- 12 Mart 2020
- 4.385
- 6.629
Bi kızım olsaydı adını Umay, Meyra, mahur isimlerinden birini koymak istiyordum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bi kızım olsaydı adını Umay, Meyra, mahur isimlerinden birini koymak istiyordum
Oğlumun iki ismi var ve ikisini de kullanıyoruz. Kendi de tek ismi ile seslenene adının o olmadığını tam adını kullanması gerektiğini söylüyor. Bence iki isim kullanılacaksa koyulmalı. Yoksa bir anlamı olmuyor benceMerhaba hanımlar Benim sizle konuşmak istediğim konu bebeklerde isim konusu. Benim Allah nasip ederse bir kız evladım olacak. Bende herkes gibi evladımın güzel bir ismi olsun güzel anılsın istiyorum Gelgelelim ki eşim ve ben kızımıza Fatma Firdevs ismini uygun bulduk. Fakat çevremizdeki insanların büyük bir kısmı 2 isim çok kötü çocuğun aklı karışır, bu isimler demode hiç zamana uygun değil, daha modern isimler koyun, küçücük çocuğa Fatma yada Firdevs denilir mi falan gibi şeyler söylüyorlar. Arkadaşlar biz mi yanlış yada eksik düşünüyoruz? İlla Luna,Liva,Eva, Mila, Lala,Maysa falan gibi isimler mi koyulması gerekiyor? Gerçekten soruyorum size bende mi bi acayiplik var acaba? Benim gibi düşünenler varmı merak ediyorum.. Bu arada bu isimleri koyanlara sonsuz saygı duyuyorum eleştirmiyorumda zaten haddim değil yanlış Anlaşılmasın. Hatta ben anne baba tarafından konulmak istenilen isimlerin eleştrilmesine genel olarak karşıyım diyebiliriz. Fakat konumuza dönmek gerekirse; şuan demode diye tabir edilen isimleri koymak sanki çocuğa büyük bir zulümmüş, eziyetmiş hatta ona travma yaşatmakmış gibi bahsediliyor. Benim gibi düşünen veya düşünmeyen kardeşlerimi sohbetime davet ediyorum, yorumlarınızı bekliyorum
Yeni eski farketmez, tek isimden yanayım. İki isim olacaksa da, çok uygun olmalılar. Bence Fatma Firdevs fonetik olarak uydun değil. Biraz zorlama gibi. Sadece birisini seçme durumunuz yok mu?Merhaba hanımlar Benim sizle konuşmak istediğim konu bebeklerde isim konusu. Benim Allah nasip ederse bir kız evladım olacak. Bende herkes gibi evladımın güzel bir ismi olsun güzel anılsın istiyorum Gelgelelim ki eşim ve ben kızımıza Fatma Firdevs ismini uygun bulduk. Fakat çevremizdeki insanların büyük bir kısmı 2 isim çok kötü çocuğun aklı karışır, bu isimler demode hiç zamana uygun değil, daha modern isimler koyun, küçücük çocuğa Fatma yada Firdevs denilir mi falan gibi şeyler söylüyorlar. Arkadaşlar biz mi yanlış yada eksik düşünüyoruz? İlla Luna,Liva,Eva, Mila, Lala,Maysa falan gibi isimler mi koyulması gerekiyor? Gerçekten soruyorum size bende mi bi acayiplik var acaba? Benim gibi düşünenler varmı merak ediyorum.. Bu arada bu isimleri koyanlara sonsuz saygı duyuyorum eleştirmiyorumda zaten haddim değil yanlış Anlaşılmasın. Hatta ben anne baba tarafından konulmak istenilen isimlerin eleştrilmesine genel olarak karşıyım diyebiliriz. Fakat konumuza dönmek gerekirse; şuan demode diye tabir edilen isimleri koymak sanki çocuğa büyük bir zulümmüş, eziyetmiş hatta ona travma yaşatmakmış gibi bahsediliyor. Benim gibi düşünen veya düşünmeyen kardeşlerimi sohbetime davet ediyorum, yorumlarınızı bekliyorum
Çok teşekkür ederim uzun uzun yazdığınız için biz eşimle ortak karar verdik ve bu şekilde bir isim ortaya çıktı açıkcası kafiyesine pek takılmadık ikizimde en çok istediği isimleri vermek istedik ve böyle oldu inşallah evladımız içinde güzel olurValla isim konusunda anne baba ne istiyorsa onu koymalı kimse kimseye karışmamalı seçtiğiniz isimler güzel ama fikrimi belirtmek gerekirse tek sorun ikisinin de f ile başladığı için uyumsuz olması yani iki isim uyumlu olup beraber söylenecek şekilde olursa kullanırken sıkıntı olmuyor aksi halde biri kullanılıyor ve karışıklık oluyor bizim aile hep 2 isim yavuz Selim, oguz kagan, gül neva, elif Rana gidi beraber söylerken rahat olunan isimler koydular bu yüzden hep 2 si beraber söylendi sizde buna dikkat etseniz kullanımı daha rahat olur ayrıca bence sırf modern olsun diye koyulan isimler hiç hoş degil liya, lena falan söylerken bile hoş durmuyor Fatma, Zeynep vs modern isimlerin içinde sırıtmayan isimler mukaddes vs olsa o zaman durum farklı olurdu sizin isim seçimi bence güzel
Firdevs ismi neden çocuğun beğenmeyeceği türden bir isim?Benim oglum var yine oglum.olcak ikisinin de iki ismi var. Kiz olsa tek koyardim kendi soyadimi sirf bu yuzden kullanamadigim icin. Modern isim tabi ki zorunlu degil. Fatma ayse zeynep vs vs ki oglumun isimlerindne birisi ahmet ben de severim ama firdevs bence cocugunuzun hosuna gidecek bi isim olmaz. Cocuk acisindan bakmak lazim sonra ya siz degistirmek icin basvurmak zorunda kaliyosunuz ya da 18 olunca ilk isleri o isimden kurtulmak oluyo
Ya ben bu duruma sonuna kadar katılıyorum bence 2 isim olacaksa anne birini baba birini seçmeli ve en çok istenilen isimler koyulmalı bende oglumun ismini bu şekilde koydum eşime sen istediğin bir isimi koy bende kendi istediğimi 2 isim olsun sonuçta birdaha çocugunuz olur mu olursa yine erkek olur mu bilemeyiz kimsenin içinde kalmasın sonuçta herkesin Bi hayali vardır evladı için isim konusunda ve öyle koyduk hoş 2. De erkek oldu bunda isim konusunu tamamen ona bıraktım kız olursa yalnız ben koyacaktım erkek olunca ona kaldı adıyla yaşasın inşallah çocuga en çok ismi ile seslenecek sizsiniz içinize sinen neyse onu koyun etrafında olanlar da zamanla sorun etmemeye başlarÇok teşekkür ederim uzun uzun yazdığınız için biz eşimle ortak karar verdik ve bu şekilde bir isim ortaya çıktı açıkcası kafiyesine pek takılmadık ikizimde en çok istediği isimleri vermek istedik ve böyle oldu inşallah evladımız içinde güzel olur
Teşekkür Ederim güzel yorumunuz için düşüncenize saygı duyuyorum fakat bende sürekli birbirine yakışan genelde anlamsız/sığı anlamlı ve kafiyeli isimlerin zorlama olduğunu düşünüyorumYeni eski farketmez, tek isimden yanayım. İki isim olacaksa da, çok uygun olmalılar. Bence Fatma Firdevs fonetik olarak uydun değil. Biraz zorlama gibi. Sadece birisini seçme durumunuz yok mu?
Biz de eski isim koymaya karar verdik ama tek isim olacak kısmetse.
İlla o modern olduğunu düşündüğünüz isimleri koymanız gerek yok elbette özgürsünüz her ismi koymakta , ama dürüst olmak gerekirse Fatma Firdevs de güzel gelmiyor kulağa, fazla kalabalık ve fonetik olarak güzel değil.Merhaba hanımlar Benim sizle konuşmak istediğim konu bebeklerde isim konusu. Benim Allah nasip ederse bir kız evladım olacak. Bende herkes gibi evladımın güzel bir ismi olsun güzel anılsın istiyorum Gelgelelim ki eşim ve ben kızımıza Fatma Firdevs ismini uygun bulduk. Fakat çevremizdeki insanların büyük bir kısmı 2 isim çok kötü çocuğun aklı karışır, bu isimler demode hiç zamana uygun değil, daha modern isimler koyun, küçücük çocuğa Fatma yada Firdevs denilir mi falan gibi şeyler söylüyorlar. Arkadaşlar biz mi yanlış yada eksik düşünüyoruz? İlla Luna,Liva,Eva, Mila, Lala,Maysa falan gibi isimler mi koyulması gerekiyor? Gerçekten soruyorum size bende mi bi acayiplik var acaba? Benim gibi düşünenler varmı merak ediyorum.. Bu arada bu isimleri koyanlara sonsuz saygı duyuyorum eleştirmiyorumda zaten haddim değil yanlış Anlaşılmasın. Hatta ben anne baba tarafından konulmak istenilen isimlerin eleştrilmesine genel olarak karşıyım diyebiliriz. Fakat konumuza dönmek gerekirse; şuan demode diye tabir edilen isimleri koymak sanki çocuğa büyük bir zulümmüş, eziyetmiş hatta ona travma yaşatmakmış gibi bahsediliyor. Benim gibi düşünen veya düşünmeyen kardeşlerimi sohbetime davet ediyorum, yorumlarınızı bekliyorum
Bizde aynen öyle yaptık ve çok şükür isim konusunda hiç tartışmadık kavga etmedik.. Bence huzurlu ve mutlu ebeveynlerin çocuğu olmak herkes tarafından çok beğenilen isimli bi çocuk olmaktan daha güzeldir.Ya ben bu duruma sonuna kadar katılıyorum bence 2 isim olacaksa anne birini baba birini seçmeli ve en çok istenilen isimler koyulmalı bende oglumun ismini bu şekilde koydum eşime sen istediğin bir isimi koy bende kendi istediğimi 2 isim olsun sonuçta birdaha çocugunuz olur mu olursa yine erkek olur mu bilemeyiz kimsenin içinde kalmasın sonuçta herkesin Bi hayali vardır evladı için isim konusunda ve öyle koyduk hoş 2. De erkek oldu bunda isim konusunu tamamen ona bıraktım kız olursa yalnız ben koyacaktım erkek olunca ona kaldı adıyla yaşasın inşallah çocuga en çok ismi ile seslenecek sizsiniz içinize sinen neyse onu koyun etrafında olanlar da zamanla sorun etmemeye başlar
İçime sinmeyen bir durum yok veya bu isim güzel mi diye sormuyorum ki yazımın ana fikrini tam anlayamadınız galibaİlla o modern olduğunu düşündüğünüz isimleri koymanız gerek yok elbette özgürsünüz her ismi koymakta , ama dürüst olmak gerekirse Fatma Firdevs de güzel gelmiyor kulağa, fazla kalabalık ve fonetik olarak güzel değil.
Belli ki sizinde tam içinize sinmeyen bir durum varki onay almak adına böyle bir konu açmışsınız, yoksa işte bu demiş olsaydınız inanın milyonlar kalkıp bu isim çirkin dese yinede fikriniz değişmezdi
Bende eski isimleri çok severim bu arada ve Firdevs tek başına çok güzel bir isim
Bemce haklısınız, koymak istediğiniz isimler de hiç itici değil. İki çocuğum var ikisinin ismi de klasik isimlerden, bu durumdan da kimse şikayetçi değil. Ortaokul öğretmeniyim ve öğrencilerimin içinde fatma da firdevs de var. Bence gönlünüzden geçende tereddüt etmeyinMerhaba hanımlar Benim sizle konuşmak istediğim konu bebeklerde isim konusu. Benim Allah nasip ederse bir kız evladım olacak. Bende herkes gibi evladımın güzel bir ismi olsun güzel anılsın istiyorum Gelgelelim ki eşim ve ben kızımıza Fatma Firdevs ismini uygun bulduk. Fakat çevremizdeki insanların büyük bir kısmı 2 isim çok kötü çocuğun aklı karışır, bu isimler demode hiç zamana uygun değil, daha modern isimler koyun, küçücük çocuğa Fatma yada Firdevs denilir mi falan gibi şeyler söylüyorlar. Arkadaşlar biz mi yanlış yada eksik düşünüyoruz? İlla Luna,Liva,Eva, Mila, Lala,Maysa falan gibi isimler mi koyulması gerekiyor? Gerçekten soruyorum size bende mi bi acayiplik var acaba? Benim gibi düşünenler varmı merak ediyorum.. Bu arada bu isimleri koyanlara sonsuz saygı duyuyorum eleştirmiyorumda zaten haddim değil yanlış Anlaşılmasın. Hatta ben anne baba tarafından konulmak istenilen isimlerin eleştrilmesine genel olarak karşıyım diyebiliriz. Fakat konumuza dönmek gerekirse; şuan demode diye tabir edilen isimleri koymak sanki çocuğa büyük bir zulümmüş, eziyetmiş hatta ona travma yaşatmakmış gibi bahsediliyor. Benim gibi düşünen veya düşünmeyen kardeşlerimi sohbetime davet ediyorum, yorumlarınızı bekliyorum
Telaffuzu zor oncelikle. Ve ilkokul cagi cocuklar cok dalga geciyolar bu isimle. Arkadasimin cocugunun adi ordan biliyorumFirdevs ismi neden çocuğun beğenmeyeceği türden bir isim?
Teşekkür ederim, çocukların sosyal ortamını bilen bir öğretmenin bunları yazması çok anlamlı olduBemce haklısınız, koymak istediğiniz isimler de hiç itici değil. İki çocuğum var ikisinin ismi de klasik isimlerden, bu durumdan da kimse şikayetçi değil. Ortaokul öğretmeniyim ve öğrencilerimin içinde fatma da firdevs de var. Bence gönlünüzden geçende tereddüt etmeyin
Ne olarak dalga geçiyorlar? Gerçekten öğrenmek istiyorum yanlış anlaşılmasın Yani başka birşeye benzetilerek mi dalga geçiliyor? Ne diyor çocuklarTelaffuzu zor oncelikle. Ve ilkokul cagi cocuklar cok dalga geciyolar bu isimle. Arkadasimin cocugunun adi ordan biliyorum
Evet son donemde ozellikle kizlara konan -la hecesi ve genel olara -a harfiyle biten isimleri hic sevemedim ben de. Lakin sizin buldugunuz isim de cok zorlama ve ilerde cocugunuzu mutsuz hissettirebilecek isimler. İlla ki liva, eva vs konsun demiyorum ama anlami guzel ve tercihen turkce isimden yanayim ben, nitekim oyle koydum cocuklarima.Merhaba hanımlar Benim sizle konuşmak istediğim konu bebeklerde isim konusu. Benim Allah nasip ederse bir kız evladım olacak. Bende herkes gibi evladımın güzel bir ismi olsun güzel anılsın istiyorum Gelgelelim ki eşim ve ben kızımıza Fatma Firdevs ismini uygun bulduk. Fakat çevremizdeki insanların büyük bir kısmı 2 isim çok kötü çocuğun aklı karışır, bu isimler demode hiç zamana uygun değil, daha modern isimler koyun, küçücük çocuğa Fatma yada Firdevs denilir mi falan gibi şeyler söylüyorlar. Arkadaşlar biz mi yanlış yada eksik düşünüyoruz? İlla Luna,Liva,Eva, Mila, Lala,Maysa falan gibi isimler mi koyulması gerekiyor? Gerçekten soruyorum size bende mi bi acayiplik var acaba? Benim gibi düşünenler varmı merak ediyorum.. Bu arada bu isimleri koyanlara sonsuz saygı duyuyorum eleştirmiyorumda zaten haddim değil yanlış Anlaşılmasın. Hatta ben anne baba tarafından konulmak istenilen isimlerin eleştrilmesine genel olarak karşıyım diyebiliriz. Fakat konumuza dönmek gerekirse; şuan demode diye tabir edilen isimleri koymak sanki çocuğa büyük bir zulümmüş, eziyetmiş hatta ona travma yaşatmakmış gibi bahsediliyor. Benim gibi düşünen veya düşünmeyen kardeşlerimi sohbetime davet ediyorum, yorumlarınızı bekliyorum
Evet son donemde ozellikle kizlara konan -la hecesi ve genel olara -a harfiyle biten isimleri hic sevemedim ben de. Lakin sizin buldugunuz isim de cok zormalam ve ilerde cocugunuzu mutsuz hissettirebilecek bir isim. İlla ki liva, eva vs konsun demiyorum ama anlami guzel ve tercihen turkce isimden yanayim ben, nitekim de oyle koydum cocuklarima.
Bu arada bir mesajinizda “huzurlu anne babanin cocugu olmak, modern isim konmasindan daha mutlu eder cocugu” yazmissiniz, alakayi asla cozemedim. İkisi de olabilir ayrica, neden birini secmek zorundasiniz? Ya da neden dogmamis cocugunuz adina karar verdiniz?
Harflerin etkisine bakacağım teşekkür ederimSeçtiğiniz iki isim de fonetik olarak çok yakın. Telaffuzu çok zor olur. Harflerin insan üstünde etkilerini araştırdığınızda ne demek istediğimi anlarsınız.
Benim fikrim; iki isimden birini seçin illa da ikinci ad koyacaksanız kısa ve kolay okunan olsun.
Bizde aynen öyle yaptık ve çok şükür isim konusunda hiç tartışmadık kavga etmedik.. Bence huzurlu ve mutlu ebeveynlerin çocuğu olmak herkes tarafından çok beğenilen isimli bi çocuk olmaktan daha güzeldir.
Yukaridaki mesajiniza istinaden yazmistim, ozetleyip sizin mesajinizi yazdim, birebir alinti yapmadigim icin manipulasyonla alakasi yok olayin. O zaman sizin yazdiginiz gibi sorayim, ne degisecekse? “Huzurlu ve mutlu ebeveynlerin cocugu olmak, herkes tarafindan begenilen isimli bir cocuk olmaktan daha guzeldir” tespitini neye borcluyuz? Bu ikisi elma ve armut kadar farkli konular, kiyaslanmasi bile garip, neden bunu kiyasliyorsunuz?Lütfen manipülasyon yapmayın ...modern isim konmasından daha mutlu... eder diye bir ifadem yok. Bunu şuan siz uydurdunuz ve kendi uydurduğunuz şeyle alakayıda kendiniz bulamamışsınız bu arada ben çocuğuma çirkin veya anlamı kötü bir isim koymuyorum. Mesela hangi ismi koyarsam çocuğum mutlu olur hemde sizin hoşunuza gider