Mol Gebelik Yaşamış Olan yada Yaşayanlar 2011

cnm hayirli saglikli ve acisiz dogumun olur insallah...senin karnin kocaman ayaklarin davul gibidir simdi.....hadi bakalim kaldi 1.5 ay.....gel tezkere gel tezkere

İnşallah canım benim hepimiz için en hayırlısı ne ise o olsun.İnanırmısın karnım hiçte kocaman değil Görenler aaa sen hiç kilo almamıssın sadece önüne futbol topu koymuşsun gibi diyorlar Ödemim az ama yinede oluyor evde olduğum halde ayaklarım sadece şişiyor oda olacak okadar artık.Ağırlaştığımın farkındayım çok çabuk yoruluyorum.O yüzden alışveriş kısmının büyük bölümünü tamamladık sayılır bile :) Sen nasılsın göbüş büyümeye başlamıstır artık pıt pıtlarda yavastan hissediliyormu :)

selam kızlar nasılsınız???nasıl gidiyor hamilelik??
ben idare ederim 1,5 ay önce pembe akıntıyla karşılaştım korkudan mahvoldum hemen doktor tabii mantar olmuşsun dedi çok şükür derken bir sonraki kontrolde rahim içinde kanama oluşmuş dedi ne dedim o nerden çıktı tam bir oh dedim derken ... istiraat verdi yattım sonra 2li üst düzey dopplere girdim çok şükür bişey çıkmadı.şeker yüklemem iyi çıktı çok şükür ama bu aralar bacak krampları bel ve sırt ağrıları çekiyorum berbat oluyorum özellikle sabahları bir yerde çok uzun oturamıyorum vede bebeğim ters posizyonda duruyormuş inşallah normale döner.uykusuzluk problemim var herhalde kafama fazla takıyorum herşeyi.bu aralar mobilya telaşına girdim uyku muyku yok.genel eşyalarını aldım ağırlaşmadan alayım dedim.ağustosun ilk haftası ebeler gelip bakacaklar eksik birşey varmı diye ve çantamı hazırlayacaklar.
burcu sen neler yaptın mobilya için düşüncen nedir büyüyebilen beşik istiyorum ben ama kararsız kaldım

Son düzenleme:
son demlerdeyiz biz bakalım 8 agustos 40 haftam bitiyo heran bekliyoruz sıpayı insallah allah hepimizi cabucak kurtarsın son ay cok zor geciyo biran once insallah gelsinde sag salim yasadıgımız okadar stresten sonra,burcucum arkamdan sen geliyosun galiba hadi bakalım insallah sende sag salim alırsın kucagına.allah butun hamilelerimizidan korusun hayırlısıyla tamamına erdirsin

Geçen gün sitem ettim kimse geliyor diye.Şükür sesimi duyup geldiniz
Geçmiş olsun canım benim ama hayırlısıyla o günleride atlatmışsın.Bundan sonra bebişinle doğacağı güne kadar sağ salim haftalarıınıızı tamamlayın inş.Bebeğin pozisyonuda döner herhalde daha erken çünkü.Benimkinin başı aşağıda sanırım hıçkırdığı zaman pıt pıtlar aşağıdan geliyor.Haftaya doktor kontrolümüz var ozman anlaşılır bizimkinin durumuda :)
Gönlüm oda yapmaktan yana ama maalesef göçebe gibi bi yaşantımız olduğu için park yatak aldım ben.Kendi evim ve sabit bir şehirimiz olsaydı kesinlikle oda yapardım çok güzel takımlar var çünkü :) Artık 4-5 yaşına geldiğinde sabitleşirsek biryerde kendi odasını kendi seçer.
Ebeler sağlık ocagındanmı gelecekler? Ne güzel sistemmiş bizim buralarda hiç öyle birşey yok.

Allah hayırlı ve sağlıklı bir şekilde kucagına almayı nasip eder inşallah burcucum

Tşkler canım benim.Hayırlısıyla hepimiz tamamlayalım haftalarımızı artık bebişlerimizden bahsedelim :)

ooo maşallah tatlım sona gelmişsin bile :) Rabbim bebişini sağ salim kucagına almayı nasip etsin.Bizleri habersiz bırakma.
Evet senden sonra sırada ben varım heyecan,korku,telaş hepsi bir arada :18:

Arkadaslar oncelkle tebrik ederim hepinizi uzun zamandir takip ediyordum sizleri telefondan yazmak zor oldugu icin bir turlu nasip olmadi hikayemi sıkılmadan okursunuz umarım. Biz esimle eylul ayında evlendik daha sonra vajinusmus diyerek kendi kendimize teshis koydugunuz illet birsey ortaya cikti bu surecte aralik ayinda hamile oldugumu ogrenmemle mol gebeligi ogrenip yikilmamiz bir oldu. Hep dusundum mol gebelikle vajinusmus arasinda bir baglanti varmi diye ve nihayetinde nisan 2012 gibi bu durum kendiliginden cozuldu gelelim mole patalojik sonuclar dogrultusunda kesin tani kondu. 26 aralik 2012 tarinde takum küretaj oldum 4 haftalikmis durum daha sorasinda haftakik tahlillerimi aksatmadim hersey normal gitti. Aylik tetkikleri aksattim bayagi gecenlerde ozel hastaneye gittim Allahima sukur temiz cikti. Dr birazda dinlenmelisin dedi umitlenmistim nede olsa 7ay gecmisti daha 5 ayim var :) ve tek korkum bu genetik sorun deniyor ya evladim ozurlu dogarsa diye cok korkuyorum

Arkadaslar oncelkle tebrik ederim hepinizi uzun zamandir takip ediyordum sizleri telefondan yazmak zor oldugu icin bir turlu nasip olmadi hikayemi sıkılmadan okursunuz umarım. Biz esimle eylul ayında evlendik daha sonra vajinusmus diyerek kendi kendimize teshis koydugunuz illet birsey ortaya cikti bu surecte aralik ayinda hamile oldugumu ogrenmemle mol gebeligi ogrenip yikilmamiz bir oldu. Hep dusundum mol gebelikle vajinusmus arasinda bir baglanti varmi diye ve nihayetinde nisan 2012 gibi bu durum kendiliginden cozuldu gelelim mole patalojik sonuclar dogrultusunda kesin tani kondu. 26 aralik 2012 tarinde takum küretaj oldum 4 haftalikmis durum daha sorasinda haftakik tahlillerimi aksatmadim hersey normal gitti. Aylik tetkikleri aksattim bayagi gecenlerde ozel hastaneye gittim Allahima sukur temiz cikti. Dr birazda dinlenmelisin dedi umitlenmistim nede olsa 7ay gecmisti daha 5 ayim var :) ve tek korkum bu genetik sorun deniyor ya evladim ozurlu dogarsa diye cok korkuyorum

cnm bizde mol yasadık ama bana Dr.hic boyle birsey dsmedi genetik falan sadece bunun gecegini ve sabırlı olmamızı nitekim 1 yıl bekledik ve simdi oglumun dogmasını bekliyoruz hayırlısıyla sag salim gelmesi icin allaha duga ediyoruz ve insallah hersey yolunda giderse 10 gun icinde onu kucagımıza alıcaz uzulme cnm insallah zamanı geldıgınde sende bebisini kucagına alırsın kendini hic oyle kotu dusuncelerle yorma herseyi oluruna bırak bak goruceksin hersey iyi olucak

Hoşgeldin canım aramıza.Çok şükürki süreni yarılamışsın bile sorunsuz bir şekilde.Geçmez geçmez diyoruz ama acısıyla tatlısıyla geçip gidiyor zaman önemli olan sabırla beklemek.Moldede 1 yıl beklemek sanki önüne engel olmuşlar yasak koymuşlar gibi.Seni anlıyabiliyoruz.
Genetik sorun olması şöyle, yaşadığın mol gebelikte sorunlar vardır.Yoksa sürekli yaşayacağın anlamınada gelmez.Onu ancak Rabbim bilir.Mol olanda o anki spermle yumurtanın birinin sağlıksız olmasından kaynaklı oluşan bir sorundu.Bak burda çoğumuz hamileyiz şimdiye kadar hiçbir problem olmadı masallah.Ayrıca bebişlerini sağlıcakla kucağına alan arkadaşlarımız var öyle şeyleri hiç düşünme bence.Pozitif olmaya bak.Oldu ve bitti diye düşün.Risk her hamilelikte oluyor Rabbim hepimize sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin.

Merhaba arkadaşlar,

Üzüntülüyüm biraz...Yüce rabbim sana sığınıyorum.....

Beklemek istemiyorum 3 ay daha...Şimdiden bir şeyler yapmak istiyorum...

Amma velakin hiç folik asit kullanmadım...

Ne yapmam gerekli....

Ve; doktorlarınızın isimlerini yazar mısınız....Uzman, doç, prof mi???

Ve; hangi hastanedeler...

Teşekkürler....

Merhabalar dursun_e
Çelişkiler arasında kaldığın döneme gelmişsin sanırım.Aynı benim yaşadığım gibi veya hepimizin yaşadığı gibi.Hakkında hayırlısı olsun vereceğin kararı iyi düşünüp vermeni isterim ki tekrardan üzücü olaylar yaşamaman için.Folik asiti kendinde içebilirsin gebelik planlanmadan 3-4 ay öncesinden başlanması gerek diye biliyorum.Daha öncedende söylemiştim sana bir sitede doktorlara sorular sordum molla ilgili diye bana 6 ay beklememin yeterli olacagını söyleyen doktorların ismini vereyim sana.(profilinden istanbulda yaşadığını gördüm o yüzden istanbuldaki doktorları yazıyorum)
op.dr.EMRE KARATEKELİOĞLU(mecidiyeköy)
prof.Dr.FATİH DURMUŞOĞLU(kadıköy) belki danışmak istersin.
Kendi gittiğim hastahanede esenler hayat hastahanesi doktorum op.dr. fahri inan.

çok haklısın sitem etmekte ama sıcaktan aklıma bile gelmiyor ev içinde neresi serinse oraya yerleşiyorum benim ev normaldende sıcak oluyor üst kattayım gün içinde sıcak komple işliyor neyse ağustostan sonra serinleriz inş.
oyun parkını kullanan herkes çok memnun aman onlarını hiçbiri önemli değil sağ sağlim alalımda kucağımıza inş.
ebeler bornova belediyesi tarafından gönderiliyor çok iyi oldu benim için eğitimde vermişlerdi 5 hafta herşeyi öğrendin en ince ayrıntısına kadar doğum beslenme bebek bakımı doğru bildiğim şeylrin yanlış. olduğunu öğrendim bütün doğrularını da öğrendim.
isim düşündünüzmü?

Folik asit kullanmaya karar verdim...

Sizler hangi marka folik asiti kullandınız...

Günde kaç tane içtiniz...

Ve kaç ay içtiniz....

<<Folik asit folbiol.....Folik asit plus....Folik asit Megady.....<<

Bunların arasındaki fark nedir?

folbiol günde bir tane kullandım gebe kalmadan 2,5 ay öncesinden başlamışdım.
beylikdüzü civarında medilife var bilirsin oranın kadın dogumcuları cok iyidir.bir cok yakınım orada dogum yaptı...

Aaa ne güzel bi sistemmiş öyle.Bizim buralarda rutin takipten başka birşey yok :) Bebişler dogunca öğrenicez artık bizde
İsmimiz hazırdı zaten canım nasip olursa ÇAĞIN EFE adını alacak.Siz karar verebildinizmi?

Ben gebelik düşünmeden 3 ay öncesinden FOLBIOL kullanmaya başladım gebe kalıncaya kadar.Gebeliktede ilk 3 ay devam ettiriyor doktor zaten.Günde tek doz.

canım seni en iyi herhalde ben anlarımmm aynen bel ve sırt ağrıları çok fenaa bende hiç bir yerde fazla oturamıyorum çok fazla yorgunluk oluyorr..... uyku çok nadirrr kramplarıda unutmamak lazım....

merhaba kzılar,

bende perşembe günü özelde 2. düzeye girdim ve çok şükür iyi sonuçlarla o kapıdan çıktık... Kızım çok iyi her şey yolunda sadece şeker testimiz kaldı.... ayın 14 onu yaptırmaya gidicemmm... Sonraa azra baharım için sadece gün saymalar kalıcakkk....

ve

herşey bir yana eğer bebeğim sağlıklı olsaydııı bu hafta doğumum olucaktı... Onu hiç bir zaman unutamıyorumm hep aklımdaaa hep bir yanım eksik rabbim bir daha yaşatmasın hiç birimize....

ve veee...

akşam güzel bir yemeğe davetliyimmmm .... Evlilik yıl dönümümmm....

merhabalar:

ben folik asiti hamile kalmadan 2 ay once kullanmistim yani ilacim bitti 2 ay gecti sonra hamile oldugumu ogrendim....burada cogu kisi folbiol kullanmis benim dr. hamile oldugumu ogrendikten 3 ayina kadar folbiol kullandim...daha sonra omega 3 ve su anda b12 kullaniyorum...bunlari kullandigim icinde multivitamin yani elevite ihtiyac duyulmadi...
hamilelik oncesi omega 3 cok onemli herkese tavsiye ederim...vucutta kan damarlarini yumusatip rahat kan akisi sagliyor...ve tum vucut saglikli calisiyor.....balik sevmedigim icin birde destek buuuu...
korunma sureme 4 ay kala bende cok tereddutler yasamistim 9 ay dolunca biraktim korunmayi ve 3 ay sonrasinda hamile kaldim.....yani hamile kalana kadar zaten bir senem dolmus oldu...
mol gebelik yasayan bir insan farkli bir psikoloji icinde oluyor....bizim gibiler normal bir dusuk veya bir gebelik sonlanmasi yasamiyor...bambaska bir sey....artik bebege degil acaba ben iyi olacakmiyim ve bundan sonra neler olucak.....yani hep beklemek yani isi zamana birakmak....zor bu nedenle sabir istiyor....burada cogumuz hamileyiz cok sukur rabbime...hala amalar var yok degil her hamilede oldugu gibi....ne kadar yasamamisiz gibi muhabbetlerimz olsada yasadigimiz korkular ve cektiklerimiz hep aklimizin yuregimizin bir yerinde......
bu da bizim sinavimiz cogumuz bu sinavi gectik sirada suresi dolmak uzere olan arkadaslarimizda....

gelelim bizim son durumumuza hafta ici ayrintili ultarsona giricem...ayrintilida yuzunun tum ayrintilari beli oluyormus orada yuzunu ne goruyorsan doguncada ayniymis o yuzden cok merak ediyorum kime benziyor...aslinda benim gittigim hastanede dr. her seferinde 3 boyutlu resim veriyor bize ama bu 4 boyutlu ve ultrasonogrofi profesoru cekicek....
birde gobegim baya cikti artik 5 ayligiz bu hafta kizima hastane cikisi 8 li takim aldim....ilk takimi oldu....cok zevkli yaaaa....

kizimla ben hepinizi opuyoruz

Son düzenleme:
Aklımdaki sorular beni çok üzüyor bazen....

Taki sizlerden cevap alana kadar....

Folik asit için yapılan tüm yorumlara teşekkür ediyorum...Allah razı olsun sizlerden...

Sizleri, içten gelen bir düşünceyle seviyorum.....:)

Benim 10. ayım...Hiç folik asit kullanmadım...Kullanmadan hamile kalmak istesem.......?

Tekrar teşekkürler....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…