Mol Gebelik Yaşamış Olan yada Yaşayanlar 2011

Burcucum çok geçmiş olsun bebeğine acil şifalar dilerim,iyi düşün iyi olur yavrun ne zorluklar geçirdiniz daha beterinden korusun ALLAHIM.

cnm inan okurken sanki ben yasiyormuscasina uzuldum bir kadin anne olunca demekki daha farkli dusunuyormus inan cok uzuldum ama bu saydigin rahatsizliklarin hepsinin bir tedavisi var sonucta oyle dusun beterin beteri vardir minik sizi dogdugundan beri yoruyor ama hayirli bir evlat olup buyunce oda size bakacaktir...rabbim acil sifalar versin..

yarin tam 30 gunluk oluyoruz....pazartesi gunu asimiz var bu arada gobegimiz 10 gunlukken dustukten sonra kanamai devam etti saglik ocagi hemen hastaneye sevk eti dr.una goturduk zeynep nisayi ve boyle kalem gibi bir sey surdu iki defa gittik ve simdi cok az sari bir sivi geliyor dr.onemli degil icten degil distan geliyor dedi...bu gobek cok onemliymis surekli takip ediliyor..
uyku duzenimiz biraz kararsiz bir gun misil misil uyuyo ertsi gun surekli meme istiyor..ama bende var bazen emzik ile uyutuyorum bazen memede cocukta kararsiz kaldi...goguslerim kucuk ama sutum yetiyormus dr.oyle soyledi 3220 ile dogdu 3000 ile hastaneden ciktik 25 gunlukken 3660 olmus buda yettigini gosteriyor dedi..
kilodan once bebek gunde en az 4 kez en fazla 7 kez kakali dolu bezi oluyorsa yetiyormus..
surekli rezenen cayi iciyorum bir kutu humana bitirdim..pariscim istersen sende rezene ic ve sadece anne sutu ver sende hafta ici kontrole gidiceksin herhalde gittiginde yaz olurmu senin bebekle benimki ayni gun dogumlu yaaa karsilastiririz..

slm canim ben dun gittim dr gayet saglikli dedi ama asini gelecek ay yapacakmis 4050g mis kilosu 53 cm boyuda uykusuda aynen senin kiz gibi bi gun misil misil 1 gun sabaha kadar meme istiyor uykusuz kaliyor benide cok yoruyor duzelir diye bekliyorum bakallim aslinda sutum yetmiyor degil mama benimde kolayima geliyor bazen cunku surekli emzirmek beni yoruyor bi emmeye baslayinca 1 saat birakmiyor humana cayini burda bulabilirmiyim ki

Son düzenleme:
Sağolun kızlar çok şükürki evet tedavilik şeyler.Ben neden oldu diye üzülmüyorum Rabbim demekki öyle uygun gördü kaderinde bunlarıda yasayacakmıs yasıyor diyorum.Ama benim üzüldüğüm erken yasta birçok sıkıntı yaşaması ve eziyet çekmesi.Hamileliğime doyamadım,loğusalıgıma doyamadım bebegimle güzel vakit geçirmek istiyordum sadece sıkıntımız olmadan ama oda nasip olmuyo.
Artık yasadıgımız bu sıkıntılar yavas yavas sanki psikolojımıde etkiliyor aynı mol gebelik teşhisi konuldugu ilk günlerdeki gibi.Geceleri uyuyamıyorum sabah uyanırkende bogazım düğüm düğüm sanki.
Maşallah oglum o kadar tatlıki diyorumki nazaramı geldi.Henuz cok küçük kendını tanımaya adepte oldugunda gözlükle tanısacak belkide red edecek Nasıl takıcaz bılemıyorumya emzıgını tutup çekiyo agzından gozundekını ceker.
Yarın bırkez de cerrahpasaya götürücez hava karlı gıdemeyebılırızde bakalım neler olacak bu hafta sadece göze odaklanıcaz.Hayırlısıyla atlatsaydık su gunlerımızı baska bırsey ıstemem.

bu arada zelıha ve paris bebişlerınızede masallah buyuduler bıle.zaman cabucak gecıyo bol bol keyfını cıkarın

canım gecmış olsun ya nlış anlamazsan bır nurolojıye mutlaka gotur derım sana ayak baş parmak devamlı sanırım yukarda buna fleksıyon dıyorlar benım kızımda oyleydı korkutmak ıstememe ama içimde ttupta saglıgıyle oynamak ıstemem ne olur yanlış anlama benı canım fleksıyon duruş dıye bak goglede mutlaka tarat nurolojıde

canım çok ama çok geçmiş olsun... seni okadar iyi anlıyorum ki bizde bu hafta gene hastanedeydik öksürük kalan testler falan yarında kulak testimiz var bir kulağıumız geçememişti testletden çok korkuyorum bnde inşallah düzelir dediğin gibi hamileliklerimşz çok zor geçti kucağımıza alıp şöyle içimiz rahat ede ede doya doya sevemedik... rabbim bizleri sınıyor zor bir yolculuktu bizimkii bitti derken sürekli yenileri çıkıyor karşımıza ama şükür çaresi var... inşallah enkısa sürede sağlığına kavuşur... çok ufaklar canları o kadar çok acıyor ki hastanede anne yüreği dayanmıyor biliyorum.. ama elimizden dua etmekten başkadabir şey gelmiyor...

caco abla soyledgın seye baktım bızımkı öyle degıl yaaa.
Erken d ogdugu için zaten ilk nörolojıye götürmüştük beyin ultrasonu çekilde sorunsuz çıkmıştı saanırım ortopedik sorun bir profa götürücem.

Sunacım sagol canım sizede geçmiş olsun.

Günlerdir ruh gibiyim hiç keyfimde yok açıkcası.Bizim oğlanı cerrahpaşaya götürdük önce asistan doktor muayene etti bizi şaşılık bölümüne sevk etti birde hocam görsün dedi.Yalancı sasılık olabilir dedi ama degil ne yazıkki
Randevu tarihimiz 18 şubat.Beklemek sıkıcıııııı,sabırsızlıkla ne olacagını merak ediyorum.İnternette bakıyorum ilk 6 ay olan şaşılıgın tedavisi cerrahiymiş gözlük tedavi etmezmiş.cerrahiden sonra yine gözlük vereceklermiş.
Ne uykum belli nede yemek düzenim.Hayattan koptum sanki bebeğime baktıkça aglıyorum.Bu şanssızlıklar neden hep bizde ((((((((((((((((((((((
Evde tekim duvarlar üstüme üstüme geliyor.Bu gurbetlik ne kadar beter birşeymiş.İnsan kötü günlerinde destek arıyor (((((
Çok mutsuzum çok
Allahım sen yardım et!

:18:
canım o zaman sevındım ama ynede bı baktır derım nurolojıye benımde ılk emarda bısey cıkmadı 2 cıde cıktı yanlış anlama bılgımı ve yasadıklarımı sana sunuyorum gozluk taksın ne olacak şukret ona goruyor dye canım bırde şaşılık zaten bebkler hep dıkkat et tam bakmazlar şaşılık vardır bebklerde bunuda kafana takma sakın şukret kı goruyor herşeyı gulum nce bebekler var gozluk takan bebısını opuyorummmm sımdı ne kadarlık old u

Slm arkadaşlar benım sonuclar temiz cıktı kan akcıger grafıgim ve tekrar 2.cı dr nın temizlemiştı kürtajdan parcalar kalmıştı temizledı oda patoloji yolladı şükür temız cıktı bıde pazartesı beta hcg 14.36 düşmüş şükürler olsun 3 ay korun yeter dedı sizce kac ay korunsam

Şuan 5.5 aylık olacak.Ne bileyim abla ya keyfım hıç yok sorunlarla ugrasmaktan cok sıkıldım artık psıkoljıkmen kaldıramıyorum hep kötu bısey olacak sanıyorum.Dogumdan sonra boyle oldu ustune bırde annelık eklenınce kıyamıyorum bebegıme bısey olmasına.Bebekler sası bakar evet ama bızımkı bır tuhaf bakıyo bır gozu duzken diğerı göz cukuruuna kayık bakıyo sureklı böyle degıl ama yapıyor sonucta.Sana faceden resmini göndereyim hem gözünü hemde ayak baş parmagını bir bak istersen.Senın kıza ne teshısı koymuşlardı peki?

bence 3ay korun.normal kürtaj olan bırı bıle rahım toparlansın dıye doktorlar tarafından 2-3 ay kadar bekletıliyor.

burcucum tekrar tekrar çok geçmiş olsun....

bizde çarşamba günü sol kulağımız için tekrardan bera işitme testine gittik malesefki kulağı testten geçemedi... bizi marmara üniversite hastanesine sevk ettiler bugün sabahın köründe kalktık gttik çok şükür ki korktuğumuz gibi bişi çıkmadı kulağında erken doğumdan kaynakladığı için sıvı kalmış tedavi edilebilir bişiymiş sağır değil çok şükür çok korktum ağladım ama rabbim bununda şifasınıu verir inş. 11 şubatta kbb gidicez bakalım ordan nasıl bir tedavi alıcağız...

rabbim beterinde korusun... dermansız dert vermesin... burcucum küçük bebeklerde malesef ki bu tip sorunlar hep çıkıyorr... kurban olduğum rabbimin bunu verdiğne göre bir bildiği vardır muhakkakki seni şuanda en iyi anlayabileceklerden biride benim... ama bırakma kendini moldük bebeklerimizi nasıl kabettik neler yaşadık o anda dünyanın sonu gibi geldi bize sonra bebişlerimizin olduğunu duyunca nasıl sevindik oysaki bir daha hamile kalamayız diye nasıl korkmuştuk... şiimdi kucağımızdalar sınanıyoruz ama şifası tedavi var zor bir yolculuk anne yüreği dayanmıyor ama dayandıracağız mecburen kendini bırakma sana bişi olursa ona kim bakar koyverme kendini sen hepimize burdan nasıl moreller verdin şimdi sana yakışıyor...

bebişlerimiz düzelicek biz burdan onuda paylaşıp yazıcağız içini ferah tutmaya çalış...

ahhh sunacım ahhh
Sizede büyük geçmiş olsun birkaç bebekte bende duymustum kulagında dogumdan kaynaklı sıvı oldugunu.İnşallah tedavisi kolay birşeydir.
İçim yangın yeri gibi.Kimseye anlatamıyorum aklımdan geçenleri.Erken dogum oldu şok geçirdik logusalıgımı hiç bilemeedim hastahane köşelerinde beklemekten oglum suan 5.5 aylık olacak şöyle ailecek güzel bir hafta hiç geçiremedik desem inanırmsınız.Hep sorun hep sorun
Allahım diyorum birinin bedduasınımı aldık yoksa birinimi kınadım naaptım başıma böyle şeyler geldi ((((((((((((((((((((
Çok agladım hala daha aglıyorum niye hep bizzz neden? O kadar eziyet çektirdimki çocuguma keske ben ceksem su eziyetleride onu öyle bu kıs gününde sagdan sola götürmesem
Herşeyden habersiz masum melek o daha.Bazen kafamı ceviriyorum getiriyor kafasını gözümün içine içine bakıyor o zaman dahada bir kahroluyorum
Keske gıdecegımız doktor kaymanın normal oldugunu kendiliğinden gececgını söylee se ahhhh ahh fenamı olurrrr.
Kafamda bırsuru senaryo dönuyor cok sıkıntılı gunler gecırıyorum Allahım ferahlık versın ne dıyımki......

Cnm ben 3 ay korunacam zaten 1 ay oldu kürtaj olalı 1 ayada genetık testlerim cıkacak ozaman tekrar ankaradakı dr bır daha muane olurum bakalım ne diyecek ozamana kadar kürtajı yapan dr mede gözükürùm bakalım nasıl şımdı sendemı 2 temızlemede patoloji temız cıktıda sonra kötümü cıktı

gözün aydın arkadaşım..tahlillerin temiz çıkmasına sevindim..bende en son 3 gün önce haftalık beta hcg 7 çıkmıştı..haftaya sıfırlanır dedi dr aylık takibe geçeriz dedi..yalnız şu var dert bende 1 değil..gebelikten önce çikolata kisti vardı sol yumurtalıkta 4,5 cm..dr hamile kalamazsın demesine rağmen kalmıştım ama oda mol gebelik oldu..gebelikte küçülen kist 4 cm olmuş..sağda da oluşmuş..rahimde perde yani septum var...tekrar hamile kalmak istiyorsan perde ve çikolata kistlerinin ameliyatla alınması gerekli dedi..çikolata kistine rağmen ilki gibi belki bir şans hamile kalırsın dedi ama perde erken doğuma yada bebeğin gelişmesine mani olurmuş..Allah başka dert vermesin demekten başka söylenecek söz yok..çaresiz dertlerden korusun yaradan cümlemizi...

Öncelikle geçmiş olsun. Benim değerlerim 3 aydır negatif. ben de pek beklemeyi düşünmüyordum. Geçen hafta kürtaj olduğum doktora gittim. 1 yıl beklemesem diye :) 6 ay boyunca negatif sonucu kesin olarak göreceksin, bunu hiç tartışmayalım bile dedi. en azından daha sonrasını ucu açık bıraktı. ben 3 tane doktora gittim, üçü de kesin 1 yıl dedi. 6 ay yeterli diyeni duymuştum ama 3 ay diyeni ilk defa duyuyorum. Bana bi türlü denk gelmiyor bu doktorlar.Velhasıl ben bi kaç ay daha beklemeye devam edicem Gerisi Allah Kerim..

bu bekleme süresi her zaman sorun malesefki... insan iyi bir şeyler duymak istiyor.. en azından sürenin 365 gün den az olmasını istiyorr... bence insanın herşeyden önce hazır olması gerekli hiç bir şeyin bu hastalıkda net ve kesin sonuçları yok... 1 yıl sonrada tekrarlayabilir 1 ay sonrada herşey bir yerde kader kısmet ama en önemlisi olanlara olucaklara yaşadıklarının karşısında nasıl durduğunda... hazırsanız zamanın önemi yyok... bence

Aslında ben kendimi gayet hazır hissediyorum. hatta korunmayı bırakmaya karar vermiştik ve son kontrol için doktora gitmiştik. Ama doktor ikna etti beni :)

Hastalığın tekrarlama riskinin ne kadar beklenirse beklensin azalmayacağını teyit ediyor doktorum. Fakat eğer hücreler nüksederse bunun gebeliğe zarar vereceğini belirtiyor. Yani tekrar mol gebelik olmasa bile eskisinin etkisinin devam etme ve yeni gebeliğe zarar verme olasılığından bahsediyor. Tabi bunlar hep olasılık. bir de ben 25 yaşındayım. doktor yaşın küçük, aceleye gerek yok, bekle diye ikna etti işte beni. Bi süre daha bekliyoruz. Bu iş biraz cesaret istiyormuş bunu anladım. Sanki birinin bizi ikna etmesini bekliyormuş gibi hemen kararımızdan döndük :)

Çok sagol cnm benım zaten 2 tane oglum var benım ankarada gıtdıgım doktor cok iyi bır doktormuş şuandada ilk adetimı gördüm şükür sorunsuz oldum bitınce kontrole gidecem bır daha bakalım ne diyecek bu ayın sonunda genetik testlerin sonucuda cıkacak bakalım ankaradaki dr ne diyecek tekrar ankarada verdım zaten testleride hayırlısı bakalım cnm

Ankarada hangi doktora gidiyorsun canım ya? ben de bi ara Ankaraya gitmek istemiştim ama karar veremedim kime gideceğime. Buraya yazmak sorun oluyor mu bilmiyorum ama hastanenin ve doktorun adını yazabilir misin? bi sakıncası varsa özelden de yazabilirsin. ama iyi doktor her zaman denk gelmiyor, diğer arkadaşların da ihtiyacı olabilir. Teşekkürler şimdiden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…