• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mol Gebelik Yaşamış Olan yada Yaşayanlar 2011

slm kızlar allaha emanet olun kafam karısık ve yorgunum malum hastane ortamından cıkıyorum dede hastaneden cıktı

burdayım canım ben gripde oldm çok ağırda geçti giremedimm ara ara sadece bakabildim...

benim oğlumdada lekem oldu molde de oldu bundada oldu şükürler olsun 9 haftalık olduk şuandaa... 8 haftalıkken bir lekelenme daha geçirdimm şükür bebişim onuda atlattı... dinlen progestan başka çaresi yok bende korkuyorum ama alıştım artık sayılır çünkü yapcak başka bir şeyimiz yok çok zor biliyorum ama inşallah bebeklerimiz bizi bırakmayacak...

her kanamadan sonra o çatala yatıp kalp atışı varmı diye sormak ağızından çıkıcak iki kelimeyi beklemek o kadar zor kiii rabbim kimseye yaşatmasınn....

inşallahh geçicek....

sadece içini ferah tut en önemlisi başka da sana ne diyebilirim ki....

cnm çok sevindim...iyi olmana...bizi merakta koma...uğradığında bir sesini duyalım...:20:
burda güzel bir görev yapıyoruz..molden sonra hamilelik...mol geçiren arkadaşlarımızın umuduyuz...
onlar bizi gördükçe korkmayacaklar...bebişini seni öpüyorum bolca...

bu arada kanamam 1 gün sürdü...haftalık iğne verdi..bir iğne dört günlük progestron ihtiyacını sağlıyormuş birde vajinal progestron kullanıyorum sabah öğle akşam...(çok kötü)
çok halsizim canm yürmek dahi istemiyor..sabahları zor uyanıyorum...bulantı başlamadı dahah çok şükür ama göğüslerime dokunamıyorum..damar olmaya başladı..

merhaba kızlar...bu haftaki olan ve 4 gün sonra bebeğimizde olacak gelişmeler....:31:

5.Hafta
• İlk kalp atışları başlar: Erken bir ultrason yaptırdığınızda bu küçük görünümü algılayamayabilirsiniz, ama bu haftanın sonlarında ultrason ekranında bebeğinizin kalp atışları görülebilir hale gelecektir. Bu ritmik atışlar sizin kalbinizde de eko yapar.
• Göbek kordonu oluşur: Bebeğinizi rahimde yaşama bağlayan plasentaya bağlı olan "göbek kordonu"dur. Kordon, bebeğe besinlerin ve oksijenin geçişi, bebekten anneye de atıkların gönderilmesinden sorumludur.
• Kalbinden kan pompalanır: Dört kalp kapakçığı da tam anlamıyla çalışmaya başlar, bu size yalnızca bebeğinizin canlı olduğunu göstermez; böylelikle bebeğinizin vucut gelişimine de başlamış olduğunun da bir ifadesidir.
• Diğer organlar belirmeye başlar: Bebeğinizin akciğerleri ve beyni oluşur.
• Kol ve bacak tomurcukları belirir: Bu dönemde çok fazla bir gelişme görülmemesine karşın balerin kızınızın mutfak zemininde zıpladığını ya da fazla gelişmiş oğlunuzun karşı komşunuzun penceresine doğru bir şut çektiğini hayal edebilirsiniz .]](yalnız bu bütün olanlar avatar resimde görülen küçücük şeyde oluyor..rabbimin mucizesi)

6. Hafta
• Kollar ve bacaklar gelişmeye devam eder: Bu eklemler uzar, uzar... Daha sonra ayaklar ve dirseklerin kapanıp mesanenizde yerleştiğini hissedersiniz.
• Beyin gelişir: Önümüzdeki aylarda bebeğinizin beyninin 100 milyon nöron oluşturacağını biliyor muydunuz? Bu sadece bir başlangıç..
• Gözlerin retinası belirir: Bebeğinizin gözdeki görme merkezi olan retinası ilk kez belirginleşir. İçeriye bir göz attığınızda bebeğinizin görüntüsünün yenidoğmuş bir bebeğe yaklaştığını fark edebilirsiniz.
• Burun delikleri şekillenir: Burnu asıl yerine oturur ve burundan beyne giden sinirler belirir.
• Pankreas: Bebeğinizin vücut fonksiyonları ve büyümesi için gerekli olan insülini üretmeye başlar.
• Kalp atımları artık rahatlıkla görülebilir: Doktorunuzun kullandığı teknoloji uygunsa vajinal yolla yapılan ultrason altında 6 haftalık bir bebeğinizin kalp atışlarını rahatlıkla görebilir ve hatta duyabilirsiniz. Bebeğinizin kalp atışlarının görünümü adeta "bir kuşun kanadını çırpışı"na benzer.

NOT: Bebeğin kalp atışlarının görülmesi karından yapılan ultrasonlarda (abdominal USG) 5-6 gün daha gecikmeli olarak 7. gebelik haftasına sarkacaktır. Karından yapılan ultrasonda daha net görüntü alabilmek için idrara sıkışık olmanızda fayda var; vajinal ultrasonlarda ise tam tersine idrarırızın olmaması gerekliyor...
:31:

Son düzenleme:
yaaaaaaaaaaaaa kimseler yok:84::84::84:
.....hey herkes dışarda herhalde...tabi güzel güneşli bir pazar günü gezilir...benim gibi çalışanı düşünen yok....................üfffffffff.....
kocacım evde beni bekliyor ben burda....allahtan iş yokta internette takılıyorum..................:126:

Arzuesma merhabalar canım,
Birkaç tavsiyede bulunmak isterim eğer uygun görürsen.Bence bir başkasıyla kendi bünyen hiç bir zaman bir değildir.Komşun erken sürede hamile kalmıs saglıcakla dogurmussa seninde böyle saglıcakla olacagının garantisi yok bunu sende biliyorsundur.Hissettiklerin şeylerde çok çok çok haklısın bende hep bir taraftan erkenden bıraksammıki derdim ama hepte korkardım.Ben mol yasadıgımı ögrenince araştırma yapmıs yasayan kişileri bulmuştum kimisi war 4 ay sonra hamile kalmıs bebegini saglıcakla kucagına almıs ama kimiside var 6 ay beklemiş hamile kalmıs tekrar mol çıkmış.Herşey Allahtan evet ama sen olacak herşeye hazırmısın bir onu düşün bakalım.Tekrardan kötü şeylerle karsılasmanı kimse istemez bence 3.5 ayın kalmıs biraz daha sabır et.Rabbim meleğini sana nasip ettiyse korunmayı bıraktıgın ilk ayda hamile kalabilirsin.Bu hiç belli olmaz bekledikçe karamsarlık oluyo ama napacaksın elimiz kolumuz baglı kaderimizmiş diyip sabredicez.Hakkında hayırlısı olsun...

sağol canım söylediklerinin hepsinde haklısın hepsine katılıyorum :29: ya arada bana geliyorlar bunalım takılıyorum üstüne birde böyle olumlu şeyler duyunca gaza geliyorum ama çok şükür çabuk geçiyor :21: bir daha rabbim yaşatmasın inşallah hiçbirimize. Rabbim kulu için hep en iyisini verir, ondan gelene çok şükür. kısmette varsa gelir yemenden, kısmette yoksa eğer ne gelir elden (bu söz böyleydi heralde :33:)

Selammmmm Kızlar
Bahar yorgunlugu benide etkisi altına aldı hiç bir iş yapasım yok :30:
Çok çabuk yoruluyorum 10 dk iş yaptıysam en az 30 dk dinleniyorum :1: işlerim çok aksıyor :27: :27: :27: :27:
Cuma günüde doktor kontrolumüz var inşallah herşey yolundadır şimdilik düşünmemeye çalısıyorum ama cuma gününe yaklastıkca stres artıcak her zamanki gibi diğer kızlar nerelerdesiniz ??
ZELİHA bugün testi tekrarlatacaktı inşallah herşey yolundadır.
CAHİDE ABLACIM dedeye geçmiş olsun sen napıyorsun son durumun ne oldu sonuçların cıktımı?

yaaaaaaaaaaaaa kimseler yok:84::84::84:
.....hey herkes dışarda herhalde...tabi güzel güneşli bir pazar günü gezilir...benim gibi çalışanı düşünen yok....................üfffffffff.....
kocacım evde beni bekliyor ben burda....allahtan iş yokta internette takılıyorum..................:126:

sen pazar günleridemi çalısıyorsun:53:

evet bugün beta hcg testi daha verdim...saat 18:00den sonra arayın dedi bakalım...
oran kaç çıkacak....

sen pazar günleridemi çalısıyorsun:53:

allahım hep çalışıyorum ben...cnm cumartesi offdum pazar çalıştım..yani cumartesi izinliydim...
çağrı merkezi olduğu için vardiyalı ve sistemin belirlediği gü-nlerde off kullanıyoruz..tabi bazern arkadaşlar arasından değişiyoruzda...
bu haftada 16:30-01:00 çalışıyorum buhfta son akşam vardiyam artık hep sabah çalışıcam malum artık iki canlıyım.....:49:

Allah kolaylık versin gebe iken çalışmak zor valla....

ayy valla öyle....ama allahtan hamile olunca baya kolaylık sağlıyorlar vardiya yazmıyorlar hemen izin verebiliyorlar.karda resmi tatilerde izin veriyorlar....tabi bunlar aslında ufak şeyler gibi görünüyor ama benim için altın değerinde....sözün özü her koşulda çalışmak zor arkadaş...
bazen size çok özeniyorum ne güzel evdesiniz diye......

kızlar betahcg çıkmış 870.8 sizce nasıl??:18:

cuma günü 264

hesaplarıma göre iyi gidiyor sanki....:18:

Back