Mol Gebelik Yaşamış Olan yada Yaşayanlar 2011

Ayy kızlar fal baktırmayı sever misiniz :KK9: burda çok başarılı bir falcı var ilk mol olayı olduğunda ona gitmiştim resmen oturup adama anlatmışım gb.herşeyi söyledi,yeni bi gebeliğin beni beklediğini vs.dün de kendimiz öyle evde baktık bir hamile saçını topuz yapmış karnını tutuyor :KK1: fala inanma derler ama beni çok motive ediyor :KK16:

jazhara sen naptın hala aylık beta hcg veriyonmu cnm bu arada nasılsın korunuyordun demi sen ben bu ay bıraktım zaten dr 3 ay yeterli demişti ama 4 cü aya girdik bakalımm:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

geçen ay beta hcg 0.1 çıkmıştı doktor artık baktırmana gerek yok dedi ama ben bu ay yine baktırıcam içim rahat etmez çünkü..korunuyorum canım ağustos yada eylüle kadar korunmayı düşünüyorum..bende birde rahimde perde de var onun için de önümüzde ki hafta başka bir doktora gidicem...cerrahpaşa tıp daki doktor perde için ameliyatlık perde yok sende dedi,kendi doktorum mutlaka ameliyat dedi..bakalım bu 3.doktor ne diyecek..herşeyin hayırlısı hakkımızda canım..

canım merhaba;
bende hala belirti yok o yüzden korkular var bende de izmirgibi.bide dr sordum mol olma şansımı aaa demezmi siz birkere geçirmişsiniz
sizin olma şansınız daha yüksek demez mi.moral sıfır tabi.ve içerden kanamam var 2 haftadır ilaçiçmeme ragmen hala azalmamış.
dün dr gittik 7 haftayım şuanda.ama bir görseniz dr giderken hepkorkular tedirginlikler cabası valla eşimde strese giriyor.
yani şöyle hamileyim diye sevinemiyorum bile allah sonumuzu hayır etsin.zaten herkeze söylemedik annemler biliyor.bababm dayanamamış babanneme dedeme halama söylemiş kızdım bende dur dedim ya söylemeyin ya bişey olursa diye ama bizimkiler olumsuz bişey söyleyince kızıyorlar.kimseyle bişey paylaşamıyosun.....ne olcak böyle kızlar........sizler nasılsınız ben çok konuştum.

canım merhaba,burada olumsuz örnek olduduğumu biliyorum canım bende 7+2 günlük hamileyim benim sadece kesem gözüktü,ne bebek,ne de kalp atışı yok. fakat senin ki benden çok farklı çok iyi durumdasın kalp atışı duymuşsun canlı bir bebeğin var bundan daha güzel bir belirti olamaz. buarada herkesde kusma mide bulantısı gözükmüyor çevremde midesi bulanmayıp sağlıklı doğum yapan bir çok arkadaşım var ilk aylar.kanamalarda olur düşük yapacaksın die bişey yok... seni anlıyorum hayel kırıklığından korkuyorsun...canım hiçbirşeyin önüne geçemeyiz dua et bu seni rahatlatır ve arkadaşım bol bol dinlen

Aynen canım internette araştırma falan da yapma herkese göre değişen bişey bu birinde bişey oldu diye sende de aynı reaksiyon olacak değil bebişini düşün sadece kız mı olacak erkek mi :KK16::emir_bebek: neler alabilirsin ona ne bileyim doğum yapacağın hastaneyi düşün bunlar çok güzel şeyler canım pozitif her zaman pozitif.Stres yapma bebişini yorma sloganın bu olsun :KK49:

internette araştırınca insanın aklı daha çok karışıyor..bunu bende yapıyorum...googleye, baş ağrısı yazsak sadece ne yazılar çıkar kimbilir...

Canım ben hep özele gittim bu 4.doktorum sonunda aradığım doktoru buldum :KK1: devlet hastanesindekiler ne yazık ki pek ilgilenmiyorlar canım bide mol gebelik çok bilinen bir durum olmadığı için her doktorun bilgisi olmuyor kitapta yazılı olanlar yani sadece,şimdilik bu doktora gidiyorum diyorsun ama seni gebeliğin boyunca takip edecerçekk doktorunu şimdiden bulmalısın bence canım yaşadığını gerçekten iyi bilen bir doktor olmalı.Yoksa ben de ilk gebeliğimi öğrendiğimde devlet hastanesine kan verdiğim için o doktora hafif kanama gb.lekelenmem var demişti yemin ediyorum yerle bir etti beni orda sakın hareket etme,kalkma,tuvaletini yaparken bile ıkınma dedi düşünsene yani iyi bir doktor bul kendine canım

cnm ilk bn ewde test yaptım hamile olduğumu öğrendm. işte ertesi gün özele gittik o sevnçle ultrasona aldı işte hemn yüzüme söyledi yaa dedi keseyi göremiyorum dış gebelik olabilr ben eşimle şok oldum. işte kan tahlili vs 3 gün git gel yine göremedi dedi iğneyle düşürücez dedim olmayan bebeği nasıl düşürüceksn sen yaa aynı gün içinde devlet hastanesine gittim acile durumumu anlattım hemn muayeneye aldılar dediler bebek var keseyide gösterdiler bna çok sevndk ama bu sevnç malesef 7 hafta sürdü. yani cnm özellerde para tuzağı. insan napıcağını sasırıyo bu durumda. dediğin gibi devlet hastaneleride ilgilenmiyo pek. doktor konusunda pek sansım yok cnm yaa

Kızlar bişey sorcam kafama takıldı biz yani mol gebe geçirenlerde internette bebege ait dokular var fakat 23+23 kromoz olmayıp devreye başka spermin girmesi sonucu anormal durum söz konusu olur diyor....
Ama ben çokk net hatırlıyorum geçen sene dr gittiğimde kaçç dr baktı ne kese ne kalp hiç birşey göremedik dediler ve kürtaj olnuştum.

Sizde durum neydi mol gebe oldugunuzu bilmiyodunuz tabi dr gittiğinizde kese+kalp atımı var mıydı....
Bende yoktu da
bu nasıl iş ya bebek oluşucak ama mol gebelik ....

Bi de kızlar ben 7.haftadayım ama hala bunatı kusmalar olmadı.sadece wc çok gidiyorum su içiyorum ve akıntım var.o yüzden tedirginim çevrenizde saglıklı hamile geçiripte belirtisi olmayan gördünüz mü....

mrhba cnm. doktordan duyduklarımı ve bnm durumumu anlatıyım. molde ikiye ayrılıyo komplet ve parsiyel. bnmkisi parsiyeldi. komplette DNA’sını kaybetmiş olan bir yumurtayı döllemesi ile ortaya çıkarmış.Parsiyel Mol’de ise tam tersine DNA’sını kaybetmemiş yumurta bir veya iki sperm ile döllenir bu nedenle kromozom sayısı 69 XXY olurmuş. bnde parsiyel olduğu için bebek vardı 7. haftaya kadar yasadı. 6. hafta kalp atışlarını duydum. 7. hafta gittiğimde kalbi durmuştu ve kürtaj oldum. bnde ne bir ağrı vardı nede bir kanama sadece kontrole gitmiştm bu şokla karsılastık. ve cnm güzel seyler düşün herkeste bulantı olucak diyede birsey yok. bnm suan kuzenmde 7. haftalık hamile ondada yok ve onun 2.ci gebeliği ilkinde de yoktu hiç bir sekilde. hiç stres yapma bebişte etkilenmesin. iyi seyler düşün hep. umarım hersey yolunda gider güzel mutluluk haberlerini alırız cnm.

cnm ilk bn ewde test yaptım hamile olduğumu öğrendm. işte ertesi gün özele gittik o sevnçle ultrasona aldı işte hemn yüzüme söyledi yaa dedi keseyi göremiyorum dış gebelik olabilr ben eşimle şok oldum. işte kan tahlili vs 3 gün git gel yine göremedi dedi iğneyle düşürücez dedim olmayan bebeği nasıl düşürüceksn sen yaa aynı gün içinde devlet hastanesine gittim acile durumumu anlattım hemn muayeneye aldılar dediler bebek var keseyide gösterdiler bna çok sevndk ama bu sevnç malesef 7 hafta sürdü. yani cnm özellerde para tuzağı. insan napıcağını sasırıyo bu durumda. dediğin gibi devlet hastaneleride ilgilenmiyo pek. doktor konusunda pek sansım yok cnm yaa

Tabi kii ben özeldeki her doktor iyi demiyorum,ben de öğrenince hemen özelde bir doktora gittim adam 6.haftaya kadar bana bebeğin olduğunu ve haftaya kalp atışını duyabileceğimizi söyledi düşünebiliyormusun ortada bebek falan yok oysaki tabi ben o arada başka hastane doktorlarına da gittim onlar da kese görüyor ama bide benim kanamam vardı içinde sadece kanama var diyorlardı ben hangisine inanacağımı şaşırmıştım sonra başka doktora geçtim kadın mol olabilir bu dedi rahim için olduğundan geniş dedi ki mol çıktı ama onun da mol olan 2.hastasıydım ben yani bana hep kitap bilgisiyle geldi deneyimle değil,şimdiki doktorum prof.araştırma hastanesinden geliyor ve gerçekten detaylı bilgi verip inanılmaz moralini düzeltiyor.Yani özel de olsa devlet de olsa evet doktor seçmek çok zor ama sadece kadın doğum diğer birimlerden de yaşadıklarımdan kaynaklı devlet hast.doktorlarına pek güvemiyorum bide bizimki özel bi konu sıradan bi düşük değil kaç mol vakası geçmiştir önünden bilemiyorsun iyice araştır canım İzmir de olsan direk benimkine giderdin.

Tabi kii ben özeldeki her doktor iyi demiyorum,ben de öğrenince hemen özelde bir doktora gittim adam 6.haftaya kadar bana bebeğin olduğunu ve haftaya kalp atışını duyabileceğimizi söyledi düşünebiliyormusun ortada bebek falan yok oysaki tabi ben o arada başka hastane doktorlarına da gittim onlar da kese görüyor ama bide benim kanamam vardı içinde sadece kanama var diyorlardı ben hangisine inanacağımı şaşırmıştım sonra başka doktora geçtim kadın mol olabilir bu dedi rahim için olduğundan geniş dedi ki mol çıktı ama onun da mol olan 2.hastasıydım ben yani bana hep kitap bilgisiyle geldi deneyimle değil,şimdiki doktorum prof.araştırma hastanesinden geliyor ve gerçekten detaylı bilgi verip inanılmaz moralini düzeltiyor.Yani özel de olsa devlet de olsa evet doktor seçmek çok zor ama sadece kadın doğum diğer birimlerden de yaşadıklarımdan kaynaklı devlet hast.doktorlarına pek güvemiyorum bide bizimki özel bi konu sıradan bi düşük değil kaç mol vakası geçmiştir önünden bilemiyorsun iyice araştır canım İzmir de olsan direk benimkine giderdin.

haklısn tatlm yaa. doktor bulmak gerçkten zor. bn onun için ilktm bide düşenebiliyomusn bunu asistan doktor buldu. 3 doktor gezdkten sonra gerçkten enteresan bir durum. bnce bunun içinde ayrı bir branj olması lazım dediğin gibi bizmki sıradan bir gebelik değildi. malesef bu konuda hastaneler çok zayıf ve yetersz bilgiye sahip doktorlarımz... izmrde olsaydım kesnlikle giderdm ama ist.daym malesef tatlm

Günaydınnnn kızlarrrr hayırlı cumalarrr herkesee rabbımm bu mubarek cuma günün yüzüsuyu hürmetine dualarını kabul etsin inşlhhh cifter cifter bebekler versinnn inşlhhhh:KK54::KK54::KK54::KK54:

ayy kızlar fal baktırmayı sever misiniz :KK9: Burda çok başarılı bir falcı var ilk mol olayı olduğunda ona gitmiştim resmen oturup adama anlatmışım gb.herşeyi söyledi,yeni bi gebeliğin beni beklediğini vs.dün de kendimiz öyle evde baktık bir hamile saçını topuz yapmış karnını tutuyor :KK1: Fala inanma derler ama beni çok motive ediyor :KK16:
kız fal deme bana ben fala baktırmayı cok seviyorum baktırıyorum sonrada pişman oluyorum off günagından cok korkuyorum yoksa fal delisi biriryimm:KK1::KK1::KK1:

Merhaba arkadaşlar,

27. Mart'ta kürtaj olmuştum. 12. haftalık gebeliğim bebeğin kalp atışlarının durması sonucu sonlandırıldı. Dün de patoloji sonucum geldi ve parsiyel mol dendi. BHCG testimi yaptırdım değer 19 du. Haftaya yine. Teorik olarak bu hastalığı öğrendim ama nedir ne değildir bunu yaşamış arkadaşların tecrübelerini merak ediyorum. Biz şimdi hastalık adayı mıyız? risk mi taşıyoruz?

haklısn tatlm yaa. doktor bulmak gerçkten zor. bn onun için ilktm bide düşenebiliyomusn bunu asistan doktor buldu. 3 doktor gezdkten sonra gerçkten enteresan bir durum. bnce bunun içinde ayrı bir branj olması lazım dediğin gibi bizmki sıradan bir gebelik değildi. malesef bu konuda hastaneler çok zayıf ve yetersz bilgiye sahip doktorlarımz... izmrde olsaydım kesnlikle giderdm ama ist.daym malesef tatlm

Aynen canım doktor tamamen şans işi inşallah iyi bir doktor bulursun İst.da aslında çok daha iyileri vardır bence ama tabi ücretler de çok yüksek oluyor,daha bebek olmadan bir sürü para verdik doktorlara

Merhaba arkadaşlar,

27. Mart'ta kürtaj olmuştum. 12. haftalık gebeliğim bebeğin kalp atışlarının durması sonucu sonlandırıldı. Dün de patoloji sonucum geldi ve parsiyel mol dendi. BHCG testimi yaptırdım değer 19 du. Haftaya yine. Teorik olarak bu hastalığı öğrendim ama nedir ne değildir bunu yaşamış arkadaşların tecrübelerini merak ediyorum. Biz şimdi hastalık adayı mıyız? risk mi taşıyoruz?

Bi ordan bi burdan yetişiyorum sana bak :KK9:

Farkındayım ben buraya yazayım dedim diğer arkadaşlarla tanışmak için sen nerden istersen cevap ver. Ben şu anda yen öğrendiğim için çok merak aşamasındayım. Peki ikinci gebeliklerde felan ne oluyor tekrarlayabiliyor mu?

Ben burdan devam edeyim en iyisi ikinci bebekte tekrarlaması her kadında ne kadar olasılık varsa bizde de öyleymiş dedi doktor,moral çok önemli tabi ben ilk duyduğumda çok kötü olmuştum şimdi düşünmemeye çalışıyorum hele ikinci de olur mu diye sakın aklından geçirme canım,sabırla kan verip bekleyeceğiz yani ve artmaması için dua edicez,doktoruna sor bakalım ne kadar korunma verecek sana

Ben burdan devam edeyim en iyisi ikinci bebekte tekrarlaması her kadında ne kadar olasılık varsa bizde de öyleymiş dedi doktor,moral çok önemli tabi ben ilk duyduğumda çok kötü olmuştum şimdi düşünmemeye çalışıyorum hele ikinci de olur mu diye sakın aklından geçirme canım,sabırla kan verip bekleyeceğiz yani ve artmaması için dua edicez,doktoruna sor bakalım ne kadar korunma verecek sana

Bir ay sonra kontrolüm var o zaman soracağım o zaman iki aylık korunma da bitiyor. Ama çok fazla vereceğini nedense sanmıyorum.

Bende şu anda senin ilk zamanlarda yaşadıklarını yaşıyorum biz muhtemelen seninle yakın dönemlerde hamile kaldık ama seninki önce belirti verdiği için sen benden bir ay kadar önce yaşadın benim yaşadığım şeyleri.

Bu durumda biz kanser hastası adayı oluyoruz değil mi?????

Bir ay sonra kontrolüm var o zaman soracağım o zaman iki aylık korunma da bitiyor. Ama çok fazla vereceğini nedense sanmıyorum.

Bende şu anda senin ilk zamanlarda yaşadıklarını yaşıyorum biz muhtemelen seninle yakın dönemlerde hamile kaldık ama seninki önce belirti verdiği için sen benden bir ay kadar önce yaşadın benim yaşadığım şeyleri.

Bu durumda biz kanser hastası adayı oluyoruz değil mi?????

Benim son adetim 9 ocaktı 26 şubatta da kürtaj oldum yaklaşık zamanlarda kalmışız canım evet,bekleme zamanı da doktora göre çok değişiyor 3-6-12 ay arası söyleyebiliyorlar bana ilk 1 sene demişti başka doktora gidiyorum şimdi o 6 ay dedi hatta ben haziran da bıraksam olur mu dedim durumuma göre olabilir dicek belki ama ben hep olumlu bakmaya çalışıyorum inşallah sorunsuz olacak ikinci gebeliğim,senin de çabuk düşmüş değerin belki sana da 1 sene demez ama genelde 6 ay diyorlar canım.Kanser hastası adayıyız aslında ama değerimiz yükselmediği sürece hiçbir risk taşımıyoruz ki oldu ki yükseldi ilaç tedavisi ile kesin çözüm oluyormuş,kafana hiç bunları getirme kürtaj oldun ve rahmin yeniden toparlanması için biraz zaman geçmesi gerek bu kadar kendine bunu empoze etmeye çalış canım.Forumu başından okumaya çalış ben öyle yapmıştım hatta ilk sayfada liste var ona bir göz at bence

Panikten bir oraya bir buraya yazdım buradan devam edeyim bende.

"Gebelik boyunca betanın artışı nasıldı peki benim normalinden az ilerliyordu yani iki günde bir max.%80 artış oluyordu,senin de az çıkmış çünkü,hatta benim kanamam vardı gebelikte netten araştırınca molde değerler çok yüksek olur yazıyordu aklıma bile getirmemiştim ki başıma geldi"

Valla ben sadece hamile miyim diye beta yaptırdım ondan sonra betaya bakılmadı daha ilk kontrolde bebeği görmüştük çünkü kalp atışı felan herşey normaldi. Anormal bir durumu gösteren hiç birşey yoktu bizde. Bende nette yazan mol belirtilerine dair hiçbirşey yoktu bebeğin kalbi durduğunda bile kanamam olmadı kontrol de anladık.

enim sadece çok midem bulanıyor ve sabahları kusuyordum onu da hamilelik belirtisi olarak yorumluyorum doğal olarak.

Benim son adetim 9 ocaktı 26 şubatta da kürtaj oldum yaklaşık zamanlarda kalmışız canım evet,bekleme zamanı da doktora göre çok değişiyor 3-6-12 ay arası söyleyebiliyorlar bana ilk 1 sene demişti başka doktora gidiyorum şimdi o 6 ay dedi hatta ben haziran da bıraksam olur mu dedim durumuma göre olabilir dicek belki ama ben hep olumlu bakmaya çalışıyorum inşallah sorunsuz olacak ikinci gebeliğim,senin de çabuk düşmüş değerin belki sana da 1 sene demez ama genelde 6 ay diyorlar canım.Kanser hastası adayıyız aslında ama değerimiz yükselmediği sürece hiçbir risk taşımıyoruz ki oldu ki yükseldi ilaç tedavisi ile kesin çözüm oluyormuş,kafana hiç bunları getirme kürtaj oldun ve rahmin yeniden toparlanması için biraz zaman geçmesi gerek bu kadar kendine bunu empoze etmeye çalış canım.Forumu başından okumaya çalış ben öyle yapmıştım hatta ilk sayfada liste var ona bir göz at bence

Benim de 21 aralıktı. Bana da 6 aydan fazla demez gibime geliyor. Ok ben forumu baştan okuyayım çok teşekkür ederim.

Dün araştırırken senin adını görünce hem üzüldüm hem sevindim. Kimse kötü şeyler yaşasın istemem ama diyet topiğinden tanıdık biri olunca da sevindim.

Çok sağol yardımların için.

X