- Konu Sahibi burcuerdem
-
- #3.761
Evet canım.50lük yükleme yüksek çıkınca 100lük yapıldı.Ondada sadece bir değerim yüksek cıktı ve gebelik şekeri teşhisi kondu.Diyet verdi doktor bir görsen resmen kaşık hesabıyla besleniyorum 1 hafta uygulayacakmısım sonra tekrar tahlil duruma göre ya diyete devam yada insülin.Gizlilik şekeri değerimde normal çıktı.
Öteki yaptırmıs oldugum tüm testlerinde sonucunu aldım sonuçlar temiz ama idrarda enf çıktı.Antibiyotik kullandım inş geçmiştir.
Diyette olmak cok zor.Az az sık sık beslenme şeklinde ama karın doyurucu degil ne yazıkki.İnşallah bebiş besleniyordur böyle az kaldı zaten biraz daha sıkıcaz dişimizi.Açıkcası diyetle değerimin düşmesini isterim yoksa insülini nasıl kullanırım :) Molde okadar kan verdimki artık iğne görmek istemiyorum.
Gebelik+ sonrasına kadar takipte olacakmışım ailedede şeker oldugu için kurtuluş yok.Umarım gebelikle beraber gider yoksa birde hayat boyunca diyet yapmak zorunda kalıcam.Doya doya yemek yemeyi özledimmm
Sen nasılsın? Yaz dönemi oldugu için kimseler gelmiyor bende bakınıp çıkıyorum arada.
eminim çok zordur burcucum şuanda diyette olman.bizlerin bebekten dolayı zaten extra bir iştahımız oluyorbirde bazı şeyleri kesmek cok zordur.ama olsun canım Allaha şükür az bir zamanın kaldı.inşallah bu şeker sadece gebelik içindir.gebelikten sonra inşallah normale döner ve sende ömür boyu diyet yapmassın.bendede şeker çıkacak bu gidişle daha şimdiden 5 kilo almışım.dün doktora gittim tetenos aşısı vurdurma zamanım gelmiş.kızımdada 2 kere vurdurmuşdum.velhasıl zaman su gibi geçiyor.17+1 oldum.birde burcu şimdi doktor sana neyleri yasakladı tatlı şeylerimi sadece?yoksa ekmek pirinç falandamı?bunlardada şeker varya ...çünkü dün doktor kilomu görünce bana şekerli şeyler yeme çocuğa bir faydası yok sadece sana kilo yapar.unlu seyler tatlı seyler yeme dedi:18:9 aylarımızı tamamlasakda rahat etsek
Benim kilo alımımda bebeğinde gayet normal ama çıktı şeker birkere işte.Şekerli,unlu,tuzlu,yağlı kesinlikle yasak.Ekmek olarak tam tahıl ekmegi tercih edilcekmiş.Oda ana öğün başına 2-3 ince dilim.Pirinç,patates,mercimek,muz,meyvesuyu gibi şeylerde yasak.Ara öğünlerde 1 porsiyon meyve var.Meyvelerde taneyle :) Örneğin sadece 3 kayısı yada sadece küçük boy şeftali yada 1 inci dilim karpuz vs gibi.Üzerinede mutlaka sekerini alsın diye ya 1 bardak süt ya 1 bardak ayran yada 1 bardak yogurt.Ana öğünlerdede öğlen 8 kasık sebze yemeği salata yogurt war aksam 3 köfte kadar et tavuk balık hangisini tercih edersen,çorba,yogurt,salata :) Cuma günü kontrole gitmem lazım ama korkuyorum düşmemiştir diyeÇünkü ayagımda ve avuç içlerimde ateşlenme oluyo buda şekerin belirtilerinden biriymiş.
anladım canım.senin çok zor olsa gerek ama Allahdan az bir zamanın kaldı.o zamanda su gibi akar geçer inşallah...
bu kadar dikkat ettiysen bence düşmüştür(inşallahda düşmüşdür)...
hayırlı saglıklı bir şekilde kucagına alırsın canım inşallah...
bu zamana kadar ne kadar kilo aldın?şu anda kaçsın?bu aralar taktım bende kiloyagerci nette okudugum kadarıyla 17 haftalarda aşağı yukarı 3-3,5 5 kilo alımı normalmiş ama stres yaptım birde burcucum bir sey soracagm malum benim renkli ultrason zamanım geliyor onun sonucunu aynı günmü alıyorduk ben kızımdakini tamamen unuttum
ne yapıldıgını dün gibi hatırlıyorum damarlardaki kana falan bakmıslardı tek tek incelemişlerdi organlarını ama sonucunu o günmü aldık onu hatırlayamıyorum malum 3 yıl oldu
dun dr gıttım bebegın kalp atıslarını duymak ıcın 20 haftalık olmadan duyulmaz dedı bu dogrumu duyulmazmı
benım bıldıgım 7 haftalıkken alınıyor nasıl yanı 20 haftalık ılk kez duydum benım bebklerımın kalp atısı duyulmadı ndan da net bılıyorum 7 hafatalıkken
Sağol canım benim inşallah hepimiz Allahın izniyle bebişlerimizi sağlıklı sıhhatli kucağımıza alırız.Düştüyse süper olur benim için ama sanki düşmemiş gibi geliyor nedense.Pazartesi gidicez artık kaçış yok doktordan :) Bebişler için artık katlanıcaz.
Tam bugün 27+4 üz usgye görede +2 fazla çıkıyoruz.Toplam en son tartıldıgıma göre 7,6 kilo aldım.Doktora göre çok iyimiş.Sende çok takılma kilolara ister istemez alıyosun.18.haftamda bende 3 kilo almıstım toplam sonra 22.haftada 3 kilo birden almıstım bir aydaEkmeği azaltmıstım birde öğünlerdeki porsiyon miktarını bu ay gittigimdede(geçen hafta) 1,6 kilo almısım.
Yemeden olmuyor :) Beyaz ekmekten fazla tatlıdan aman diyim uzak dur.
Ayrıntılıda evet sonucunu bitince hemen verdiler bize.20 dk sürmüştü bizimki birde gitmeden önce bir porsiyon tatlı yiyip gelin demişlerdi.Maşallah o günde o yüzden hiç poz yakalayamadıkİnşallah siz güzel pozlar yakalarsınız.
dun dr gıttım bebegın kalp atıslarını duymak ıcın 20 haftalık olmadan duyulmaz dedı bu dogrumu duyulmazmı
Doktorun cihazında öyle bir özellik yoksa demesi normal :) Benimde gittigim bir doktor öyle demişti meğerse cihazı bozukmuşSaglık ocagına git canım öylede güzel pıt pıtları dinlersinki :) :)
Merhaba arkadaşlar...
Nasip olursa Ağustos ayında 10. ayıma girmiş olacağım İnşaALLAH....Bekleme sürem 1 sene idi....
BCHG değerlerimi her ay takip ettim. ama hiç doktor muayenesine gitmedim...
Şimdi ise doktoruma gitmek istiyorum....Folik asit kullanımı, vs...
Bu konuda sizlerin görüşleri nedir, paylaşırsanız sevinirim...
Çok teşekkürler....
Sevgiler..
merhaba arkadaşlar...
Nasip olursa ağustos ayında 10. Ayıma girmiş olacağım inşaallah....bekleme sürem 1 sene idi....
Bchg değerlerimi her ay takip ettim. Ama hiç doktor muayenesine gitmedim...
şimdi ise doktoruma gitmek istiyorum....folik asit kullanımı, vs...
Bu konuda sizlerin görüşleri nedir, paylaşırsanız sevinirim...
çok teşekkürler....
Sevgiler..
Gulcel,elegance,kayboldum,agunes,sunaaaa nerelerde acabaaa :26: :26:
Özlettiniz kızlar kendiniziii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?