- 16 Şubat 2013
- 2.717
- 18
-
- Konu Sahibi burcuerdem
- #4.581
slm arkadaşlar size bişi diyecem bugun ben korunmayı bıraktımm hatamı yaptım iyimi yaptım bilemedim siz ne diyorsun
Arkadaşlar günaydın,kürtaj sonrası kanama olup kesilen bikaç gün sonra yeniden kanaması başlayan var mı?benim 6 gün kadar az miktarda kanamam sürdü 4 gün sonra yeniden yoğun bi şekilde başladı,doktorum kist olduğunu ama korkulacak bişey olmadığını söyledi yine de kafam karıştı.
slm arkadaşlar size bişi diyecem bugun ben korunmayı bıraktımm hatamı yaptım iyimi yaptım bilemedim siz ne diyorsun
Günaydın canım..benim de kürtaj sonrası olan normal kanamam bitince 10 gün sonra ara kanamam olmuştu ama lekelenme tarzında ve 1 gün bile sürmedi..bende endişelenip dru aramıştım bana 40 gün böyle arada kanamaların olacağını normal olduğunu söyledi..seninde zaten kürtaj sonrası 40 gün dolmadı sanırım..bencede doktorunun dediği gibi korkulacak bir durum yok..
Benim de bugün 3.günü ilk 2 gün çok yoğundu ama azalmaya başladı,kistin yaptığı birşeymiş haftaya yeniden bakacak doktor,birde doktorun 1 yıl demiş korunma için gerçekten her doktor başka şey söylüyor,benim ki de tam mol olduğu ve erken müdahale edildiği için beklemene gerek yok dedi hatta öyle bir konuştu ki dikkate alma bu yaşadığını dedi,kafa karışmaması elde değil.Doktora her gidişimde de yeni birşey duymak çok sıkıcı olmaya başladı,artık her gittiğimde sağlıklısın,bebeğin de çok sağlıklı gb.sözler duymak,ekrana baktığımda rahim içinde olan şeyleri değil de bebeğimi görmek istiyorum :)[/QUOT
Gerçekten insanın kafası karışıyor..6 ay mı 1 yılmı ne yapmalı şimdi:)her zaman gittiğim kendi doktorum 6 ay demişti o zaman bir ortasını bulmalı:)ben yinede şu 6 ayımı doldurayımda dolunca o zaman kısmetse doktorumla konuşurum korunma süresini..inşallah bizlerde sağlıklı hamilelik yaşarız,sağlıkla sıhhatle bebeklerimizi kucaklarımıza alırız..
Gerçekten insanın kafası karışıyor..6 ay mı 1 yılmı ne yapmalı şimdi:)her zaman gittiğim kendi doktorum 6 ay demişti o zaman bir ortasını bulmalı:)ben yinede şu 6 ayımı doldurayımda dolunca o zaman kısmetse doktorumla konuşurum korunma süresini..inşallah bizlerde sağlıklı hamilelik yaşarız,sağlıkla sıhhatle bebeklerimizi kucaklarımıza alırız..
Selam kızlar!
Uzun zamandır yazmıyordum. Aslında arada girip yazılanları okuyorum ama yazmak içimden gelmedi açıkçası. Geçen hafta yeni bir doktora gittim. Hem muayene olmam gerekiyordu hem de bir de ona danışmak istedim. Doktora gideceğim gün çok stresliydim açıkçası. Çünkü eşimle korunmayı bırakma kararı almıştık, ama doktordan aksi bir tepki alıcam diye çok tedirgindim.
Ama beklediğim gibi çıkmadı. Çok rahat bir biçimde artık bırakabileceğimizi söyledi. Çok mutlu oldum o gün, ama artık nasıl stres yaptıysam o gün ve ertesi 2 gün çok başım ağrıdı. İlk defa stresten hasta olcaktım nerdeyse. Ama şu anda rahatım, çok şükür. değerlerim negatif olduktan yaklaşık 5,5-6 ay sonra korunmayı bırakmış oldum. Dua ediyorum sürekli bir daha sorun yaşamamak için, sizler için de ediyorum. Hakkımızda hayırlısı olur inşallah.
Ajda, sen de bırakmışsın sanırım. Senin yerinde olsam, ben de aynı şekilde davranırdım herhalde, yani yaştan dolayı. Ama yine de seni cesaretlendirmek istemem. kürtajdan sonra rahim toplanması için geçmesi gereken bir zaman var, ondan emin olmaya çalış ve mutlaka muayene ol. Doktor rahmin nasıl olduğuna baksın. İnşl olumsuz bir şeyle karşılaşmazsın.
Birbirimize dua edelim kızlar, kendinize de iyi bakın, iyi beslenmeye çalışın.
İyi haftalar arkadaşlar..yeni kararların hayırlı olmasını diliyorum..bende açıkçası cerrahpaşa tıp daki doktorun 1 yıl korunma kararına pek olumlu bakmıyorum..yaşta var tabi en azından kendi doktorumun dediği 6 ayın dolmasını bekliycem..hakkımızda hayırlısı olsun inşallah
cnm nasılsın bilmiyomki icime küşkü düştü bıraktım ama 1 kere sadece gerimi korunsam napsam hani 2.5 ay oldu kürtaj olalı hemende hamile kalamıyorum zate gecenki kürtajdan sonra hic korunmadım 6 cı ayda kaldım hamile hamile kalana kadarda 1 2 ay gecse 4 5 ay olmuş oluyor sence napsamki jazhara
iyiyim canım sağol..zaten benim bildiğim bizim gibi olmadan bebeğini kaybedenlere doktorlar 4-5 ay rahimin toparlanması için süre veriyorlar..benim kuzenim de ilk bebeğini kaybettiğinde doktoru ona 5 ay rahimin toparlanması için süre vermişti..şimdi çok şükür bir kızı var 3 aylık Mina'mız var..bana da rahimdeki perde için gittiğim cerrahpaşa daki doktor 1 yıl gebelik yasak dedi..benimde çok kafam karıştı..seni yanlış etkilemek istemem, en iyi kararı doktorun verecektir..onlara güvenmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok..benimde hesabıma göre ağustosta kendi doktorumun verdiği 6 ay süre doluyor..6 ay boyunca aylık kan değerim negatifse kısmetse ağustos ayındaki takipimde doktorumla konuşucam korunmayı bırakıp bırakmıyacağımı..sen aylık kan değerlerine baktırıyormusun ..ben cuma günü ilk aylık kan beta hcg baktırıcam..inşallah yine geçen ay gibi 0 değeri görürüm..
arzummm bebegim sen nasılsın sesin cıkmıyorr sen ne dersin benim bu fikre cnm erkenmi biliyon benimki parseyel moleydi
sende tam beklemedin ben öyle hatırlıyorum cnm işte acaba erkenmi dedim ama endişem cok yok rabbım izniyle icim rahat ama genede acaba diyorum hayırlısı ALLAHTAN peki 2 ay bırakan arkadaş hamile kaldımı tekrara yaşadımı böle bişi bide senin tam moldu demi ben öyle hatırlıyorum napalım hepimiz icin hayırlısı olsun cnm nasipde ne varsa onu yaşarıziyiyim canım. buralardayım aslında ama pek yazmıyorum nedense. Arada girip bakıyorum ama, ne yazmışsınız diye
Tatlım bence bi karar verdiysen onun üstüne düşünme çok fazla. Bu insanı çok yıpratıyor gerçekten. Yani ben de ani bir kararla korunmayı bıraktım. ama o karar süreci çok stresliydi gerçekten. Şu anda yaptığım sadece beklemek. En azından düşünmüyorum ne yapsam diye. Nasıl olsa bıraktım bir kere, geri dönmem imkansız.
Senin durumuna gelince, bu forumda 2 ay korunup bırakan birisi daha vardı. İnşallah olumsuz bir sonuçla karşılaşmazsın. Ama eğer bıraktıysan korunmayı, çok fazla geriye bakıp düşünme. İlerisi için dua et.
Ben kendi adıma çok meraklıyım şu aralar. Korunmayı bıraktığımda regl döneminden yeni çıkmıştım. Yani önümüzdeki ay için hem endişeliyim hem de çok meraklıyım. Çok değişik bir duygu. İnşallah bir daha mol gebelik ya da herhangi bir başarısız gebelik yaşamayız hiç birimiz. İnsan ümitlenmeden edemiyor çünkü. Ben korunmayı bıraktığımdan beri değişik bir ruh hali içerisindeyim. Yerimde duramıyorum. Durursam düşünmeye başlıycam diye hemen kalkıyorum bi iş buluyorum kendime. Akşam akşam temizlik ya da yemek falan yaptığım oluyor( pek de böyle bi insan değilim aslında ) Strese girmemeye çalışıyorum :) vakit bir an önce geçsin istiyorum.
Benden haberler böyle işte :)
ajda83 .!.:sende tam beklemedin ben öyle hatırlıyorum cnm işte acaba erkenmi dedim ama endişem cok yok rabbım izniyle icim rahat ama genede acaba diyorum hayırlısı ALLAHTAN peki 2 ay bırakan arkadaş hamile kaldımı tekrara yaşadımı böle bişi bide senin tam moldu demi ben öyle hatırlıyorum napalım hepimiz icin hayırlısı olsun cnm nasipde ne varsa onu yaşarız
slm kızlar pek yazmaya vaktim olmuyor ama dun ogrendigim birseyi paylaşmak istedim bende 9 ay içerisinde 1 boş 1 mol gebelik yasadım parsiyel oldugu halde 1 yıl korun dedi ama mol için bir belirti yoktu hcg olması gereken gibi yukseliyor mide bulantısı yok sadece 6 haftalıkken lekeleme basladı bi önce ki boş oldugu için 7haftalık gideriz derken lekeleme olunca gittik kese kucuk ve bozuk dusebilir hcg takibi yapalım dedi progestan verdi hcg normal bir şekilde ikiye katlaya katlaya gitti ama nihayetinde düştü.1 hafta sonra patoloji sonucuna göre parsiyeldi çok üzüldük vs genetik test dedim yanaşmadı zaten yakın olduğu için gidiyorduk içimi mutmain etmiyordu.sonra başka bi hastaneye gittik yine genetik test istedim olmaz dedi sanki parası cebinden çıkıyor illa bi düşük daha mı olması lazım hem o kadar bekle ve yine hüsran nyse dün bi arkadaşımın gitiği ilk gebelikte bende ona gitmiştim söylemiş benim halimi ve bana gentik test yazmış kan pıhtılaşması ile alakalı yaptırdım ileri derecede çıktı mol değilmiş bi isim koymuşlar yani düşüğüme şimdi korunmama gerk yokmuş ilaç kullanıcam ve inşaallah gebeliğimde iğne vurulucam size tavsiyem mutlaka genetik test yaptırın ona göre önlem alırsınız düşünsenize eğer o dr sözüne baksam bir daha hamile kaldığımda yine hüsran olacaktı
Selam,yaşadıklarından dolayı büyük geçmiş olsun diyorum ve yine şaşırıyorum gün geçmiyor ki bu konuyla ilgili yeni birşey duymayalım. Benim de 4 haftalıkken lekelenmelerim başladı aynı şekilde progestan verdiler betam normalinden düşük arttığı ve kese bozuk olduğu ve embriyo olmadığı için doktor düşer bu dedi ama düşmedi 7.nın haftanın içine girdiğimde kürtaj ile alındı rahim genişlemesi gördü doktor ve mol olabilir dedi ve patolojide mol çıktı,26 şubatta kürtaj oldum bu hafta betamın sıfıra yakın olmasını bekliyorum.Benim doktorum da sana tam olarak mol tanısı koyamıyorum dedi ama patoloji sonucuna göre tam mol çıktı.İlk doktorum 1 sene son gittiğim 6 ay beklemen yeterli dedi.Kafa karışmaması elde değil,genetik testi duymuştum ama hiç aklıma gelmedi bu durumda yaptırmak perşembe doktorumla görüşüp mutlaka yaptırıcam.Birçok şeye bakıldı hepatit,geçmiş hastalıklar,kandaki her türlü değere bakıldı bişey çıkmadı,bu durumda şanslısın diyorum çünkü tam nedenini bulmuşsun,şuan ki tedavin nasıl,korunma verdi mi yine de doktor?