

Cnm genel bi muayene olalım dedik korunmayı bırakınca. eşimde de bende de ilk etapta sorun yok denildi. Özel laboratuvarda tüm testlerimizi yaptık benim de onun da normal dediler 3 yıl önce. Eşimin sperm değerleri bir ml de 79 milyon çıktı hatta doktor çok iyi dedi. Çalışmaya başlayın dedi folik asit verip yolladı. Bir sene tık yok, 2. Sene yok, tabi ben ara ara gelip yumurta takibi yaptırdım. Klomen + ovitrellee çatlatma iğnesi 6 defa kullandım. Olmadı. Sonra saldım olmuyor dedim bıktık gitgel adet gitgel adet....

Bigün adet oldum yine. Çok ağladım niye olmuyor. Stresten ölücem herkes çocuk yok mu diyor. Kaynanam hacıya hocaya götürmek istiyor. Niye yok hala diyor. Okuldan arkadaşlarda tembelsin çalış vs deyip duruyor. Patladım galiba çok ağladım ama. Eşim de çok üzüldü. Benden habersiz devlette tüp bebek bölümünde ürologa gitmiş aslında Androloji Dr una gitmiş. Anlatmış testlerini göstermiş. Doktor bi bakayım muayene edeyim demiş. Varikosel var sende demiş 3.1 derece. Eşim şok olmuş. Sonra test istemiş tüp bebek bölümünden sonuç sperm kona 1 milyon 900 bin çıkmış. 2. Bi şok. Film çekildi başka doktora gidildi hep varikosel denildi.

Neyse.... 16 haziran ameliyat oldu.
3 ay bekledik sonra test 3 milyon 600 bin çıktı. Çok üzüldüm çok az artmıştı.
4. Ay test yaptık 4 milyon 560 bin çıktı
. 5. Ay test yapıp Kaan hocaya gitti sonuç sonuç şok etti bizi
5. Ay sperm kons 22 milyon olmuştu ama hız yerdeydi.
Kaan hoca DNA hasar testi istedi. Düzen laboratuvarında yaptırdık. Oradaki sonuç çok çok daha farklıydı.
Sperm kons 56 milyon
Ph 7.5
Toplam sperm 212 milyon
Toplam hız % 70
İleri hızlı sperm % 65.
DNA hasarı da 13.71 çıktı. Hasar yoktu.

Ama prolaktin 145
Lökosit 3.6
Yuvarlak hücre de yüksekti.

Neyse geldik Kaan hoca Promen k şase kullanın dedi.kullandık bir ay. @alevce arkadaşımdan macun tarifi aldık yaptırdık. Bi kavanoz bitti bitecek. Onu kullandık. Isırgan otu çayı. Fındık fıstık kuru üzüm badem beyaz kabak çekirdeği sürekli tüketti. Hercümerc Zeytin yağında bekletilmiş incir , 4 tane havuç , keçi boynuzu unu kullandı. Yaklaşık 4 ay düzenli kullandı. Geçen gün 6. Ayımızda test yaptırdık sperm hızımız toplamda %17 oldu. Sperm kons 15.5 ti ve gebe kaldım çok şükür. Bazen yıldım sıkıldım çok üzüldüm ama kalkıp devam ettik. 70 bin lem yelid okuduk arkadaşlarla dua tipiğinde Meryem suresini okuyorduk yarım kaldı devam edicem inş. Çok yazdım ya kusuruma bakmayın lütfen. Öyle işte.....
Kusur olur mu hiç. Rabbim saglicakla kucaginiza almayi nasip etsin inşallah. bize de nasip etsin inşallah

Canim yasin kac ne zamandir bekliyosunuz?
evet canim kaan aydos di mi? Bize de verdi bu kagidi
Hayır canım benim doktorum başkası ben 22 yaşındayım 1 yıllık evliyiz eşimde varikosel çıktı ameliyat oldu daha fazla beklemek istemedik ameliyat sonrası zaten tamamen düzeldi diyemeyiz zamanla beklememiz gerekiyor suan çok şükür ilerleme kaydettik ama bir sure bekleyip olmayıp tekrar aşılama için vakit kaybetmeden direk aşılama yaptık canım bat 23 aralık

Bazen maile gelmiyor siteden bakın arada kontrol edin orayı :)
Telefondan siteye giremiyorum canım sinir oldum ama zaten söylediği tarihi 8gun var.
Bugünde bir mail attık onada şubata tarih verdi şaka gibi.bakalim belki 8gun sonra verecek olan cevap bunada cevap verir

Telefondan siteye giremiyorum canım sinir oldum ama zaten söylediği tarihi 8gun var.
Bugünde bir mail attık onada şubata tarih verdi şaka gibi.bakalim belki 8gun sonra verecek olan cevap bunada cevap verir
Anladım canm ama beraber cevap veriyor diye biliyorum insallah ikisine aynı anda cevap verir

Hayır canım benim doktorum başkası ben 22 yaşındayım 1 yıllık evliyiz eşimde varikosel çıktı ameliyat oldu daha fazla beklemek istemedik ameliyat sonrası zaten tamamen düzeldi diyemeyiz zamanla beklememiz gerekiyor suan çok şükür ilerleme kaydettik ama bir sure bekleyip olmayıp tekrar aşılama için vakit kaybetmeden direk aşılama yaptık canım bat 23 aralık
tamam ekliyorum canim. Kaan aydosun onerdigi seylerin aynisi olunva bende o zannettim canim. Suanda degerleriniz nasil asilama icin ne kadarlik sperm gerekli?

Kızlar sizlere birşey sormak istiyorum özellikle düşük yapan arkadaşlar ben bu ay 4 gün gecikmeli adet oldum ilk gün çok aşırı sancılı mide bulantılı geçti sonra normale döndü beşinci gün bitti ve bir gün sonra tekrar bir kanama sonra daha yok bir gün sonra bu kez koyu kahverengi sıvı bir kanama şimdi daha yok hiç anlam veremedim. Biraz araştırdım düşüklerle alakalı olabiliyormuş. Bu şekilde adet göreniniz var mı? Niye böyle oldu acaba...

tamam ekliyorum canim. Kaan aydosun onerdigi seylerin aynisi olunva bende o zannettim canim. Suanda degerleriniz nasil asilama icin ne kadarlik sperm gerekli?
Bizim toplam spermimiz 16.200 milyondu fakat yavas lar ölü spermler ayrılınca 600 bin kalmış ve yıkanıp sadece hızlı hareketler seçilince 7 bin e kadar düşmüş doktor beni aradı istersen yine bekleyebiliriz ama şunu da söyleyeyim geçen gecen aylarda ileri hareketlilik 0 olan birine sadece yavaş hareketli olan spermleri aşılama yaptık suan 15 haftalık hamile sizinki 0 değil 7 bin dedi bizde yaptırdik canım durumlar böyle ışte 7 bin le aşılama yaptık ve hayırlısıyla inşallah bat günü ne olacaksa bekliyoruz aslında 15 günde çıkarmış ama 15 gün beklediysem 3 gün daha beklerim diye düşünüyorum tabi dayanabilirsem kandaki sayı değerleri hamilelik varsa yüksek çıksın diye adet tarihimde veya adet tarihimin biraz geçmesini beklicem yeterki hayırlısıyla inşallah güzel haberler alalım da bekleriz

Kızlar sizlere birşey sormak istiyorum özellikle düşük yapan arkadaşlar ben bu ay 4 gün gecikmeli adet oldum ilk gün çok aşırı sancılı mide bulantılı geçti sonra normale döndü beşinci gün bitti ve bir gün sonra tekrar bir kanama sonra daha yok bir gün sonra bu kez koyu kahverengi sıvı bir kanama şimdi daha yok hiç anlam veremedim. Biraz araştırdım düşüklerle alakalı olabiliyormuş. Bu şekilde adet göreniniz var mı? Niye böyle oldu acaba...
Canım diğer sayfada ayrıntılı yazmıştım ablam da 3 ay boyunca hamilr olduğunu farketmemiş normalde zaten düzensizdi bu ama yinede oluyordum dedi 3 aylımaylımis öğrendiğinde kan testi yaptir belkide sendede öyle olabilir

dusuk oldugunda boyle olmuyor canim sanki dogum yapar gibi sancin oluyor acillik oluyorsun. kanamanin sonunda et parcasi geliyor senin normal adet kanamasidir

Back