Mol Gebelik Yaşamış Olan yada Yaşayanlar 2011

[Merhabalar.Evet ben de bundan 2 sene önce 2009 yılında bir mol gebelik geçirdim.Parsiyel mol gebelikti ve bhcg değerim 171600'dü.yanlış hatırlamıyorsam bebek 8 - 9 haftalıktı o sıralar ve kalbi durmuştu.Genel anestezi ile kürtaj olmak zorunda kaldım.Çok uzun süre hormon takibim yapıldı ve çok şükür değerlerim normale döndü.Şu anda yine gebeyim ve umarım bu seferki sorunsuz geçer ve bebeğimi sağklı bir şekilde kucağıma alırım.Çok fazla kafanı takıp stres yapma değerlerin zamanla normale deönecektir.Ama kontrollerini aksatmaman lazım.Umarım en kısa zamanda bunu atlatırsın.Çok geçmiş olsun...

Doktoruna göre değişiyor ablacım bu süre en son bir doktorun yorumunu yazmıstım buraya oda demişti.Denemende fayda war bakalım inşallah hayırlı haberler alırsın yanlıs hatırlamıyorsam seninde 3.5 ay oldu degilmi?

Büyük geçmiş olsun ecmakcm.Maalesef yaşananlar üzücü ama gelip geçiyor zamanla benim 7.5 ay oldu bile.Umarım kimse tekrardan yasamaz.Benim beta hcg değerim 7263 tü hala anlamıs degilim nasıl mol olurrr? Acaba diyorum hamilelik için doktora gittigimde bana kistinde war demişti ama önemsiz onumu mol sandılar çünkü benim komplet molde sadece kese oluyor içinde bebek yok içi su dolu oluyor kistlerdede öyle içi su dolu kesecikler oluyor karısmıs olabiilirmi diyorum.Keşke 2 parça halinde patolojıye yollansaydı diyorum doktorum bile anlamamıstı sonucu görünce haydaaaaa buda nerden cıktı demişti... Ne yazıkki patolıjı sonucuna inanmak zorundayım napalım kader kısmet.Gelecegimize bakalım.Seninde bebegin hayırlı olsun ne kadarlık bilmiyorum ama Rabbim onu sana bagıslasın.

Son düzenleme:

gecmıs olsun canım ama neysekı atlatmısın bnde parsıyel mol gecırdım bekledım bnde suan hamıleyım kac aylık oldu senınkı

tam uc ay uc gun bugun canım yarın kan pırtılaşması ıcın gıdıyorum hastaneye 1 ay sontra cıkacak sonuç

Günaydın arkadaşlar,

Kürtajdan sonra ki, adet kanamanız kaç gün sürmüştü?

Devamlı kanamam olduğu için, adet olup olmadığımı bilmiyorum, düzenim değişti....Psikolojim bozuldu...Kasım'ın 18'de ( Cuma günü ) bel ağrısı, ve kasıklarımda oluşan ağrı sonucunda tuvalete gittiğimde gerçek anlamda bir kanamayla karşılaştım. Akşamı bekledim. Ve saat 21:00'de yasmin hapını içtim.

Arkadaşlar, bu şekilde detaylı sormamdaki sebep, Yasmin denilen doğum kontrol hapını kullanmam gerekli, bu da adetin 1. günü başlaması lazım, biliyorsunuz....Sıkıntılı bir dönem.....

Cuma günü fazlasıyla kanamam oldu..Sonraki gün ise biraz.....Yasmin hapını ise 16:00'da içtim....Ve hapı içmeye devam ediyorum, bu saatte....Kanamam ise daha sonra durdu....Offfffff..

Sizdede mi böyle oldu?

Diğer sorum ise şu: Ben yasmin hapını kullandım ya hani, adetim ilk günü diye....Ya adetimin ilk günü değilse.....Yine kullanmaya devam etmeli miyim?

Teşekkürler.....

Son düzenleme:

Yasmin doğum kontrol hapını bende kullandım.Bazı kişilerde kanama miktarını azaltabiliyormuş.Sorun etme... Diğer soruna gelincede ben hiç adetli degilken doktorum bana yasmin hapına başlamam gerektigini söylemişti ee ben adetli degilimki dedim doktorda fark etmez sen hemen başla dedi ve başladım hiçte sorunla karsılasmadım olağan şekilde reglimide oldum.Bazen ara kanama yaptı oda olabilirmiş.Hapı 3 ay kullanabildim etkilerinden dolayı(mide bulantısı,göbek,şişkinlik)ama adet döngümüde düzene soktu şu an.Sağlıklı günler diliyorum...

Merhaba Burcu,

Gerçekten sıkıntılı bir dönem geçiriyorum..Bilinmemezlik beni çok üzüyor....Adetli miyim, değil miyim?

Bunu bilmiyorum....

Yasmin hapını, adetin ilk günü kullanmanın bir anlamı yok mu demek istedin, anlamadım aslında....Ben içiyorum....Başka çarem yok....

Merhabalar ; seni okadar çok anlayabiliyorumki ben neler yaşadım nelerrr... Hergün biryerim agrırdı molmü tekrarladı biyerime sıçradı der durur aglardım.Çok zor günlerdi ama inan belli bir süreden sonra alısıyorsun ve hepsi geçiyor.İlk ögrendigimde rahmimi alsınlar hiçbişey istemiyorum demiştim şimdi 7 buçuk ay oldu zamanım geçsede tekrardan başlasam yine diyorum. Molün %100 tedavisi war o yuzden korkmamak gerekmiş sonradan anladım ama bi okadarda yıprandım.Şanslıyım 15 aylık evliyim ve 22 yaşındayım henüz yolun başındayım.Herneyse... Ben kürtajdan birhafta sonrası kontrole gittigimde mol teşhisi konuldu ve adetli bile degilken doktorum hemen başla demişti ve başladım.Hormonları düzenliyormus düzenli birşekilde kullan herşey güzel olacak emin ol...

İnşaAllah canım...

Allah dualarımızı kabul etsin ....

Doğru düzgün regl olmayı o kadar çok özledim ki.....Ne büyük bir nimetmiş....Şimdi anlıyorum....

Allah hepimize şifa versin ......

İnşaAllah canım...

Allah dualarımızı kabul etsin ....

Doğru düzgün regl olmayı o kadar çok özledim ki.....Ne büyük bir nimetmiş....Şimdi anlıyorum....

Allah hepimize şifa versin ......

Amin inşallah.Bende onu diyecektim regl olmak bile bir mucize.Her halimizle yinede şükretmeliyiz neler war.Sadece biraz sabır gerekiyor ben çok sabırsız biriydim bi hâyli zorlandım.4.aydan sonrada zaman nasıl geçti geçiyor anlamıyorum.Bekleme süresi konusundada cok farklı görüşler mevcut.6 ay ile 1 yıl arasında degişen.Eğer okuduysan birçok doktora sordum verdikleri cevaplarıda burada paylasmıstım.Sürenin kesinliği yok bunu anladım :) İnsan kararsız kalıyor ne yazıkki ama herşeyin hayırlısı olsun diyelim.Umarım kimse tekrardan yaşamaz ve gelecektede tebessumle anarız bu yasadıklarımıızı...

baNA VERMEDI DOKTORUM SADECE 3 GUN KURTAJ SONRASI GINTOMUYDU NEYDI DOGUM KONTROL VERDI 3 GUNDEN BASKA ICME DEDI SIMDI ISE HIÇ BIRSEY KULLANMIYORUM SADECE 3 GUN KULLANDIM DURSUN BU ARADA G OLSUN CANIM SANADA BURCU BEIM PARSIYEL DI YANLIŞ YAZMIŞSUIN DUZELT CELTVELI CANIM

parsiyel yazıyor zaten ablacım :)

ayy inşş. hamile kalırsın gerçekten yürekten diliyorumm.. aynı yaştaymışız bende 22 :)

İyi Akşamlar kızlar
Aralık ayında 8.aya girmiş olacağım acaba korunmayı bıraksammı diye düşünüyorum :26: 1 yıl beklemenin ardından tekrarlama riski yine war şükür kan değerim çok kısa sürede sıfırlanmıstı hoşş korkmuyorda değilim :18: Ama bu korku hep mi böyle devam edecek elbet dur demem gerek Çoğu kez yazdım doktorlar farklı süreler veriyor kararsız kaldım.Fikirlerinize ihtiyacım war ne dersiniz bu konuda?

canım benim herşey allahtan yaşayacağımız varsa yaşayacağız korkunun hiçbirşeye faydası olmadığını hepimiz biliyoruz çok zor evet ama ne yapabiliyoruz hiçbirşey yapamıyoruz keşke elimizden bişey gelse keşke.ben de korkuyordum ama artık değil korkmuyorum heyşeyin hayırlısı.bence dur demelisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…