valla biz saf gibi konuşulmadan etmeden aldık yatak odasını.
hata yapmışız çünkü nişanlımın ailesi hiç bişey almadı, herşeyi nişanlım yapıyor.
ben çalışmıyorum, yatak odasını ailem aldı, sanki bizim durumumuz çok mu iyi hayır, anası babası bizden çok çok iyi durumları.
ben anlamıyorum valla, ama bizim memlekette kız tarafı illaki bişey alır, yatak odası, oturma odası yada beyaz eşyalar, artık hangisi olursa. ama artık oğlanlar çalışıyor, maaşı var diye erkek anaları almıyor.
erkek ev aldı die kız tarafı hem beyaz eşya hem yatak odası alır mı peki? Erkeğe pek bi eşya kalmıyo bu durumda çünkü.. Benim ailemde orta halli zaten.. Ben çalışıyorum ama daha bir sürü çeyiz eşyası eksiğim de var..
valla canım sana şöyle bir örnek vereyim
kardeşim evlenirken bundan iki yıl önce 40 bin kardeşim+20 bin bizim gelinin parasıyla ev aldılar
biz ev almalarını istemedik, dünya kadar borcumuz vardı, evimizin kısmetini kardeşim kendine ev aldı.
daha bir sürü ekstra da masraflar yapıldı.
ozamanlar çok borcumuz vardı.
neyse bizim gelinin ailesi hiç bir eşya almadılar.
sadece şu 3 lü çeyiz seti varya porselen,tencere çkb.
o kadar. onun haricinde hiç bir eşya almadılar.
annem yine dayanamadı salona koltuk takımı aldı.
ama allah seni inandırsın beş kuruş paramız yoktu, o derece durumumuz kötüydü yani.
yatak odasını yine kendileri yaptırdı, gelin çalışıyordu.
ben çalışmadığım halde set üstü ocak aldım.
annem çamaşır makinesi aldı (buarada çalışıyor annem, ordan hediye verdikleri parayla)
buzdolabını düğünde toplanan parayla aldılar.
düğünden sonra mutfak için kap kacak alışverişine çıktılar.
düşünebiliyormusun, evinde çay bardağından tepsisine, en basit plastik eşyasına kadar hiç birşey getirmedi.
bir yılda nişanlı kaldılar, annesi kızının evlenmesine yakın kendisine bulaşık makinesi aldı.
kızıda anası da düşünmedi, ben ev kuruyorum bir sürü eksiğim vs. var diye. umurlarında olmadı.
herşey evlendikten sonra yapmaya çalıştılar.
o yüzden boşver ailenin durumu yoksa yok de. alma bişey.
alan da bir almayanda bir oluyor.
ev almak vs. hikaye yani, almasınlar ozaman. boş evdemi oturcan.
Haklısın cnm almayana zorla aldıramazsın.. Ne onun ailesine ne de benim aileme bişey diyemeyiz herkes imkanlarına göre hareket ediyo. Olmadı evlendikten sonra taksitle alınır ama çok borçla evlenipte ilk yıllarımız heba olsun istemiyoruz.. Bakalım hayırlısı.. Hep örnek gösterdikleri için kız tarafı alıyo şöyle yapıyo böyle ediyo die hangisi doğru karar veremedim..
Sen ne bakıyorsun onlara, onların işine gelir gösterir tabii ki.
Ben şahsen çeyizimi kendim yaptım, herşeyimi hamd olsun.
Ama uzun solukta yaptım bunları, 3 yıl gibi bir zamanla.
Evlenmeme az bir zaman kaldı, yatak odasını ve bulaşık makinasını ben aldım.
Geri kalan herşeyi nişanlım ve ailesi hallediyor.
Sağolsun, kayınvalidem & kayınpederim yardımcılar, borçsuz evleneceğiz.
Alsan da almasanda bir şekilde olacak herşey, o yüzden sen kendini "nişanlım ev alıyor bende eşyalara mı el atsam" diye kendini eksik hissetme. Gelin olan sensin, eskiden kız tarafı ne yatak odası alırdı ne birşey.
Alırdı sandığını, çeyizini giderdi erkek evine. Şimdi yeni ev açıldığı için herkese, erkek tarafı biraz kayırıyor kendini. Biz hepsinin üstesinden gelemeyiz hadi bakalım kız tarafı da alsın...
Bu arada alışveriş yaparken aldığım bir izlenimi paylaşmak isterim, yatak odasının diğer mobilyalardan ne kadar pahalı olduğunu fark edeniniz oldu mu? Bu da enteresan birşey yani... Etrafımda bir çok kişi şu cümleyi kurmuştu "babam yatak odası almamızı istemedi, hem kızımı veriyorum bir de üstüne yatak odası mı alacayım, biz de salon takımını aldık" demişlerdi. Şimdi düşünüyorum, hem haklı bir gerekçe, hem de salon takımlarının bazıları (beğenilen özelliğe göre değişiyor elbetteki, uçuk rakkamlara kaçmazsanız) yatak odalarından daha ucuz.... Bilginiz olsun diye paylaşmak istedim...
souvvenir doğru söylüyor
yatak odası diğerlerinden pahalı valla :)))
güzelim sen takılma aileni de boşa zora sokma
bak benim ailemin hala borçları var
3000 yatak odası, 1000 tl halıları aldılar.
kendi aldıklarımı saymıyorum bile.
10 bin liralık eşya almışız biz toplamda kız tarafı olarak.
nişanlımın ailesi ne aldı "hiç"
bizde kız tarafı 2 beyaz eşya yatak odası banyo ve mutfak aksesuarları dahil herşeyden sorumludur gerisi erkeğindir
Selam kızlar.. Evleneceğim erkek evlenmeden önce evini alacak. Mobilya konusunda da paylaşım yapalım diyor,mesela yatak odasını sen al diyor, ya da ailene aldır, ailesinden pek destek görmeyecek çünkü. Ben çalışıyorum beyaz eşyamı aldım zaten buzdolabı hariç.. Ailem mobilya almamı istemiyor erkek tarafı alır diyorlar.. Etrafımdan da gördüğüm kadarıyla çiftler artık herşeyini ortak alıyor,kirada oturacak olsalar bile.. Kız tarafının ailesi de yardım ediyor. Sizce normal olan hangisi?
Normal şartlarda yatak odası ve mutfak kız tarafına aittir. ve geri kalan odalar erkek tarafına
ama siz ev alın biz mobilyaları alalım diyen çiftler , beyaz eşyayı aldım mobilyalar sizin diyenlerde var yani bu sanırım adetlere şartlara göre değişiyor. ve dediğin gibi artık senin benim devri sanırım kalmadı ortaklaşa yapılıyor.
bence bi ev sadece yatak odası ve beyaz eşyalardan ibaret değil... oturma odası yemek takımı halılar perdeler pormantosu vs bir sürü şey de erkeğe kalıyor.daha mutfak da var ,benim ailem de ufak tefek yardımda bulunacaklar onun ailesi de ufak tefek yardımda bulunacaklar.gerisini biz birlikte yapacağız.çalışan insanlarız her şeye ailelerden beklememek gerekir.sadece erkeğe yıkmak da bence hiç hoş değil...
Selam kızlar.. Evleneceğim erkek evlenmeden önce evini alacak. Mobilya konusunda da paylaşım yapalım diyor,mesela yatak odasını sen al diyor, ya da ailene aldır, ailesinden pek destek görmeyecek çünkü. Ben çalışıyorum beyaz eşyamı aldım zaten buzdolabı hariç.. Ailem mobilya almamı istemiyor erkek tarafı alır diyorlar.. Etrafımdan da gördüğüm kadarıyla çiftler artık herşeyini ortak alıyor,kirada oturacak olsalar bile.. Kız tarafının ailesi de yardım ediyor. Sizce normal olan hangisi?
valla canım sana şöyle bir örnek vereyim
kardeşim evlenirken bundan iki yıl önce 40 bin kardeşim+20 bin bizim gelinin parasıyla ev aldılar
biz ev almalarını istemedik, dünya kadar borcumuz vardı, evimizin kısmetini kardeşim kendine ev aldı.
daha bir sürü ekstra da masraflar yapıldı.
ozamanlar çok borcumuz vardı.
neyse bizim gelinin ailesi hiç bir eşya almadılar.
sadece şu 3 lü çeyiz seti varya porselen,tencere çkb.
o kadar. onun haricinde hiç bir eşya almadılar.
annem yine dayanamadı salona koltuk takımı aldı.
ama allah seni inandırsın beş kuruş paramız yoktu, o derece durumumuz kötüydü yani.
yatak odasını yine kendileri yaptırdı, gelin çalışıyordu.
ben çalışmadığım halde set üstü ocak aldım.
annem çamaşır makinesi aldı (buarada çalışıyor annem, ordan hediye verdikleri parayla)
buzdolabını düğünde toplanan parayla aldılar.
düğünden sonra mutfak için kap kacak alışverişine çıktılar.
düşünebiliyormusun, evinde çay bardağından tepsisine, en basit plastik eşyasına kadar hiç birşey getirmedi.
bir yılda nişanlı kaldılar, annesi kızının evlenmesine yakın kendisine bulaşık makinesi aldı.
kızıda anası da düşünmedi, ben ev kuruyorum bir sürü eksiğim vs. var diye. umurlarında olmadı.
herşey evlendikten sonra yapmaya çalıştılar.
o yüzden boşver ailenin durumu yoksa yok de. alma bişey.
alan da bir almayanda bir oluyor.
ev almak vs. hikaye yani, almasınlar ozaman. boş evdemi oturcan.
bizde ortaklaşa aldık almaya devam ediyoruz çünkü eşim ailesinden destek görmüyor tek başına birşeyler yapmaya çalşıyor çok şükür de yapıyor. Nişanda takılan takılarla gidip mobilyaların yarı parasını verdik kalanını eşim ödedi.Tv, banyo dolabı, duşakabin bunları eşim aldı ben zaten yemek takımı mutfak malzemelerini çalıştığım için hep almıştım. yatağı ve yatak örtüsünü eşim alacak. Biz sen bunu alcaksın biz bunu alcaz demedik diyemem de zaten eşimin pek bilgisi yok tek başına çabalıyor ne alacaksam alırım diyor ve alıyor. eğer erkek arkadaşının ve ailesinin durumu iyiyse yapmalarını zorla alsınlar artık erkek tarafı birşeye karışmıyor malsefe düğün yapıyoruz demesinler.Mobilyayı ya bizim gibi ortaklaşa alabilirsiniz.
o kadar da olmaz ama ayıptır ya herşeyi karşı tarftan beklemek evlendikten sonra geçim derdine düşülcek zaten bi ton borçla huzur olmaz ki yeni evleniyorsun evliliğin tadını alamıcaksın biz düğün üstü inş. çok az borçla evlenicez
borç olmadan düğün olmaz canım.. borç illa ki olacak.. bak benim başımda babam yok, annem benim herşeyimi aldı.. mutfağın bütün gereçleri, yatak odası takımı, mutfak, yatak odası perdeleri.. mutfak, yatak odası, koridor halıları.. buzdolabı hariç bütün beyaz eşyalar.. biz bunları uzun zaman içinde aldık taksitle ödedik, kayınvalidemlerde 25.000 tl kredi çektiler, geri kalan herşeyi yaptılar. herkes üstine düşeni yaptı yani. eğer düğün işine giriliyorsa, benim durumum yok, alamam edemem olmuyor maalesef :/ hamama giren terler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?