Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

08:15 1 br meyve suyu ( elma, havuç, mandalina, greyfurt, limon)

09:30 1 dl tam buğday ekmeği, 2 salatalık, 5 yeşil zeytin, 1 şekersiz çay

13:00 1 tabak taze fasulye, 1 domates, maydanoz, 1 br ayran

ara bikaç ceviz ,1 bardak şekersiz çay

19:00 1 tabak kıymalı karnıbahar yemeği, 3 kaşık light yoğurt, salata (havuç, kırmızı lahana, maydanoz, az zeytinyağlı)

gece 1 yeşil elma

bugünkü menüm bu

bi de birazdan şekersiz türk kahvesi içicem çok canım istedi bugün otobüs buram buram kahve kokuyodu kaydirigubbakcemile3

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkissüper.....

merhaba arkadaslar.bu dieti daha once bende yapmistim ve gercekten ise yariyor,kitabim yoktu o zaman saolsun abeen bana cok yardimci olmustu.kas kaybi cok az oluyor bu diyette,yag kaybi daha cok vucudunuz sekilleniyor ve cok güzel inceliyosunuz.ben 3 hafta yapmistim ve yaklasik 4 kilo vermistim,ama gorenler cok inceldigimi söyluyodu.ve diyeti biraktiktan sonra kilo geri gelmiyor.ben su an 15 haftalik hamileyim ve 65 kiloyum.su an diyet yapmiyorum ama dogumdan sonra kesinlikle bu diyeti tekrar yapicam.sizi hep takip ediyorum,umarim hepiniz istediginiz kiloya ulasirsiniz ve bunu basaracaginizdan eminim.

ay çokyanlızım hoş geldin gözün aydın canım 2. yemi hamilesin oglana kerdeş geliyor demek .. ALLAH saglıkla kucagına almak nasipetsin ......:ecrin_bebek::1hug:

BU GÜNKÜ MENÜMÜDE YAZAYIM .. ÖYLEN GEÇ YEDıM ÇÜNKı AÇIKMADIM ... O YÜZDEN AKŞAMA ÖYLESıNE ÖGÜN OLSUN DıYEDıM ....

1.br greyfur. mandalina suyu .

9:00 kavaltı ..
3.dl. tam bugday ekm. kızarmış)..k.k peynir....zey. ezmesi.... sögüş... maydonoz.....

13.30:öglen ..
1 tb pırasa....ton bl. lı salata .... k.k peynir....10 üzüm ....

17.00 ara.
7 badem 1 avuç leblebi...

18.00ara.
.1 nar....... 1 hurma .meyve olan ..

19.15...akşam ..
öglenden kalan tonlu salata ..1 kş. mantar... 5 badem . 1 br süt ...

günü böyle kapatıyorum .....

malesef kapatmadım gecede meyve yedim .... dün biraz ara ögüünü çok yaptım akşamı hafif ama pek iyi olmadı saırım ....

Son düzenleme:
merhaba kizlar
bugünkü menümü yazayim ilk önce
sabah 3 dilim ekm. biraz peynir,biraz marmelat
1 adet domates
öglen
2 yumrtayla yapilmis ispanak,azda pirasa yemegi
bir kase yogurtlu havuc salatasi
aksam
bir tabak cavdar unundan yapilmis makarna ( sadece 2 dk. haslaniyor)
yogurt
arada
2 mandalina,1 elma biraz badem rezene cayi sekersiz
3 litre su
40 dk. yürüyüs bandi
30 dk.agirlik egzersizi

merhaba kizlar
1 adet domates
öglen
aksam
yogurt
arada
3 litre su
40 dk. yürüyüs bandi
30 dk.agirlik egzersizi

aebencim yarin tartilayim hemen buraya yazarim canim.Senle refimin aksine bende hic tartilmam hafta bir oda belki :) melekcim gercekten canim sen ne yiyorsun :) valla ben hic yemek secmem her yemegi severek yerim annem cok memnun bu durumdan :)

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

ben abur cubur yemesem hiç kilo almazdım, ama malesef kurabiyelere,çikolatalara falan dayanamadığım için bu kiloya çıktım

evde genelikle sebze yemeği yaparım o da çok az zeytinyağı ile, et yemeklerinde de yağsız et kullanırım

fazla karbonhidrat yüklemesi sonucu bu kilodayım yani tam monti aksi beslenmeyasakkelime

Selam kızlar üçünüzün menüsüde süper :) size bakıyorum da sanırım ben çokk yiyorum yaa ne yapıcam bilmem çok yemezsem doymuyorum ama midem büyük sanırsam :)

Bugünkü Menüm
Sabah: 2dl tam buğday ekmeği, az light peynir ve 1 yumurta ( şimdi Aeben kızacak yumurtayla ekmek yedim diye ama napim yumurtayı ekmeksiz yiyemiyorum haftada bir kaçamağım o benim :)))

Öğle: Çok geç yapmıştım kahvalıyı 1 bardak light süt ve 1 tabak kadar nohut
Ara: Nar
6 badem
Akşam: Brokoli ve karnıbahar salatası, 1 kaşık yoğurt, 2 parça tavuk, 1 tabak nohut
Ara: Yer fıstığı
ıkinci ara: Meyve canım çok istiyor yiycem sanırım
Regliden olmalı iştahım açıldı en iyisi dengelemek...

Selam kızlar üçünüzün menüsüde süper :) size bakıyorum da sanırım ben çokk yiyorum yaa ne yapıcam bilmem çok yemezsem doymuyorum ama midem büyük sanırsam :)

Bugünkü Menüm
Sabah: 2dl tam buğday ekmeği, az light peynir ve 1 yumurta ( şimdi Aeben kızacak yumurtayla ekmek yedim diye ama napim yumurtayı ekmeksiz yiyemiyorum haftada bir kaçamağım o benim :)))

Öğle: Çok geç yapmıştım kahvalıyı 1 bardak light süt ve 1 tabak kadar nohut
Ara: Nar
6 badem
Akşam: Brokoli ve karnıbahar salatası, 1 kaşık yoğurt, 2 parça tavuk, 1 tabak nohut
Ara: Yer fıstığı
ıkinci ara: Meyve canım çok istiyor yiycem sanırım
Regliden olmalı iştahım açıldı en iyisi dengelemek...
refim bence okadar çok yemiyorsun canım .. kendine haksızlık etme .. bende çok yiyyorum ...şutarafagitti
dün için menün güzel ama öyleyin hafif geçirdigin için akama biraz yüklenmişin .. ama ara ögünlerinden anladıgım kadarıylade akşamı erken yemşin o yüzden kaygı duyacagın bişi yok .....

bide sende ,,bende şu kuruyemiş olayını biraz azaltmamız lazım sanırım ..

Son düzenleme:
merhaba kizlar
1 adet domates
öglen
aksam
yogurt
arada
3 litre su
40 dk. yürüyüs bandi
30 dk.agirlik egzersizi
süper olmuş böcükkk ...alkisalkisalkis

tek sormak istedigim arayı ne zaman yapıyorsun yani ögün aralarındami akşam yemeginden sonramı ?
pardon kizlar gitmedi sandim birdaha gönderm :( yarin nete giremeyecegim teyzemlere gidecegim korkuyorum ya teyzem tatli falan yapmaz insanllah yaparsa yedirmeden birakmaz :( ne yapicam ? cok SIK görüsemiyoruz o yüzdende benim evimde yiyeceksin der yedirmedende birakmaz ne yapicam kizlar siz söyleyin ??? :(
bol şans canım ...:delphin:

bugünkü menüm

08:15 1 br meyve suyu

09:30 1 d salçalı ekmek kaydirigubbakcemile3 , 1 şekersiz çay

ara 1-2 ceviz

14:00 1 tabak kıymalı karnıbahar, bikaç tane et kavurma (yağsız et), light yoğurt

18:00 1 tabak haşlanmış nohutlu karışık salata , 1 dilim peynir

21:00 1 elma, 1 armut, 1 mandalina (meyve işini abarttım biraz kaydirigubbakcemile3 )

22:30 1 sade kahve :kedi: canım istedi yine

Son düzenleme:
selam kızlar bugün çok fena bişey yaptım muz yedim:kedi: temizlik yaparken çok acıktım, yedim bir tane

bi de bugün çok geç uyandım 2 öğün yedim

11:45 1,5 bardak mandalina suyu

12:15 1 dl peynir, 1 domates, 1 dl tam buğday ekmeği

ara (saati bimiyorum) 1 salatalık

16:00 1 muz

17:40 1 tabak kıymalı karnıbahar yemeği, 1 kase haşlanmış nohutlu salata içine 1 dl peynir

gece de meyve yerim

bugünü böyle kötü geçirdim işte

aebencim cook gecmis olsun canim acil sifalar diliyorum....
bugünkü menüm
sabah 2 dilim ekm.40 gr.peynir biraz sekersiz recel
öglen 1 tabak kirmizi fasulye,1 kase yogurt
aksam 1 kase kuru fasulye yemegi,1 kase yogurt
ara 1 avuc badem
3 litre su
40 dk.yürüyüs bandi
30 dk.agirlik egzersiz :)
refim ve melekcim menüleriniz gayet iyi arada yasaklari delsekte toparlayip tam gaz yola devam sekerlerim :)

Canlar bugünkü menü
Yanlız bugün menüm çok saçma sapan oldu kahvaltı için eve geliyordum sabah annemlerden derken araba bozuldu :( saat: 11 de kahvaltı yaptım...

07:30 1 mandalina
11:00 Kahvaltı :( o morek bozukluğu ile ... Sucuk tam buğday ekmeği birkaç zeytin
15:00 Öğle: Haşlanmış tavuk, yoğurtlu kabak salatası
18: 30: 1 mandalina
19:30 yarım tabak kadar taze fasulye , az tavuk
Dedimya saçma sapan bir menü sabahta ekmekle sucuk var zati:( neyse

Canlar bugünkü menü
Yanlız bugün menüm çok saçma sapan oldu kahvaltı için eve geliyordum sabah annemlerden derken araba bozuldu :( saat: 11 de kahvaltı yaptım...

11:00 Kahvaltı :( o morek bozukluğu ile ... Sucuk tam buğday ekmeği birkaç zeytin

geçmiş olsun refim

sucukla ekmek bozmuş işi CADIARZU

bi de öğlen ve akşam tavuk yemişsin fisfisfis

günaydın kızlar benüm dünkü menü de pek iyi değildi, hiç sebze tüketmedim , öğlende ne salata, ne süt ürünü vardı

sabah 1 br meyve suyu

kahvaltı 1 dl tam b. ekmeği , 1 dl peynir, 1 domates, maydanoz ,açık çay

öğle 1 tabak etli nohut

ara 1 avuç ceviz ve badem

akşam 1 tabak yağsız az pişmiş spagetti, 1 kase yoğurt

gece 1 armut, 1 mandalina bi de üstüne meyve suyu akannehir

Son düzenleme:
aebencim cook gecmis olsun canim acil sifalar diliyorum....
bugünkü menüm
sabah 2 dilim ekm.40 gr.peynir biraz sekersiz recel
öglen 1 tabak kirmizi fasulye,1 kase yogurt
aksam 1 kase kuru fasulye yemegi,1 kase yogurt
ara 1 avuc badem
3 litre su
40 dk.yürüyüs bandi
30 dk.agirlik egzersiz :)
refim ve melekcim menüleriniz gayet iyi arada yasaklari delsekte toparlayip tam gaz yola devam sekerlerim :)
böcügüm sen neden hiç salata yemiyorsun ..?:uhm:yediklerin nasıl dengelenecek ... ve bagırsak düzenin nasıl işleyecek ...:1no2: en azından yogurtlarını cacık yapta salatalık yemiş ol ...:oklava:
Canlar bugünkü menü

bence fena menü deyil . evet ilifimin dedigi gibi sucuk ekmek olmamış ..:umursamaz: akşamada süt ürünü kullanmamışın ... eksiklerin bunlar ama akşamı az yemişin ..vereliniortak

Offfffffff uzun uzun yazmıştım hepsi silindi şarj bitince :( neyse kızlarcım ben kendimi ne yaptıysam engelliyemedim türk kahvesi çiğden ağzıma atıp yiyorum :( günde 2 yemek kaşığı kadar :( bugün kafensiz hazır suda çözülen kahvelerden aldım bakalım ona geçiş yapıcam belkide bu yüzden istediğim kadar çok kilo veremiyorum :(

Neyse size haberim şuuuuuuuu monti amcamın kitapta belirttiği ve benim kaç aydır aradığım ve bulmadığım yağsız süt tozunu bugün markette buldummmm hemde pınar üretiyor ))))) kahve için veya başka yiyecekler içecekler için süper hem yağ oranı % 1,5 civarı yani 100 gram içmek zaten mümkün değil çünkü 2 tatlı kaşığı 1 bardak süt kıvamında imiş tavsiye ederim :) süper bişeeeeeeeee

Eeee Aebenden sonra bende araştırmacı gazeteci kişiliğimi montici kızlar için kullandım :))
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile5

refim ençok şu kafeinsiz kahvene sevindim bence seni o küçük ayrıntılar engelliyor..

süt tozuna gelince .. güzel bulmana sevindim .yerimseniben ama şunuda hatırlatayım bizim şu an kullandıgımız % 0.1 yagsız süt amcam kitabı yazdıgında henüz üretilmiyordu ...:jeyyar:

kıslar biliyormusunuz bu sıralar montide hepimizde bazı hatalar yapıyoruz ..
. 2 günlük menümü yazarım şimdi sizlere ......

. ben öz eleştiri yapayım azcık..

hasta oldugum gün akşam kuru fasulye ve ekmek yemişim ....:umursamaz:
ve dünde barbunya yadim bol bol üst üste oldu 2 gündür . vede barbunyayı akşam balıkla yemişim ..:kedi:ben bişleri gene yanlış yapmaya başladım ....senağlama madem yapıyorum tam yapmam lazım sonra dönüp niye kilo veremedim bu günlerde diye sorma hakkım olsun dimi:mymeka:
bide bu bayram piskolojisi beni kötü etkiliyor ...:bbo: araya nifak sokacak amcamla ...:olmaz:

pazar menüm ..
10.00
3. dl ekmek ....şögüş ......peynir .. marmelet........

13.00:::. 1 mandalina ..

15.00...... 1 tb kuru fasulye....az peynir....

18. 00......1 acuç fındık ......

20.00....1 tb kuru fasulye ....1 dl ekmek ... peynir .....

21.00 1br süt ....

hasta oldugumdan salata falan yok bunları hazır buldum yedim valla aç kalmayayım diye . ama yazarken bi hata daha buldum amma peynir yemişim ha.........

dünkü menüm ....

1 mandalina ..

10.30..... 3 dl ekmek ..k.k. lor..... (dom ...sala... maydonoz......) zey. ezmasi ..

14. 30... 15 badem .... 1 tb. barbunya yemegi... 1 kase cacık ......

18.00......hamsi... salata .. 3 kş. barbunya .... k.k peynir... 1kş. marmelet......

21.30.. meyve .az az çeşitli .

ben bu kuru yemiş işinden vaz geçmem lazım bide şu sıralar ne çok peynir yemişim .....

Son düzenleme:
kuruyemişler bende de hergün olmaya başladı aeben ya benimde vazgeçmem lazım dediğin gibi

yazdıklarını okumuyosun galiba kaydirigubbakcemile3 paymir ne kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
evet başta okumuyorum göndedikten sonra bakıyorum ama o zamana kadar sana yakalanmışım .....:roflol:..

melegim aslında yapıyorsak tam anlamıyla yapmak lazım dimi.. madem emek veriyoruz diyetinde hakkını vermeliyiz diye düşünüyorum .... bugün çok dikkat ediçem ....gamyoncuiremsu

Tabloda “kötü”, “iyi” ve “çok iyi glusid”ler (karbonhidratlar) yer almaktadır. Montignac ilk aşamada, “iyi glusid”lerden (“çok iyi glusid”lerden olmaları şart değil) oluşan bir kahvaltıyla güne başlamayı öneriyor.
Bu kahvaltıda yemekten en az 15 dakika önce yenecek meyve, istenildiği kadar entegral ekmek, ve (entegral ekmek ne de olsa “çok iyi glusid” sınıfına girmediğinden) ensülinin yağ depolama riskine karşı önlem olarak, hiç yağın olmadığı bir kahvaltı öneriyor. Yani yağsız olmak kaydıyla peynir, yoğurt, süt tüketilebileceğini söylüyor.

Öğlen ve akşam yemeklerinde aşırı yağlı olmamak kaydıyla protein tabağı (kırmızı et, tavuk veya balık, omlet…vs.), yanında çok düşük glisemik endekse dahil olan (“çok iyi glusid” tabir edilen) yeşil salata ve her tür yeşil sebze, mantar öneriyor.

Veya da başka bir seçenek olarak karbonhidrat ağırlıklı bir yemek yenilebiliyor. Elbette karbonhidratlar “iyi glusid”lerden seçilecek (kepekli makarna, kabuklu pirinç, kurubaklagiller… vs.),yanında istenildiği kadar yeşil sebze ve salatalar, istenirse yağsız olmak kaydıyla peynir ve yoğurtla yenilebilecek.

Montignac, protein ağırlıklı yemek ile karbonhidrat ağırlıklı yemeği dengede tutmanın iyi olacağını belirtiyor: Diyelim ki 10 öğünün 7'si protein ağırlıklıysa, 3'ü de karbonhidrat ağırlıklı olarak düşünülmeli… Rafine edilmiş(beyazlaştırmış) her tür karbonhidrat, ayrıca patates, havuç, pancar ve mısır, meyvelerden muz ve karpuz gibi “kötü glusid”ler ilk aşamada yasaklı. Zira 2-3 ay sürecek bu aşama, kilo verme aşaması.

MONTıGNAC: Şeker ve şekerli gıdalar, bal, beyaz un, ekmek, makarna, pirinç yasak, yerine kepeklileri tüketilecek; mısır, patates ve havuç yasak; proteinlerle beraber, kepekli olsa da tahıllar yasak; kepekli tahıl ürünleri ve baklagillerle de yağ içeren gıdalar yasak; yeşil sebzeler her tür gıdayla limitsiz tüketilecek.

yani benim dün akşam yaptıgım gibi hamsiyle kuru baklagil yenmiyor .........
vede melegin dün etli nohut yedigi gibi ..... ne kadar et yagsızda olsa içinde doymuş yag bulunduruyor ..... oda karbonhidratlar sayesinde depolanıyor...

Son düzenleme:
Back
X