• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Miyopum gittikçe ilerliyor

Logistics

Kayıtlı Üye
16 Kasım 2021
1.227
1.157
83
Öncelikle herkese iyi akşamlar. Ben 23 yaşında üniversite son sınıf öğrencisiyim. 2018den beri miyopum var. O sene mezun senemdi. Son zamanlarda miyopum çok hızlı arttı. Mart ayinda 2 derece olan numaram Ekim ayında 4 oldu :( Sürekli ders çalışmak zorundayım. Gözlük takmayı sevmiyorum. Lens takınca da kuruluk oldu. Bir daha takmaya korkuyorum.
Bu aralar miyop ve göz kuruluğu konusunu kafama çok takıyorum. Bu sorunları yaşayanlar neler tavsiye edersiniz? Miyopumun iyice artmasından çok korkuyorum :(

Öncelikle herkese iyi akşamlar. Ben 23 yaşında üniversite son sınıf öğrencisiyim. 2018den beri miyopum var. O sene mezun senemdi. Son zamanlarda miyopum çok hızlı arttı. Mart ayinda 2 derece olan numaram Ekim ayında 4 oldu :KK43: Sürekli ders çalışmak zorundayım. Gözlük takmayı sevmiyorum. Lens takınca da kuruluk oldu. Bir daha takmaya korkuyorum.
Bu aralar miyop ve göz kuruluğu konusunu kafama çok takıyorum. Bu sorunları yaşayanlar neler tavsiye edersiniz? Miyopumun iyice artmasından çok korkuyorum :KK43:
Ben 26 yaşında gözümün ilerlemesi durunca lazer ameliyatı oldum ve numaram 5.5 tu. Seninki gibi her sene 1 numara artıyordu nerdeyse.
6 sene lens kullandığım için Göz kuruluğu oluşmuştu.
Numarası hala ilerliyor olabilir ama elbet duracaktır, enaz 1 sene ilerlemezse ameliyat olabilirsiniz. Bu süreçte tek kullanımlık suni gozyasi damlası kullandim gözümü rahatlattı.

Gozlugunuzu surekli kullanin. Ekrana cok bakiyorsaniz azaltin arada gozunuzu dinlendirin.

Ben 26 yaşında gözümün ilerlemesi durunca lazer ameliyatı oldum ve numaram 5.5 tu. Seninki gibi her sene 1 numara artıyordu nerdeyse.
6 sene lens kullandığım için Göz kuruluğu oluşmuştu.
Numarası hala ilerliyor olabilir ama elbet duracaktır, enaz 1 sene ilerlemezse ameliyat olabilirsiniz. Bu süreçte tek kullanımlık suni gozyasi damlası kullandim gözümü rahatlattı.
Doktorum genelde 28 yaşlarında ilerlemenin durduğunu söylemişti, ameliyat olalı 3 sene oldu hala HD görüyorum, ilerlemedi.

Yani ya gözünüz uyumluysa çizdireceksiniz ya da gözlük. Şeker hastası olsanız ben insülin sevmiyorum deyip işin içinden sıyrılamazsınız bu da benzer derecede bi sağlık sorunu. Gözünüze yakışan bi gözlük bulun seversiniz bi süre sonra bence

Özellikle ekrana bakarken mavi filtreli gözlüklerden kullanın, hem gözünüz yorulmaz ve kurumaz hem numarasının ilerlemesini yavaşlatır. Lens kullanmak çok daha rahat ve suni göz yaşı damlasıyla gözlerinizi nemlendirmelisiniz. Benim gözlerim de ilerliyor, otuzumdan sonra çizdireceğim.

Numaralarin ilerlemesi durana kadar Gozluk takmaya calis.Ben de astigmat miyoptum bi numaradan sonra mecbur kaliyor insan takmaya. Nefret ettigim halde numaralarimin ilerlemesi durana kadar gozluk taktim. 😶 sonra lazer ameliyati oldum.
Su an senin icin en iyi secenek gozluk. Ilerleme durduktan sonra goz yapin uygunsa lazer operasyonu dusunebilirsin. Ama numaranin 10 u gecmemesi gerek diye biliyorum.

Bir noktaya kadar ilerliyor sonra duruyor. ben lens hiç kullanmadım, bence lensi boşver konu sahibesi biraz daha bekle sonra lazer yaptır.

Öncelikle herkese iyi akşamlar. Ben 23 yaşında üniversite son sınıf öğrencisiyim. 2018den beri miyopum var. O sene mezun senemdi. Son zamanlarda miyopum çok hızlı arttı. Mart ayinda 2 derece olan numaram Ekim ayında 4 oldu :KK43: Sürekli ders çalışmak zorundayım. Gözlük takmayı sevmiyorum. Lens takınca da kuruluk oldu. Bir daha takmaya korkuyorum.
Bu aralar miyop ve göz kuruluğu konusunu kafama çok takıyorum. Bu sorunları yaşayanlar neler tavsiye edersiniz? Miyopumun iyice artmasından çok korkuyorum :KK43:
Ben 15 yıldır gözlük, 10 yıldır lens kullanıyorum. Miyopla göz kuruluğu arasında bir ilişki yok. Lens takarsan numaran ilerler gibi bir şey asla yok. Lütfen böyle şeylere inanma. Eğer lens takarsan, suni göz yaşı damlaları var onlardam kullanabilirsin, kuruluğu önlemek için. 15 günlük lensler var onlar pek kuruluk yapmıyorlar.

Senin miyop durumun, büyük ihtimal genetik değil, öyle olsa küçük yaşta başlardı ve ileri seviyeye gitme riski olurdu.

Ben 15 yıldır gözlük, 10 yıldır lens kullanıyorum. Miyopla göz kuruluğu arasında bir ilişki yok. Lens takarsan numaran ilerler gibi bir şey asla yok. Lütfen böyle şeylere inanma. Eğer lens takarsan, suni göz yaşı damlaları var onlardam kullanabilirsin, kuruluğu önlemek için. 15 günlük lensler var onlar pek kuruluk yapmıyorlar.

Senin miyop durumun, büyük ihtimal genetik değil, öyle olsa küçük yaşta başlardı ve ileri seviyeye gitme riski olurdu.
Evet sınava çalışırken oldu
Şimdi R... isimli suni göz yaşını kullanıyorum. Sizin dereceniz nedir?

Numaralarin ilerlemesi durana kadar Gozluk takmaya calis.Ben de astigmat miyoptum bi numaradan sonra mecbur kaliyor insan takmaya. Nefret ettigim halde numaralarimin ilerlemesi durana kadar gozluk taktim. 😶 sonra lazer ameliyati oldum.
Su an senin icin en iyi secenek gozluk. Ilerleme durduktan sonra goz yapin uygunsa lazer operasyonu dusunebilirsin. Ama numaranin 10 u gecmemesi gerek diye biliyorum.
Numaramin artmamasi için ne yapmaliyim?

Lens uygun değilse gözlük kullanacaksın, takmayı sevmiyorum demekle olmuyor.

Sizin miyop ve astigmat dereceleriniz neydi?
Kac yil oldu yaptirali?
Ve son olarak şu an durumunuz nasil?

Back