Modern isim olmak zorunda mı?

00peri95

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2022
184
286
29
Merhaba hanımlar Benim sizle konuşmak istediğim konu bebeklerde isim konusu. Benim Allah nasip ederse bir kız evladım olacak. Bende herkes gibi evladımın güzel bir ismi olsun güzel anılsın istiyorum Gelgelelim ki eşim ve ben kızımıza Fatma Firdevs ismini uygun bulduk. Fakat çevremizdeki insanların büyük bir kısmı 2 isim çok kötü çocuğun aklı karışır, bu isimler demode hiç zamana uygun değil, daha modern isimler koyun, küçücük çocuğa Fatma yada Firdevs denilir mi falan gibi şeyler söylüyorlar. Arkadaşlar biz mi yanlış yada eksik düşünüyoruz? İlla Luna,Liva,Eva, Mila, Lala,Maysa falan gibi isimler mi koyulması gerekiyor? Gerçekten soruyorum size bende mi bi acayiplik var acaba? Benim gibi düşünenler varmı merak ediyorum.. Bu arada bu isimleri koyanlara sonsuz saygı duyuyorum eleştirmiyorumda zaten haddim değil yanlış Anlaşılmasın. Hatta ben anne baba tarafından konulmak istenilen isimlerin eleştrilmesine genel olarak karşıyım diyebiliriz. Fakat konumuza dönmek gerekirse; şuan demode diye tabir edilen isimleri koymak sanki çocuğa büyük bir zulümmüş, eziyetmiş hatta ona travma yaşatmakmış gibi bahsediliyor. Benim gibi düşünen veya düşünmeyen kardeşlerimi sohbetime davet ediyorum, yorumlarınızı bekliyorum

Benim düşüncem 2 İsim çok karışık oluyor
Kendi kızım da 2 isimli okulda bir ismini aile arasında bir ismini kullaniyoruz.
Evet bebekken,küçük cocuklen karışıklık olmuyordu ama ortaokulda hangi ismi kullanıyorsun diye sorulmaya başlanıyor genelde.
Yeğenim de iki isimli ben doğduğundan beri ikinci ismini söylemedim.
İlla modern olmasına gerek yok seveceğiniz,anlamı güzel olan isim gayet uygun bence.
Ama şuan ki aklım olsa kızıma tek isim verirdim.

Asıl bahsettiğiniz isimlere sahip olsaydım bunalıma girerdim.Sırf kulağa hoş gelsin diye konulmuş isimler ama bence kulak tırmalıyor.

İçinizden gelen ismi koyun bence sizin söylediğiniz isim gayet güzel ve anlamlı..

Evet genelde okulda biraz zorluk çektiğini söylüyor herkes.. Fakat kendisi arkadaşlarının yada öğretmeninin ona hangi ismiyle seslenmesini istediğini onlara söyleyebilir değil mi? Bunu öğretebiliriz belki Benim ve abimin de 2 ismi var biz hiç zorluk çekmedik hangi ismi istersek sosyal çevremizde onu kullandık ailemizde hep destek oldu ve hiç sorun yaşamadık.. Belki bu yüzden 2 İsim zorlukmuş gibi gelmiyor bana

Ne koyarsanız koyun eski yeni demode,modern vs farketmez ama tek isim koyun.İki ismin çilesini ben bilirimDevlet dairesinde ÖSYM sınav kodlamaları da hatta evlendikten sonra bekarlık soyadımi kullanamamam da hep beni zora sokan durum oldu.Tek isim iyidir babamın hatırası olmasa ikinci adımı sildirecem

Okulda hangi ismini kullaniyorsun dediklerinde kızım kullandığı ismi söyledi normal olarak
Ama bir kez yoklama alınırken hocalar kolay oluyor diye ilk ismini söylemiş ve 7 yıldır okulda başka evde başka isim kullanıyoruz.
İkiside onun adı tabii ama birlikte degil de ayri ayrı olunca sorun oluyor.
Sjz ne güzel yasamamissiniz ama günümüzde kısa,kolay olsun diye öyle hitap ediliyor.
Tabii sizin bileceğiniz iş ben fikrimi söyledim.

Allah kucağina sağlıcakla almayı nasip etsin kızınızı
Kimsenin karısmaya hakki olmadıgını düsünüyorum anne ve baba ne karar verdiyse o olmali. Nasipse bizimde bir kızımız olacak Meryem koyacağız eşimle ortak kararimiz kimseyi karistirmadik karısan olsa bile izin vermezdik. Sizde içinize hangi isim veya isimler siniyorsa onu koyun kimse umrunuzda olmasin. İnsanlarin bebeklerine koyacagi isme karismak kimsenin haddi değil

Valla isim konusunda anne baba ne istiyorsa onu koymalı kimse kimseye karışmamalı seçtiğiniz isimler güzel ama fikrimi belirtmek gerekirse tek sorun ikisinin de f ile başladığı için uyumsuz olması yani iki isim uyumlu olup beraber söylenecek şekilde olursa kullanırken sıkıntı olmuyor aksi halde biri kullanılıyor ve karışıklık oluyor bizim aile hep 2 isim yavuz Selim, oguz kagan, gül neva, elif Rana gidi beraber söylerken rahat olunan isimler koydular bu yüzden hep 2 si beraber söylendi sizde buna dikkat etseniz kullanımı daha rahat olur ayrıca bence sırf modern olsun diye koyulan isimler hiç hoş degil liya, lena falan söylerken bile hoş durmuyor Fatma, Zeynep vs modern isimlerin içinde sırıtmayan isimler mukaddes vs olsa o zaman durum farklı olurdu sizin isim seçimi bence güzel

Devlet daireleri yada sınav gibi zorluklar anlık olabilir halledilir ama evet bekarlık soyadını kullanmak isterse zorluk olabilir.. Bu açıdan hiç düşünmemiştim teşekkür ederim bunun üstünde düşünülebilir gerçektende

Sizinde evladınız Allah bağışlasın güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim Meryem çok güzel bir isim adıyla yaşasın inşallah

Benim oglum var yine oglum.olcak ikisinin de iki ismi var. Kiz olsa tek koyardim kendi soyadimi sirf bu yuzden kullanamadigim icin. Modern isim tabi ki zorunlu degil. Fatma ayse zeynep vs vs ki oglumun isimlerindne birisi ahmet ben de severim ama firdevs bence cocugunuzun hosuna gidecek bi isim olmaz. Cocuk acisindan bakmak lazim sonra ya siz degistirmek icin basvurmak zorunda kaliyosunuz ya da 18 olunca ilk isleri o isimden kurtulmak oluyo

Seçtiğiniz iki isim de fonetik olarak çok yakın. Telaffuzu çok zor olur. Harflerin insan üstünde etkilerini araştırdığınızda ne demek istediğimi anlarsınız.
Benim fikrim; iki isimden birini seçin illa da ikinci ad koyacaksanız kısa ve kolay okunan olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…