- 12 Ağustos 2013
- 563
- 2.732
Kimseye küsüp darıldığım yok.Alınacak bişey yok bence
Kişi kendiyle barışık olmalıdır benim de iki adim var birisi çok modern kısacık isim
Diğeri uzun zirvalardan birisi, hiçte kimseye küsüp darilmam oturur bende gülerim yani.
Özgüven diyelim
Ben de adımı çok seviyorum. Birisi zırva dese üzülürüm. "Beğenmiyorum, hoş gelmiyor, uydurma isim gibiler ya da çok yaygın kullanıldığı için sıktı" desen başka olur. Zırva denince rahatsiz olmaları normal bence.Ay bilmiyorum lotuscugum.
Bu sitede herşeye bı kasintilik hayatii çok ciddiye almalar
Yalnız hanımefendi insanların isimlerine zırva diyip sonra da hayatı ciddiye almalar, kasılmalar derseniz şuan gözümden nasıl göründüğünüzü söylerim hoş olmaz.Ay bilmiyorum lotuscugum.
Bu sitede herşeye bı kasintilik hayatii çok ciddiye almalar
tasimak isterse uzun oluyor hos olmuyor bence .hele ki iki soyaddan birisi oglu vs gibi uzunsa .Benim de iki adım var özellikle 2. Adım farklı ve özel. Ben özellikle bu 2. adım sayesinde girdiğim ortamlarda hep akılda kalan ve tanınan biri olmuşumdur o yüzden seviyor ve öneriyorum iki ismi.
Bekarlık soyadını neden taşısın ki zorunlu değil neticede.
yani dalga gecen ben degilim yada dalga gecen benim tanidigim cocuklar degil . cocuk mutlu degildi isminden .cocuklar icin akranlarinin ne dedigi daha onemli kizim bak bu yanlis deseniz de akranlari dalga gecince ismini sevmiyorFatma ismi okulda dalga konusu olmuş öyle mi? Bence çocuğunun adını fatma koyanlar ismi değil de diğer aileler kendilerini sorgulasınlar. 3 çocuk yetiştiriyorum 2 si okul cağında türlü çeşit isim var daha bunca sene birinin ismiyle dalga geçme vs durumu yaşanmış değil.
Merhaba bende kızım olursa oğlumda olursa güzel anlamlı kişiliğine yansıyacak isimler koymayı düşünüyorum yani bana da sadece söylenişi güzel ve de modern adı altında koyulan isimler pek cazip gelmiyor bende Fatma Firdevs çok güzel bir isim benimde kızım olursa ya Mahinur yada Meryem koyacağım oğlum olursa Muhammed TalhaMerhaba hanımlarBenim sizle konuşmak istediğim konu bebeklerde isim konusu. Benim Allah nasip ederse bir kız evladım olacak. Bende herkes gibi evladımın güzel bir ismi olsun güzel anılsın istiyorum Gelgelelim ki eşim ve ben kızımıza Fatma Firdevs ismini uygun bulduk. Fakat çevremizdeki insanların büyük bir kısmı 2 isim çok kötü çocuğun aklı karışır, bu isimler demode hiç zamana uygun değil, daha modern isimler koyun, küçücük çocuğa Fatma yada Firdevs denilir mi falan gibi şeyler söylüyorlar. Arkadaşlar biz mi yanlış yada eksik düşünüyoruz? İlla Luna,Liva,Eva, Mila, Lala,Maysa falan gibi isimler mi koyulması gerekiyor? Gerçekten soruyorum size bende mi bi acayiplik var acaba? Benim gibi düşünenler varmı merak ediyorum.. Bu arada bu isimleri koyanlara sonsuz saygı duyuyorum eleştirmiyorumda zaten haddim değil yanlış Anlaşılmasın. Hatta ben anne baba tarafından konulmak istenilen isimlerin eleştrilmesine genel olarak karşıyım diyebiliriz. Fakat konumuza dönmek gerekirse; şuan demode diye tabir edilen isimleri koymak sanki çocuğa büyük bir zulümmüş, eziyetmiş hatta ona travma yaşatmakmış gibi bahsediliyor. Benim gibi düşünen veya düşünmeyen kardeşlerimi sohbetime davet ediyorum, yorumlarınızı bekliyorum
2 ismin konulmasına ben de karşıyım. Benim için en önemli şey ismin anlamlı veya benim için önemli olan tarihi/dini bir şahsiyete ait olması. Modern isimler ya anlamsız ya da uydurma oluyorlar genelde. Bu yüzden bana göre asıl modern ve anlamsız isimler eziyet olur.Merhaba hanımlarBenim sizle konuşmak istediğim konu bebeklerde isim konusu. Benim Allah nasip ederse bir kız evladım olacak. Bende herkes gibi evladımın güzel bir ismi olsun güzel anılsın istiyorum Gelgelelim ki eşim ve ben kızımıza Fatma Firdevs ismini uygun bulduk. Fakat çevremizdeki insanların büyük bir kısmı 2 isim çok kötü çocuğun aklı karışır, bu isimler demode hiç zamana uygun değil, daha modern isimler koyun, küçücük çocuğa Fatma yada Firdevs denilir mi falan gibi şeyler söylüyorlar. Arkadaşlar biz mi yanlış yada eksik düşünüyoruz? İlla Luna,Liva,Eva, Mila, Lala,Maysa falan gibi isimler mi koyulması gerekiyor? Gerçekten soruyorum size bende mi bi acayiplik var acaba? Benim gibi düşünenler varmı merak ediyorum.. Bu arada bu isimleri koyanlara sonsuz saygı duyuyorum eleştirmiyorumda zaten haddim değil yanlış Anlaşılmasın. Hatta ben anne baba tarafından konulmak istenilen isimlerin eleştrilmesine genel olarak karşıyım diyebiliriz. Fakat konumuza dönmek gerekirse; şuan demode diye tabir edilen isimleri koymak sanki çocuğa büyük bir zulümmüş, eziyetmiş hatta ona travma yaşatmakmış gibi bahsediliyor. Benim gibi düşünen veya düşünmeyen kardeşlerimi sohbetime davet ediyorum, yorumlarınızı bekliyorum
ayni durumdan korktum icin farkli koydum bendeara yarenler vardı bendeardından eslemler geldi, bir sınıfta 4 tane ecrin görmüşlüğüm var, sıradakilerden çok korluyorum
Neva,Mila,Lina ahahahahBenim yeğenimin adı Leman,herkes kardeşime nereden buldun o babaanne ismini demişti koyarken ama yine de bir ağırlığı var ismin.Ben de Jülide,Afife gibi eski isimleri seviyorum mesela.Sen ne koyacaksın kısmet olursa beybisi?
Yeğenimin ismine katkıda bulunurum tabi ki,Allah herseyin hayırlısını versin canim benimNeva,Mila,Lina ahahahahsadece kızları düşündüm erkek hiiç bilmiyorum o zamanlar gelince bol bol sorarım kesin size zaten canım borellusummm
Yaaaaa ekrana sırıtarak bakıyorum şu annYeğenimin ismine katkıda bulunurum tabi ki,Allah herseyin hayırlısını versin canim benim.
Bizde Sümeyra dedik diye çevreden yediler bizi. Zeynep daha sonra Esma dedik aynı şekilde. Bende şok oldum valla özellikle eşimin ailesi. Gönlümüzce isimde seçemez oldukMerhaba hanımlarBenim sizle konuşmak istediğim konu bebeklerde isim konusu. Benim Allah nasip ederse bir kız evladım olacak. Bende herkes gibi evladımın güzel bir ismi olsun güzel anılsın istiyorum Gelgelelim ki eşim ve ben kızımıza Fatma Firdevs ismini uygun bulduk. Fakat çevremizdeki insanların büyük bir kısmı 2 isim çok kötü çocuğun aklı karışır, bu isimler demode hiç zamana uygun değil, daha modern isimler koyun, küçücük çocuğa Fatma yada Firdevs denilir mi falan gibi şeyler söylüyorlar. Arkadaşlar biz mi yanlış yada eksik düşünüyoruz? İlla Luna,Liva,Eva, Mila, Lala,Maysa falan gibi isimler mi koyulması gerekiyor? Gerçekten soruyorum size bende mi bi acayiplik var acaba? Benim gibi düşünenler varmı merak ediyorum.. Bu arada bu isimleri koyanlara sonsuz saygı duyuyorum eleştirmiyorumda zaten haddim değil yanlış Anlaşılmasın. Hatta ben anne baba tarafından konulmak istenilen isimlerin eleştrilmesine genel olarak karşıyım diyebiliriz. Fakat konumuza dönmek gerekirse; şuan demode diye tabir edilen isimleri koymak sanki çocuğa büyük bir zulümmüş, eziyetmiş hatta ona travma yaşatmakmış gibi bahsediliyor. Benim gibi düşünen veya düşünmeyen kardeşlerimi sohbetime davet ediyorum, yorumlarınızı bekliyorum