Mol Gebelik Yaşamış Olan yada Yaşayanlar 2011

eminim çok zordur burcucum şuanda diyette olman.bizlerin bebekten dolayı zaten extra bir iştahımız oluyorbirde bazı şeyleri kesmek cok zordur.ama olsun canım Allaha şükür az bir zamanın kaldı.inşallah bu şeker sadece gebelik içindir.gebelikten sonra inşallah normale döner ve sende ömür boyu diyet yapmassın.bendede şeker çıkacak bu gidişledaha şimdiden 5 kilo almışım.dün doktora gittim tetenos aşısı vurdurma zamanım gelmiş.kızımdada 2 kere vurdurmuşdum.velhasıl zaman su gibi geçiyor.17+1 oldum.birde burcu şimdi doktor sana neyleri yasakladı tatlı şeylerimi sadece?yoksa ekmek pirinç falandamı?bunlardada şeker varya ...çünkü dün doktor kilomu görünce bana şekerli şeyler yeme çocuğa bir faydası yok sadece sana kilo yapar.unlu seyler tatlı seyler yeme dedi:18:9 aylarımızı tamamlasakda rahat etsek

Benim kilo alımımda bebeğinde gayet normal ama çıktı şeker birkere işte.Şekerli,unlu,tuzlu,yağlı kesinlikle yasak.Ekmek olarak tam tahıl ekmegi tercih edilcekmiş.Oda ana öğün başına 2-3 ince dilim.Pirinç,patates,mercimek,muz,meyvesuyu gibi şeylerde yasak.Ara öğünlerde 1 porsiyon meyve var.Meyvelerde taneyle :) Örneğin sadece 3 kayısı yada sadece küçük boy şeftali yada 1 inci dilim karpuz vs gibi.Üzerinede mutlaka sekerini alsın diye ya 1 bardak süt ya 1 bardak ayran yada 1 bardak yogurt.Ana öğünlerdede öğlen 8 kasık sebze yemeği salata yogurt war aksam 3 köfte kadar et tavuk balık hangisini tercih edersen,çorba,yogurt,salata :) Cuma günü kontrole gitmem lazım ama korkuyorum düşmemiştir diye Çünkü ayagımda ve avuç içlerimde ateşlenme oluyo buda şekerin belirtilerinden biriymiş.

anladım canım.senin çok zor olsa gerek ama Allahdan az bir zamanın kaldı.o zamanda su gibi akar geçer inşallah...
bu kadar dikkat ettiysen bence düşmüştür(inşallahda düşmüşdür)...
hayırlı saglıklı bir şekilde kucagına alırsın canım inşallah...
bu zamana kadar ne kadar kilo aldın?şu anda kaçsın?bu aralar taktım bende kiloyagerci nette okudugum kadarıyla 17 haftalarda aşağı yukarı 3-3,5 5 kilo alımı normalmiş ama stres yaptımbirde burcucum bir sey soracagm malum benim renkli ultrason zamanım geliyor onun sonucunu aynı günmü alıyorduk ben kızımdakini tamamen unuttum
ne yapıldıgını dün gibi hatırlıyorum damarlardaki kana falan bakmıslardı tek tek incelemişlerdi organlarını ama sonucunu o günmü aldık onu hatırlayamıyorum malum 3 yıl oldu

Sağol canım benim inşallah hepimiz Allahın izniyle bebişlerimizi sağlıklı sıhhatli kucağımıza alırız.Düştüyse süper olur benim için ama sanki düşmemiş gibi geliyor nedense.Pazartesi gidicez artık kaçış yok doktordan :) Bebişler için artık katlanıcaz.
Tam bugün 27+4 üz usgye görede +2 fazla çıkıyoruz.Toplam en son tartıldıgıma göre 7,6 kilo aldım.Doktora göre çok iyimiş.Sende çok takılma kilolara ister istemez alıyosun.18.haftamda bende 3 kilo almıstım toplam sonra 22.haftada 3 kilo birden almıstım bir ayda Ekmeği azaltmıstım birde öğünlerdeki porsiyon miktarını bu ay gittigimdede(geçen hafta) 1,6 kilo almısım.
Yemeden olmuyor :) Beyaz ekmekten fazla tatlıdan aman diyim uzak dur.
Ayrıntılıda evet sonucunu bitince hemen verdiler bize.20 dk sürmüştü bizimki birde gitmeden önce bir porsiyon tatlı yiyip gelin demişlerdi.Maşallah o günde o yüzden hiç poz yakalayamadık İnşallah siz güzel pozlar yakalarsınız.

Son düzenleme:
dun dr gıttım bebegın kalp atıslarını duymak ıcın 20 haftalık olmadan duyulmaz dedı bu dogrumu duyulmazmı

dun dr gıttım bebegın kalp atıslarını duymak ıcın 20 haftalık olmadan duyulmaz dedı bu dogrumu duyulmazmı

benım bıldıgım 7 haftalıkken alınıyor nasıl yanı 20 haftalık ılk kez duydum benım bebklerımın kalp atısı duyulmadı ndan da net bılıyorum 7 hafatalıkken

benım bıldıgım 7 haftalıkken alınıyor nasıl yanı 20 haftalık ılk kez duydum benım bebklerımın kalp atısı duyulmadı ndan da net bılıyorum 7 hafatalıkken

bılmıyorum bende anlamdım dısarı ses gelmesı ıcın 20 haftalık olması lazım dedı

Doğru söylüyorsun canım tatlı ve ekmek yemeyince kesinlikle minimal ölçülerde kilo alınıyor.inşallah Pazartesi güzel sonuçlarla donersin canım
Ayrintilida sonucların gunünde alinmasinada Cook sevindimÇok önemli çünkü o doppler:26:
Hayırlısı olsun bakalım.bende tatlı yemeden gideyim bari

Pariscim o doktor resmen sacmalamis ben 13 haftalıktan cam gibi duyuyordum kalp seslerini.kucuk bir cihaz var taşınmalik yengem hemşire o sürekli bana kalp seslerini dinletiyor
Hangi mantıkla bunu söylüyor anlayamadim
Su anda hayli hayli net bir sekilde duyabilirsin

Son düzenleme:

Doktorun cihazında öyle bir özellik yoksa demesi normal :) Benimde gittigim bir doktor öyle demişti meğerse cihazı bozukmuş Saglık ocagına git canım öylede güzel pıt pıtları dinlersinki :) :)

Doktorun cihazında öyle bir özellik yoksa demesi normal :) Benimde gittigim bir doktor öyle demişti meğerse cihazı bozukmuş Saglık ocagına git canım öylede güzel pıt pıtları dinlersinki :) :)

sagık ocagına gıtmıstım canım zaten bende anlamadım ya basından atmak ıcın oyle dedı yada dedıgın gıbı makınesı yok

Merhaba arkadaşlar...

Nasip olursa Ağustos ayında 10. ayıma girmiş olacağım İnşaALLAH....Bekleme sürem 1 sene idi....

BCHG değerlerimi her ay takip ettim. ama hiç doktor muayenesine gitmedim...

Şimdi ise doktoruma gitmek istiyorum....Folik asit kullanımı, vs...

Bu konuda sizlerin görüşleri nedir, paylaşırsanız sevinirim...

Çok teşekkürler....

Sevgiler..

Merhabalar dursun_e
Sürenin bitimine çok az bi zaman kalmıs çok sevindim.Çok beklemeden müjdeli haberi bizlere verirsin inşallah.Hakkında hayırlısı olsun.Ben doktor kontrolüne gitmiştim vajinal muayene edildi ve folik asit içmem gerektiğini söyledi.Onun dısında herhangi birşey yapılmadı.

ben de 11 ay da yanı bu ay bıraktım 3 doktora gıttım bıraktım dedım bısey demedı bırakma demedı gecen ay azar azar başladıydım ben ama 1 tane folık asıt ıctım sen de bırk senın neydı parsıyelmıydı benım parsıyel

Merhaba Caco,

Yüce rabbim en kısa zamanda, hayırlısıyla çocuk versin İnşaAllah....

.

Cahilim galiba bu konuda...:) Çünkü parsiyel, komplet kelimelerini ilk defa buradan duymuştum....

Sonraki aşamalarda internet ortamında araştırdım...

Ben bilmiyorum hangi mol olduğumu....Hiçbir doktorda söylemedi....Bir sonraki muayanemde soracağım tabi...:)

1 sene bekle dedi, doktorum....Acaba komplet mi? Çünkü parsiyel için 6 ay süre veriyorlar....

Neyse...Herşeyin hayırlısı....

Yüce rabbim isteyen herkese hayırlı, sağlıklı evlatlar versin....(Lütfen canı gönülden AMİN diyelim....AMİN!!!!!)

Sevgiler......

merhaba kızlar size size şok şok şok şok haberim var.......

bugün 3.taramımız yapıldı. bebeğin boyutları çok güzel herşey normal zaten 2.li taramamda güzeldi....kan sonuçları 10 gün sonra.....
yanlız bombaya gelin erkek denilmişti ya hani bende haftalardır oğluşum diye sevmiştim.....meğerse KIZIM olacakmış......dr.%90 kız dedi....
eşimin yüzünde güller açtı......
ilk önce şok oldum.......sonra alıştım....kız anasıyım bugüne bugün.....

Gulcel,elegance,kayboldum,agunes,sunaaaa nerelerde acabaaa :26: :26:
Özlettiniz kızlar kendiniziii

merhaba canım uzun bir tatile çıktım kalabalık bir şekilde bu gün döndümmm sağlık ocağına gitttim... kilo tansiyon vs falan bakıldı sadece 3 kilo almışım :) çok sevindimmm ama tansiyon biraz düşük çıktı kalp atışınıda dinledi çok iyi dedi...

pazartesi muaneye gitcem inşallah doppler günü bulabilirim...

ayrıca ben cinsiyet öğrenmeyi düşünmüyorum süpriz olsun istiyoruzz....

birde oruç tutucakmısınız????

kızlar sağlık ocağından bana tutmamın sağlıklı olmayacağını söylediler 21. haftaya girdim... Bol sıvı tüketmem gerekiyormuş...

bende haberler şimdilik böylee....

Gebelik ve Emzirme Döneminde Oruç

Op. Dr. Cüneyt UYGUR
Kadın Hastalıkları ve Doğum
r

Gebelikte oruç tutmak, islamiyette muafiyet gerektiren özel durumlardan birisidir. Ancak bazı annelerin, gebelikte oruç tuttuklarını görmekteyiz. Oruç tutmanın hem anne hem de gelişmekte olan bebek için sakıncaları vardır.
Gebelikte annenin düzenli ve sağlıklı beslenmesi gerekir. Düzenli ve sağlıklı beslenildiğinde, hem anne daha sağlıklı olacaktır, hem de bebeğin gelişimi daha sağlıklı olacaktır. Bu yüzden oruç tutmanın gebeler için sağlıklı bir seçim olmadığı söylenebilir.
Uluslar arası bir çalışmada oruç tutan gebelerin, %50’sinini oruç tutarken zorlandıkları, 1/3’ü ise aç kalmanın yan etkileri yaşadıkları belirtilmiştir.

Gebelikte beslenme günde 3 öğün eşit aralıklarla alınması prensibine bağlıdır. Halbuki oruç tutulması durumunda bu prensibe uyulamayacak ve uzun süreli açlık yaşanacaktır. Aç kalınan dönemin de gündüz saatleri, fiziksel aktivitenin çok olduğu dönemde olması, anneyi rahatsız edecektir. Normalde açlığa uzun süre dayanılabilirken gebelikte bu süre üçte bir oranında daha kısadır.
Beslenmenin zayıf olması kanda düşük şeker seviyelerine, düşük şeker seviyesi de yağ hücrelerinin yıkımına, bu da kanda keton cisimciklerinin artmasına neden olacaktır. Ayrıca normal gebelikte ensüline bir direnç söz konusudur. Yani şeker düşürücü hormona hücre cevabı azalmıştır. Bu durum da yağ hücrelerinin yıkımına ve ketonemi dediğimiz durumun artmasına neden olur.
Keton cisimciklerinin kanda artmasının ve bebeğe geçmesinin nörolojik ve psikolojik yan etkileri çok iyi bilinmemekte, uzun vadede bazı olası yan etkilerden söz edilmektedir.
Ramazanda uzun süren açlık saatleri anne adayını olumsuz etkileyebilir. Öncelikle kan şekerinde düşmeye bağlı halsizlik, sinirlilik, baş dönmesi ve baş ağrısı gibi sorunlarla karşılaşabilirler.

Hamilelikte vücutta gebelik hormonları ve karında büyüyen rahmin oluşturduğu baskı nedeniyle, mide – bağırsak sistemi ( Gastroentestinal sistem ) ile ilgili problemler yaşanır. Gebeliğin ilk aylarında artan gebelik hormonu etkisiyle bulantı ve kusma şikayetleri sıktır. Kusma sık olursa elektrolit kaybına yol açarak halsizliğe neden olur. Bu nedenle hamileliğin ilk aylarında sık aralarla kuru gıda alımı önerilir. Kraker, peynirli tost, leblebi mideyi rahatlatabilir. Kusma nedeniyle potasyum kaybı olur. Bu nedenle muz, üzüm, kuru kayısı ile bu potasyum kaybı önlenmeye çalışılır. Bu dönemde nadiren hastanede serum ile tedaviye ihtiyaç duyan anne adayları da olmaktadır. Oruç, özellikle ilk aylarda yaşanan bu durumu daha da artırabilir. Mide boş kaldığı için bulantı ve kusmalarda artma görülür.
Gebelikte vücutta tutulan sıvı miktarı artmaktadır. Bu dengeyi sağlamak için sıvı alımı da artırılmalıdır. Sıvı alımındaki önemli ölçüdeki bir azalma veya sıvı kaybının artması ( terleme,ishal…) az da olsa bebeğin amniyon sıvısını, annenin böbrek fonksiyonlarını ve kan basıncını etkileyebilir. Özellikle yaz aylarına rastlayan ramazan da, sıvı ve tuz kaybı çok fazla olacaktır.

Oruçta, gerek gebe olmayanlarda, gerekse gebelerde bazı vitaminlerin ve eser maddelerin alımı az olmaktadır. Gebeliğin ilk aylarındaki bulantı ve aşerme dönemlerinde orucun yaratacağı yan etkiler daha derin olabilir.
Daha ileri dönemlerde ise bebek hareketlerinde ve bazı fonksiyonlarda ( kalp, solunum, hareket…) geçici yavaşlamalar, azalmaların görüldüğü bildirilmiştir.
Oruç tutan annelerde stres hormonu (kortizol) daha yüksek bulunmuştur. Bebeğin büyüme ve hızlı büyüme dönemlerinde oruç tutmuş olan annelerin bebeklerinin biraz daha düşük ağırlıklı bebekler doğdukları, ancak bunun istatistiksel anlamlılığının olmadığı bilinmektedir. Normalde bu tür bebekler yüzde 4 oranında görülürken, oruç tutan annelerin bebeklerinde bu oran yüzde 8’dir. Sadece tek bir çalışmada gebeliğin son 3 ayında tutulan orucun sezaryen oranını ve şeker hastalığını arttırdığı, yenidoğan bakım ihtiyacının arttığı ( kuvöz gereksinimi ) ifade edilmiş, diğer çalışmalarda bu yönde bir yan etki veya komplikasyon bildirilmemiştir.
Anne adayında şeker, gebelik şekeri veya yüksek tansiyon gibi sorunları varsa kesinlikle uzun süre aç kalmamalıdır. Bu gebelerin oruç tutması doğru değildir. Ayrıca mide ülseri olanlar, karaciğer hastaları ve ishal şikayeti olanlar kesinlikle oruç tutmamalıdır.

Oruçla ilgili yapılan bir çalışmada; oruç tutan gebelerde çocuğun içinde bulunduğu amniotik sıvının azaldığı, diğer bir araştırmada ise çocuk hareketlerinde azalma olduğu yayınlanmıştır. Yaklaşık 10 yıl önce yapılan bir başka çalışmada da; oruç tutan annelerden doğan bebeklerin kilolarında bir düşüklük saptanmamıştır.
Gebelikte kabızlık sıkça karşılaşılan bir sorundur. Oruç döneminde bu problemle karşılaşma olasılığı artar. Özellikle bağırsakları çalıştırmak için dengeli ve kabızlığı önleyici posalı gıdaları beslenmek önerilmektedir. Oruç tutarak uzun süre aç kalan hamileler, iftarda yağlı ve posasız besinler alınca kabızlık şikayeti daha sık ortaya çıkabilir. Hamilelere sık sık ve bol su içmeleri önerilir. Ramazanda oruç tutan hamilelerin düzenli suyu da alamamaları tansiyonda düşmeye ve bayılmaya neden olabilir. Az sıvı alımı ayrıca idrar yolu enfeksiyonlarının gelişimine de neden olabilir. Dehidrasyon (vücudun susuz kalması) durumunda salgılanan bazı hormonlar, rahim kasılmalarına sebep olarak, erken doğum riski oluşturabilmektedir.

EMZİRME DÖNEMİNDE ORUÇ :
Sadece gebelik değil emzirme döneminde de annelerin, özellikle bebeğin tek besininin anne sütü olduğu ilk aylarda beslenmelerine dikkat etmeleri ve özellikle bol sıvı almaları önemlidir. Bu dönemde annelere vitamin takviyesi de önerilmektedir. Oruç tutulması sıvı alımının az olmasına bağlı olarak sütün azalmasına neden olacaktır. Sütün azalması ve besin değerlerinin azalması belki de bebekler için ek mama takviyesine neden olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…