Selam arkadaslar, Ağustos ayinda 40 yasimi dolduracagim , 2009 senesinde aşilama tedavisiyle 2.denemede hamile kaldim Yeditepe Univ.hastanesinde , su an da oglum 6,5 yasinda , 2012 yilinda herhangi bir tedavi gormeden supriz bir sekilde dogal yoldan hamile oldugumu ogrendim ama malesef düsuk ile sonuclandi.Ogluma hamileyken 3,5cm lik myomum oldugunu ama rahimin arka tarafinda zararsiz oldugunu soylemislerdi. Oğluma bir kardes istiyoruz fakat benim myom 6,5 cm subseröz ,oldu.Takibimi yapan doktorum cocuk istedigim icin sana ameliyat ol yada olma diyemiyorum ameliyatin riskleri var kanama olursa rahimi alabiliriz dedi. Yada ameliyatin basari gecsede sonucta rahimde bir dikis olacak dedi.En az 1 sene hamile kalmaman gerekir dedi.Yaşinda ileri. Myomun bebegin yerlesecegi ve gelisecegi yerle alakasi yokmus uzak bir yerde.Yani hamileligime engel teskil etmez dedi.Ama yinede tup bebek bolumunden 2.bir gorus al once ameliyat mi yoksa tup bebek mi diye.Bende bunun uzerine Marmara Univ.Kaynarca Hastanesine Infertilite bolumune randevu aldim.Gittim Durumumu anlattim ,ultrason ile bakti.Sonra Hocasini aradi anlatti.Once ameliyat demis hocasi sonra tup bebek.Laparoskopik baslariz duruma gore aciga donebilir dedi. Ama risk yok demiyor kanama olursa rahim alinabilir .Peki dedim bu myom engel mi hamileligime yada bebegin gelisimine hayir engel degil dedi.Kafamda deli sorular , madem engel degil niye tup bebek denemek istemiyorlar.Once ameliyat diyorlar bilemiyorum.Biliyorum cok uzun oldu hikayem az sabir bitiriyorum , Sen dusun gel dedi doktor hanim.Internette arastirdim myom ameliyatini robotik cerrahiyle yapan bir doktora ulastim.Prof.Dr.Ahmet Göcmen kendisi goztepe egitim ve arastirma hastanesinin klinik sefi. Telefon numarasini buldum whatsapp tan mesaj attim .Yarin hastanede goreyim dedi saat 2 ye rand.verdi. Bakalim yarin gidecegim gorusmeye.Gelismeleri yazarim buradan.