Sevgili arkadaşlar,
41 yaşındayım. Minyon gayet sağlığım yerinde bir insanım. Evleneli tam 1 yıl oldu. 2 tane ıntramual yani rahim içinde myom var. ( 5*6, 6*7) Biri sağda biri solda.. Ama bu myomların bana bugüne kadar hiçbir sıkıntısı olmadı. Ne ağrı, ne düzensiz regl, ne kanama...
Evliliğimin 7. ayında yani Temmuz ayında doğal bir şekilde hamile kaldım. İstanbul Bağdat Cd. çok ünlü ve iyi bir doktora gittim. Aman allahım en başından beri sürekli felaket senaryoları çizdi. Düşer, erken doğum, karnını dikey açarız. Düşmese bile 7 aylık doğar. Daha neler neler... Önce kesemi boş sandı, sonra dolu dedi. Diğer hafta kalp atışı yok dedi sonra var dedi. En güzel haftam 8. haftaydı. Kalp atışı net duyduk. . Sonra da bana bebeğin çok akıllı olduğunu ve öyle bir yere yerleşmiş ki dedi tam tepede myomlara bakıyor dedi. Bana 10 haftalık süreçte myomların bir sıkıntısı olması. Sadece hafif regl ağrısı gibi ağrı yaptı. Birazda karnım daha bu kadar küçükken fazla belirgin oldu. ( Myomdan mı bilmiyorum.) Doktoruma inatla devam ettim. ( Bana bir takım haplar vardi. Progestan fitil, iğne, coraspin kasılamaları engellesin diye) Gerçekten ilaçlar iyi geldi.
8. hafta gittiğimde herşey süper kalp atışı harika falan ama bana dedik 9. 10 ve 11. haftalarda kalp durması çok oluyor. Ama bunun seninle ve myomla ilgisi yok dedi. Şimdi bana bunu dedi ya ben taktım kafaya acaba durdu mu acaba durdu mu diye... 1 Hafta sonra gittiğimde yani 2 Eylül 2021 Perşembe günü kalbi durmuştu. Ben başka yine iyi bir doktora da gittim, bu arada.. Şunu gördüm Jinekolog Hekimlerimiz ( Tabi tüm hekimlerimiz değil) feci şekilde felaket pompalıyorlar ve kafamıza bu olumsuzluk ve stres bir şekilde oturuyor. Bebeği Ctesi günü aldırdık. ( Başka bir dr.a)
Tabi yeni doktorumda ve diğerleri hep yaş var şu var yumurtalık rezervi falan yine moral bozukluğu.. Ama diyorum ben doğal yolla hamile kaldım.
Şimdi sizlere sormak istiyorum. Böyle riskli myomu olup hamile kalıp doğumunu gerçekleştiren ve bu konuda şu doktor beni çok iyi takip etti asla felaket senaryosu çizmedi güvenebileceğimiz doktor öneriniz olur mu? ( İstanbul Anadolu Yakasında)
Çok teşekkür ederim.
Sevgiler.