Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Montessori Eğitimi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
bunlar dokun hisset kitaplarımız. her sayfada dokululacak şeyler var mesela kedinin patisi bıyığı vs..ceee kitabında her sayfada başka bir sayfanın altında bebek gizli oğlum bayılıyor bu iki kitapa.

Eklentiler

• $IMG_9496.jpg
    49,6 KB · Görüntüleme: 44
  • $IMG_9497.JPG
    95,5 KB · Görüntüleme: 48
bunlarda resimli küpler, eğitim fişleri ve puzzle kitaplarımız.
artık çizmlerdende eşyahayvan vs tanıyor.
birde normal kitaplarımız ve ansiklopedimiz var.çoğunda hayvanları sevmekten sayfalar yırtıldı (

Eklentiler

• $IMG_9498.jpg
    56 KB · Görüntüleme: 49
  • $IMG_9500.jpg
    55,3 KB · Görüntüleme: 48
  • $IMG_9499.jpg
    55,8 KB · Görüntüleme: 45
şulecim bulduklarını bizle de paylaşır mısın
ben yelken oyuncaktan sipariş verdim dün
gelsin bloga da koyarım sen de koy bacım
viola da kıskansın onun blogu yok:)))
(gaza gelir de yapar belki)

Tatlım,aslında blog adı aldım:) Ama düzenlemek ve birşeyler eklemek için vakit ayırmak lazım,bilmediğim için..2 güne yine yazlığa gidicez,dönelim mutlaka ele alıcam...

Hepsi birbirinden güzel..bende bir sürü puzzle ve kitap aldım,sorduğum herşeyi gösteriyor artık yiğit..Dünde internetten sipariş verdiğim boya kalemlerimiz geldi ve yiğit ilk olarak halımda yeşil boyasını denedi:):)allahtan su bazlıda silince çıkıyor:)

kızlar ilgiyle takip ediyorum sizi
boya kalemlerine de kitaplara da bayıldım
nerden temin ettiniz acaba?

mayalıhamur aldıklarına bayıldım canım, özellikle o kartlara
ben hiç biryerde göremedim öyle kartlar
nerden aldın cidden
bu arada defne artık ne kitaplarla ne oyuncaklarıyla ilgileniyor
evde koşturup ortalığı karıştırıyor sürekli puzzle falan da yapmıyor henüz
sizinkiler oynuyor mu oyuncaklarıyla

Gülcede pek oynamıyor oyuncaklarıyla bıktımı acaba dedim yeni oyuncaklar aldım kitaplar ama o an ilgileniyor sonra yine bana yapışıyor.Sürekli kucağıma gelmek istiyor.Geçen gün keçeli kalem aldık onlarla azda olsa ilgileniyor kutudan kutuya taşıyor,boyuyor az öncede defteri niyetine elbiselerini boyadı

Yiğitte bu aralar boyalarıyla,her yeri boyamakla meşgul..bir de uzun saplı,dönen tekerlekler var ya (adını bilemedim şimdi) elinde onunla bütün gün evin içinde ordan oraya koşturuyor..puzzlelarına,kitaplarına pek dönüp bakmıyor bu aralar..

teşekkür ederim arkadaşlar.
dokun hisset kitap ve çiftlik eğitim kartlarını hepsiburadadan aldım.diğer yapbozlarımızın üstünde tutacağı olanları pazardan(ce si var) diğerlerini oyuncakçı bir arkadaşımdan aldım.( ben küçük bir ilçedeyim ve tek oyuncakçımız var)diğer üstten askılı kitapları kırtasiyeden aldım.küpleride toys shopdan.
bu arada oyuncakçı arkadaşım yeni istdan oyuncak fuarından geldi. müthiş şeyler görmüş. ve bana üç büyük katalog getirmiş. ama nasıl güzel eğitici şeyler var.henüz incelemedim.
bir tanesi papo markanın.onda sadece figürler var. kedi köpek disney kahramanları falan.
bir tanesi heros markanın. sırf ahşap üstüne.ama süper şeyler var. mesela sizin yaptığınız üstten top atılan çıtalı oyuncağın araba atılanını yapmışlar fotosunu çekerim haftasonu eklerim fikir olur.bende bu markanın çekiçle vurulan bir oyuncağı ve o beğendiğimiz boncuklu oyuncağı var.
birde haba markanın var. onda herşeyden var.haftasonu güzelce inceler beğendiğim oyuncakları çeker paylaşırım.

oyle guzelkı paylasımlarınız sevınerek okuyorum yazdıklarınızı bızde bıgun bu oyunladan oynayacagız :))

sızden rcam bana bı kac onerıde bulunmanız olacak
neler oynayalırız ne ogretebılırım ?

canım bizde de aynı sorun var zaten ecrin pek oyuncak oynamayı sevmiyordu ama yinede azda olsa ilgilenirdi yeni şeyelr aldkmı şimdilerde yeni bişey alsakta yüzüne bi,le bakmıyor hep arkamda önümde bana bişeyler anlatmakkla meşgul...kafamçokkarıştı

merhaba arkadaşlar mesajlar epey artmış seçerek okudum birkaç tüyo vermek istedim
ip çekme oyununu her bir oyuncağın ucuna farklı renkte ip ya da kurdele bağlayarak yaparsanız ve çocuğunuza yavaşça çekerken sırada hangi oyuncağın olduğunu sorarsanız hafızası gelişecektir
örneğin kırmızı kurdelenin ucuna köpek , sarı kurdelenin ucuna da ördek bağladınız , oyunu oynadıkça kırmızı kurdeleyi yavaşça çekerken şimdi hangi oyuncak geliyor sence diye sorun belli bir süre sonra köpek olduğunu hatırlayacaktır(tabi bunun için az biraz konuşuyor olması gerek havhav da diyebilir)
bir de 16-17 aydan sonra eşleştirmelere geçilebilir aynı kartlardan ikişer tane hazırlayarak ya da satın alarak eşleştirme yaptırılabilir bu arada küçük bir tüyo daha;biz 12 çiftten oluşan eşleştirme kartlarıyla eşleştirme oyunu oynamaya çalışırken demir bir türlü oyunun manyığını kavrayamadı ya kartları üstüste diziyor ya da sadece istediğim kartın bir tanesini verip oyunu bitiriyordu ben de deha hazır olmadığını sandım sonra gece yatarken aklıma geldi ve ertesi gün bu oyunu 3 çift çorapla oynadık çorapları ortaya yaydım ve bir tanesini elime alıp hadi oğlum bu çorabımn eşini bulalım dediğimde hemen buldu (sanırım her çoraptan 2 tane olması gerektiği mantığından hiç zorlanmadı)sonra bu oyunu kartlara uyguladık ve artık çok rahat oynuyoruz bu oyunların anne hayvan yavru hayvan eşleştirmeleri olanları da var gerçekten çok eğlenceli ve her gün yarım saatimiz bu eşleştirme oyunlarıyla geçiyor bu sayede ben de azıcık oturmuş oluyorum
çok uzun oldu okuyabilene aşk olsun ama özlemişim hepinizi veeee bebişlerinizi öptüm kocaman

inci hoşgeldin daha sık uğra canım yaa
çorap oyununu biz de geçen gün yaptık defneyle bloguma da koydum hatta
ama defne çorap gördüğü anda giymek istiyor oyuna konsantre olması zor oldu o yüzden biraz
ama doğru çorabı buldu yine de

küçük bebekleri olanlar da var aramızda sanırım ve onlara hayati önerilerim var naçizane şöyle ki;
montessori yaklaşımına göre bebekler küçüklükten itibaren çevreleriyle alakalıdır ve çevrelerinde olup biteni algılamaya başlar bu nedenle
bebeklere eldiven giydirmeyin ki ellerini inceleyebilsinler
onları sırt üstü tavana bakar şekilde yatırmayın belli ibr açıyla yatırın ve evi incelesinler bunun için ana kucakları ya da sırtına hafif bir yastık desteği uygun olur
fazla sıkı giydirmeyin hareket kabiliyetini engellemeyin
ona sık sık sarılın ve onunla konuşun ona yaptığınız herşeyi yumuşak bir tonda anlatın
özellikle ilk 3 ay her ağladığında kucaklayın(kucağa alışır diye korkmayın biraz büyüyünce keşke 10 sn kucağımda dursa diye düşüneceksiniz)
onları oyun parklarına vs hapsetmeyin her zaman özgürce hareket edebilecekleri GÜVENLİ bir çevre hazırlayın
evin her odasında salonda, mutfakta,banyoda onlara özel bölgeler hazırlayın(örneğin salonun bir köşesine yumuşak bir yer yatağı koyun , yatağın yanına kendini inceleyebileceği kırılmaz bir ayna asın tutunup kalkabileceği güvenli bir yükselti koyun duvarlara renkli resimler yapıştırın
1 yaşından önce gerçek olmayan resimler göstermeyin
2 yaşından önce tv seyrettirmeyin hatta yanında seyretmeyin(tvye bakmasa bile sesi onu olumsuz etkiliyor,bunun yerine camdan dışarıyı seyrettirin ya da gezdirin)
ona kitap okuyun
oda hazırlamadıysanız odaya zihin açıcı yeşil ve açık turuncu hakim olsun

herşeyden önce onu çok sevin(elbette çok seviyorsunuz ama bunu ona sıklıkla belli edin)

not: tüm bu bilgileri anne olduktan sonra ordan burdan şurdan ve elbetteki bilimsel yayınlardan ve tecrübeli annelerden edindiğim bilgiler ışığında yazdım sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…