-
- Konu Sahibi burcuerdem
- #6.421
Geçmiş olsun ve hayırlı olsun:) semin tam mı kısmi miydiMerhaba arkadaşlar
Daha önce bu olayı yaşayıp şimdi bebek bekleyen biri olarak size tavsiye eğer zamanının varsa 6 ay 1 yıl beklemeniz. Çünkü mol gebeliği dedikleri şey bir tur yumurta kanseri. Yumurta dollendikten sonra bolunmesi gereken sayidan cok daha fazla ve hizli bolunuyor. Ben 2 aylik hamileyken benim degerler 6 aylik cikmisti ve geceden sabaha 3 kati olmustu. Bir de Bunun iyisi de var konusu de. Ben bundan dolayı kürtaj oldugumda yengem çıkanların otopsisini yaptı. Temiz olmasına rağmen ben 6 aydan fazla bekledim çünkü doktorun eğer hamile kalıp da mol gebeliği tekrar ederse bebeğe de rahmine de zarar verirsin çocuğun bile olmayabilir dedi. Bu yüzden size tavsiye bekleyin derim
Komplet moldu.Geçmiş olsun ve hayırlı olsun:) semin tam mı kısmi miydi
Arkadaşlar pıhtılaşma problemi çıktı bende,parsiyel moldu ikinci gebeliğim,doktorum yeni bi gebelik için 1 yıl öneriyoruz dedi.ben 6 ay olsa olsa dedim,adetlerimin düzenli olup olmadıgını sordu,adetlerim düzenli,kürtaj olalı üç ay oldu,folk asit,cinko,D vitamini,coraspin verdi,3 ay sonra gidicem,bi problem yoksa gebeliğe izin verecekKomplet moldu.
Gebelikte de igne öneriyoruz dediArkadaşlar pıhtılaşma problemi çıktı bende,parsiyel moldu ikinci gebeliğim,doktorum yeni bi gebelik için 1 yıl öneriyoruz dedi.ben 6 ay olsa olsa dedim,adetlerimin düzenli olup olmadıgını sordu,adetlerim düzenli,kürtaj olalı üç ay oldu,folk asit,cinko,D vitamini,coraspin verdi,3 ay sonra gidicem,bi problem yoksa gebeliğe izin verecek
Gebelikte de igne öneriyoruz dedi
Çok cook geçmiş olsun canımMerhaba arkadaşlar ben 28 temmuzda kürtaj oldum, ilk hamileliğimdi ve patoloji sonucu parsiyel mol geldi kürtaj sonrası 3 farklı doktora gösterdim sonuçları hepsi 6 ay bekleyeceksin takip yapacağız rahim gayet iyi görünüyor dedi. Sonra eğitim araştırma hastanesinde takibe devam etmeye karar verdim; kürtaj sonrası ilk tahlilde beta 96 sonraki hafta 16 perşembe günüde 5,9 çıktı değerim doktorum haftalık takibe devam dedi. İlk başta sakindim ama ara yazılanları okudukça korkmuyor değilim. Ama sanki erkenden hamile kalacakmışım gibi korkuyorum sanki süreyi dolduramayacakmışım gibi geliyıor. Burada yazarak biraz olsun korkularımı yenmek ve Allah kimseye yaşatmasın ama bizim gibi olanlar okuyup rahatlasın faydalansın diye yazmak istedim.
Ooo süre fazlasıyla dolmuş bundan sonrası gönlüne göre olsun canimSelam bayanlar şükür benim 5 Ağustosta bir senem doldu. Kısmi mol gebelik yaşadım. Bu hafta doktora gittim. Ama asistan doktordu. Kist gördü. Sol yumurtalıkta. 5mm ne dedi. Belki fazla yazdım. Aslında alınmalı dedi. Ama rahme uygulanan her işlem senin için zarardır dedi. İlaç da verilmez dedi. Zamanla geçmesini bekliceksin dedi. Artık serbestim. Amaçocuk istiyorsan sana folik asit verelüm dedi. Doktor kaşesini bulamadığı için yazmadı.Ben çok istiyorum artık bebeğim olsun diye. Ne yapmalıyım dedim. Bana gebe izleme git dedi. İyicene araştırılır dedi. Gebe izlem tlf dan yada int randevu al dedi. Tlf dan almaya çalıştım. Bana veremediler durumuma bakmıyorlarmış diye. Gebe izlemde iki branş barmış. Biri diyabetli hamileler e bakıyormuş. Diğeri küçük yaşta hamilelere. Ve sadece sabah 8-9.20 arası çalışıyormuş. Anlamadım gitti. Gittiğim hastahane istanbul zeynep kamil hastahanesi. Şaşırdım kaşdım şimdi. Aramızda doktor vs var kı. Yada bana istanbul anadolu yakasında tavsye edeceğiniz bir doktor.....
Ne güzel darısı başıma benim süpriz bebekti ne oldu ne bitti derken birden bire bu çıkınca neye uğradığımı şaşırdım açıkcası. Hayırlısı deyip devam ediyorum. Hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin Rabbim bakalımm:)Çok cook geçmiş olsun canım
Belki okumussundur benim yaşadıklarımı ama yine de yazayım kkumadiysan diye
Benim de ilk hamilelikti ve parsiyel mol le sonuçlandı bi sene bekle diyen de oldu 6 ay da.ve bir ayim kaldı .inan zaman nasıl geçti anlamadım halbuki ilk zamanlar nasıl da kafaya takmistim.sukur ve sabır tek anahtar
Güzel haberlerini bekliyorum canım en kisa ve hayırlı zamandaSağol virtue.evet doldurdum. Ama bana hep bir sene dedi. Uzman doktorlarda. Asistanlarda. Geçmez dedim. Ama geçti zaöan şükür. Ama ara ara benle aynı zamanda hamile kalmış bebeği kucağında olanları gördükçe üzüldüğüm oldu. Nasip böyleymiş. Şimdi şükür sıkıntı kalmadı. Ama kist için çevremde soğan kürü yap diyen oldu. Bugün ona başladım. soğan kürü hem kistlerin gitmesini sağlıyor. Hemde hamile kalan çok oluyor. Geçen yılda kist vardı. Tavsiye üzerine soğan kürü uyguladım. Sadece 15 gün uyguladım. Kullanımım bittikten 20 gün sonra hamile kalmıştım işte. O da mol gebelik çıktı. Bakalım bugünden itibaren 15 gün deneyeceğim. Sonra tekrar doktor kpntrolüne gidicem. Bakalım kiste faydası oldu mu diye. Burada kullanan ve memnun kalan çok var okudum. Hadi hayırlısı.
Ay inşallah canım dört gözle bekliyorum:) ben de ekimi bekliyorumKızlarrrrr kurban bayramı yumurtlama dönemim ve ben startı veriyorummmhadi inş bu sefer tutururuz
Bi ara unutmuştum ama zaman dolunca başladı yine bebek arzusu umarım bu sefer sorunsuz olur hadi ardarda hamile kalırız inşşş:)Ay inşallah canım dört gözle bekliyorum:) ben de ekimi bekliyorum
Hayırlı haberlerinizi bekliyorum kızlar,Rabbim yardımcımız olsunBi ara unutmuştum ama zaman dolunca başladı yine bebek arzusu umarım bu sefer sorunsuz olur hadi ardarda hamile kalırız inşşş:)
Canım folik asit almaya basladin dimiBi ara unutmuştum ama zaman dolunca başladı yine bebek arzusu umarım bu sefer sorunsuz olur hadi ardarda hamile kalırız inşşş:)
Ooo çok iyi sen dr sifirladinmerhaba kızlar bugün beta testivverdim 3.17 çıktı 5 altına düştü çok şükür geçen hafta 5.9 düşüş nasıl bilmedim bakalım doktor ne diyecek devamı için