- 8 Ekim 2014
- 5
- 1
- 35
-
- Konu Sahibi burcuerdem
- #5.981
Benim de şu an 1.20 ye kadar düştü. Yarın tekrar doktora gidicem . İnşallah sıfır a düşmüştür . Bu mol gebeliğin sebebi dengesiz ve sağlıksız beslenme mi ? Bilginiz var mıBen de mayıs ayında kürtaj oldum ve daha beta hcg tam sıfır olmadı bir küsür. Bende o tam sıfırlansın hamile kalmayı düşünüyorum bir buçuk yıl bekleyip gene aynı süreçlerle karşılaşanlar var. Oyuzden ya nasip deyip hazırlayacam kendimi hamileliğe:)
Benimkinin zaten karnımdayken kalbi durmuştu patoloji sonunda da 69 kromozom olduğu çıkmıştı. Zaten kalbi urmsaydı sanırım bende senin gibi mücadele ederdim. Peki sonuç ne oldu senin şimdi doktora gittin mi tekrarparsiyel molde hm bbek oluyo hem de mol görüntüsü oluyoya hani bebekte 69 kromozom olur diye biliniyo, işte bize her yer kürtaj dedi, tıp fak.de perinatoloji bölümünde dr inceledi bu bebek sağlıklı ölçülere sahip dedi. amniyosentez yapıp kromozom sayısına bakalım dedi ve 46 kromozom çıktı allaha şükür. mucize gibi doğdu bebeğim. dr böyle sağlıklı doğum bitek tayvan da buldu. beni de örnek teşkil etsin diye literatüre geçirecekti. yani hemen aldırmamak gerekiyor. bu hiçbir tıp kitabında yazmıyor diyodu zaten.
Sağlıksz beslenmeden kaynaklanıyor mu sorusuna doktorlar bile net yanıt veremiyor canım bunu kaç doktorla konuştum inan. Kendimi suçlamak adına,bir sonraki gebelikte daha dikkatli olmak adına ama mol gebeliğin neden olduğu net belli değil. Çoğu da sans deyip geçiştiriyor. Sağlıksız yumurtaya denk gelmiş diyor. Sağlıksız yumurtayı vücut üretiyorsa ya beslenmedendir ya da stresli yaşamdandır. Geçen gün bir arkadaşla daha konuştum bu erken hamilelik konusu kürtaj olduğum için iki defa üst üste rahim yaralıdır ve bu yaranın her bünyede iyi olma süresi farklıdır dedi. Mantıklı geldi.Sağlıklı Bebeğin tutunmasında rahmin fizyolojik yapısının çok önemli olduğunu söyledi. Aklım karıştı ne yapmam gerektiği hususundaBenim de şu an 1.20 ye kadar düştü. Yarın tekrar doktora gidicem . İnşallah sıfır a düşmüştür . Bu mol gebeliğin sebebi dengesiz ve sağlıksız beslenme mi ? Bilginiz var mı
Ben de dün doktora sordum. Dengesiz ve sağlıksız beslenme sebep olabilir mi diye o da hiç alakasının olmadığını, sadece o anki yanlış yumurtlamadım kaynaklı olduğunu söyledi. Benim anladığım tamamen takdir i ilahi. Sebepi ve tedavisi yok. Bu arada doktora bir sene beklemek istemediğimi de söyledim. Doktorum değerler sıfırlandıktan sonra 6 ay tavsiye ediyoruz vücudun toparlanabilmesi için dedi. Benim değerlerim iki aydır sıfırmış zaten :))) 5 in altına düşünce sıfır kabul ediliyormuş. Ben Şubat gibi bırakıcam inşallah :)Sağlıksz beslenmeden kaynaklanıyor mu sorusuna doktorlar bile net yanıt veremiyor canım bunu kaç doktorla konuştum inan. Kendimi suçlamak adına,bir sonraki gebelikte daha dikkatli olmak adına ama mol gebeliğin neden olduğu net belli değil. Çoğu da sans deyip geçiştiriyor. Sağlıksız yumurtaya denk gelmiş diyor. Sağlıksız yumurtayı vücut üretiyorsa ya beslenmedendir ya da stresli yaşamdandır. Geçen gün bir arkadaşla daha konuştum bu erken hamilelik konusu kürtaj olduğum için iki defa üst üste rahim yaralıdır ve bu yaranın her bünyede iyi olma süresi farklıdır dedi. Mantıklı geldi.Sağlıklı Bebeğin tutunmasında rahmin fizyolojik yapısının çok önemli olduğunu söyledi. Aklım karıştı ne yapmam gerektiği hususunda
Benim ki de dört aydır beşin altında ben de ocak gibi falan düşünmeye başlayacağım. Bu ay doğum kontrol hapımı bırakıyorum.yani üç aşagı beş yukarı doktorun benim dediklerimi demiş aslında. .hepsi aynı açıklamaları yapıyor. Kladı ki ben internette de çok araştırdım hep aynı şeyler. Hayırlısı bakalım canım. Artık hamileliği düşünmeye başlıyorum ya rüyalarımda görmeye başladım resmen. Dün gece rüyamda kazara hamile olmuşum gene parsiyel mol gebelikmiş ama bu sefer bebeğin kalp atışları falan devam ettiğiiçin aldırmıyormuşum falanBen de dün doktora sordum. Dengesiz ve sağlıksız beslenme sebep olabilir mi diye o da hiç alakasının olmadığını, sadece o anki yanlış yumurtlamadım kaynaklı olduğunu söyledi. Benim anladığım tamamen takdir i ilahi. Sebepi ve tedavisi yok. Bu arada doktora bir sene beklemek istemediğimi de söyledim. Doktorum değerler sıfırlandıktan sonra 6 ay tavsiye ediyoruz vücudun toparlanabilmesi için dedi. Benim değerlerim iki aydır sıfırmış zaten :))) 5 in altına düşünce sıfır kabul ediliyormuş. Ben Şubat gibi bırakıcam inşallah :)
Amiİiiiin , inşallah balım. Rabbim doğru zamanda hayırlı ve sağlıklı evlatlar versin inşallahBenim ki de dört aydır beşin altında ben de ocak gibi falan düşünmeye başlayacağım. Bu ay doğum kontrol hapımı bırakıyorum.yani üç aşagı beş yukarı doktorun benim dediklerimi demiş aslında. .hepsi aynı açıklamaları yapıyor. Kladı ki ben internette de çok araştırdım hep aynı şeyler. Hayırlısı bakalım canım. Artık hamileliği düşünmeye başlıyorum ya rüyalarımda görmeye başladım resmen. Dün gece rüyamda kazara hamile olmuşum gene parsiyel mol gebelikmiş ama bu sefer bebeğin kalp atışları falan devam ettiğiiçin aldırmıyormuşum falanAllah'ım en hayırlısını versin gönlümüzdekini hakkımızda hayırlı etsin...
İNŞALLAH GÖNLÜNCE OLSUNkızlar merhaba dün doktorumla konuştuk ve 6 aylık bekleme süremi bitirdik sonundaaaaa. tam da yumurtlamamın ertesi günü gitmişim doktora :) nolur benim için çok dua edin bu sefer sağlıkla alabileyim kucağıma bebeğimi.. rabbim hepimize evlatlarımızı nasip etsin inşallah
merhabalar öncelikle geçmiş olsun. tabi en doğru bilgiyi doktorunuz verecektir ama genelde şu şekilde ilerliyor. beta hcg seviyeniz sıfırlanana kadar her hafta kan vereceksiniz.(5in altına düştükten sonra 2 haftada bir verdim ben doktorum öyle söyledi) sıfırlandıktan sonra da parsiyel mol gebelik ise 6 ay komplet mol gebelik ise 12 ay bekleme ve korunma süresi oluyor. o süre bittikten ve doktorunuz tamam dedikten sonra yeni bebiş için çalışmalara başlıyorsunuz :)Merhaba hanimlar bende yarin kurtaj olucam beni nasil bir surec bekliyor acaba
peki bu durumda yeni olusan gebeligi etkiliyor mumerhabalar öncelikle geçmiş olsun. tabi en doğru bilgiyi doktorunuz verecektir ama genelde şu şekilde ilerliyor. beta hcg seviyeniz sıfırlanana kadar her hafta kan vereceksiniz.(5in altına düştükten sonra 2 haftada bir verdim ben doktorum öyle söyledi) sıfırlandıktan sonra da parsiyel mol gebelik ise 6 ay komplet mol gebelik ise 12 ay bekleme ve korunma süresi oluyor. o süre bittikten ve doktorunuz tamam dedikten sonra yeni bebiş için çalışmalara başlıyorsunuz :)
%1 gibi bir tekrar etme ihtimali var malesef ama çok düşük bir ihtimal yani. tekrar etmemesi için dua edeceğiz bol bol artık :) onu düşünüp üzmeyin lütfen kendinizipeki bu durumda yeni olusan gebeligi etkiliyor mu
büşracım sen naptın çokkkkkkk uzak kaldın buralardan yeni topiklere gelsenekızlar hamileyken enfeksiyon kapmışım ondan dolayı düşük olmuş kesin olarak mol değil çok şükür kurtuldum moldan inşlh bir daaha olmaz
büşracım sen naptın çokkkkkkk uzak kaldın buralardan yeni topiklere gelsene
büşracım sen naptın çokkkkkkk uzak kaldın buralardan yeni topiklere gelsene
slm kızlar nasılsınız bayadır girmiyorum yeni gelişmeler yok bende sizlerde neler yaptınız yeni hamilelerimiz varmıbüşracım sen naptın çokkkkkkk uzak kaldın buralardan yeni topiklere gelsene
kızlar bu düşüğmden sonra başıma çok şeyler geldi kürtajdan sonra 1hafta 10 gün arayla sürekli kanamam oldu sancım vardı dr gittim rahimde kanamalı alan var dediler kürtaj olalı 2 ay falan olmuşdu hala devam ediyodu betahcg 600 çıkdı hamilesin ama kanaman var düşer dediler ultrasonla da bişey gözükmedi olsada çok küçük dediler bu arada kanamam devam ediyodu 10 gün sonra tekrar dr gittim 40 çıkdı betahcg düşük olmuş dr da tam anlayamdı önceki düşüğüm mol değildi ama 2 ay sonra betacg 600 çıkdı ve benim sürekl kanamam vardı hemen hamile kalıp düşükmü yaptım yoksa önceki düşüğüm mol müydü ondan betahcg vardı patoloji yanılmış olabilirmi çünkü patalojide mol değildi enfeksiyona bağlı düşükdü kafam çok karışdı 28 ağustosta düşük yaptım ve ilk defa bu ay adet gördüm normal olmayan bişey ama kimse anlamadı ne olduğunu bu benim 6. düşüğümdü allah kimseye yaşatmasın her defasında insanın umudu biraz daha azalıyorSera canm nerdesin sen merak ettim müjdem var sana
kızlar bu düşüğmden sonra başıma çok şeyler geldi kürtajdan sonra 1hafta 10 gün arayla sürekli kanamam oldu sancım vardı dr gittim rahimde kanamalı alan var dediler kürtaj olalı 2 ay falan olmuşdu hala devam ediyodu betahcg 600 çıkdı hamilesin ama kanaman var düşer dediler ultrasonla da bişey gözükmedi olsada çok küçük dediler bu arada kanamam devam ediyodu 10 gün sonra tekrar dr gittim 40 çıkdı betahcg düşük olmuş dr da tam anlayamdı önceki düşüğüm mol değildi ama 2 ay sonra betacg 600 çıkdı ve benim sürekl kanamam vardı hemen hamile kalıp düşükmü yaptım yoksa önceki düşüğüm mol müydü ondan betahcg vardı patoloji yanılmış olabilirmi çünkü patalojide mol değildi enfeksiyona bağlı düşükdü kafam çok karışdı 28 ağustosta düşük yaptım ve ilk defa bu ay adet gördüm normal olmayan bişey ama kimse anlamadı ne olduğunu bu benim 6. düşüğümdü allah kimseye yaşatmasın her defasında insanın umudu biraz daha azalıyor
bende anlamadım canım ama diğer gebeliklerimde 6. haftadan sonra kanamam oluyodu ama bundan 8. haftaya kadar hiç bişeyim yokdu hatta kürtaj oldum ama kanama gibi sorunlarıö yokdu ultrasonda kalp atışı duyulmadığı için aldılarCanım nasıl oluyorbu anlamadım çook geçmiş olsun büyük ihtimalle mol bence yoksa ne ara hamile kalıp düşük yaptınmki canım nedesem bilemedim canm ya rabbim daha yaşatmasn en kısa zamanda bebişine kavuşursun canım moralini yüksek tut inşallah mol değildir