- 3 Ekim 2007
- 14.294
- 34.848
- 39
-
- Konu Sahibi leylosvemecnun
Drama queenBaşlığınıza cevaben: Gözlükle..
8 numara miyopum. 16 yıldır gözlük kullanıyorum. Durumunuzu fazla abartmıyor musunuz sizce de?
Ahahaha aynı şeyi yazmışız.direk aklıma o geliyorSelam drama queen, nasılsın?
Göz alanında çalışıyorum ve bırebır çalışma konum dıyebılırım bu durum. Bunun çözümü var arkadaşlar nıye sıkıntı yapıyorsunuz kendınıze ...amelıyatla gozunuze sıze spesıfık lens takılıyor ve omurluk yanı tak cıkar degıl . amelıyatta cok sıkıntılı degıl sabah amelıyat olsa aksama evınızdesınız
Yukarıda bir arkadaş 18 yaşından sonra büyüme devam edebilir yazmış. Büyüme durmadan şu lazerle çizdirme işi yapılamıyor mu? Numaranın sınırı var mı çizdirmek için?
Çizdirme işlemi çok yaygın ama aslında çokda sağlıklı değil kornea kalınlığınız önemli .Eger kornea kalınlığınız alt lımıt degerının altında ıse çizilme işlemi yapılamaz.Çevremde lazeler çizilenlerin çoğunda yaklaşık 5 sene sonra göz eski numarasına gerı geldı yenıledı yanı...
bu yaştaki çocugun gozlerıyle oynamayın lutfenTeşekkür ederim cevap için. Ben oğlum için sormuştum 15 yaşında 5.5 derece şu an gerçi yine ilerledi sanırım bu hafta yine gidicez. Son 1.5 senede online dersler pandemi nedeniyle elde tel falan derken 4.5 dan 5.5 a çıktı 18 e kadar 8/9 olur herhalde
Çizdiririz diye düşünmüştükte geri geliyorsa bir anlamı olmuyor o zaman.
bu yaştaki çocugun gozlerıyle oynamayın lutfen
durmadıgı oluyor kişiye göre değişebiliyorBu yaşta değil tabi ki ilk mesajımda yazmıştım ya 18 inde duruyor denildiği için sormuştum.
yukarıda 18 de durmuyor da denildiği için durmadığı oluyor mu ilerlemenin diye
Ben küçüğe hamileyken (31) 1 numara ilerledi. Öncesinde yıllarca sabit kalmıştı. Şimdi bir de astigmat çıktı. Gözlerim hala kendini ergen sanıyorBu yaşta değil tabi ki ilk mesajımda yazmıştım ya 18 inde duruyor denildiği için sormuştum.
yukarıda 18 de durmuyor da denildiği için durmadığı oluyor mu ilerlemenin diye
Bence de insanların çoğu miyopBen de miyopum çok huylu olduğum için lense alışamadım gözlük kullanıyorum hayatımı çok güzel idame ettiriyorum. Gözlükle de göremiyorsanız bence numaranız büyümüş olabilir muayene olmalısınız. Gözlük takmayı ben de hiç sevmiyorum çünkü bence yakışmıyor bana belki ilerde ameliyat düşünebilirim. En son uygun değil demişti doktor. Bence hiç takılacak bir durum değil insanların çoğu miyop zaten yani.