Modern toplum algılarına kurban gidicem

Ben birebir şahit olmadım ama doğruluğuna eminim. Müge Anlı’ya kim çıksa oradan buradan maaş, destek alıyorlar. Karşıdan baksan senden benden heybetli, taşı sıksa suyunu çıkaracak tipler. Bu programları izleye izler sosyal devletin suistimal edildiğini düşünmeye başladım artık.
 
Kız sesli güldüm allah seni tek tuşla he mi?
 
O sosyal yardımlara erişim için belli bir gruba dahil olman gerektiğinde dahil olabilir misin ? Para için kendinden, karakterinden, duruşundan ödün verebilir misin ?

Ben forumdan seni tanıdığım kadarıyla, yapabileceğini sanmıyorum. Denesen dahi 3.dakikada dayanamaz, ağzını açar; kendine Siliv.ri'de uzun bir seyahat kazanırsın.
 
Heh , yaldır yaldır koş gel , hemmen çarp sıfatimıza gerçekleri iki dakka hayal de mi kurmayalim, bunu da mı çok gördün zalımın gızı
 
Son düzenleme:
Birkaç çocuğun varsa ve tüm evin sorumluluğu üzerine yıkılmışsa evde yapılanlar da zor piraye ama ev kadınları aktif çalışma hayatından uzak dursun da varsın ev kadınlığından emekli olsunlar demek de yanlış.
Böyle böyle zamanla kadınlar kazanılmış haklarından da olurlar o yüzden çalışma hayatının içinde olmalılar.

Başka bir konuya parmak basayım, ister sizler gibi aktif çalışan olsun isterse ev kadınlığından emekli olsun, konu başlığındaki “modern” tanımına çok da uyamıyoruz aslında, o kızıp kınayıp eleştirdiğimiz ataerkilliğe hizmet ediyoruz çaktırmadan, mesela sen dahil birçok kadın eşle ortak hesap mağduru, niye kazançlarınızı bir erkeğin lafına güvenip ortak hesaba yatırdınız ki ya da çalışan kadınların büyük kısmı niye maaş kartını eşine veriyor?

Niye iş hayatında aktif olan kadınlar akşam eve koştur koştur gelip bir de yemek bulaşık çamaşırla uğraşıyor? Hafta sonu ayaklarını uzatıp keyif yapmak veya kendine bol bol zaman ayırmak varken 3-4 günlük yemeği yapacağım kızımı oğlumu aktiviteye götüreceğim kocanın gömlekleri ütülenecek kayınvalide ziyaret edilecek diye hep kendinden veriyor?

Öte yandan tüm ev kadınları sabah yayıla yayıla kahvaltısını ettikten sonra sabah kuşağı programlarını seyredip altın günlerine katılıp nerimanla fadimenin çocuklarını çekiştiren, akşam eve yorgun gelen beyinden bir çay bile istememesi gereken canlılar gibi tasvir ediliyor?

Kadınları yine en çok biz kadınlar didikliyoruz, erkekler bizim gibi değil kadına diş geçirirse ne ala paşa gibi yaşıyorlar, diş geçiremediklerine de yine paşa paşa uyum sağlıyorlar.
 
Son düzenleme:
Mune Hanım benimle esimin de maasi ortaktır ama büyük kısım aksine esimin maas karti bendedir ve hesabın hepsi benim hesabimda toplanır, eşimin maasi yatar yatmaz benim hesaba aktarilir ve tum odemeler birikimler yani parasal olarak her sey benim hesabım uzerinden yapılır, esim ise maasindan kendi ihtiyaci kadar alir, hatta bana der ki harçlığımı verir misin :) (ben baska konularda harclik alir esim dediginde garip karsilanmisti ) ama bu durum esimin ailesinde de boyleymis yani kv dem evinde bu anlamda kasa niteliğindeymis ve esim de bu duruma alışık oldugu icin ve benim de para konusundaki yonetimime guvendigi icin biz kendi aramızda ki hesap konusunu bu şekilde yürütüyoruz. Bu arada birikim adina yapılan tüm fiziki yatırımlarımızin hepsi benim adımadir , esim bazen der ki hasbelkader ayrılsak üzerimdeki ceketin faturasi bile senin adina :) , umuyorum çalışan çalışmayan tüm emekci kadınların maddi manevi anlamda tüm kazanımları günün sonunda kendilerini huzurlu ve mutlu hissetmelerine neden olsun.
 
Kadınlar kolay kolay erkekler gibi kaba tabirle af buyurun kazık atmaz eşinin emeklerini hiç edecek kadın azdır ama erkekler de bu oran daha fazla, çevremde en az 4 evlilik biliyorum erkeğin ortak hesabı boşalttığı, sitede kaç konu okudum yine bu yönde.

O yüzden ortak hesap bana mantıklı gelmiyor, kazancını eşinin eline veren kadınların büyük kısmı hayal kırıklığına uğradığından, ne zaman maaş kartı ortak hesap vs maddi konularla ilgili içerik görsem aman sakın maaş kartınızı vermeyin ortak hesap açmayın diyorum, ki 30 yıldır eşimle asla para tartışması yaşamamamıza, senin paran benim param demememize ve birbirimizden para saklayıp kaçırmamamıza rağmen bizim hesaplarımız ayrı, kimin ne kadar parası var biliriz gerektiğinde birbirimize destek de atarız ama hesap birleştirmeye gerek duymadık.
 
he pardon 11 sene olmuş çokmuş =) baya kocanıza güvenmeyin çok veririm der verir gözünü çıkarır sonra insanın bir yerden geliriniz var mı ? kira vs ?
 
Yani sizin kararınız tabii. Ama ben evlendiği için değiştirdiği bölgede iş olanağı kısıtlı olup evde olan (eşinin durumu çok iyi kendi işyerleri var) kişiler bildiğimden dolayı şunu söyleyebilirim asla kendi paranı kazanmak gibi olmuyor eş parası, bir de çalışmaya alışan insanı hiç bir şey kesmiyor bana göre.
 
Araştırabilirsiniz.
Abartmak mi? Sizce çalisanlardan kesilen vergilerle yapılmıyorsa nerden yapılıyor bu sosyal kurum odemeleri , masrafları?
Abartmayın derken yanlıştır anlamında demedim. Konu çok farklı yerlere gidecek çok detaya girmek istemiyorum ama kadın sığınma evine giden kadınlara harcanan verginin peşine düşene kadar bu ülkede peşine düşülecek çok daha başka giderler var hem de bunların kaç katı.

Merak etmeyin kadın sığınma evine gitmezler devletede yük olmazlar. Bu kadar da acımazsız olmaya gerek yok. Hayat bu yani.

Bu konuyla ilgili düşüncelerimi yeterince dile getirdim. Kimsenin çalışıp,çalışmaması beni bağlamıyor. Çünkü kapıma kimse ekmek diye gelmiyor. Daha fazla ekleme yapabileceğim bir şey yok bu konuyla ilgili.
 
Başkalarının ne düşündüğünü umursamayın.
Siz geleceğinizde olabilecek olumsuzluklara karşı tedbirinizi aldıysanız ve bu şekilde mutluysanız tadını çıkarın.
İşten çıkmış olabilirsiniz ama çalışma becerisi olan bir insansınız netice de yarın bir gün ihtiyaç hasıl olduğunda yeniden çalışabilirsiniz.
Sizi gerçekten düşünen önemseyen insanların tavsiyelerini dinleyin tabi ama bu tavsiyeler sürekli ve alaycı bir şekilde olup sizi yoruyorsa tamam deyip geçiştirin ve hayatınıza bakın.
Bu dönemde hem ruhsal hem bilişsel olarak kendinizi geliştirebilirsiniz.
Zaten çok küçük yaşta çalışmaya başlamışsınız benim fikrimce verdiğiniz bu ara size iyi gelecektir.

Nasıl mutluysanız öyle yaşayın, tavsiyeleri dinleyin aklınızın bir köşesinde olsun tabi ama sizi yormasına da müsaade etmeyin.
 
bugün 3000 lira engelli maaşı alabilmek için karısından boşanıp kadının ikna etmesiyle evini barkını satan bi tip vardı
3000 lira için başına gelmeyen kalmamış, çok da iyi olmuş
müge de kol gibi lafları soktu zaten adama
 
O sosyal yardımlara erişim için belli bir gruba dahil olman gerektiğinde dahil olabilir misin ? Para için kendinden, karakterinden, duruşundan ödün verebilir misin ?
böyle şeyler yapan kişilerin bazen manevi sonuçlarına da katlanması lazım
annemin teyzesi, ölmüş eşinin emekli maaşını alıyor. anneannem de, ölmüş babasının emekli maaşını alıyor.
normalde bir insan, ölmüş kişiler üzerinden çift maaş alamıyordu
bir süre önce bu kuralı kaldırdılar ve artık çift maaş vs alabilmeye başladı insanlar.
teyze bu kural değişir değişmez anneanneme bağlanmış olan maaş için hak iddia etti ve aldı da.
durumu anneannemden daha iyiyken anneanneme verilen maaşa göz dikmesi aile içinde büyük tepkiyle karşılandı
şu an kendisiyle hiçbir yeğeni konuşmuyor
anneannemle küstüler falan
gerçekten 3 kuruş paradan 1 kuruş pay almak için değer mi yani
 
anneanneme bağlanmış olan maaş için hak iddia etti ve aldı da.
durumu anneannemden daha iyiyken anneanneme verilen maaşa göz dikmesi aile içinde büyük tepkiyle karşılandı
Burada söyle bir durum var yalnız
Bir kadın ya da adam emekli iken vefat ederse geride kalan eşe (kadin ya da erkek farketmeksizin) emekli maasinin kesintili bölümü bağlanır, vefat eden kişinin geride kalan kız çocuğu olmasi halinde ise ona da o maastan pay ayirir , o kiz evli olsa dahi onun payi sakladir. Yani anneannenizin aldığı maastan kesinti yapılarak teyzeye bağlanmaz, teyzeye zaten sistem payini yüzdelik olarak ayirmistir.
Benim kuzenim de bu şekilde vefat eden babasindan maas aldi annesi ile birlikte ayri ayri , sonrasinda kuzenim dogum borclanmasi yaparak emekli oldu ve aldigi ayligi annesine baglattirmak istedi , dediler ki bu pay zaten sizin hakkinizdi , siz almasaniz da bu pay zaten annenize baglanmayacakti.
Yani isin ozeti eslerden birinin vefat etmesi halinde geride kalan kiz ya da erkek cocugu yok ise hayatta kalan ese %75 oranında maas baglaniyor yanlis hatirlamiyorsam , kiz veya erkek cocuk var ise ister evli olsunlar ister bekar hayatta kalan ese %50 oraninda baglaniyor (erkek cocugun ortaogretim okuyorsa 18 yas , üniversite okuyorsa 22yas sarti var maas almasi yönünden, bu şartlar kalkinca erkek cocuk maas alamiyor , payi da kimseye baglanmiyor) .
Teyzeniz maas alsa da almasa da anneanneye bağlanan tutarda eksilme / azalma olmayacak (vefat eden kisinin hayatta olan anne babasi varsa onlarda hak sahibi oluyor , hak sahiplerine verilecek paylar vefat eden kisinin maasini geçiyor ise ancalk o zaman eksiltmeye gidilir) Ama tum hak sahipleri isterlerse maas alsinlar isterlerse almasinlar hak ettiği oranlardaki maas hak eden kişinin dışında baskasina baglanmaz.
 
Son düzenleme:
Beni gözardı ettiniz ama yanlışı düzelteyim.

Vefat eden eşin maaşının %75’i dul aylığı olarak geride kalan eşe verilir. Ancak çocuklardan biri alırsa oran %60’a düşer, yetim aylığı %40 bağlanır. Ancak maaşı alan ilk çocuktan sonra dul aylığının oranı değişmeden diğer çocuklara da bağlanır. Yani hiç çocuk %75, 1+ çocuk olduğunda %60.
 
anneannemin aldığı maaş epey bir azaldı ama, bunu nasıl açıklarsınız ?
hatta ilk başlarda neden azaldığını da anlamadık. kardeşi kendisi söylemedi bile, ben başvurdum ben alıyorum diye.
sorduk, ilgili yetkililerden öğrendik teyzenin de pay almaya başladığını.
 
teyze kendisine de pay almaya başladıktan sonra anneannemin maaşı epey bi azaldı
hatta azalma sonucu farkettik biz bu durumu, durduk yere değil.
önce başka bişey kesintisi sandık, sonra araştırıp gidip yerine sorunca öğrendik.
o üye açıklasın o zaman bana bu yaşanan durumu.
 

Cocuklardan biri alirsa evet ama buradaki ayrıntı ise cocuklarin istemesi degildir , cocuk ister talep etsin ister etmesin kanun maas alacak olan eşe o oranda pay başlayacaktır zaten.
Yukaridaki konuya yaptigim yorumda anlatmak istedigim durum buydu. Yani teyze sanki kendi istemiste maaşı aneanneden kesintiye gidilmiş gibi bir durum ortaya cikmis ama bunun teyzenin maas talebi olsun ya da olmasın zaten kanunun bu kesintiyi otomatik olarak yaptığını anlatmaya çalıştım.

Oranlar özetle;
Sadece Eş = % 75
Çalışan ya da Emekli aylığı alan eş = % 50
Eş, bir yetim = % 60 - % 30
Eş, iki yetim = % 50 - % 25, % 25
Sadece Tek yetim = % 50
İki yetim = % 40, % 40


Bu oranlarda ya da mevzuatlarda değişiklik var midir güncel bakmak lazım tabi
 
Belki baska bir durum vardır, ayrıntılı bakmak lazim tabi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…