Mol Gebelik Yaşamış Olan yada Yaşayanlar 2011

benimde bildiğim komplet yada parsiyel mol
bunların her ikisde kanser hücresi taşıyor.Ama parsiyel mol daha risksiz
tam mol daha riskli diye biliyorum ben canım

benimde bildiğim komplet yada parsiyel mol
bunların her ikisde kanser hücresi taşıyor.Ama parsiyel mol daha risksiz
tam mol daha riskli diye biliyorum ben canım

parsiyel molu komplet ayıran özelliklerde

fetus olurr, 69 kromozomludur ve kanser hücresi taşımaz diye biliyorum...

bi kaç sayfada okumuştum kan değerleri düşmeyen biçok kişi regli olmuyordu...
zaten hcg 5 üstünde olsa regli olamazsın ki gebelikde hcg yükseldiği için zaten regli olmuyoruz ya

benim bildiğim öle...

23 gun sonra
seninkinde umut var ama değilmi?yani heyecanla bekleyeceksin önümzdeki reglii

ben iyi düşünüyorum canım bir daha yükselirmiş gibi bir korku yok içimde geçti gitti allahın izniylee sıfıra düştükten sonra çok nadir yükselme oluyormuş zaten o yüzden 1 ay sonra gel diyolarrr....

için rahat etmiyor sa yükseliyomu diye merak ediyorsan bir idrar testi yapıp bakabilirsinn.... ondada yğkselirse göre bilirsin

Beta hcg yüksekliği olunca regl olunmaz diye bir kural yok kızlar oda nerden çıktı Kan değerleri 4 ayda düşenler war onlar gayette her ay regl oluyorlardı.Beta hcg nin sadece yükseldigini kan testiyle anlıyabilirler.

bence bu durumu bir doktara sormak lazım çünkü hamile olduğumuzu nasıl anlıyoruz hcg değerinden bence olma ihtimali varr....

senin ne kadar zamanda düştü kanın 1 ay içinde düşüp hemen regli oldunmu

Birde değer negatife düştükten sonraki ilk 3 ay çok önemli ( beta hcg nin artması ihtimali için) onuda sorunsuz atlatırsanız içinizde hiç bir şüphe kalmasın.Allahın izniyle süreniz için geri sayıma başlarsınız.

bence bu durumu bir doktara sormak lazım çünkü hamile olduğumuzu nasıl anlıyoruz hcg değerinden bence olma ihtimali varr....

senin ne kadar zamanda düştü kanın 1 ay içinde düşüp hemen regli oldunmu

Benim 3.haftada düştü dogum kontrol hapı içtigim için regl sorunu yaşamadım.Hamile oldugumuz zaman rahimde kese oluştugu için ewet regl olmuyoruz çünkü rahim bişeyler oldugunu alıglıyor ama kürtaj sonrası rahimde birşey kalmıyor o yuzden regl olmaman için bir neden kalmıyor ortada.Böyle şeylere takılmayın bende sizler gibiydim haklısınız ama rahat olmaya çalısın.Bende bu süreçte çok şey araştırdım hamileliğe kadar her bilgiyi not aldım noldu kendime ettim Şimde keske hiç araştırmasaydım diyorum çünkü ister istemez stres yapıyorsun.

evet onda haklısın bu iki gün boyunca belki 2 sayfaya baktım dışarı çıktım gezdim vs. kafa dağıttım pc başında araştırınca daha stresli ve uzun bir zamanmış gibi geliyorr... Ama dışarda devam eden bi hayat var bu kadar olduğumuz yerde saymak kendimizden başka kimseye zarar değil nasıl olsa zamanı geldiğinde bizde çocuk sahibi allahın izniyle oluruz....

Ben izmirliyim istanbula eşimin görevi nedeniyle geldik 1-2 arkadasım dısında hiç kimsem yok eşim sabah giderdi gece yarısı gelirdi ben tüm evde dakikaları sayardım arada ağlardım dua ederdim Allahım nasıl geçecek bu zaman derdim.Sağlam kafayla kesin bitiremem bu evin içinde kafayı sıyırmazsam iyi derdim.Aksama kadar netin başına oturur araştırırda araştırırdım.Topikten çıkmazdım biri gelsede sohbet etsek diye.Ama eşim evde olunca dısarı cıktıgımızda herşeyi unuturdum aman tek yaşayan benmiyim nolcaksa olsun ben güçlüyüm sonunda ölüm yokya derdim.Eve dönünce tekrar sil baştan aynı karamsarlıklar....
Dört duvar arasında neler çekmiştim.Bak şükür evladın varmıs ne mutlu sana.Rabbim birini vermiş ama birini aldı.Yerine yine verir yeterki sabırlı olalım bol bol dua edelim.Vardır bundada bir hayır diyelim.Zaman geçmez diyoruz ama elbette geçiyor önemli olan sakince bitirebilmek.Sizler çok şanslısınızki parsiyel molsünüz.6 ayı tamamlayın yetecek size.

Benim çok kalabalık bir çevrem var ama kimse bu hastalığı bilmiyor bende günlerce evden çıkmadımm bi kaç arkadaşla hamile kalmıştık bunlardan biride benim görümcem gecen kayınvalidemde karşılaştık bana bel ağrıların kilo almıimıyım diye sorupp hee bide ilk başta nerelerdesinnn kendini evemi kapattın gibi saçma sapan espiriler yapmaya çalışıyorlar bu yüzden kendimi de kötü hissetmemek için bende evdeyimm çoğu zaman... işte çocuğum olduğu için olunla oğlumla parka alışveriş merkezlerine falan gidiyorum onuda evde sıkma istemiyorum... benimde eşim çok geç saatlerde geliyorrr.. Bir yere kadar böyle oyalıyorum kendimi ama oğlum uyuyup o sessizlikde kaldıkçaa üzülüyorum sırf bu yüzden beklemek istemediğimi her seferinde söylüyorummmm.... ilk hastanede duyduğumda 6ay mı falan diye çok üzülmüştüm çünkü ben gidenin yerinin biran önce dolmasını acımın hafiflemesini istiyordum 6 ay ve kanser gibi bir risk olduğunu organlara sıçrayabileceğini duyduğumda şok olmuştum.... ama şimdi ilk günkü gibi bi acmı hayır değil... Üstünden nerdeyse 2 ay geçtii... bi bakıcam yazda geliyor 6 olmuşşşş :) ondan sonra korkarak değilde daha içim rahat olarak bebeğimi bekliycem hayırlısıylaa.... Mol yaşayan dış gebelik yaşayan yıllarca çocuğu olmayan bir çok insan var rabbim hepizin sesini duysun bizi bu sınavdan yüzü ak çıkarıppp elimizi kucağımızı kalbimizi yeni bebek sevgisiyle heyecanıyla doldursunn.......

Aminnn.Beterin beteri var derler yine halimize bin şükür neler görüp okuyoruz.Bunu yaşayan ne ilk kişileriz nede son.Biraz zaman sonra yeni birileride gelecektir sizin zamanınız biterken onları süreleri başlıyacak ne hissettysek onlarda aynısını hissedecektir.Hep beraber bu sefer yeni gelen arkadaşlara destek oluruz inş.

ayy rabbim kimseyi çocuğuyla sınamasın yaa.... Herşey herkes bi yana çocuk bambaşka bişey bebeğini kucağına aldığında bunu daha da iyi anlayacaksın....

kızlar bunu okumanızı tavsiye ederim....

Sunacağımız hasta 22 yaşında, gebelik 2, parite 1 olan, daha önceki gebeliği abruptio plasenta nedeniyle abdominal doğumla sonlandırılan bir kadındı. Hastanın bebeği neonatal asfiksi nedeniyle exitus olmuştu. Hasta kliniğimize 10. gebelik haftasında ağrısız vajinal kanama yakınmasıyla başvurdu. Yapılan genital muayenede uterin serviks kapalı ve kalındı. Vajinal ve abdominal ultrasonografik değerlendirmede son adet tarihi ile uyumlu gelişme gösteren, belirgin anomalisi olmayan, fetal kalp aktivitesi belirgin patolojik özellik taşımayan canlı bir fetüs görüldü. Fetüsle birlikte, etrafında kistik alanlar içeren, sınırları düzensiz bir kese de izlendi. Bilateral adneksal patolojik bulguya rastlanılmadı. Canlı, normal bir fetüsle birlikte bulunan mol hidatidiform ya da bozulmuş ikiz eşi öntanısıyla hasta takibe alındı. Yatak istirahatı ile vajinal kanama durdu.

Resim 1 ve 2'de hastanın takipleri sırasında çekilmiş olan sonografik görüntüleri mevcuttur.

Hastadan alınan öykü ve yapılan laboratuvar tetkikleriyle hastanın hepatit B taşıyıcısı (HbsAg +, HbcAg +) ve Rh uygunsuzluğu olduğu görüldü. Aylık indirekt Coombs testiyle izlendi ve bütün testlerde izoimmünizasyon yönünde titre artışına rastlanılmadı. HbsAg'de bütün gebelik boyunca pozitif (+) olarak kaldı. Aktif hepatite geçiş için yapılan karaciğer fonksiyon testleri takibinde gestasyonel ve post gestasyonel dönemde patolojik bulgulara rastlanılmadı. İlk başvuru sırasında yapılan b-hCG ölçümü 153230 IU/L gelince komplet mol tanısı konularak hastaya gebelik, gebeliğin gidişatı, olası komplikasyonlar, mol hidatidiform, olası malign transformasyon, persiste trofoblastik hastalık ve olası kemoterapi gereksinimi hakkında bilgilendirmede bulunuldu ve gebeliğin sonlandırılması önerildi. Ancak hasta ısrarla gebeliğin devamını isteyince haftalık b-hCG ölçümleriyle sıkı takibe başlandı. 11. haftada 137400, 12. haftada 144,173, 13. haftada 141000 ve 14. haftada 143710 UI/L sonuçları alınınca b-hCG takipleri 2 haftada bir yapıldı. 16. haftada 141600, 18. haftada 147100 ve 20. haftada 139050 UI/L değerleri elde edildi. Bundan sonra 3. haftada bir yapılan ölçümlerde b-hCG değerleri yaklaşık olarak haftada 5000-7000 UI/L düşerek 32. gebelik haftasında 70000UI/L seviyelerine geriledi. Bundan sonra yapılan ölçümlerde bu düşüş devam etti ve 38. gebelik haftasında 18000 UI/L'lik ölçüm elde edildi. Gebelik boyunca yapılan ultrasonografik değerlendirmelerde fetal gelişim normal olarak izlendi. İlk ultrasonografik değerlendirmeden farklı olarak sağ fundal bölgede 18. gebelik haftasına kadar yavaş yavaş büyüyen ve 6X8 cm çaplarına ulaşan, içinde kistik alanlar içeren kitle izlendi. Kitle boyutu bu haftadan sonra değişim göstermedi. İlk başvurudan sonra yatak istirahatı önerilen hastada, gebelik boyunca non-spesifik üriner sistem infeksiyonları dışında başka bir komplikasyon gelişmedi. 39. gebelik haftasında elektif abdominal doğum planlandı. Ancak 38 haftada sancı yakınmasıyla başvuran hastanın genital muayenesinde serviksin tam açık ve tam efase olduğu görüldü. Hasta vajinal yoldan 1. dakika apgar skoru 9 ve 5. dakika skoru 10 olan, 2950 gr ağırlığında canlı bir erkek bebek doğurdu. Plasenta ve zarları postpartum 15 dakikada sonra spontan olarak tam ayrıldı. Plasentanın halası sırasında, plasentayla birlikte üzüm salkımına benzer materyel geldiği görüldü (Resim 3-4). Endometriyal kavite küretajı yapıldı. Postnatal bebek kan grubu Rh (-) olarak bulunulduğu için, yalnızca hepatit için aktif ve pasif immünizasyon yapıldı.

Histolojik incelemede plasenta 15cm çapındaydı, zarları ve kotiledonları tamdı ve santral yerleşimli 25 cm uzunluğunda kordon vardı. Plasental marjinal bölgede 2, 5cm çaplı bir infarktüs alanı vardı. Üzüm salkımı benzeri görüntüsü olan kitle 9cm çapındaydı. Damar yapıları içermeyen, hidropik dejenerasyon gösteren villusların varlığı mol hidatidiform tanısıyla uyumluydu. 2 gün sonra yapılan b-hCG ölçümü 1340 UI/L geldi. Akciğer grafisi, serum alanin transferaz, aspartat transferaz, alkalin fosfataz, üre, kreatinin ölçümlerinde metastatik hastalığa yönelik bulgular saptanamayınca anne ve bebeği takip edilmek üzere taburcu edildiler. Bir hafta sonraki b-hCG ölçümü 540 UI/L geldi. Daha sonra hasta takiplerini bıraktığı için persiste hastalık yönünde takip yapılamadı. Başka bir şehre taşınan hastaya iki ay sonra ulaşıldı ve telefonla kendi şehrindeki medikal takiplerinin normal olduğu öğrenildi.

Mol Gebelik- Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı- Doç. Dr. Belgin Selam - YouTube

hiç çocuğu olmayan da %50
normal bir bebeği olan bir kişide &25
dış gebelik boş gebelikde %25

mol gebelik görülürmüş....

Parsiyel molde gebe kalındığında bebeğin eşinin çok yakından incelenmesi ve 16. - 18 . haftaya kadar gözetim altında tutulması gerekiyormuş.... Bundan sonra tehlikesi kalmıyormuş....

bunları linke girip izleyebilirsiniz....

Kızlar nasılsınız ben geldım hehehe burcucugum nasılsın nasıl gıdıyor hamılelık canımmmm suna sen nasılsın ben aksam saatlerı acıyorum 2 gundur mısafırım vardı tam bıseyler de yazamadım burcu sen kurtaj oluncamı dogum kontrol hapı ıctın canım ben kurtaj olunca doktor bana verdı bana 3 gun kullan dedı ve 3 gun kullandım dıyer dusugum de vermemıstı bana dedıkı bebe asprını ıcmıştım bu hamılelıkte 2 dusuk oldugu ıcın ılk dusukte mutlaka bebe aspırıı ıc unutturma sakın bana da demıstı he bu dusugum ded e dedekı sana dogum kontrolu bebe asprını kullandıgın ıcın verıyorum kanaman fazla olur dedı ondan veıyorum dedı ben de ıctım tabıkı 3 gun gınto ısmı sanırım oyle hatırlıyorum sızede verıldımı bıde aklımda şoyle bısey var bu kurtajda anladı demedı bana mol oldugunu patolojıye gonderdı bu mecburı dedı bıze ılkınde ıstersenız demıştı gonderırız nıye 2 cısınde mecburı dedı bence herhalde anladı ama emın mı olmak ıstedıkı dıyorum yarın ıcınde capadan randevu gunune bakıcaz bakalım ne zmana verılecek suna sen bılmıyorsun ben de kan pırtılaşması da var anlıycagın var da var offfff bakalım bu hafta ozele gıdecem kısmet olursa doktora mart ayı ıcınde capaya randevu ıstıycem tanıdık var onu arıycam bugun aradım yarın hastanedeym gıdeyım sekretere bakayım dedı sana soylerım dedı ben den de bu kadar ınsallah eksık kelıme yazmamışimdır anlaşili bır sekıldedır ben kalvye kullanırken ekrana bakmıyorum duzune yazığp gıdıyorum kontrol etmıyorum ekran ı takıp etıgım de gozlerım agrıyor bırde hızlı kullanıyorum ya eksıkse anlaşilır degılse sorun bana allaha emanet olun ıcımden ses hersey guzel olucak kızlar

benım 9 hafta da kurtaj oldum parsıyeldı 16 haftalara gelemedık kı bır yerde de ben de okumustum su aklıma geldı 60 gun mutlaka hcg yapılırsa ıyı olur dıye ay varya ne okusak etkısınde kalıyoruz degılmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…