Asıl bahsettiğiniz isimlere sahip olsaydım bunalıma girerdim.Sırf kulağa hoş gelsin diye konulmuş isimler ama bence kulak tırmalıyorMerhaba hanımlarBenim sizle konuşmak istediğim konu bebeklerde isim konusu. Benim Allah nasip ederse bir kız evladım olacak. Bende herkes gibi evladımın güzel bir ismi olsun güzel anılsın istiyorum Gelgelelim ki eşim ve ben kızımıza Fatma Firdevs ismini uygun bulduk. Fakat çevremizdeki insanların büyük bir kısmı 2 isim çok kötü çocuğun aklı karışır, bu isimler demode hiç zamana uygun değil, daha modern isimler koyun, küçücük çocuğa Fatma yada Firdevs denilir mi falan gibi şeyler söylüyorlar. Arkadaşlar biz mi yanlış yada eksik düşünüyoruz? İlla Luna,Liva,Eva, Mila, Lala,Maysa falan gibi isimler mi koyulması gerekiyor? Gerçekten soruyorum size bende mi bi acayiplik var acaba? Benim gibi düşünenler varmı merak ediyorum.. Bu arada bu isimleri koyanlara sonsuz saygı duyuyorum eleştirmiyorumda zaten haddim değil yanlış Anlaşılmasın. Hatta ben anne baba tarafından konulmak istenilen isimlerin eleştrilmesine genel olarak karşıyım diyebiliriz. Fakat konumuza dönmek gerekirse; şuan demode diye tabir edilen isimleri koymak sanki çocuğa büyük bir zulümmüş, eziyetmiş hatta ona travma yaşatmakmış gibi bahsediliyor. Benim gibi düşünen veya düşünmeyen kardeşlerimi sohbetime davet ediyorum, yorumlarınızı bekliyorum
İçinizden gelen ismi koyun bence sizin söylediğiniz isim gayet güzel ve anlamlı..Merhaba hanımlarBenim sizle konuşmak istediğim konu bebeklerde isim konusu. Benim Allah nasip ederse bir kız evladım olacak. Bende herkes gibi evladımın güzel bir ismi olsun güzel anılsın istiyorum Gelgelelim ki eşim ve ben kızımıza Fatma Firdevs ismini uygun bulduk. Fakat çevremizdeki insanların büyük bir kısmı 2 isim çok kötü çocuğun aklı karışır, bu isimler demode hiç zamana uygun değil, daha modern isimler koyun, küçücük çocuğa Fatma yada Firdevs denilir mi falan gibi şeyler söylüyorlar. Arkadaşlar biz mi yanlış yada eksik düşünüyoruz? İlla Luna,Liva,Eva, Mila, Lala,Maysa falan gibi isimler mi koyulması gerekiyor? Gerçekten soruyorum size bende mi bi acayiplik var acaba? Benim gibi düşünenler varmı merak ediyorum.. Bu arada bu isimleri koyanlara sonsuz saygı duyuyorum eleştirmiyorumda zaten haddim değil yanlış Anlaşılmasın. Hatta ben anne baba tarafından konulmak istenilen isimlerin eleştrilmesine genel olarak karşıyım diyebiliriz. Fakat konumuza dönmek gerekirse; şuan demode diye tabir edilen isimleri koymak sanki çocuğa büyük bir zulümmüş, eziyetmiş hatta ona travma yaşatmakmış gibi bahsediliyor. Benim gibi düşünen veya düşünmeyen kardeşlerimi sohbetime davet ediyorum, yorumlarınızı bekliyorum
Evet genelde okulda biraz zorluk çektiğini söylüyor herkes.. Fakat kendisi arkadaşlarının yada öğretmeninin ona hangi ismiyle seslenmesini istediğini onlara söyleyebilir değil mi? Bunu öğretebiliriz belkiBenim düşüncem 2 İsim çok karışık oluyor
Kendi kızım da 2 isimli okulda bir ismini aile arasında bir ismini kullaniyoruz.
Evet bebekken,küçük cocuklen karışıklık olmuyordu ama ortaokulda hangi ismi kullanıyorsun diye sorulmaya başlanıyor genelde.
Yeğenim de iki isimli ben doğduğundan beri ikinci ismini söylemedim.
İlla modern olmasına gerek yok seveceğiniz,anlamı güzel olan isim gayet uygun bence.
Ama şuan ki aklım olsa kızıma tek isim verirdim.
Ne koyarsanız koyun eski yeni demode,modern vs farketmez ama tek isim koyun.İki ismin çilesini ben bilirimMerhaba hanımlarBenim sizle konuşmak istediğim konu bebeklerde isim konusu. Benim Allah nasip ederse bir kız evladım olacak. Bende herkes gibi evladımın güzel bir ismi olsun güzel anılsın istiyorum Gelgelelim ki eşim ve ben kızımıza Fatma Firdevs ismini uygun bulduk. Fakat çevremizdeki insanların büyük bir kısmı 2 isim çok kötü çocuğun aklı karışır, bu isimler demode hiç zamana uygun değil, daha modern isimler koyun, küçücük çocuğa Fatma yada Firdevs denilir mi falan gibi şeyler söylüyorlar. Arkadaşlar biz mi yanlış yada eksik düşünüyoruz? İlla Luna,Liva,Eva, Mila, Lala,Maysa falan gibi isimler mi koyulması gerekiyor? Gerçekten soruyorum size bende mi bi acayiplik var acaba? Benim gibi düşünenler varmı merak ediyorum.. Bu arada bu isimleri koyanlara sonsuz saygı duyuyorum eleştirmiyorumda zaten haddim değil yanlış Anlaşılmasın. Hatta ben anne baba tarafından konulmak istenilen isimlerin eleştrilmesine genel olarak karşıyım diyebiliriz. Fakat konumuza dönmek gerekirse; şuan demode diye tabir edilen isimleri koymak sanki çocuğa büyük bir zulümmüş, eziyetmiş hatta ona travma yaşatmakmış gibi bahsediliyor. Benim gibi düşünen veya düşünmeyen kardeşlerimi sohbetime davet ediyorum, yorumlarınızı bekliyorum
Çok teşekkür ederim beğenmenize sevindimİçinizden gelen ismi koyun bence sizin söylediğiniz isim gayet güzel ve anlamlı..
Okulda hangi ismini kullaniyorsun dediklerinde kızım kullandığı ismi söyledi normal olarakEvet genelde okulda biraz zorluk çektiğini söylüyor herkes.. Fakat kendisi arkadaşlarının yada öğretmeninin ona hangi ismiyle seslenmesini istediğini onlara söyleyebilir değil mi? Bunu öğretebiliriz belkiBenim ve abimin de 2 ismi var biz hiç zorluk çekmedik hangi ismi istersek sosyal çevremizde onu kullandık ailemizde hep destek oldu ve hiç sorun yaşamadık.. Belki bu yüzden 2 İsim zorlukmuş gibi gelmiyor bana
Malesef sizi düşündüğünüz gibi değilFatma Firdevs şey gibi duruyor, "babaanne ismi koyacaktik ama anane de gönül koydu"
Allah kucağina sağlıcakla almayı nasip etsin kızınızıMerhaba hanımlarBenim sizle konuşmak istediğim konu bebeklerde isim konusu. Benim Allah nasip ederse bir kız evladım olacak. Bende herkes gibi evladımın güzel bir ismi olsun güzel anılsın istiyorum Gelgelelim ki eşim ve ben kızımıza Fatma Firdevs ismini uygun bulduk. Fakat çevremizdeki insanların büyük bir kısmı 2 isim çok kötü çocuğun aklı karışır, bu isimler demode hiç zamana uygun değil, daha modern isimler koyun, küçücük çocuğa Fatma yada Firdevs denilir mi falan gibi şeyler söylüyorlar. Arkadaşlar biz mi yanlış yada eksik düşünüyoruz? İlla Luna,Liva,Eva, Mila, Lala,Maysa falan gibi isimler mi koyulması gerekiyor? Gerçekten soruyorum size bende mi bi acayiplik var acaba? Benim gibi düşünenler varmı merak ediyorum.. Bu arada bu isimleri koyanlara sonsuz saygı duyuyorum eleştirmiyorumda zaten haddim değil yanlış Anlaşılmasın. Hatta ben anne baba tarafından konulmak istenilen isimlerin eleştrilmesine genel olarak karşıyım diyebiliriz. Fakat konumuza dönmek gerekirse; şuan demode diye tabir edilen isimleri koymak sanki çocuğa büyük bir zulümmüş, eziyetmiş hatta ona travma yaşatmakmış gibi bahsediliyor. Benim gibi düşünen veya düşünmeyen kardeşlerimi sohbetime davet ediyorum, yorumlarınızı bekliyorum
Valla isim konusunda anne baba ne istiyorsa onu koymalı kimse kimseye karışmamalı seçtiğiniz isimler güzel ama fikrimi belirtmek gerekirse tek sorun ikisinin de f ile başladığı için uyumsuz olması yani iki isim uyumlu olup beraber söylenecek şekilde olursa kullanırken sıkıntı olmuyor aksi halde biri kullanılıyor ve karışıklık oluyor bizim aile hep 2 isim yavuz Selim, oguz kagan, gül neva, elif Rana gidi beraber söylerken rahat olunan isimler koydular bu yüzden hep 2 si beraber söylendi sizde buna dikkat etseniz kullanımı daha rahat olur ayrıca bence sırf modern olsun diye koyulan isimler hiç hoş degil liya, lena falan söylerken bile hoş durmuyor Fatma, Zeynep vs modern isimlerin içinde sırıtmayan isimler mukaddes vs olsa o zaman durum farklı olurdu sizin isim seçimi bence güzelMerhaba hanımlarBenim sizle konuşmak istediğim konu bebeklerde isim konusu. Benim Allah nasip ederse bir kız evladım olacak. Bende herkes gibi evladımın güzel bir ismi olsun güzel anılsın istiyorum Gelgelelim ki eşim ve ben kızımıza Fatma Firdevs ismini uygun bulduk. Fakat çevremizdeki insanların büyük bir kısmı 2 isim çok kötü çocuğun aklı karışır, bu isimler demode hiç zamana uygun değil, daha modern isimler koyun, küçücük çocuğa Fatma yada Firdevs denilir mi falan gibi şeyler söylüyorlar. Arkadaşlar biz mi yanlış yada eksik düşünüyoruz? İlla Luna,Liva,Eva, Mila, Lala,Maysa falan gibi isimler mi koyulması gerekiyor? Gerçekten soruyorum size bende mi bi acayiplik var acaba? Benim gibi düşünenler varmı merak ediyorum.. Bu arada bu isimleri koyanlara sonsuz saygı duyuyorum eleştirmiyorumda zaten haddim değil yanlış Anlaşılmasın. Hatta ben anne baba tarafından konulmak istenilen isimlerin eleştrilmesine genel olarak karşıyım diyebiliriz. Fakat konumuza dönmek gerekirse; şuan demode diye tabir edilen isimleri koymak sanki çocuğa büyük bir zulümmüş, eziyetmiş hatta ona travma yaşatmakmış gibi bahsediliyor. Benim gibi düşünen veya düşünmeyen kardeşlerimi sohbetime davet ediyorum, yorumlarınızı bekliyorum
Devlet daireleri yada sınav gibi zorluklar anlık olabilir halledilir ama evet bekarlık soyadını kullanmak isterse zorluk olabilir.. Bu açıdan hiç düşünmemiştimNe koyarsanız koyun eski yeni demode,modern vs farketmez ama tek isim koyun.İki ismin çilesini ben bilirimDevlet dairesinde ÖSYM sınav kodlamaları da hatta evlendikten sonra bekarlık soyadımi kullanamamam da hep beni zora sokan durum oldu.Tek isim iyidir babamın hatırası olmasa ikinci adımı sildirecem
Sizinde evladınız Allah bağışlasınAllah kucağina sağlıcakla almayı nasip etsin kızınızı
Kimsenin karısmaya hakki olmadıgını düsünüyorum anne ve baba ne karar verdiyse o olmali. Nasipse bizimde bir kızımız olacak Meryem koyacağız eşimle ortak kararimiz kimseyi karistirmadik karısan olsa bile izin vermezdik. Sizde içinize hangi isim veya isimler siniyorsa onu koyun kimse umrunuzda olmasin. İnsanlarin bebeklerine koyacagi isme karismak kimsenin haddi değil