Mobilyayı kim almalı?

souvvenir Arkadaşım bende babama yatak odasını aldırmadım o almak istedi ben istemedim çok tuhafıma gitti aynen dediğin gibi hem kız verip hemde yatacağı yatağı vermek bana çok saçma geldi ben aldırmadım. Babam gidip para bile vermişti mobilyacıya kız gelir beğenir eksiğini ona göre veririm demişti. ben gidip oturma odası aldım beğendiğimden yatak odası ile hemen hemen aynı fiyatta yani 600 tl filan oynuyor. Bulaşık ve çamaşır makinamıda babam aldı. :)

Ama ben onları bile almasını istemedim ya oturma odası yada beyaz eşya dedim babam kabul etmedi. aldı hepsini bir iğnem yoktu şubatta başladı ilişkim bu sene kasımda evleniyorum babam herşeyimi aldı. alıyoruz halada. ama inan durumu yok yeni ev yaptırdık borcumuz var ve şimdi en az 1 yada 1.5 sene benim borçlarımı ödeyecekler birde O kadar çalıştın kızım alırım dedi aldı. Ben çalıştım ama ev yaptırdık biz yaptırdığımız evlerden biri benim yani birde daire veriyor Allah razı olsun.

Yani demem o ki arkadaşım ailenin durumu yoksa sakın aldırma alsın nişanlın takılan takılar ile ödersiniz. Ben aileme borç bırakıyorum diye çok üzülüyorum ama babam çok inatçı ( bende ona çekmişim ) ve çok meraklı böyle şeylere alsın ister hep 12 tane nevresim almışız şok oldum çıkarınca

canım eksik illaki oluyor sen baş eşyaları aldıktan sonra ıvır zıvırı alırsın nasılsa ev alcakmışsınız ne güzel diğer eşyaları yavaş yavaş ödersiniz ailen hiçbir şey almadı mı da arkadaşın illa alsınlar öderler diyor

Ben de yıllarca çalıştım ama ailem alırız mobilyanı da demiyo,nişanı da yaparız demiyo bi süredir biriktiriyorum para, paranla yap nişanını diyolar,pek desteklemek istemiyolar yani kızlar.. durumu çok kötü değil Allaha şükür ailemin,beyaz eşyamı aldım yeter diye düşünüyo ailem,belki dediğim gbi halıda perde de destek olabilirler.. Bakalım düğüne kadar ne kadar biriktirebilirsem,nişanlıma derim mobilyaları bi mağazadan alalım atıyorum 4 mü tuttu 2 sini sen ver 2 sini ben derim.. İlla yatak odası ben aldım oturma odası sen aldın olmasına gerek yok sonuçta..

nişanlını tanımıyorum fakat işin içine ciddiyet girince, onu sen aldın bunu ben aldım muhabbeti illa ki olacak.. bence ya razı gelsin nişanlın gerçekten gönülden, ya da öyle böyle aileni ikna et aldır üstüne ne düşüyorsa.. insanın en ufak bir lafta gururu inciniyor çünkü..

Ben de laf yemek istemiyorum karşı taraftan,bakıldığında ev alcaklar mobilyaları alcaklar ben sadece beyaz eşya,e bunca yıldır çalışmışın alabilirsin die düşünüyolar işte,bu ileride söylenecektir bana almazsam eğer.. Orta yol bulcaz artık inş..

allah yardımcın olsun arkadaşım, çok zorlu bir dönem gerçekten.. allahtan kazasız belasız hallettim, kurtuldum ben. umarım sende bir yol bulursun..

Anlıyorum canım bizimkilerin borcu olduğu halde sağolsunlar herşeyimi yaptılar yapıyorlarda nişan içinde kına içinde babam salon tuttu. ödemesini nişanda takılanlarla yaptım ben yani para ve küçük altınlarla :) babam kabul etmedi ama ben istemedim başkasından borç alıp ödemişti bende gidip o kişiye ödedim borcunu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…