aeben yorumların o kadar yerinde ki :)
haftaiçi dikkat etmeye çalıştım, genel olarak menülerim montiye uygundu ama arada zorlamalı şeyler oldu. Mesela salı günü müdürün doğumgunuydu pastasından zorla 1 dilim yedidirldim, pazartesi yabancı mudurum yurtdısında çikileta getirmişti mecbur 1 tane yedim. Yememek için çok direndim ama üst yöneticiler olunca resmen iş hiyerarşisine dönüyor olay. Diyet deyince de başlıyolar bikbik tavsiye vermeye şimdi ye akşam yemezsin demelere. Şimdi onlara anlatsam monti yapıroum bir glikoz molekülü bile vucudumun dengesini bozacak desem hem şişko hem çokbilmiş dicekler benim için..
heh umrumda mı? hayır bundan sonrası için umrumda değil. Olay çok yemek az yemek değilmiş, öncelikle yasaklara gerçekten uyup bünyede istenilen kimyasal değişikliği yaratmakmış. çünkü 4 gün dikkat ettim hemen 1 kg verdim bunu . ufacık bir değişiklikle yaptıysa bünyem gerçekten kilo vermek istiyor demektir.
yanıma bundan sonra salatalık getirmeye çok acıktıkca ara öğünü de yaptıysam salatalık yemeye karar verdim.
:)
bundan sonraki haftalarda diyetin asıl etkilerini göreceğiz.
Bir de şu var.
Ben hergün tartılırım ama bunun doğru olmadığını bilirim. neye göre doğru değil diyeceksiniz? bana göre değil en azından :) çünkü kilo aldıgımı görünce moralsizlikten kilo verdiğimi görünce de rehavetten yiyip diyet bozma eğilimim var. bunu kendimde gözlemlediğim için cumaları tartılmak en doğrusu olacak. ama kendini tutmak çok zor işte. ben çok sabırsızım ama kilo vermek de sabır işi.
zaten hep çabucacık olsun bitsin istediğimden aldım verdim kiloları emme basma tulumba gibi.
sonuç olarak kendime yeni kurallar getirdim:
1. öncelikle yemek miktarları değil yasakları göz önüne alınıp yasaklara uyulacak
2. haftada 1 tartı
3. acıktıkca salatalık,domates,maydanoz gibi enerjisi ve gsi si dusuk besinler tercih edilecek