• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mol Gebelik Yaşamış Olan yada Yaşayanlar 2011

Ne güzel...Böyle haberler duymak beni çoook mutlu ediyor....Çok şükür..
Amma velakin ben cesaret edemem...
Kötü bir şey olacağından değil ama yinede doktorlara güvenmemiz lazım diye düşünüyorum......

Çok dua etmeliyiz.......Birbirimize....!

Sevgiler...

benim ilk düşüğüme yani mol tanısı konulana 10 ay oldu ama ikinci düşüğümü yaptım 8 ay sonra. sonrakini mol olup olmadığı belirsiz ama tedbir amaçlı bekleyormuşuz dr. öyle diyooo :42: yine de cesaret edemiyorum ya tekrar aynı şeyi yaşarsam diye :18: ancak bebeğimi kucağıma alırsam bu korku biter heralde 6 değilde 1 yıl beklesem yine acaba olacak gb. Rabbim yardım eder inşşşşşşşş. herşey ONUN elinde muhakkak

benim ilk düşüğüme yani mol tanısı konulana 10 ay oldu ama ikinci düşüğümü yaptım 8 ay sonra. sonrakini mol olup olmadığı belirsiz ama tedbir amaçlı bekleyormuşuz dr. öyle diyooo :42: yine de cesaret edemiyorum ya tekrar aynı şeyi yaşarsam diye :18: ancak bebeğimi kucağıma alırsam bu korku biter heralde 6 değilde 1 yıl beklesem yine acaba olacak gb. Rabbim yardım eder inşşşşşşşş. herşey ONUN elinde muhakkak

tam olarak ne kadardır korunuyorsun arzu?

Güzel olmazmı :1: Rabbim inşallah dahada büyümüş bebiş resimlerini koymayı nasip etsin :) Bir sonraki doktor kontrolun ne zaman?

cnm gözlem altındayım bugün yine kan verdim betahcg artışlarımı kontrol ediyor.doktorum sağolsun çok ilgili....
pazarteside kan vericem...betahcg oranına göre ultrasonala bakılacak baklaım...
12:00 den sonra betahcg sonuçlancak...:18:

tam olarak ne kadardır korunuyorsun arzu?

aslında benim mol gebelik geçirelim 10 ay oldu 6 ay korundum ve hamileydim 2 aylıkken düştü, evde düştüğü için de mol tekrarladımı acaba bilemedik bhcg değerim çok hızlı sıfırlandı doktorum büyük ihtimalle mol değildir dedi amaaaa yinede önlem olsun diye 6 ay bekle dedi daha 2.5 ay oldu 3.5 ayım var :26:

aslında benim mol gebelik geçirelim 10 ay oldu 6 ay korundum ve hamileydim 2 aylıkken düştü, evde düştüğü için de mol tekrarladımı acaba bilemedik bhcg değerim çok hızlı sıfırlandı doktorum büyük ihtimalle mol değildir dedi amaaaa yinede önlem olsun diye 6 ay bekle dedi daha 2.5 ay oldu 3.5 ayım var :26:

2 aylıkken düştü demişsin...Ve 6 ay korunduğunu....

Peki; doktorun 6 ay mı demişti korun diye....

Yoksa, acele edip, 1 sene olan bekleme süreni 6 aya mı indirmiştin?

Bu arada; düşük için sakın üzülme....Demiyor muyuz, Allah hayırlısın versin diye...Güzel düşün, her şey güzel olacak Allah'ın izniyle....

merhaba kızlar;

ayın betahcg oranım çarşamba günü 75.8 bugün 264 çıktı...doktorumla konuştum biz düşmesinden endişelendiğimiz için kontrol yapıyoruz şu an için hormonda düşüş olmaması güzel artış beklenenden fazla ama iyi bir oran...birde pazartesi günü bakacak 1500 oranlarına gelince ultrasonda rahatlıkla keseyi görebileceğini iletti...

kafam takıldı çarşamba ve cuma günü arasındaki artış 2 katı olmasına rağmen 2.5 katından fazla bir artış olmuş görünüyor...sizce yanlış giden bir durum olabilir mi?:26::26:
ACİL DESTEK:52::52:

2 aylıkken düştü demişsin...Ve 6 ay korunduğunu....

Peki; doktorun 6 ay mı demişti korun diye....

Yoksa, acele edip, 1 sene olan bekleme süreni 6 aya mı indirmiştin?

Bu arada; düşük için sakın üzülme....Demiyor muyuz, Allah hayırlısın versin diye...Güzel düşün, her şey güzel olacak Allah'ın izniyle....

benim şöyle oldu aslında 4 aylık hamileyken bebek karnımda ölmüş kürtaj oldum (27 temmuz) patolojiden parsiyel mol çıktı kürtajı yapan doktor 3 ay gebe kalma dedi ben 6. ayımda gebeydim (17 aralık) gebe olduğumu öğrenince kürtaj yapana değil başka doktora gittim ve geçirdiğim mol gebeliği söyledim patoloji sonucuna baktı ve 3 ay diyen dr. nasıl 3 ay der sen bir yıl korunmalıydın dedi ve artık yapacak bşy yoktu hamileydim hep düşük tehlikesi vardı leke geldi düşmesin diye iğne yaptı ama evde ertesi gün düştü (8 şubat). ilk önce 1 yıl korun dedi 1 ay her hafta bhcg bakıldı hızlı sıfırlanınca sonraki düşüğünün molla alakası yok heralde normal olabilecek bir düşük dedi 6 aya indirdi. acaba beklesemmi? beklemesemmi? bu ikisini tekrarlayıp duruyorum kendime. Hayırlısı olsun inşallah Rabbim bu acıları ne bana nede başkalarına yaşatmasın birdaha. Rahim sağlıklı olmayan gebeliği dışarı atarmış zaten, aman mol gebelik gb şeyler olmasında napalım bekleriz :19:

merhaba kızlar;

ayın betahcg oranım çarşamba günü 75.8 bugün 264 çıktı...doktorumla konuştum biz düşmesinden endişelendiğimiz için kontrol yapıyoruz şu an için hormonda düşüş olmaması güzel artış beklenenden fazla ama iyi bir oran...birde pazartesi günü bakacak 1500 oranlarına gelince ultrasonda rahatlıkla keseyi görebileceğini iletti...

kafam takıldı çarşamba ve cuma günü arasındaki artış 2 katı olmasına rağmen 2.5 katından fazla bir artış olmuş görünüyor...sizce yanlış giden bir durum olabilir mi?:26::26:
ACİL DESTEK:52::52:

canım çok takılma oraya artışın çok güzel.2,5 kat artmış bu çok değil ki,mesela benim 900 lerden hemen ertesi gün 2000 küsür olmuşdu
bendede 2,5 kattı neredeyse doktor artışın çok güzel dedi.önemli olan ne biliyormusun zelihacım mesela artışının 5-10 kat artmamış olması malum o oranlardaki yüksek artışlar mol işareti oluyor..

3,5 ay nedir ki su gibi geçer hiç merak etme...

ay canlarım benim yaa içim nasıl rahatladı biliyormusun...:21:
aklıma hemen farklı şeyler geliyor...
tamam artık herşey yolunda çok şükür kanamam yok betahcg iyi daha...BOLO BOL DUA...

ay canlarım benim yaa içim nasıl rahatladı biliyormusun...:21:
aklıma hemen farklı şeyler geliyor...
tamam artık herşey yolunda çok şükür kanamam yok betahcg iyi daha...BOLO BOL DUA...

içini rahat tut ferah tut,olumlu düşün...ben olumsuz tek bir şey dahi düşünmüyorum.inanıyorum ki bu gebeliklerimiz sağlıklı devam edecek.Allahın izniyle...
folikasit kullanıyorsun değilmi

6 ay sonunda hemen olacakmı bakalım hadi oldu diyelim 9 ay hamilelik ohh bekle babam bekle çok sabırsızım galiba keşke şimdi kucağıma düşse .
:86: :19: :9:

olur olur neden olmasın.bende derdim hep Allah bilir ne zaman olur diye ama korunmayı bıraktıgım ay gebe kaldım:53:
çünkü doktorların bir çoğu bana hemen gebe kalmassın sen bırak şimdi korunmayı zaten 3-4 ay da gebe kalman sürer dediler bana ama ben yumurtlama günlerimi kacırdıgım halde gebe kaldım.Allahın takdiri işde..

olur olur neden olmasın.bende derdim hep Allah bilir ne zaman olur diye ama korunmayı bıraktıgım ay gebe kaldım:53:
çünkü doktorların bir çoğu bana hemen gebe kalmassın sen bırak şimdi korunmayı zaten 3-4 ay da gebe kalman sürer dediler bana ama ben yumurtlama günlerimi kacırdıgım halde gebe kaldım.Allahın takdiri işde..

ay inşallah öyle olur.sende o meleği kucağına hayırlısıyla sağlıklı şekilde alırsın inşallah. Rabbimin izniyle.

Zelihacım değerin bence gayet güzel kafana takma benimde değerim 178 idi 4 gün sonra 1771 olmuştu bende biraz şüphe etmiştim ama gayette güzel gitti :) Sende hep güzel şeyler düşün inşallah pazartesi günü kesenin görünecegi şekilde değerin yükselmiş olurda görürsün bir nebzede olsa rahatlamıs olursun.Şimdilik tek yapman gereken bol bol dinlenmek canım

Arzuesma merhabalar canım,
Birkaç tavsiyede bulunmak isterim eğer uygun görürsen.Bence bir başkasıyla kendi bünyen hiç bir zaman bir değildir.Komşun erken sürede hamile kalmıs saglıcakla dogurmussa seninde böyle saglıcakla olacagının garantisi yok bunu sende biliyorsundur.Hissettiklerin şeylerde çok çok çok haklısın bende hep bir taraftan erkenden bıraksammıki derdim ama hepte korkardım.Ben mol yasadıgımı ögrenince araştırma yapmıs yasayan kişileri bulmuştum kimisi war 4 ay sonra hamile kalmıs bebegini saglıcakla kucagına almıs ama kimiside var 6 ay beklemiş hamile kalmıs tekrar mol çıkmış.Herşey Allahtan evet ama sen olacak herşeye hazırmısın bir onu düşün bakalım.Tekrardan kötü şeylerle karsılasmanı kimse istemez bence 3.5 ayın kalmıs biraz daha sabır et.Rabbim meleğini sana nasip ettiyse korunmayı bıraktıgın ilk ayda hamile kalabilirsin.Bu hiç belli olmaz bekledikçe karamsarlık oluyo ama napacaksın elimiz kolumuz baglı kaderimizmiş diyip sabredicez.Hakkında hayırlısı olsun...

r
merhaba kızlar,

hemen kendimden kısaca bahsediyimmm....

9 haftalık oldukk... uzun zamandır iyiydim ama çarşamba gene kanamam oldu ama şükürler olsun bugün hastaneden güzel haberlerle döndümmm ve ikili test için gün aldımm...

çarşamba kanamam var diye gittiğim de 7 mm bir kist olduğu belirlendi test yapıldı kötü huylumu diye ama güzel çıktı... doktor yapılacak bir şey olmadığını küçülme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi...

bugün molle ilgili tedbir amaçlı hcg verdimmm haftasına uyumlu çıktı...

birde kızlar bu kanamalar hep adet günlerimde oluyor ilk günü ve geçiyorr... Progestana devammmm...

bulantım var bunun için allaha şükür ediyorum inşallah kımıldayana kadar böyle olurrrr....:52:

tamam hatırladım herhalde sonra atlattı..iyi bebeği herhalde gelsede sorsam....SUNA NERDESİN??????????????????

burdayım canım ben gripde oldm çok ağırda geçti giremedimm ara ara sadece bakabildim...

benim oğlumdada lekem oldu molde de oldu bundada oldu şükürler olsun 9 haftalık olduk şuandaa... 8 haftalıkken bir lekelenme daha geçirdimm şükür bebişim onuda atlattı... dinlen progestan başka çaresi yok bende korkuyorum ama alıştım artık sayılır çünkü yapcak başka bir şeyimiz yok çok zor biliyorum ama inşallah bebeklerimiz bizi bırakmayacak...

her kanamadan sonra o çatala yatıp kalp atışı varmı diye sormak ağızından çıkıcak iki kelimeyi beklemek o kadar zor kiii rabbim kimseye yaşatmasınn....

inşallahh geçicek....

sadece içini ferah tut en önemlisi başka da sana ne diyebilirim ki....

r
merhaba kızlar,

hemen kendimden kısaca bahsediyimmm....

9 haftalık oldukk... uzun zamandır iyiydim ama çarşamba gene kanamam oldu ama şükürler olsun bugün hastaneden güzel haberlerle döndümmm ve ikili test için gün aldımm...

çarşamba kanamam var diye gittiğim de 7 mm bir kist olduğu belirlendi test yapıldı kötü huylumu diye ama güzel çıktı... doktor yapılacak bir şey olmadığını küçülme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi...

bugün molle ilgili tedbir amaçlı hcg verdimmm haftasına uyumlu çıktı...

birde kızlar bu kanamalar hep adet günlerimde oluyor ilk günü ve geçiyorr... Progestana devammmm...

bulantım var bunun için allaha şükür ediyorum inşallah kımıldayana kadar böyle olurrrr....:52:

Geçmiş olsun canım merak etmiştik bizlerde çok şükürki iyimişsin özletme kendini :1:
Bendede kist wardı 3-4 mm lik birşeydi basit bir kist dediler halada duruyor doktorum önemsiz diyor.

Back