Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

aben ablam gözün aydın abin gelmişş, hep özenmişimdir abisi olanlara..

ablam ton balıgın yanında ayran içilmez dimi , kuru yemiş mi yesem ki

merhaba arkadaşlar.. tokluk kan şekerim 70 lerde olunca hipoglisemiden şüpeleniyorum, tüm belirtileri var ayrıca.. neyse nette araştırırken montignac diyetiyle karşılaştım ve aranıza katılmış oldum.. :) sanırım sağlığım için bu diyeti yapmam ya da yaşam tarzı haline getirmem gerekiyor.. aslında vermem gereken bir kaç kilom da var.. deneyimli arkadaşların yardımlarını bekliyorum..

slm hepinize..:3:

montig aplam çok doğru yoldasın..aynı mantıkla giderek 10 yıldır koruyorum kilomu..fakat kaç kiloda olursak olalım anlık dalgalanmalar elbette olacaktır aplam..akşam biraz tuzlu bişey yesen sabah kilon artmış olabilir.yada azıcık hamur işiyle,tatlıyla vs..o kadar takıılma.ama dediğin gibi ideal kilondan az aşağıda olursan 1-2 kiloluk artış çokta canını sıkmaz...:34:

banuş iş yerinde yemek çıkıyormu cnm?

aebenim sen neden ara veriyorsun aplam diyete,yaramaz bişey yoktur umarım?
Haklısın zillicim bende fazla takmıyorum ama 100 gr fıstık 300 kg fark yaratıyorsa dikkate almakta fayda var seninde dediğin gibi:34:
İyi aksamlar.

Banum ton yiyebilirsin yagini iyce suz .

Banum birde kuru uzum cis montide !
Gece kuru yemisten uzak durun !

Abla sen daha iyi bilirsin , 300 gr tuzlu fistik icin normal ama bunuda bil .

Zilim duzgun diyet yapamiyorum benim diyet yapmam icin once tam karali olmam lazim yoksa sabah baslayip oylen bozulur hani kafada bitirmek lazim diyoruzya , bu hafta kafada diyet yok :)
kıs 100 gr fıstık yedim 300 degil:9:

Günaydınnnn:16:

menüm

saat 11

1 yumurta b.peynir 3 zeytın salatalık

ara

kereviz yogurtlu

akşam
ızgara tavuk gögüs az havuçlu ıspanak salatası

gece
yarım armut

1 saat yürüyüş

günaydınnn .

montig ablam erkencisinn,:34::34::34:

dün ilk kez kaçamaksız bir gün geçirdim aylar sonra ve bir günd ebile midemm indi ,
akşam çayın yanında abur cubur ee birde gece kalk ye mide ne desin , sanırım kısa sürecek yeni kilocuklaırn gitmesi
umarım yanii ..

Günaydınlar herkese dün evde olunca ve kahvaltıda geç olunca yine 2 öğün oldu menüm

sabah
3 dilim tam buğday ekmeği
beyaz peynir
yumurtasız menemen

akşam
kavrulmuş yumurtalı taze fasülye
yoğurt

ara
1 adet elma

Dünkü menüm şöyleydi:

Kahvaltı
2 dilim tam buğday ekmeği, labne peyniri

Öğle
Zeytinyağlı patlıcan yemeği, salata, cacık

Akşam
Fırında tavuk (domatesli, soğanlı)

Gunaydin .

Masallah menulerinize kizlar :) hepsi harikaaa .

Banum balik ayran olur . Lakin hoslanirmisin bilmem . Balik ardina peynirde guzel olur .

Gizem hosgeldin .
Canim durumun sanirim benimle ayni , hipogilisemi teshisi konuldumu , yukleme testiyle ?
Monti beslenmesi bizim hayatimizda hep olmali bu kilodan made saglik icin daha onde.

Banu memun icinde ayrica tebrikler , dedigin gibi uzun suredir Bu menunu goremiyorduk .

Abla aldigin 300 gr . Fazla deyil yedigin tuzlu fistiga gore biliyorsunki o artanda kilo deyil SU ! Demek istemistim .

evet ablaa uzun süredir ilk defa böyle bir menü görüdm kendimde
birde daha yemege başlarken doymam hissi var bend ebuda bir haftaya geçer umarım
tavuk salta,peynirli salata, tonlu salata , bir güntost ayran diger güned ebişiy buldunmu 5 güne tamamlarımm
akşamda sebze yogurt veya ayrann biraz kımıldasa tartı güvenimde gelir. bakalım pazar günü tartlcam dahaa var ozmana kadar reglim biter - leri görürümm inşallah..

bugünkü menümüde yazayım

sabah
beyaz peynir
domates
salatalık

öğlen
4 adet ızgara köfte ( ekmeksiz )
salata
ayran

ara
1 adet elma

akşam
taze fasülye yemeği
yoğurt

bugünkü menümüde yazayım

sabah
beyaz peynir
domates
salatalık

öğlen
4 adet ızgara köfte ( ekmeksiz )
salata
ayran

ara
1 adet elma

akşam
taze fasülye yemeği
yoğurt

naz kahvaltıdan önce meyve yemiyorusn snaırım dimi
ben kalkar kalkmaz 2 kuru kayısı yada 1 incir yiyorum
yada bir elma 45 dk sonra kahvaltımı yapıyorum ama fazlamı acaba gereksiz mi diyede düşünüyorum..:31:

naz kahvaltıdan önce meyve yemiyorusn snaırım dimi
ben kalkar kalkmaz 2 kuru kayısı yada 1 incir yiyorum
yada bir elma 45 dk sonra kahvaltımı yapıyorum ama fazlamı acaba gereksiz mi diyede düşünüyorum..:31:

fazla değil bence banu monti amca zaten kahvaltdan önce meyve öneriyor bildiğim kadarıyla . ara öğün pek önermiyor aslında ama biz yinede yapıyoruz . bir ara kilo vermem durmuştu benim ara öğünleri kaldırınca tekrar kilo vermeye başlamıştım . şuanda bu şekilde kilo verebiliyorsak bence bir sakıncası yok gibi :9:

fazla değil bence banu monti amca zaten kahvaltdan önce meyve öneriyor bildiğim kadarıyla . ara öğün pek önermiyor aslında ama biz yinede yapıyoruz . bir ara kilo vermem durmuştu benim ara öğünleri kaldırınca tekrar kilo vermeye başlamıştım . şuanda bu şekilde kilo verebiliyorsak bence bir sakıncası yok gibi :9:

evett bak şimdi hatırladım kahvaltıdan önce meyve diyordu .
ama sende tek ara ögün yapıyorsunn okadarına izin var diye biliyorumm benn

slmlar herkese...

aebenim gözün aydın..insan uzaktayken kardeşlerine çok hasret kalıyor.görüşüncede çook mutlu oluyor..keşke hiç ayrılmasak ama hayat şartları işte...sağolsunlarda uzakta olsunlar dedirtiyor insana...:48:
tahlil sonuçlarında umarım çok güzel çıkar aplam...

banum iş yeri yemeği yemektense kendi götürdüğünü yemen çok daha güzel cnm zaten..dediğin gibi çok nişastalı oluyor toplu yapılan yemekler..mercimek çorbasına unu boca ediyorlar kıvam vermek için..yada makarna ,pilav,tatlı illa her gün biri oluyor menüde..bizim okuldada çıkıyor yemek.ama hep bu tür içerikli şeyler oluyor..sebze yemeğiyse de illa yağı bol oluyor..ki bizim okulun çocuklarının bir kısmında doyma merkezi arızası var..durmadan yemek istiyorlar..bunu dikkate almalılar aslında..müdüre 1-2 kez söyledim yemek firmasıyla konuşun diye ,konuştum dikkate alacaklar hocam demesine rağmen aynen devam ediyor firma....

bende biraz ordan idare edeyim,evden sabah elim kolum dolu çıkmamak için dedim ama olmadı..midem alışmış soft tadlara..bol yağlı,hamur çamur şeylere hemen tepki gösterdi..bende evden getirmeye başladım...

akşamları yetiştirebiliyorsan salata malzemelerini doğra koy kapaklı bi kaba..sabahta giderken al bi ton balığı.yersin..yada bazen ben termosa çorba koyuyorum kaynar kaynar..ılıyor içene kadar..yanınada bi kutu ayran yada yoğurt...yada kendim bazen tam buğdaydan tuzlu sebzeli(pırasa-peynir-zeytin vs..)muffinler yapıyyorum.2 tane alıyorum giderken.çayla yiyiyorum ...ayarlarsın sende zaman geçtikçe....:34:

bu gün hava güzel neyseki,sabahtan annemin kadını geldi temizliğe..şimdide öğle yemeğini yedik birazdan çıkarız ,biraz gezelim gelmişken alışveriş yapalım kız kıza aplamla..çocuklarda dedeleri ve annaneleriyle sinemaya gitti..:46:yaşasın,çocuksuzca dışarı çıkmak :46:alışık olmayınca ne tuhaf geldi...:17:

zilimmm selam cnmm
evet burada yemek çıkan firmalarda öyle oluyor cnm ,
artık eve erken giiyorum ,akşamalrıd egilde haftalık salata malzemesi alıp kurtuyorum
bird emor lahana onuda dograyıp tuz limon veyag ile karıştırıp kavanoza koyorum
salata yapak basit oluyor cnm..
bir gün peynirli bir gün tavukulu ton balıklı olup bitiyor işte

zilim sana sorayım biliriisn sen bu tavugu ızgara yapıp dipfirize atayımd iyorum olurmu sence?

Gunaydin .

Masallah menulerinize kizlar :) hepsi harikaaa .

Banum balik ayran olur . Lakin hoslanirmisin bilmem . Balik ardina peynirde guzel olur .

Gizem hosgeldin .
Canim durumun sanirim benimle ayni , hipogilisemi teshisi konuldumu , yukleme testiyle ?
Monti beslenmesi bizim hayatimizda hep olmali bu kilodan made saglik icin daha onde.

Banu memun icinde ayrica tebrikler , dedigin gibi uzun suredir Bu menunu goremiyorduk .

Abla aldigin 300 gr . Fazla deyil yedigin tuzlu fistiga gore biliyorsunki o artanda kilo deyil SU ! Demek istemistim .

Abencim doğru diyorsun..ilk gün SU...sonra dikkat edilmez, ertesi gün önlem alınmazsa yaga dönüşüyor.bunu demek istemiştim bende..Bu kadar kilo verip hala hassas davranışımdır belkide başarmama neden olan ne dersin :34:bak sana aşagıda Beslenme ve Diyet Uzmanı Banu Kazanç tan ufak bir alıntı kopyalıyorum:38:

Sonuçta günlük almanız gereken karbonhidrat miktarını aştınız,ve ertesi gün kilonuz fazla çıktı.. Ne yapmalısınız?
* Unutmayın ki, alınan fazla enerjiyi toparlamak mümkün. Alınan fazla enerjinin vücutta YAĞA dönüşmesi 24 saat alır. Önemli olan ertesi gün üç litre su içmektir. Ayrıca öğlen ve akşam protein ağırlıklıbeslenmelisiniz. Karbonhidratı da yok denecek kadar aza indirirseniz, kilo almazsınız.

Son düzenleme:
Günaydınnn:16:

saat 11

1 dl tb ekmek peynir domates

ara
1 incir 2 fındık 2 badem yarım ceviz 9 leblebi

akşam

yogurtlu kereviz, az havuçlu kıvırcık salatası

gece
yarım ayva

1 saat yürüyüş

günaydın dünki menümü yazayım