- 16 Şubat 2013
- 2.717
- 18
-
- Konu Sahibi burcuerdem
- #4.921
Benim de 21 aralıktı. Bana da 6 aydan fazla demez gibime geliyor. Ok ben forumu baştan okuyayım çok teşekkür ederim.
Dün araştırırken senin adını görünce hem üzüldüm hem sevindim. Kimse kötü şeyler yaşasın istemem ama diyet topiğinden tanıdık biri olunca da sevindim.
Çok sağol yardımların için.
Benim betam başta düşük olduğu için doktor 2 günde bir kan testi yaptırıyordu bana ondan ben de artışını biliyorum ama belki de senin de az ilerliyordu,ben de sana çok zaman vereceğini sanmıyorum canım bide netten çok araştırma yapma kötü şeyler yazıyor çünkü ve çok genel şeyler herkeste aynı şeyler olmuyor.Burdaki arkadaşlar da sana yardımcı olurlar biz birbirimize moral veriyoruz aramıza hoşgeldin demek kötü olacak bu durumda ama birlikte destekle bunu aşmaya hoşgeldin canım
Okumuyorum artık. dün ilk şokla okudum da okudum ama herşey kader kısmet tek üzüldüğüm nokta bekleme süresi ama hayırlısı böyleymiş. Benim yaşım 31 de oldu eşim 36 ondan acele ediyorum artık.
Merhaba arkadaşlar,
27. Mart'ta kürtaj olmuştum. 12. haftalık gebeliğim bebeğin kalp atışlarının durması sonucu sonlandırıldı. Dün de patoloji sonucum geldi ve parsiyel mol dendi. BHCG testimi yaptırdım değer 19 du. Haftaya yine. Teorik olarak bu hastalığı öğrendim ama nedir ne değildir bunu yaşamış arkadaşların tecrübelerini merak ediyorum. Biz şimdi hastalık adayı mıyız? risk mi taşıyoruz?
sanırım seninle durumumuz aynı benimde 12. haftalıkken bebeğimin kalp atışı durmuştu doktor parsiyel mol dedi benim beta hcg seviyem 60 binlerdeydi ve çok şükür düştü 1 yıl beklememi söyledi geçen yıl mart ayında kürtaj oldum bu mart ayında hamile kaldığımı öğrendim. sakın psikolojini bozma erken teşhis edildiği için risk taşımıyorsun önemli olan devamıydı erken kalpleri durduğu için erkenden anlaşıldı be düşmesi kolay oldu. tavsiyem 1 yılı doldur hem psikolojik olarak hemde bünyen bir toparlasın sonrasında Allah yüzünü güldürür inş. korkmana hiç gerek yok
Evet durumumuz neredeyse aynı. Yok iyiyim psikolojik olarak sadece bekleme süresi üzüyor beni ama ne yapalım bunda da bir hayır varmış.
sanırım seninle durumumuz aynı benimde 12. haftalıkken bebeğimin kalp atışı durmuştu doktor parsiyel mol dedi benim beta hcg seviyem 60 binlerdeydi ve çok şükür düştü 1 yıl beklememi söyledi geçen yıl mart ayında kürtaj oldum bu mart ayında hamile kaldığımı öğrendim. sakın psikolojini bozma erken teşhis edildiği için risk taşımıyorsun önemli olan devamıydı erken kalpleri durduğu için erkenden anlaşıldı be düşmesi kolay oldu. tavsiyem 1 yılı doldur hem psikolojik olarak hemde bünyen bir toparlasın sonrasında Allah yüzünü güldürür inş. korkmana hiç gerek yok
Çok mutlu oluyorum mol geçirip de bebişleri olan ve bebişlerini bekleyenleri görünce,hem geçmiş olsun hem de tebrik ederim canım.Allah sağlıkla kucağına alabilmeni nasip etsin inşallah
kesinlikle hayırlısını düşünmeliyiz. vakti ve zamanı varmış demekk hayırlısı böyleymiş dersek inanki Allah gönlümüze göre veriyor. Acil şifalar diliyorum inş. hayırlı haberlerinide alırız.
çok teşekkür ederim yeni öğrendim daha doğrusu 3 aydır deniyordum ama olmuyordu bu seferde adetim geçti yine dedim psikolojik tuttum cam sildim akşamı bir bel ağrısı duramıyorum arkadaşım gördü manyakmısın sen dedi böyle bir şüphen var tutmuşsun cam silmişsin yok dedim çünkü ümitsizdim ertesi gün gittim kan testi yaptırdım çıktı pazartesi günüde doktora gittim kalp atışı filan var maşallah b12 vitamini verdi şimdilik iyiyiz dualarınızı eksik etmeyin. geçen sefer çok etkilenmiştim bu yüzden bu sefer temkinliyim kimse bilmiyor 3 ayı doldurana kadar da söylemeyi düşünmüyorum. sadece aileler.
çok teşekkür ederim yeni öğrendim daha doğrusu 3 aydır deniyordum ama olmuyordu bu seferde adetim geçti yine dedim psikolojik tuttum cam sildim akşamı bir bel ağrısı duramıyorum arkadaşım gördü manyakmısın sen dedi böyle bir şüphen var tutmuşsun cam silmişsin yok dedim çünkü ümitsizdim ertesi gün gittim kan testi yaptırdım çıktı pazartesi günüde doktora gittim kalp atışı filan var maşallah b12 vitamini verdi şimdilik iyiyiz dualarınızı eksik etmeyin. geçen sefer çok etkilenmiştim bu yüzden bu sefer temkinliyim kimse bilmiyor 3 ayı doldurana kadar da söylemeyi düşünmüyorum. sadece aileler.
Merhaba arkadaşlar,
27. Mart'ta kürtaj olmuştum. 12. haftalık gebeliğim bebeğin kalp atışlarının durması sonucu sonlandırıldı. Dün de patoloji sonucum geldi ve parsiyel mol dendi. BHCG testimi yaptırdım değer 19 du. Haftaya yine. Teorik olarak bu hastalığı öğrendim ama nedir ne değildir bunu yaşamış arkadaşların tecrübelerini merak ediyorum. Biz şimdi hastalık adayı mıyız? risk mi taşıyoruz?
Canım kürtaj mı olacaksın?çok üzüldüm ya,neden peki ne dedi doktor,mol değil demi ?arkadaşım geçmiş olsun bende komplet(tam) mol oldum bekleme süremi beklemedim 9.ayımda hamile kaldım bekleme süresi banada mantıksız geldi mol bu; bir sene sonra olmayacağım die bi garanti yok diye düşündüm biz diğer mol yaşamamış bayanlara göre 10 kat daha fazla mol olma ihtimalimiz var.bu zaten başlıca bir stres...bu stresle zamanından önce hamile kalmayı planlarsan eğer baştan morelsiz şüphelerle dolu günlerin geçiyor olursun.ben 1 yıl beklemediğim için çok pişmanım çünkü yarın 2 kürtajımı olacağım.sana arkadaşım tek tavsiyem doktorunu dinle 1 yıl bekle ve kesinlikle genetik test yaptır ve işini asla şansa bırakma
arkadaşım kendine iyi bak
arkadaşım geçmiş olsun bende komplet(tam) mol oldum bekleme süremi beklemedim 9.ayımda hamile kaldım bekleme süresi banada mantıksız geldi mol bu; bir sene sonra olmayacağım die bi garanti yok diye düşündüm biz diğer mol yaşamamış bayanlara göre 10 kat daha fazla mol olma ihtimalimiz var.bu zaten başlıca bir stres...bu stresle zamanından önce hamile kalmayı planlarsan eğer baştan morelsiz şüphelerle dolu günlerin geçiyor olursun.ben 1 yıl beklemediğim için çok pişmanım çünkü yarın 2 kürtajımı olacağım.sana arkadaşım tek tavsiyem doktorunu dinle 1 yıl bekle ve kesinlikle genetik test yaptır ve işini asla şansa bırakma
arkadaşım kendine iyi bak
canım merhaba,burada olumsuz örnek olduduğumu biliyorum canım bende 7+2 günlük hamileyim benim sadece kesem gözüktü,ne bebek,ne de kalp atışı yok. fakat senin ki benden çok farklı çok iyi durumdasın kalp atışı duymuşsun canlı bir bebeğin var bundan daha güzel bir belirti olamaz. buarada herkesde kusma mide bulantısı gözükmüyor çevremde midesi bulanmayıp sağlıklı doğum yapan bir çok arkadaşım var ilk aylar.kanamalarda olur düşük yapacaksın die bişey yok... seni anlıyorum hayel kırıklığından korkuyorsun...canım hiçbirşeyin önüne geçemeyiz dua et bu seni rahatlatır ve arkadaşım bol bol dinlen
canım sende karamsar düşünme ne zaman tekrar dr gitceksin.yemin ederim namazlarımda hep aklımdasın inşallah sorun olmaz.
canım senin daha önceki mol gebeliginde kalp atışı varmıydı.çok ilginç parsiyel molde bebege ait yapılar var kalp atışı olur dedi dr bana ama geçen sene bende hiç bişey yoktu... bu mol gebelik çok ilginç ya...
mrhba cnm. doktordan duyduklarımı ve bnm durumumu anlatıyım. molde ikiye ayrılıyo komplet ve parsiyel. bnmkisi parsiyeldi. komplette DNAsını kaybetmiş olan bir yumurtayı döllemesi ile ortaya çıkarmış.Parsiyel Molde ise tam tersine DNAsını kaybetmemiş yumurta bir veya iki sperm ile döllenir bu nedenle kromozom sayısı 69 XXY olurmuş. bnde parsiyel olduğu için bebek vardı 7. haftaya kadar yasadı. 6. hafta kalp atışlarını duydum. 7. hafta gittiğimde kalbi durmuştu ve kürtaj oldum. bnde ne bir ağrı vardı nede bir kanama sadece kontrole gitmiştm bu şokla karsılastık. ve cnm güzel seyler düşün herkeste bulantı olucak diyede birsey yok. bnm suan kuzenmde 7. haftalık hamile ondada yok ve onun 2.ci gebeliği ilkinde de yoktu hiç bir sekilde. hiç stres yapma bebişte etkilenmesin. iyi seyler düşün hep. umarım hersey yolunda gider güzel mutluluk haberlerini alırız cnm.
canım sende karamsar düşünme ne zaman tekrar dr gitceksin.yemin ederim namazlarımda hep aklımdasın inşallah sorun olmaz.
canım senin daha önceki mol gebeliginde kalp atışı varmıydı.çok ilginç parsiyel molde bebege ait yapılar var kalp atışı olur dedi dr bana ama geçen sene bende hiç bişey yoktu... bu mol gebelik çok ilginç ya...
canım çok ilginç ya ama mol gebede kalp atımı olması, bende bebek falan gözükmemişti ama ben 9 haftayken gitmiştim ve kalp atımı yok alınması lazım dendi gele patoloji sonucu MOL GEBELİKTi kızlar en başından beri okuyun benim mgibi uzun süre degerleri düşen yok ben tektim ve korkunç günler geçirmiştim o yüzden acısını bildiğim için tekrar kötü birşey olucak diye yüregim agzıma geliyor.allahım korsun bizleri.inşallah sizlerinde güzel hhaberini okuruz.
Aynen canım doktor tamamen şans işi inşallah iyi bir doktor bulursun İst.da aslında çok daha iyileri vardır bence ama tabi ücretler de çok yüksek oluyor,daha bebek olmadan bir sürü para verdik doktorlara
Tatlım bence boş gebelik mol çıkmıcak inşallah içini rahat tut,döllenme tam olmamış demek ki kötü şeyler getirme aklına olur mu?Acil şifalar canım inşallah sorunsuz geçer kürtajındaarkadaşlar beni düşündüğünüz için çok teşekkür ederim daha önceki kürtajımda tam moldü .bebek yoktu. şimdi de doktorlar kesede ne bebek nede kalp atışı gördüler 7+3 günlük radyolojidede çıkmadı bende yarın aldıracağım patoloji sonucunu ve genetik test yapılacak o zaman belli olacak artık kısmet diyorum.sağlık çok önemli işallah yarın operasyonum iyi geçer.