- 16 Şubat 2013
- 2.717
- 18
-
- Konu Sahibi burcuerdem
- #4.481
Merhaba Arkadaşlar;öncelikle nadir olarak görünen bu hastalığı yaşadığımız için hepimize acil şifa diliyorum.Benim de psikolojik olarak yıpratıcı yaklaşık 7 haftam geçti,başlangıçta lekelenme tarzında kanamam olduğu için 1 hafta nerdeyse hareket etmeden yatmam ve progestan kullanmam söylendi ardında başka doktora gittim ve yamuk bir kese var bu düşük ile sonuçlanır ilacı kes bhcg nin düşüşüne bakalım dedi,3 gün sonra aynı doktor kesenin normal şekle geldiğini ve içinde embriyo gördüğünü söyledi,bir üzüntü bir sevinç karmakarışık oldum,2 gün sonra başka doktora gittim o da kese bozuk embriyo falan yok tahliye edilmesi gerek dedi,olay iyice içinden çıkılmaz bir hale gelmişti ki emin olmak için başka bir doktora daha gittik,doktor boş gebelik olduğunu ancak rahim içinin olduğundan fazla genişlediğini mol gebelik olabileceğini söyledi,o gün vakum kürtaj oldum patolojiden gelen sonuçta Komplet Mol Gebelik çıktı.Herkese söylendiği gb.bhcg nin düşmesi izlenecek,1 sene takip edilecek ve sorun olmazsa gebelik olabileceği söylendi.Gebelik haftaları içinde benim bhgc normal değerinden çok yavaş ilerliyordu şimdi yeni bir doktora daha gidicem,iyi şeyler duyabilmek için,hepimize Allahtan sabır ve sağlıkla kucağımıza alabileceğimiz sağlıklı bebeklerimizi diliyorum...
slm canım valla benim doğum sebebi tam belli olmadı ,ama muhtemelen previadan oldu kanamam vardı zaten kasıklarımda hafif hafif batmalar başladı ben üşüttüm zannettim o dönemde hast.yatıyordum zaten,ağrı gide gide arttı,dr.nst ye bağladı sancı çıkmadı,sen derken bir gece suyum geldi,öle ki acil dr odasına indirdiler,bebek geliyo dedi dr.bir de sezeryan diyodu dr.lar plasenta aşağıda diye ama nasıl olduysa bebekle yer değiştiriyor ve önden bebek geldi,arkadan plasenta.Bana gebeyken mol teşhisi konmadı,plasentamın görünümü değişikti mole benziyor ama bebek olduğu için birde genetik tahlilde normal kromozomlu fetus çıkınca değil dediler,mol doğum sonrası plasenta incelemeye gitti,ordan parsiyel mol dediler,öle işte.Molden değilde previanın tekrarlama riski var,ve hep yatman gerekiyor ee öğretmenim nereye yatıcam,bilirsin hep ayaktaysın okulda.geçen sene zaten raporlarla geçti ,şimdi nasıl deneyim gözü kapalı işte hep düşünüyorum...
Merhaba Arkadaşlar;öncelikle nadir olarak görünen bu hastalığı yaşadığımız için hepimize acil şifa diliyorum.Benim de psikolojik olarak yıpratıcı yaklaşık 7 haftam geçti,başlangıçta lekelenme tarzında kanamam olduğu için 1 hafta nerdeyse hareket etmeden yatmam ve progestan kullanmam söylendi ardında başka doktora gittim ve yamuk bir kese var bu düşük ile sonuçlanır ilacı kes bhcg nin düşüşüne bakalım dedi,3 gün sonra aynı doktor kesenin normal şekle geldiğini ve içinde embriyo gördüğünü söyledi,bir üzüntü bir sevinç karmakarışık oldum,2 gün sonra başka doktora gittim o da kese bozuk embriyo falan yok tahliye edilmesi gerek dedi,olay iyice içinden çıkılmaz bir hale gelmişti ki emin olmak için başka bir doktora daha gittik,doktor boş gebelik olduğunu ancak rahim içinin olduğundan fazla genişlediğini mol gebelik olabileceğini söyledi,o gün vakum kürtaj oldum patolojiden gelen sonuçta Komplet Mol Gebelik çıktı.Herkese söylendiği gb.bhcg nin düşmesi izlenecek,1 sene takip edilecek ve sorun olmazsa gebelik olabileceği söylendi.Gebelik haftaları içinde benim bhgc normal değerinden çok yavaş ilerliyordu şimdi yeni bir doktora daha gidicem,iyi şeyler duyabilmek için,hepimize Allahtan sabır ve sağlıkla kucağımıza alabileceğimiz sağlıklı bebeklerimizi diliyorum...
slm kızlar nasılsınız ben ölüyorum diş agrısındanbide ben adet olacak gibi afedersiniz pembemsi geldi şimdi yok neden acaba böle oldu böle yaşayan varmı
öncelikle çok geçmiş olsun. Bu hastalık çok nadir olarak görülmekle biliniyor, ama forumdaki sayımız her geçen gün artıyor, daha internet imkanı olmayan, olsa da forumlara yazamayan br çok kişi olduğunu düşünürsek sanırım artık o kadar da nadir değil
yazdıklarını okuyunca kendi yaşadıklarım bir bir gözümün önünden geçti gerçekten. Ne kadar da aynı, yani benzer bile değil aynı gibi. Bende de önce lekelenme oldu, sonra progestan kullanımı, sonra kesede şekil bozukluğu, ve kürtaj kararı. 7. haftada kürtaj oldum ben de. Ve patoloji sonucunda anlayabildiler komplet mol olduğunu. Ben de haftaya yeni bi doktora gitmeyi planlıyorum, aynı senin gibi iyi şeyler duyabilmek için. Allah hepimize sabır versin ve bunların hiç birini bir daha yaşatmasın.
çok geçmiş olsun canım ya. çok kötü olur diş ağrısı. adet konusnda emin değilim canım. yanlış bişi söylemek istemem.
ii geceler herkese
SLM kızlar şimdi hastaneden aradılar genetik doktorum karyotiple kromozon testlerim cıkmış temizmiş bişi yok dedi şimdi kan pıhtılaşması kaldı oda cıktıktan sonra bakacak duruma şuanda bizlik bir durum yok dedi hayırlısı bakalım:)
Selam,öncelikle geçmiş olsun sana da mı Mol Gebelik tanısı kondu? Yaptırmış olduğun testler ne için merak ettim,bana tam mol tanısı kondu ama senin ki gb testler yapılmadı o nedenle merak ettim
SLM kızlar şimdi hastaneden aradılar genetik doktorum karyotiple kromozon testlerim cıkmış temizmiş bişi yok dedi şimdi kan pıhtılaşması kaldı oda cıktıktan sonra bakacak duruma şuanda bizlik bir durum yok dedi hayırlısı bakalım:)
a..s cnm benimki parseyel moldu testler ben bu yılın icinde 2 tane bebegim öldü karnımda onun icicn istediler neden ölüyorşar diye benim 2 sag oglum var zaten var şükür ama 3 cü istedik biri düştü 2 side öldü 9 haftalıkeneondan acaba kan pıhtılaşması ve kromozonlarda biş varmı diye hem bana he eşime bakıldı şimdi sadece kan pıhtılaşma tastim kaldı ondada bişi cıkmasa acabalarda kalacagız işte:)
ya jazhara ben oldum sandım az bişi afedersin akıntıyla pembemsi geldi ama arkası gelmedi yaa sendede öle oldumu cnm
Günaydın kızlar hepinize :) ben okuldayım ama boşum şu anda. Burda hava içeriden çok güzel, insanın içi açılıyor ama dışarısı çoooook soğuk. Sizler nasılsınız?
canım, bende de ilk öyle oldu işaret geldi ama 1 saat içinde adet oldum ben..