• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mol Gebelik Yaşamış Olan yada Yaşayanlar 2011

Gebe olduktan sonra BCH-G değerlerine neden baktırdığını anlamadım güzelim...Ve her hafta mı baktırdın?

gün aşırı baktırdım.mol gebelik olsaydı gün aşırı 2 ye değil 10 katlanırdı değer.biliyorsundur mol gebeliklerlerin en büyük belirtisi başda betahcg yüksekliğidir.benim önceki parsiyel mol olan gebeliğimde kürtaj olacağım 3 gün boyunca betahc takibinde iilk gün 850 hemen ertesi gün 103876 olmuşdu.kısacası artış gereğinden fazla oluyor.buda mol gebelik şüphesini doğurtuyor.birde ben parsiyel mol gebelik geçirdiğim zaman eğitim hastanesine yönlendirmişdi beni özel hastane ve oraya adımımı atar atmaz dedilerki;keşke gebe olduğunuzdan şüphelendiğinizde kan testi yapsaydınız o zaman mol oldugu anlaşılabilirdi ama ben predictorle öğrendim ve sonrasında ultrasona girdim.dolayısıla gebeliğimşn başlarında kan tahlili yaptırmadıgım için değerlerimi bilmiyordum.yaptırmış olsaydım mol oldugu belli olurmus zaten.
mesela gebeliğin 4.haftasında 1000 olması gereken betahcg eğer mol ise 6000-9000 olur.bilmem anlatabildim mi?:34:

slm kizlar ben adetime 10 gun kala hcg testi yaptirdim bisey cikmadi ama kendime hamile gibi hissediyorum goguslerim agriyor damarlar cok belli bide gogus uclarinda kabarciklar olustu hafifte bulantim var sizce bu ne olabilir testi erken mi yaptirmisim yada pisikolojik olabilirmi sizce

slm kizlar ben adetime 10 gun kala hcg testi yaptirdim bisey cikmadi ama kendime hamile gibi hissediyorum goguslerim agriyor damarlar cok belli bide gogus uclarinda kabarciklar olustu hafifte bulantim var sizce bu ne olabilir testi erken mi yaptirmisim yada pisikolojik olabilirmi sizce

neden olmasın olabilirsinde ama çok erken yaptırmışsın testi.bence adetine 2 gün kala kanda tekrar baktır muhtemelen var ise çıkar:34:

neden olmasın olabilirsinde ama çok erken yaptırmışsın testi.bence adetine 2 gün kala kanda tekrar baktır muhtemelen var ise çıkar:34:

iste mol gebelikten dolayi ayda bir kan vermem gerkiyor ya o yuzden baktirdim sonuc negatif cikinca sasirdim biraz ALLAHtan hayirlisi deyip bekliycem bakalim:34:

bende beklemedim:9:
artık iyimi yaptım kötümü bilmiyorum ama sen en azından 6.ayını bitirmişsin bence epey bir sabretmişsin...doktorların bir çoğu 6 ay yeterlidir diyor zaten...<

sen ne kadar bekledin benimki komplet mol du:( suan hamilelik nasil gidiyor peki

sen ne kadar bekledin benimki komplet mol du:( suan hamilelik nasil gidiyor peki

beneimkisi parsiyel moldu 5 ay korundum.Allaha şükür şu anda bir problem yok dilerim 9.ay boyunca hiç olmasın...
kendimi gebe gibide hiç hissetmiyorum nedense hala moda giremedim:27:
içim müsterih,olumsuz bir şey yaşamayacağımı düşünüyorum ama tabii hayat neyi getirir hiç bilemiyorum:50:
keşke orada kapsamlı bir araştırma yapsanda kesin bir sey söyleler sana.orada prosedürler birazda farklı işliyor çünkü.
süre konusunda daha esnekler...

beneimkisi parsiyel moldu 5 ay korundum.Allaha şükür şu anda bir problem yok dilerim 9.ay boyunca hiç olmasın...
kendimi gebe gibide hiç hissetmiyorum nedense hala moda giremedim:27:
içim müsterih,olumsuz bir şey yaşamayacağımı düşünüyorum ama tabii hayat neyi getirir hiç bilemiyorum:50:
keşke orada kapsamlı bir araştırma yapsanda kesin bir sey söyleler sana.orada prosedürler birazda farklı işliyor çünkü.
süre konusunda daha esnekler...

insallah bisey olmaz bebegini saglik bi sekilde kucagina alirsin hersey ALLAH tan yasanacagi varsa zaten sayanir oyle dusunerekten korunmaya biraktim soyle anlatiyim ben ilk doktora gittigimde kurtajdan sonra 6 ay bekle dedi doktor sonra kurtaj yapan doktor kesin 1 yil bekle dedi 5. ayda tekrar randevum var gidince iyice bilgi alirim sizinlede paylasirim

insallah bisey olmaz bebegini saglik bi sekilde kucagina alirsin hersey ALLAH tan yasanacagi varsa zaten sayanir oyle dusunerekten korunmaya biraktim soyle anlatiyim ben ilk doktora gittigimde kurtajdan sonra 6 ay bekle dedi doktor sonra kurtaj yapan doktor kesin 1 yil bekle dedi 5. ayda tekrar randevum var gidince iyice bilgi alirim sizinlede paylasirim

amin canım inşallah hiçbirimiz olumsuz bir şey yaşamayız...herşey Allahdan...
muhakkak paylaş çok merak ediyorum oradaki doktor görüşlerini...

Selam kızlar,
Birkaç gündür çok kısa süreli girip çıktım birşeyler yazamadım umarım herkes iyidir.Bende bugün saglık ocagına gittim takibim için miniğin kalp atısınıda telefonuma kayıt ettim elimden geldiginde saklayacagım :) Tetenoz aşısı oldum birde biraz kolum agrıyor ama onun dısında çok şükür iyiyim.Doktor kontrolümüze daha 2 hafta war her zamanki gibi korkuyorum kötü birşeyler olacak diye ama hersey Allahtan kaderimizde ne varsa o olacak.Hayırlısı olsun bakalım.

Zelihacım hakkında hayırlısı olsun inşallah güzel haberlerle dönersin çok istiyorum buradaki herkesin güzel haberler paylaşmasını.
Cahide ablacım hastanızada acil şifalar facede gördüm.

merhaba benim canlarım;:3:

şimdi söze nerden başlasam bilemiyorum ama baştan anlatmaya başlıyorum...evet geçen hafta hem sağ hemde sol kasıklarımda aralıklı ağrılarım vardı sonra geçti adet günüm yaklaştıkça göğüslerim şişti ve akıntım arttı ilk önce beyaz sonra koyulaştı.bir sabah pembe veya kırmızı gibi bir leke geldi..sonra kanama olmadı..dün çok hastaydım ölüyordum boğaz ağrısından ateşten ilaç içmeyim test alayım dedim test aldım ve gecenin saat 03:00 de test yaptım..ilk önce hiç birşey çıkmadı gibi..bende aman dedim tam atıcaktım dur bakalım sabaha kadar beklesin dedim.sabah oldu bir baktım hafif bir ikinci çizgi var...ne oluyor dedim...evin içinde döndüm durdum..bu arada eşimde uyuyor..ben işe gidiyorum diye hastaneye gittim kan testi verdim..biraz önce sonuç interneten çıktı beta hcg 49.9
evet biliyorum okurken eee dediniz ama ŞU ANDA HAMİLEYİM SANKİ:49:...AŞAĞIDAKİ ÇİZELGEYE GÖREDE 3 veya 4 HAFTALIK FELAN(bence 3 haftalık)...bu arada yurmurtlama döneminide değerlendirememiştim altını çizeyim....
Son adet tarihinden itibaren geçen hafta sayısı -DEĞER

3. hafta 5 &#8211; 130

4. hafta 75 &#8211; 2.600

5. hafta 850 &#8211; 20.800

6. hafta 4.000 &#8211; 100.200

7/12. hafta 11.500 &#8211; 289.000

13/16.hafta 18.300 &#8211; 137.000

17/24.hafta 1.400 &#8211; 53.000

25/40.hafta 940 &#8211; 60.000

ama kalp atışı duyulduğunda ve betahcg düzeyi normalinde gittiği zaman hamileyim diyeceğim...bu arada progestron testide yapıldı 6.46 çıktı sizce bu nasıl???

Son düzenleme:

şimdi söze nerden başlasam bilemiyorum ama baştan anlatmaya başlıyorum...evet geçen hafta hem sağ hemde sol kasıklarımda aralıklı ağrılarım vardı sonra geçti adet günüm yaklaştıkça göğüslerim şişti ve akıntım arttı ilk önce beyaz sonra koyulaştı.bir sabah pembe veya kırmızı gibi bir leke geldi..sonra kanama olmadı..dün çok hastaydım ölüyordum boğaz ağrısından ateşten ilaç içmeyim test alayım dedim test aldım ve gecenin saat 03:00 de test yaptım..ilk önce hiç birşey çıkmadı gibi..bende aman dedim tam atıcaktım dur bakalım sabaha kadar beklesin dedim.sabah oldu bir baktım hafif bir ikinci çizgi var...ne oluyor dedim...evin içinde döndüm durdum..bu arada eşimde uyuyor..ben işe gidiyorum diye hastaneye gittim kan testi verdim..biraz önce sonuç interneten çıktı beta hcg 49.9
evet biliyorum okurken eee dediniz ama ŞU ANDA HAMİLEYİM SANKİ:49:...AŞAĞIDAKİ ÇİZELGEYE GÖREDE 3 veya 4 HAFTALIK FELAN(bence 3 haftalık)...bu arada yurmurtlama döneminide değerlendirememiştim altını çizeyim....
Son adet tarihinden itibaren geçen hafta sayısı -DEĞER

3. hafta 5 &#8211; 130

4. hafta 75 &#8211; 2.600

5. hafta 850 &#8211; 20.800

6. hafta 4.000 &#8211; 100.200

7/12. hafta 11.500 &#8211; 289.000

ama kalp atışı duyulduğunda ve betahcg düzeyi normalinde gittiği zaman hamileyim diyeceğim...bu arada progestron testide yapıldı 6.46 çıktı sizce bu nasıl???

zelihacım çok sevindimmmm:49:
bende yumurtlama günümü değerlendirememişdim ama şanslıymışız genede gebe kaldık:9::9:

evet biliyorum okurken eee dediniz ama şu anda hamileyim sanki:49:...aşağıdaki çizelgeye görede 3 veya 4 haftalık felan(bence 3 haftalık)...bu arada yurmurtlama döneminide değerlendirememiştim altını çizeyim....
Son adet tarihinden itibaren geçen hafta sayısı -değer

3. Hafta 5 &#8211; 130

4. Hafta 75 &#8211; 2.600

5. Hafta 850 &#8211; 20.800

6. Hafta 4.000 &#8211; 100.200

7/12. Hafta 11.500 &#8211; 289.000

çok çok çok sevindim canımcım :52: :52: :52:
Bu haberi verecegini biliyordum bak çok şükür rabbim çok bekletmeden miniğini koydu karnına :1:
şimdi tek yapman gereken bol bol dinlenmek testide bir kaç gün sonra tekrarla inşallah hep artar bebişin sıkıca tutunur sana :) darısı diğer arkadaşların başına inşallah...

bugun tahlıl verdım beta hcg 1.20 bu 0 mı anlamadım kızlar degerım mı yukseldı yoksa ve 16 tup kan verdım bugun oldum oldum dırıldımmmmmmmm ve daha da verecem capaya sevkım var 1 ay sonra cıkacak sonuc bır kısmı dıyer kısmı ay sonu kan pırtılaşması ıcınnnnn bu arada hayırlı olsun zelıha tesekkur ederım burcucugummmmmmm allah razı olsunnnnnnn hastamızda pek ıyı degıl hayırlısı olsun dıyelımmmmmm

kızlar dün gece kanamam oldu ve sabah kadar ara ara devam etti şimdi kahverengi lekeler döndü...doktora gittim bu sabah daha çok küçük ultrasonda görünmez ama kanamam için düşük tehlikesi durumunda verilen iğne ve pregstronum normalde 10 üstünde olması gerektiği için ve benim 6.46 olduğu progestron verdi...:18::18:
DUA EDİN OLURMU??

kızlar dün gece kanamam oldu ve sabah kadar ara ara devam etti şimdi kahverengi lekeler döndü...doktora gittim bu sabah daha çok küçük ultrasonda görünmez ama kanamam için düşük tehlikesi durumunda verilen iğne ve pregstronum normalde 10 üstünde olması gerektiği için ve benim 6.46 olduğu progestron verdi...:18::18:
DUA EDİN OLURMU??

insallah bisey olmaz sitres yapma sende yat hic kalkma bile

bugun tahlıl verdım beta hcg 1.20 bu 0 mı anlamadım kızlar degerım mı yukseldı yoksa ve 16 tup kan verdım bugun oldum oldum dırıldımmmmmmmm ve daha da verecem capaya sevkım var 1 ay sonra cıkacak sonuc bır kısmı dıyer kısmı ay sonu kan pırtılaşması ıcınnnnn bu arada hayırlı olsun zelıha tesekkur ederım burcucugummmmmmm allah razı olsunnnnnnn hastamızda pek ıyı degıl hayırlısı olsun dıyelımmmmmm

Ablacım 10un altındaki tüm değerler negatif sayılıyor.O yüzden sorun yok.İnşallah tahlillerin güzel çıkar araştırılması cok iyi olmuş ne var ne yok orada ortayaa çıkacak.Hakkında hayırlısı olur umarım.

DUA EDİN OLURMU??

Ayyy canım yaaa cok ama cok dikkat et kendine.İlk başlarda kanaması olupta saglıcakla hamilelikleri ilerlyen cok kişi gördüm inşallah sende onlardan biri olursun.Dualarım seninle :25:

Back