Modern isim olmak zorunda mı?

Kimseye küsüp darıldığım yok.
Kişinin kendisiyle barışık olması,özgüvenli olmasıyla çok ayrı söylediğiniz şey.
İnsanların ismiyle, cismiyle dalga geçen insanlar da bana özgüvensiz gelir şahsen.
Siz zırva dersiniz.
Ben sevmediğim, beğenmediğim hiç birseye zırva demem saygı duyarım.

Ay bilmiyorum lotuscugum.
Bu sitede herşeye bı kasintilik hayatii çok ciddiye almalar
Ben de adımı çok seviyorum. Birisi zırva dese üzülürüm. "Beğenmiyorum, hoş gelmiyor, uydurma isim gibiler ya da çok yaygın kullanıldığı için sıktı" desen başka olur. Zırva denince rahatsiz olmaları normal bence.

Ay bilmiyorum lotuscugum.
Bu sitede herşeye bı kasintilik hayatii çok ciddiye almalar
Yalnız hanımefendi insanların isimlerine zırva diyip sonra da hayatı ciddiye almalar, kasılmalar derseniz şuan gözümden nasıl göründüğünüzü söylerim hoş olmaz.
Konu sahibi arkadaşımın konusunu baltalamak istemiyorum daha fazla.
Size iyi forumlar.

tasimak isterse uzun oluyor hos olmuyor bence .hele ki iki soyaddan birisi oglu vs gibi uzunsa .
yani dalga gecen ben degilim yada dalga gecen benim tanidigim cocuklar degil . cocuk mutlu degildi isminden .cocuklar icin akranlarinin ne dedigi daha onemli kizim bak bu yanlis deseniz de akranlari dalga gecince ismini sevmiyor

Benim kardeşimin kızı 3 yaşında adı ayşe biz çok seviyoruz isminide kendinide. Siz iki ismini aynı anda çoçuğunuza söylerseniz kulak aşinalı olur ikisinede alışır. Ben oğluma öyle yaptım yusuf ertuğrul ikisini aynı anda kullandım sağlıcakla alın kucağınıza yavrunuzu . Herkesin söylemlerine kulak asmayın herzaman söyleyecek bir sözleri vardır.

Merhaba bende kızım olursa oğlumda olursa güzel anlamlı kişiliğine yansıyacak isimler koymayı düşünüyorum yani bana da sadece söylenişi güzel ve de modern adı altında koyulan isimler pek cazip gelmiyor bende Fatma Firdevs çok güzel bir isim benimde kızım olursa ya Mahinur yada Meryem koyacağım oğlum olursa Muhammed Talha

Çevreniz haklı bence. O sıraladığınız isimler modern isimlerden çok uydurma isimler gibi duruyor bana göre. Yıldız, dünya, deniz, defne, melisa... gibi daha modası geçmeyen (eskimeyen veya klasikleşmemiş) isimlerden tercih yapsanız çok daha uygun olur gibi.

2 ismin konulmasına ben de karşıyım. Benim için en önemli şey ismin anlamlı veya benim için önemli olan tarihi/dini bir şahsiyete ait olması. Modern isimler ya anlamsız ya da uydurma oluyorlar genelde. Bu yüzden bana göre asıl modern ve anlamsız isimler eziyet olur.
Biraz da yaşadığınız yere bağlı, eski/dini isimlerin çocuğa eziyet olarak algılandığını ben bir bu sitede gördüm. Yaşadığım yerde herkes eski/dini isimler tercih eder, dolayısıyla hiçbir çocuğun ismiyle dalga geçilmez, çocuğa eziyet de edilmez. Avrupa'daki dindar olmayan arkadaşlarım/akrabalarım bile anlamlı olduğu için eski/dini isimler tercih ediyor, çocukları bu yüzden asla sorun yaşamıyorlar.
Kimseyi dinlemeyin, istediğiniz ismi verin. Seçtiğiniz iki isim de birbirinden güzel ve anlamlı

Ben de sizinle ayni dusuncedeyim.. Benim cok sevdigim bi ablamin kizi oldu yakin zamanda ve adini Guzide koydular.. Cok sevdik ismini ama cevreden kadinin biri o ne oyle nene ismi gibi dedi Bunu diyen kadinin kizinin ismi de liva.. Ne tuhaf insanlar ya cidden bi de insanlarin koyduklari mis gibi isimlere laf ediyolar

Neva,Mila,Lina ahahahah sadece kızları düşündüm erkek hiiç bilmiyorum o zamanlar gelince bol bol sorarım kesin size zaten canım borellusummm

Çift isim gayet de söyleniyor. Siz söylerseniz eğer zamanla herkes alışır.
Çevrem hep çift isim ve zor değil .. gayette söylüyoruz.
Fatma ismi çok güzel ben çok severim .Firdevs ismi De güzel ama sanki Fatma isminin yanına başka isim , Firdevs isminin yanına başka isim yakışır gibi geldi .
Fatma Zehra
Firdevs Meryem
Fatma Zeynep
Firdevs Saliha
Fatma Nur
Firdevs Bahar
Elif Fatma
Firdevs Âlâ
Fatma Meryem
Firdevs Hatice

Demode değil kesinlikle ama bana göre iki isim de ağır olmamalı .İki isim de çok ağır .Bu tarz ismi olan çocuklar da zaten bir garip oluyor.İki ismin de ağırlığı var .Hem anlam olarak hem söyleniş olarak .İki isimden biri seçilip yanına söylenişi daha rahat ,anlamı daha derin olmayan bir isim eklenebilir diye düşünüyorum .

İkisini bir arada uyumsuz buldum şahsen hem oğluma çift isim koyduğuma pişmanım kimisi ömer diyor kimisi ali ki ömer ali gayet kısa ve birleşik söylenebilen bir isimdir. Siz dahi evde tek isim söyleyeceksiniz diğeri uzun gelecek..Ben öğretmenim çift isimli öğrencilere hep ilk ismiyle hitap ediyoruz yani demem o ki aile çevre bir şekilde iki isme adapte olsa da okulda her gün yoklama alırken zamandan tasarruf için biz ilkini söylüyoruz :))

Son düzenleme:
Bizde Sümeyra dedik diye çevreden yediler bizi. Zeynep daha sonra Esma dedik aynı şekilde. Bende şok oldum valla özellikle eşimin ailesi. Gönlümüzce isimde seçemez olduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…