Merhaba kızlar, ben de bir türlü tedaviye başlayamadım bir senedir sürünüyoruz burada biraz uzun yazacağım ama hem dertleşmek hem akıl danışmak istiyorum. İlk başta eşime azosperm denmişti burada paylaşmıştım zaten belki hatırlayan olur, 7 8 ay tedavi denendi Tansel Kaplancanda ama sonuç alınamayınca tese mi yaparlar ne yaparlarsa deneyelim bakalım dedik şişli memoriala geldik burada total immotil sperm bulundu az sayıda. Eşimde infertilite ile alakası olmayan nörolojiyle alakalı bir genetik hastalık vardı, biz bunun kesin genetik bir şey olduğunu bu hastanede öğrendik ve o geni öğrenmeden tüp yapmayız dediler çünkü babadan çocuğa kesin geçermiş ve çocuk babadan kötü olabilirmiş vs... 2,5 ay da o testin sonucunun gelmesini bekledik şimdi çok şükür sonuç geldi eşimin durumunda bu hastalığın çocuğa geçme olasılığı ancak bende de taşıyıcılık varsa varmış, ben taşıyıcı değilsem çocuğa zaten geçmezmiş. Her neyse şimdiki durumda 2 gün önce bu sonucu öğrendik ben sevindim bu durumda embriyoların genetiğe de gitmesi gerekmez diye, ben taşıyıcıysam bile çocuğa geçme olasılığı düşük olduğu için bana test yapılmasına gerek yok daha beklemeyelim diye düşünüyordum annem de bence sana da yaptırın fln dedi kafam karıştı. Bir de bugün bağırsak ve mide problemlerinden dolayı bir doktora gittim o da tiroidin yavaş çalışyor olabilir fln dedi bir yığın ilaç verdi ve tiroid ultasonu istedi. Bir de iki hafta sonra endoskopi ve kolonoskopi yapılacakmış. Bu durumda bu tiroid ultrasonu yapmadan başlayamicam sanırım ya gerçekten yavaş çalışıyorsa zaten hamilelik de sorun olmaz mı. Kısacası haftaya regl olacaktım ve başlamak istiyordum ama sanıyorum yine ertelenecek ne dersiniz her şeye kulağımı kapatıp başlıyım mı bekleyeyim mi=(((