Modern isim olmak zorunda mı?

Yorumunuz için teşekkür ederim 😊 Bende Türk isimlerini çok beğenirim aslında fakat İslami anlamı olan isimler koymak istedik 😊 Fatma ismi malumunuz.. Firdevs ise cennetin en üst mertebesi demek 🥰 benim kulağımada bunlar çok hoş geldi ☺️

bir donemin cocuklari okula baslayinca tek sinifta en az 10 asel。。。 10 da eymen isminde ogrenci olacak sanki😊
Bir ara yarenler vardı bende 🤣 ardından eslemler geldi, bir sınıfta 4 tane ecrin görmüşlüğüm var, sıradakilerden çok korluyorum 🙄

Bence modernliğinden çok anlamı önemli bazı isimler bazı çocuklara ağır gelebiliyor haliyle ismin anlamı dolayısıyla bocalayabiliyorlar onu düşünerek koyun derim…

Merhaba hanımlar ☺️ Benim sizle konuşmak istediğim konu bebeklerde isim konusu. Benim Allah nasip ederse bir kız evladım olacak. Bende herkes gibi evladımın güzel bir ismi olsun güzel anılsın istiyorum 🥰 Gelgelelim ki eşim ve ben kızımıza Fatma Firdevs ismini uygun bulduk. Fakat çevremizdeki insanların büyük bir kısmı 2 isim çok kötü çocuğun aklı karışır, bu isimler demode hiç zamana uygun değil, daha modern isimler koyun, küçücük çocuğa Fatma yada Firdevs denilir mi falan gibi şeyler söylüyorlar. Arkadaşlar biz mi yanlış yada eksik düşünüyoruz? İlla Luna,Liva,Eva, Mila, Lala,Maysa falan gibi isimler mi koyulması gerekiyor? Gerçekten soruyorum size bende mi bi acayiplik var acaba? Benim gibi düşünenler varmı merak ediyorum.. Bu arada bu isimleri koyanlara sonsuz saygı duyuyorum eleştirmiyorumda zaten haddim değil yanlış Anlaşılmasın. Hatta ben anne baba tarafından konulmak istenilen isimlerin eleştrilmesine genel olarak karşıyım diyebiliriz. Fakat konumuza dönmek gerekirse; şuan demode diye tabir edilen isimleri koymak sanki çocuğa büyük bir zulümmüş, eziyetmiş hatta ona travma yaşatmakmış gibi bahsediliyor. Benim gibi düşünen veya düşünmeyen kardeşlerimi sohbetime davet ediyorum, yorumlarınızı bekliyorum ☺️
Fatma güzel ♥️

Firdevs deyince teyze nene ebe geliyor aklıma 😔

Hayırlı doğumlar. :nazar::KK200:

Ben iki isim sevmiyorum, karışıklık oluyor gibi geliyor. Eşimin aklında iki isim vardı. Birkaç öğretmen arkadaşımız var, hiçbiri önermedi iki ismi, o sebeple eşim vazgeçti. Bir bildikleri var demekki zorluk oluyor okulda diye. 😀 Hoş ortada çoluk çocuk yok da, düşünce olarak yani. 😀

Firdevs ismini çok seviyorum. Zaten modern adı altındaki zorlama isimler bana güzel gelmiyor.

Lina, Meva, Alya gibi isimleri ne kadar beğenmiyorsam Fatma Firdevs ismimi de o kadar beğenmedim.

Modern olmasindan ziyade güncel olması taraftarıyım.

Zeynep, Elif isimleri de yeni degil ancak güncel.

Bir bebeğe Fatma Firdevs demek, bilemiyorum ama tuhaf geliyor kulağa.

Firdevs, uzun süre telaffuz edebileceği bir isim değil zaten.

Çoğunlukla Fatma diye sesleneceksiniz, upuzun ve zor telaffuzlu Firdevs ismi öylece yük gibi kalacak.

Benim ismimde eski isimlerden ve babaannemin ismi ,travmamdır . Lise dönemlerimde başka isim kullanıyordum arkadaşlarıma kendi koyduğum ismimle hitap etmelerini istiyordum .Lise sonrasi kullanamadım da kendi begendigim ismimi , resmilestiremedim de . Yani ben zorluğunu yasadigim için hem eskiye hem yeniye hitap eden bir isim tercih ederdim . Fatma Zehra, Fatma nisa , Fatma merve gibi gibi . Yinede siz bilirsiniz cocuk sizin çocuğunuz siz okeyseniz bizde okeyiz 😀😀 saglikla büyütün insallah 🤲🌸

Fatma Firdevs.
Bence ikisinden birini tercih edin.
Çocuğun her yaşta taşıyabileceği bir ağırlıkta olmalı verilecek isim.
Çok süslü, telaffuzu zor yeni nesil isimlerin çoğunu ben de sevmiyorum.
İki isim kullanılacaksa da isimlerden birinin kısa olması daha hoş bence.

Galiba algıda seçicilik bu konu 😬😂 benimde çocukken çok sevdiğim genç bir müzik öğretmenim vardı. Adı Firdevs'ti banada çok çıtı pıtı bir isimmiş gibi geliyor.. 🥰 Belkide hiç yaşlı Firdevs tanımadığım içindir 🤷🏻‍♀️☺️☺️
İleride adını sevmesi önemli
Biri fatmaysa diğeri daha yeni bı isim olsun

Tabi alin lalin Lina Eslem Ecrin mina gibi zirvalar olmasin da

İleride adını sevmesi önemli
Biri fatmaysa diğeri daha yeni bı isim olsun

Tabi alin lalin Lina Eslem Ecrin mina gibi zirvalar olmasin da
İçlerinden biri şahsi ismim.
Keşke zırva demeseydiniz. 🙂
Herkesin isim zevki kendine özeldir.

İçlerinden biri şahsi ismim.
Keşke zırva demeseydiniz. 🙂
Herkesin isim zevki kendine özeldir.
Alınacak bişey yok bence
Kişi kendiyle barışık olmalıdır benim de iki adim var birisi çok modern kısacık isim
Diğeri uzun zirvalardan birisi, hiçte kimseye küsüp darilmam oturur bende gülerim yani.
Özgüven diyelim

Alınacak bişey yok bence
Kişi kendiyle barışık olmalıdır benim de iki adim var birisi çok modern kısacık isim
Diğeri uzun zirvalardan birisi, hiçte kimseye küsüp darilmam oturur bende gülerim yani.
Özgüven diyelim
Onlar zırva olarak görmüyorlar, seviyorlar. Zırva demeni istememe nedenleri o kedili. O yüzden ozguvenle ilgili bir durum onlar icin geçerli değil diye düşünüyorum.

Onlar zırva olarak görmüyorlar, seviyorlar. Zırva demeni istememe nedenleri o kedili. O yüzden ozguvenle ilgili bir durum onlar icin geçerli değil diye düşünüyorum.
Ay bilmiyorum lotuscugum.
Bu sitede herşeye bı kasintilik hayatii çok ciddiye almalar 🤷

X