Modern isim olmak zorunda mı?

Haklısınız ama sanırım bu konu bir paradoks.. Abdullah, handan, cavidan gibi isimleri olanlarda bir zamanlar bebekti değil mi? Sanırım kimisi daha sevimli isimler koymak istiyor ben anlamına ve ağırlığına daha çok önem veriyorum galiba eşimde öyle

Evet tabiki öyle fakat işte o dönemde onların isimleri garipsenmiyordur bence küçücük çocuğa abdullah ismini koymuş falan diye benim çevremde bir arkadaşım çocuğunun ismini recep koymuştu hepimize çok tuhaf geldi küçücük çocuğu recep diye de sevemezsin yaa Evet sizde haklısınız tabiki anlamı da çok önemli çünkü insan gerçekten anlamını taşıyor

Neden tanımadığınız insanların ne düşündüğünü tahmin edip birde üstüne kendi fikrinizi benim fikrimmiş gibi diretmeye çalışıyorsunuz ben o kısmı anlamadım tam olarak ayrıca farklı fikirde olan kişileri terslemiyorum ben, şahsıma karşı haddini aşanları tersliyorum. Şimdi isterseniz benim düşüncelerimin analizini yaptığınız 10 sayfalık bir yazı yazabilirsiniz

Benim yeğenimin adı Leman,herkes kardeşime nereden buldun o babaanne ismini demişti koyarken ama yine de bir ağırlığı var ismin.Ben de Jülide,Afife gibi eski isimleri seviyorum mesela.Sen ne koyacaksın kısmet olursa beybisi?

Kendinizi ya da cocugunuzu gozumuzde o kadar da onemsemeyin isterseniz iyi forumlar

İkisi de o kadar güzel ki seçtiğiniz isimlerin, anlamları bilhassa hem ilerde en nadide isimler çocuğunuzda olmuş olacak çünkü 10 kızın en az 6 7si mila oldu şimdiden

İçime sinmeyen bir durum yok veya bu isim güzel mi diye sormuyorum ki yazımın ana fikrini tam anlayamadınız galiba
İnsanların fikirlerini önemsemeniz garip her şey okeyse koyun geçin neyi soeguluyosunuz diyorum bende net bi şekilde?
İçinize sinmişse eğer beğenmişseniz ismi bu konuşmanın amacı ne

Fatma ismi okulda dalga konusu olmuş öyle mi? Bence çocuğunun adını fatma koyanlar ismi değil de diğer aileler kendilerini sorgulasınlar. 3 çocuk yetiştiriyorum 2 si okul cağında türlü çeşit isim var daha bunca sene birinin ismiyle dalga geçme vs durumu yaşanmış değil.

İnsanların fikirlerini önemsemeniz garip her şey okeyse koyun geçin neyi soeguluyosunuz diyorum bende net bi şekilde?
İçinize sinmişse eğer beğenmişseniz ismi bu konuşmanın amacı ne
Bu konuşmanın amacı koymak istediğim isimden emin olup olmadığım değil ki Modern isim koymanın popüler olduğu bu zamanda klasik isim koymayı destekleyen ve desteklemeyen kişilerin yorumları. Ortaya bir örnek koydum diğer kişilerde fikirlerini sunuyorlar. Ayrıca

Ayrıca bir karar vermiş olsamda insanların fikrini almayı severim bu benim hayat felsefem olmuştur bu sebeptende elhamdülillah güzel ve başarılarla dolu bir hayat yaşıyorum..

Öncelikle modern isin koymanın popüler olduğu iddianın doğru değil, son on yılın isim istatistiklerine bakarsanız çoğunluk Arapça kökenli isimler olduğu ve Osmanlı hanedanlarında kullanılan isimler olduğunu görürsünüz.
Herkes bir şehzade, bir sultan adayı şuan

Ayrıca desteklemeyen kişilere kendi fikrinizi bana dayatamazsınız tepkisi verince siz bu söylediğiniz gibi algılanmıyoda, siz şuan geri adım atıyomuşsunuz gibi algılanıyor.

Bilin istedim.

Adıyla yaşasın sağlıkla büyüsün

Çift isim gerçekten çok yorucu modern olası gerekli değil ama çift isim zulmünü çocuklara yapmayın. Öğretmenim son 4 5 yıldır sınıf listesi 40 kişi ama 80 kişilik isim var listede ve gerçekten abartmıyorum girdiğim sınıfların toplamında sadece 6 7 öğrenci tek isimli. Gecen yazılı okuyorum ramazan yazmış çocuk kağıda düşün düşün ramazan kim ramazan kim diye baktım ki efe' ymiş, sude yazmış bir diğeri bakıyosun zehraymış bu liste böyle uzayıp gidiyor malesef . Yani çift isim demek kafa karışıklığı benim fikrimce ki kızlarıma da kısa öz isimler verdim o yüzden.

Evet aradığım yorum burda

Benim de iki adım var özellikle 2. Adım farklı ve özel. Ben özellikle bu 2. adım sayesinde girdiğim ortamlarda hep akılda kalan ve tanınan biri olmuşumdur o yüzden seviyor ve öneriyorum iki ismi.

Bekarlık soyadını neden taşısın ki zorunlu değil neticede.

Kimseye kendi fikrinizi bana dayatamazsınız diye bir tepki vermedim ki ben neden haklı çıkmak için sürekli yapmadığım şeyleri yapıyormuşum gibi gösteriyorsunuz? Bunu yapmak bu kadar önemli mi yani sizin için? Biraz önce biri daha aynısını yaptı anlamadım.. Kendinizi böyle daha iyi mi hissediyorsunuz? Ayrıca ben a fikrini savunuyorum siz b fikrini savunuyorsunuz. Birbirimize katılmamamız normal değil mi? Ben geri adım atmıyorum bu arada bu yaptığıma nezaket diyorlar bilim istedim

İster modern ister klasik isim koyun ama Fatma ve Firdevs koymayın derim. Özellikle Firdevs telaffuzu da oldukça zor. Yazık çocuğa. Kulağa hoş gelen birşeyler olsa daha iyi olur bana kalırsa. Ben Türk isimleri koymayı önemsiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…