- 16 Şubat 2013
- 2.717
- 18
-
- Konu Sahibi burcuerdem
- #5.121
kızlar biraz moralm bozuk bilgisi olan yazarsa sevinirm..... !!! bni bilen ark.lar vardr ama tekrar kısaca yazıyım bn 6 ay önce mol gebelik geçrdm bnde parsiyel mol du. aylık kontrollerime gidiyodm her ay düzenli bir seklde. değerlerm normaldi sıfırlanmştı. fakat bu ay gittiğimde yani dün kan verdm bugün sonucunu aldm 10 çıkmış doktorda gebelkten şüphelendi 1 ihtimalde olsa tekrar kan aldı yarın sonucunu alıcam. 6 aydr bn hiç korunmadm hep eşim korundu kendimzden eminz ama acaba olablr mi yine diye içim içimi yiyiyo. regl olmamada daha yaklasık 1 hafta 10 gün kadar var. bu seklde hiç yasayan oldumu merak ediyorum....( inş. baska bir sorun çıkmazda iyice stres yaptım neden çıkmış olablr diye.
canım ben iyiyim. normal hayatıma fazlasıyla devam ediyorum. Hiç bir değişiklik yok. Perşembeye doktor randevusu aldım. ilk haberler o zaman gelecek inşl. istanbuldan haber var mı merak ettim ben de.
Sen nasılsın neler yapıosun?
slm cnm niye temkinlisin bak pozitif degerinde güzel sen ne düşünüyorsunki rabbım tamamına erdirsin saglıkla cnm ALLAAH sıgın hic üzülme korkma cnm tedirginsin biliyorum ama bence hic bşi olmıyacak mercimegin sıkıca sana tutunacak inşlh rahat ol tadını cıkar sıkma canını cnm inşlh önce böyleİyi akşamlar kızlar.
Bugün şehirdışında gittiğim doktorumu aradım 2 gün sonrası için randevu aldım. Okul çıkışında da burdaki devlet hastanesine sevk almak için gittim. Malum biz elimizi kolumuzu sallayarak gidemiyoruz başka şehirdeki bi hastaneye. Doktorun odasına girdim. Doktor buyrun geçin şöyle dedi. ben de o anda "şeyyy, muayene olcaktım" falan dedim. Birden ağzımdan çıktı aslında niyetim yoktu. ama çok heyecanlandım birden. neyse doktor daha çok erken kese gözükmez diye diye baktı karından ultrasonla. nitekim hiç bişey göremedi. :18: zaten kendini baya şartlamıştı. sonra da kan tahlili istiyor musunuz diye sordu, evet dedim. Tahlil yaptırdım, tabi laboratuvarda tanıdıklar varsonucu için aradım 5'te hiç tanımadığım bi erkek sesi " hocam sonuç pozitif, değeriniz 6400" dedi.
Şimdi ne hissedeceğimi bile bilemedim bugün. kesenin gözükmediğine mi üzüleyim, sonucun iyi çıkmasına mı sevineyim yoksa şu anda hiç tanımadığım kişilerin bile hamile olduğumu sanmalarına mı üzüleyim. bunların içinde okuldaki hocalarımızdan birinin de eşi varhayır gerçekten sonucun olumlu olacağını bilsem, isterse herkes öğrensin, canıma minnet ama tecrübelerim beni temkinli olmaya itiyordu. Ama ben bunu kendi ellerimle bozdum bugün.
Allah'ım beni utandırma lütfen.
slm cnm niye temkinlisin bak pozitif degerinde güzel sen ne düşünüyorsunki rabbım tamamına erdirsin saglıkla cnm ALLAAH sıgın hic üzülme korkma cnm tedirginsin biliyorum ama bence hic bşi olmıyacak mercimegin sıkıca sana tutunacak inşlh rahat ol tadını cıkar sıkma canını cnm inşlh önce böyle
sonrada böyle görecegizinşlhh
İyi akşamlar kızlar.
Bugün şehirdışında gittiğim doktorumu aradım 2 gün sonrası için randevu aldım. Okul çıkışında da burdaki devlet hastanesine sevk almak için gittim. Malum biz elimizi kolumuzu sallayarak gidemiyoruz başka şehirdeki bi hastaneye. Doktorun odasına girdim. Doktor buyrun geçin şöyle dedi. ben de o anda "şeyyy, muayene olcaktım" falan dedim. Birden ağzımdan çıktı aslında niyetim yoktu. ama çok heyecanlandım birden. neyse doktor daha çok erken kese gözükmez diye diye baktı karından ultrasonla. nitekim hiç bişey göremedi. :18: zaten kendini baya şartlamıştı. sonra da kan tahlili istiyor musunuz diye sordu, evet dedim. Tahlil yaptırdım, tabi laboratuvarda tanıdıklar varsonucu için aradım 5'te hiç tanımadığım bi erkek sesi " hocam sonuç pozitif, değeriniz 6400" dedi.
Şimdi ne hissedeceğimi bile bilemedim bugün. kesenin gözükmediğine mi üzüleyim, sonucun iyi çıkmasına mı sevineyim yoksa şu anda hiç tanımadığım kişilerin bile hamile olduğumu sanmalarına mı üzüleyim. bunların içinde okuldaki hocalarımızdan birinin de eşi varhayır gerçekten sonucun olumlu olacağını bilsem, isterse herkes öğrensin, canıma minnet ama tecrübelerim beni temkinli olmaya itiyordu. Ama ben bunu kendi ellerimle bozdum bugün.
Allah'ım beni utandırma lütfen.
Canım benim ilk günlerde alttan muayene etmeleri gerek karından görünmüyor canım ondan stres yapma inşallah çookk güzel şeyler konuşucaz artık burdakaç gün geçti adetinden peki değerin normal mi canım sordun mu? sen biran önce iyi bir doktora git
bugün 7 gün geçti canım. stres yapmıyorum çok şükür ama işte doktora gitme imkanım olmuyor sürekli bu hafta sonu da sınav görevi var artık haftaya kaldı yine. hem belki daha iyi olur haftaya daha rahat görünür. doktora sormadım değerimi ama netten araştırdım 5 hafta için ideal bir değer.
6.haftanın içine girmişsin o zaman canım normal bence de değerin ayy hadi inşallah gebeliğimizin ne kadar güzel geçtiğinden bahsedelim burdaben de Mayıs sonu korunmayı bırakıyorum inşallah herşey yolunda gider hepimiz için
kızlaaaaar az önce kendi doktorumu aradımdeğerin 6400 ise kesenin mutlaka gözükmesi gerekir, yoksa dış gebelik olabilir mutlaka gel dedi. yarın gidicem, ama moralim bozuldu bildiğinz, şimdi okuldayım kendimi tutmasam ağlıycam ya tek umudum alttan ultrasonla henüz bakılmamış olması. Bana dua edin lütfeeeen.
Buarada sen de şimdi çok heyecanlısındır. Umarım her şey çok güzel olur
Bozma hemen moralini içini ferah tut. Doktorlar bazen dan diye birşey söyleyip korkutuyor insanı.
Sen rahat ol Allah'a sığın.
Rahat olmaya çalışıyorum ama işte yine de kafamda soru işaretleri var, yarın olsa da bir an önce gitsem
Başın sağolsun canım sevinçle üzüntüyü birarada yaşamışsın gerçekten çok üzücü ama bence Allah annenin yanında olabilmen için sanki sana zaman tanımış ve üzüntünü hafifletecek dünyalar güzeli bir evlat nasip etmek istemiş gb.Anne acısı gönül ister ki kimse yaşamasın ama hepimizin gideceği yer orası Rabbim bebeğine uzun sağlıklı huzurlu bir hayat nasip etsin kaderi güzel olsun inşallah sen de annenin acısını biraz olsun hafifletirsin inşallah canımKızlar Merhaba, size 2 annenin yani benim ve annemin hikayesini anlatmak istiyorum ben 2011 aralık ayında hamile olduğumu öğrendim sevinçle anneme anlattım annem ağır kalp yetmezliği hastasıydı bu duruma çok sevindi fakat sevincimiz kısa sürdü mol gebelik olduğumu öğrendim tabi nasıl bişey olduğunu başa gelince anlıyorsunuz bir kaç araştırma yaptık eşimle internetten baktık kanser riski, kemoterapi vs gibi şeyler okuyunca iyice psikolojimiz bozuldu, sonra kürtaj oldum her ay takip vs değerlerim gittikçe düştü dr bir yıl korunacaksın dedi biz evlilik yıldönümümüzde yani 8 ay sonra korunmayı bıraktık bu arada annem arada çok rahatsızlanıyordu ve sürekli hastaneye yatırıyordum 20 gün-1 ay falan hastanede kalıyordum annemle beraber, bir yandan evliliğin getirdiğii sorumluluk, bir yandan çalışmak durumundaydım diğer yandan da annemin acı çeken hali beni psikolojikmen çökertmişti herşeye alınır olmuştum eşimle sürekli tartışıyordum o da evliliğinin ilk yıllarında böyle yaşayacağını ummuyordu bir yandan kayınvalidesi bir yandan benim problemlerim bazen anlayışını kaybediyordu. Bi gün yine beta hcg değerime baktırmak için hastaneye gittik dr önce bi smer testi yapalım dedi adetim 1 hafta geçikmişti korunmayı da bıraktığımız için içimde şüphe vardı doktora bunu belirttim kan testi yapalım o zaman dedi ve değerim 800 küsürlerde çıktı hamilesin dedi bu sefer ilk hamilelik haberim kadar sevinememiştim hem sevinç hem de şüphe vardı acaba yine aynı şeyleri yaşayacak mıyım? dr kesenin görünmediğini söylediğinde korkularım bi kat daha arttı 2 hafta sonra gel keseye bakalım dedi daha sonra kese de göründü ama bebek görünmüyor dedi bu seferde o haftalar nasıl geçti anlatamam ama mol gibi görünmüyor dr merak etme dedi annem çok mutlu olmuştu daha sonra 30 ekim gece sabah 4 gibi annemi hastaneye yatırdım yine fenalaşmıştı yoğun bakımda 1 hafta kaldıktan sonra normal oda ya alındı kendini çok iyi hissediyordu gülmece neşe pür gidiyorduk teyzem annemin yanında kaldığı bir gün tekrar kontrole gittim ve dr bebeği gördü bana ultrason kağıdında gösterince ne kadar mutlu olduğumu anlatamam, hemen anneme gösterdim yüzünde gülücükler vardı o günü hiç unutamam, pazartesi günü bizi artık taburcu edeceklerini düşünürken annemin doktoru cumaya kadar bekleyelim ilacı keselim bakalım ne olacak ona göre çıkarırız dedi cumayıda bekledik ilaçlar kesildi annemi yine kötülemeye başladı tekrar ilaca başlandı 4-5 adet serum bağlıydı, serviste düzelmeyince drlar yine yoğun bakıma alınması gerektiğini söylediler ilk başlarda girmek istemedi seni özlerim orda diyordu bana o kadar fedakardıki hamile hamile oralarda perişan olmama o da dayanamıyordu kendi de artık bitkin düşmüştü ve tamam git hemşirelere söyle yatacağım yoğun bakıma dedi ellerimizle onu hazırlayıp hemşirelere teslim ettik yoğun bakıma girerken el salladı gözlerimden yaşları durdurmak mümkün değildi eşyalarını topladım evime gittim sonra günlerce yoğun bakım ziyaretleri her gittiğimde biraz daha çöküşünü görmek beni mahvediyordu artık anne diyişlerime cevap vermiyordu ve 12 aralık 2012 tarihinde yani doğum günümün sabaha karşı 5 gibi aradılar kalp masajı yapıyoruz gelin ev hastaneye çok yakın hemen hastaneye gittim kardeşlerim vs herkes geldi 6.15 gibi dr yoğun bakım önünde o acı haberi verdiğinde yıkıldık.... 13 haftalık hamileydim henüz cinsiyetini bile öğrenememişti Annem... o ilk bulantıları bilirsiniz yemek yiyemezsiniz kusarsınız afedersiniz annemle birlikte istifar ederdim yanlızca o günleri annemle yaşabildim hastane odalarındabana son teknemsin derdi ve son teknesinden torununu görmeyi çok istiyordu, o na neler alıcam neler derdi. Şimdi 34 haftalık gebeliğim devam ediyor karnım kocaman oldu annem, Melih torununa maviş maviş şeyler aldım ama sen olsaydın çoktan beşiği arabası hazırdı bilirim bütün emekli maaşın fedaydı torununa ama olmadı işte.... eğer ilk gebeliğim mol olmasaydı 2012 haziranda doğacaktı annemi aralık ayında kaybettim 5-6 aylık olacaktı o iyi olduğu yaz dönemini torunuyla geçirecekti belki de moral olacaktı hastalanmayacaktı... ya da bebeğim yaklaşık 4 aylık olduğu zamanlar da annem hastaneye yatmış olacaktı ve 4 aylık bebeğimi fazla bırakamayacağım için hastanede yanında olamayacaktım annemin aklım kalacaktı hep delirecektim evde tabi annem istemeyecekti beni git torunumla ilgilen diyecekti ve son teknesi son zamanlarında yanında olamadan göçecekti o yüzden hani her şerde bir hayır her hayırda bir şer vardır derler ya ben gerçekten buna inanıyorum şimdi bebeğimi sabırsızlıkla bekliyorum annemin bayramda çocuklar veririm diye biriktirdiği kumbaradaki bozuklara hiç dokunmadım torunu doğduğunda onunla hediye alacağım anneannesinden göremediği torununa hediye....
kızlaaaaar az önce kendi doktorumu aradımdeğerin 6400 ise kesenin mutlaka gözükmesi gerekir, yoksa dış gebelik olabilir mutlaka gel dedi. yarın gidicem, ama moralim bozuldu bildiğinz, şimdi okuldayım kendimi tutmasam ağlıycam ya tek umudum alttan ultrasonla henüz bakılmamış olması. Bana dua edin lütfeeeen.
Özel doktor felan yok mu oralarda gitsene yarına kadar için içini yemesinden iyidir. İnanıyorum ben kötü birşey olmayacak.
Sadece bizim ilk deneyimlerimiz kötü olduğu için biz evham yapıyoruz.
saol cnm iyi dileklerin için sonucumu aldm bugün kanda bi problem olmş o yüzden yüksek çıkmş tekrar almşlardı sıfırlanmış şükür korkulucak birsey yokmş. yok bnde 1 yıl beklemicm istiyormda bu aniden çıkınca böyle sasrdm paniğe kapldm biraz. 2 ay sonra nasipse tedavi bitiyo zatn o zamn kısmetse hamile kalmayı düşünüyorm hayrlısıyla. sna doktor mu dedi cnm korunmayı bırak diye?cnm sıkma canını cokta yüksek degil adetin yakın hormonlar yükselebilir telaşlanma sakın ol ii düşün ii olsun ee hamileysende bişi olmaz zaten bayagada gecmiş üstünden 6 ay dolmuş hayırlısı olsun sonucu bildir bize bende 3 ay bitti korunmayı bıraktım sen 1 yılmı bekliyecektin yoksa
Canım düşürme enerjini hemen,0-10 arası her kadında aylık periyotlarda değişken şekilde olurmuş canım defalarca defalarca sorduğum sorulardan biriydi bu doktorlara ondan sıkıntı yapma kendine hem belki de bebiş vardır