Canım benim şimdi gördüm nasıl mutlu oldum anlatamam dün rahatsızdım giremedim neler olmuş neler ahhh ahhh inşallah bizde veririz böyle haberler. Msjların hepsini tam okumadım kuzum şimdi bu başarından bizlere de ilham ver geçtiğin zorlu süreci ve neler kullandığını yazabilir misin? Birbirimizi hiç tanımıyoruz belki ama gönül bağı oluştu aramızda birbirimiz için dua ediyoruz bu o kadar makbuldür ki allah sana nasip etti inşallah sıra bizdedir.
Cnm genel bi muayene olalım dedik korunmayı bırakınca. eşimde de bende de ilk etapta sorun yok denildi. Özel laboratuvarda tüm testlerimizi yaptık benim de onun da normal dediler 3 yıl önce. Eşimin sperm değerleri bir ml de 79 milyon çıktı hatta doktor çok iyi dedi. Çalışmaya başlayın dedi folik asit verip yolladı. Bir sene tık yok, 2. Sene yok, tabi ben ara ara gelip yumurta takibi yaptırdım. Klomen + ovitrellee çatlatma iğnesi 6 defa kullandım. Olmadı. Sonra saldım olmuyor dedim bıktık gitgel adet gitgel adet....
Bigün adet oldum yine. Çok ağladım niye olmuyor. Stresten ölücem herkes çocuk yok mu diyor. Kaynanam hacıya hocaya götürmek istiyor. Niye yok hala diyor. Okuldan arkadaşlarda tembelsin çalış vs deyip duruyor. Patladım galiba çok ağladım ama. Eşim de çok üzüldü. Benden habersiz devlette
tüp bebek bölümünde ürologa gitmiş aslında Androloji Dr una gitmiş. Anlatmış testlerini göstermiş. Doktor bi bakayım muayene edeyim demiş. Varikosel var sende demiş 3.1 derece. Eşim şok olmuş. Sonra test istemiş tüp bebek bölümünden sonuç sperm kona 1 milyon 900 bin çıkmış. 2. Bi şok. Film çekildi başka doktora gidildi hep varikosel denildi.
Neyse.... 16 haziran ameliyat oldu.
3 ay bekledik sonra test 3 milyon 600 bin çıktı. Çok üzüldüm çok az artmıştı.
4. Ay test yaptık 4 milyon 560 bin çıktı
. 5. Ay test yapıp Kaan hocaya gitti sonuç sonuç şok etti bizi
5. Ay sperm kons 22 milyon olmuştu ama hız yerdeydi.
Kaan hoca DNA hasar testi istedi. Düzen laboratuvarında yaptırdık. Oradaki sonuç çok çok daha farklıydı.
Sperm kons 56 milyon
Ph 7.5
Toplam sperm 212 milyon
Toplam hız % 70
İleri hızlı sperm % 65.
DNA hasarı da 13.71 çıktı. Hasar yoktu.
Ama prolaktin 145
Lökosit 3.6
Yuvarlak hücre de yüksekti.
Neyse geldik Kaan hoca Promen k şase kullanın dedi.kullandık bir ay. @alevce arkadaşımdan macun tarifi aldık yaptırdık. Bi kavanoz bitti bitecek. Onu kullandık. Isırgan otu çayı. Fındık fıstık kuru üzüm badem beyaz kabak çekirdeği sürekli tüketti. Hercümerc Zeytin yağında bekletilmiş incir , 4 tane havuç , keçi boynuzu unu kullandı. Yaklaşık 4 ay düzenli kullandı. Geçen gün 6. Ayımızda test yaptırdık sperm hızımız toplamda %17 oldu. Sperm kons 15.5 ti ve gebe kaldım çok şükür. Bazen yıldım sıkıldım çok üzüldüm ama kalkıp devam ettik. 70 bin lem yelid okuduk arkadaşlarla dua tipiğinde Meryem suresini okuyorduk yarım kaldı devam edicem inş. Çok yazdım ya kusuruma bakmayın lütfen. Öyle işte.....