Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Montessori Eğitimi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
arkadaşlar,
bu montessori eğitiminde mutlaka ki mevcut bir müfredat vardır.
ama ben bir türlü bulamadım..
yani hangi aylarda neler öğretilmeli,
ne tarz aktiviteler yapılmalı diye..

bunun bir sıralaması olmalı elimizde :uhm:

ne güzel aktiviteler bunlar
bu arada önce resimlerle göstermekten ziyade önce kendisini görüp öğrenip resimlerle pekiştirmek daha iyi olur canlı canlı karşısındayken dokunabiliyorken resme ne hacet di mi?:)

bende var

Eklentiler

bu arada burada yazılanlar takribi 2 yaştan itibaren başlıyor ama çocuğun durumuna göre 3 de olabilir 4 de 1 de çocuk önce 1 . kısmı tamamlıyor daha sonra 2. kısımla ilgili çalışmalara geçiliyor 1. kısım bitmeden 2. kısma geçilmiyor ama çocuk kendiliğinden yapıyorsa engellenmiyor

1 yaşından önce fazla materyal yok genelde pratik hayatla ilgili aktiviteler yapılabilir bildiğim kadarıyla bir montessori okulunda sabah 9-12 arası materyallerle çalışma 12-13 arası yemek ve dinlenme 13:16 arasıysa serbest oyun olarak düzenleniyor

daha önce detaylı bilgi yazmıştım , materyaller açık olarak raflarda duruyor isteyen çocuk istediği materyali seçip çalışıyor bu arada maria montessorinin türkçe adı annelik sanatı olan kiytabını alıp okumanızı tavsiye ederim bulunması gerçekten zor bir kitap ama sizin elinizden uçan bile kurtulamaz bilirim:)

teşekkür ederim canım..
aslında bana daha erken dönemler lazım biraz.
kızım şu an 6 aylık..

özellikle bu erken dönemlerden başlayarak neler yapılabilir onu araştırıyorum..

ama indirdim verdiğin dosyayı da.
baya ayrıntılı..

bir de ben akşamları hazır vaktim varken,
şimdiden lapbook yapımına falan vakit ayırmak istiyorum.
daha sonrası için hazır olsun..

özellikle bu konuda deneyimli olanlar,
hangi konulardaki lapbooklardan başlamamı önerirsiniz:uhm:

inciboncuk teşekkürler dosya için.
bhk önceki sayfalarda çok güzel lapbook çalışmaları vardı. hatta ben yapmaya başladım.
duygu kartları vardı mesela bayıldım o fikre.
bebeğin bir günde yaptıklarını anlatan bi çalışma vardı.(favori) ama incele mutlaka.
hayvanlar vardı vs.

inci boncuk canım bu dosyayı indirdim inceledim..çok güzel bir paylaşım çok teşekkür ederim...
bu gibi başka dosyalar varmı elinde canm..geçmiş çok yoğun çoğunu okudum hepsini okuyamadım tabi...varsa paylaşır mısın...birde o kitabı bende bulmaya çalışacağım...
a.s.a.s.a.s.teşekkür ediyorum tekrar..

stereognostik keseler ne acaba?
benim de bebek cd leri konusunda kafam karışık
çocukları eğitelim derken tv ye alıştırmaktan korkuyorum
biz de de brainy baby cd leri var
orda da aslında bebeklerin bizzat yapması gereken aktiviteleri çekmişler
yani defne onları yapmadan seyretse birşey kazanır mı
bilemiyorum ki

bütün sayfaları okuyup notlarımı aldım canım,
teşekkrüler a.s.

Kinney Brothers Publishing Downloads

burada değişik ve bedava basılabilir kartlar var yalnız 1 YAŞINDAN önce çizim resim pek önerilimiyor çocuğun zihninde önce objenin gerçeği ya da gerçek fotoğrafı oluşmalıymış bebeğiniz 1 yaşını geçtiyse ve buradaki kartlardaki resimlerin gerçeklerini ya da fotoğraflarını gördüyse sorun yok

ben demire genellikle önce objenin kendisini ya da fotoğrafını gösteriyorum sonra değişik çizimleri gösterdiğimde zaten tanıyor

dokunma duyumuzu kumas ve ağırlık anlama haricinde boyut ve şekli anlama için de kullanabiliriz.
3 boyutu keşfetme
ya fusfus kelime kelime çevirmeyim. keseye nesne koyup içindekini tahmin ettirme olayıymış.

şulecim sağol çeviri için anladım sanırım:)
inciboncuk ben mail grubuna üye oldum ama 2 haftaya yaklaştı grup sahibinin onayını
bekliyor üyeliğim, kabul edilmedim henüz sanırım
geri dönüşümle ilgili yaptıklarımı da ekledim kendi bloguma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…