- Konu Sahibi burcuerdem
- #3.201
Gebe olduktan sonra BCH-G değerlerine neden baktırdığını anlamadım güzelim...Ve her hafta mı baktırdın?
gün aşırı baktırdım.mol gebelik olsaydı gün aşırı 2 ye değil 10 katlanırdı değer.biliyorsundur mol gebeliklerlerin en büyük belirtisi başda betahcg yüksekliğidir.benim önceki parsiyel mol olan gebeliğimde kürtaj olacağım 3 gün boyunca betahc takibinde iilk gün 850 hemen ertesi gün 103876 olmuşdu.kısacası artış gereğinden fazla oluyor.buda mol gebelik şüphesini doğurtuyor.birde ben parsiyel mol gebelik geçirdiğim zaman eğitim hastanesine yönlendirmişdi beni özel hastane ve oraya adımımı atar atmaz dedilerki;keşke gebe olduğunuzdan şüphelendiğinizde kan testi yapsaydınız o zaman mol oldugu anlaşılabilirdi ama ben predictorle öğrendim ve sonrasında ultrasona girdim.dolayısıla gebeliğimşn başlarında kan tahlili yaptırmadıgım için değerlerimi bilmiyordum.yaptırmış olsaydım mol oldugu belli olurmus zaten.
mesela gebeliğin 4.haftasında 1000 olması gereken betahcg eğer mol ise 6000-9000 olur.bilmem anlatabildim mi?