- 14 Temmuz 2008
- 177
- 40
- 648
- Konu Sahibi burcuerdem
-
- #3.741
burada tanıştığım,yazılarını okuduğum,bi zamanlar üzüldüğüm ama şimdi herkesin mutlu gelişmelerini okudukça sevindiğim arkadaşlarımın berat kandilini kutlar,hayırlara vesile olmasını dilerim,allahım bu güzel günde hepinize hayırlı yazılar yazsın,yavrularınızı hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde kucağınıza almanızı nasip etsin.(amin)
ıyıyım saol canım evet rahat geldım ıkı haftadır burdayım bende ıkı hafta sonra dr gıtmeyı dusunuyorum senın tatıl nasıl gectı
Aminnnnn.Bu mübarek günde Rabbim dualarımızı kabul eylesin hepimize hayırlı kandiller kızlar.
Bugün doktora gittik bizde görmeyeli 1 ayı geçmişti ve şeker yüklemesi yapılması gerekecekti.Çok şükür bebişim çok sağlıklı 35 cm 26+5 görünümlü 900 gramcıkmış :)
Ama maalesef şeker testimiz sorunlu çıktı.Daha 50lik yüklemede bile kendini belli etti.Açlık 95 tokluk 200Dahiliyeye sevk edildik oradaki doktorda 100 lük yükleme ve hbac1(gizli şeker) testi istedi.Yarın yaptırıcaz bakalım inş en kolay yoldan hallederiz şeker işini.Tedavi yöntemi diyet yada insilünmüş.
Birsürüde test yapıldı sonuçlarını almadım 3 güne kadar cıkacakmış.Kollarım parmaklarım delik deşik oldu anlıyacagınız daha yarında 5 defa kan alınacakmış ve 5 saat aç kalacakmısım :18: Bugün 1 saatliğe zar zor dayanabildim Allah yardımcım olsun bakalım.Bizden haberler böyle sizler nasılsınız?İnanın en zor dönemler şimdi başlıyor
burcucum hiç sıkma canını zaten dogumuna ne kaldı ki
inşallah tahlil sonuclarında cok guzel cıkar canım.sorunsuz bir şekilde 12 haftanında gecirirsin inşallah
bakalım bizimkilerde ne gibi sorunlar cıkacak:26:bir doguraladımda alalaım kucagımıza bitsin bu dertlerimiz inşallah
gerçi doğdukdan sonrada hastalıgı şu bu bitmiyor....
ama bir bebek butun zahmetlere sıkıntılara değer
Allah saglıkla kucagımıza almamızı nasip eder inşallah burcucum
İnşallah canım benim RABBİM hepimizin yavrucuklarını sağ salim kucağımıza almamızı nasip eder.
Kilo artışımda bebişin gelişimide haftasına göre çok normal ama işte şeker nereden cıktı anlamadım.Ailedede var genetikte olabilir.Yarın herşey belli olacak bakalım sadece diyete mi tabii olucaz yoksa insülinde eşlik edecekmi :)
Bebişlerimiz saglıklı olsunlarda bugünlerde gelir geçer hayırlısıyla.İnşallah sizlerde çıkmaz.
Yokmu minişlerinizin resmi merak ediyoruzzzz
bugun doktora gıttım yumurtam 16 mm mış gecen carsamba gunu reglılıydım normalmı acaba boyutu kızlar cumartesı pazar pazartesı salı calışin dedı ama bır oncekı doktorum bır gun arayla demıstı bu doktor nıye boyle dedııııııı anlam veremedım sag yumurtam 16 mm mışşş
merhaba kizlar li tarama testin sonucu icin dr.aradim ama telefonda hicbirsey anlamadim.....normal dedi ama agzinda birseyler geveledi sonra 16 .haftanin sonunda gel ayrintili ultasonla bakalim dedi......ayrintili ultrason icin cok erken degilmi??????????????:18::18::18::18:
burcucum tahlil sonuçların çıktımı?
Evet canım.50lük yükleme yüksek çıkınca 100lük yapıldı.Ondada sadece bir değerim yüksek cıktı ve gebelik şekeri teşhisi kondu.Diyet verdi doktor bir görsen resmen kaşık hesabıyla besleniyorum 1 hafta uygulayacakmısım sonra tekrar tahlil duruma göre ya diyete devam yada insülin.Gizlilik şekeri değerimde normal çıktı.
Öteki yaptırmıs oldugum tüm testlerinde sonucunu aldım sonuçlar temiz ama idrarda enf çıktı.Antibiyotik kullandım inş geçmiştir.
Diyette olmak cok zor.Az az sık sık beslenme şeklinde ama karın doyurucu degil ne yazıkki.İnşallah bebiş besleniyordur böyle az kaldı zaten biraz daha sıkıcaz dişimizi.Açıkcası diyetle değerimin düşmesini isterim yoksa insülini nasıl kullanırım :) Molde okadar kan verdimki artık iğne görmek istemiyorum.
Gebelik+ sonrasına kadar takipte olacakmışım ailedede şeker oldugu için kurtuluş yok.Umarım gebelikle beraber gider yoksa birde hayat boyunca diyet yapmak zorunda kalıcam.Doya doya yemek yemeyi özledimmm
Sen nasılsın? Yaz dönemi oldugu için kimseler gelmiyor bende bakınıp çıkıyorum arada.
canım ben ne yapayım hamılelık boyunca ıgne kullanıcam offff he bu arada dolu dızgındık sıstıt oldum ya tam yumurtlamam da cumartesı pazar pazartesı salı yumurtlamydı bız de pazara kadar calıştk gece hastalandım evde fıtıl vardı attım ıraz ıyı geldı dun de doktora gıttım ama nobetcıye kaldım tahlıl sonçlarım anca cıktı ılacmı alamadım ve bugun aldım ama daha halen ıcmedımmm yarın urolojıye gıdecem o nedıycek bakalım bakalım belkı antıbıyogram verır dıye cıpro ve munorol verdı cıproyu ıcersen hamılleık dıusunme dedı baktı kadın dogum catlamamış tı yumurtam ama belkı pazaınkı catlar 48 saat ya ben de ondan ıcmedım yanı yarın tahlıl verıse dıye antıbıyogram yapılmadı bu geceyı atlatırsam ıyı yarın urolojıye gıdecem başka da vermedı doktor ya sankı hamılelerın kullanacagı başka antıbıyotık yokkkkkkk sınır oldm en de urolojıye ye gıdecemmmmmm
monurol içseydin onu hamilelere veriyolar.belkide yumurta kalitesini etkilememesi için öyle demiştir doktor.aman şu yuumurtanı kaçırma abla :) inşallah olacak bu sefer.
Enfeksiyon(sistit) içinde takma kafana herkeste olabiliyo illet bişey tekrardan üreyebiliyo bol bol su iç atarsın.hakkında hayırlısı olsun.
Pıhtılaşmanında tek çaresi iğne.şekerinde ya diyet yada insülin.ben iğneden korkmuyorum sadece yapamam diye endişeliyim.inş gerek kalmazda hayırlısıyla şu günlerim çabucak geçip gidiverse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?